A játék intelligens szerződéseinek elemzése a CryptoKitties játék vizsgálatával

CryptoKitties  az egyik legnépszerűbb játék a Blockchain hálózatban. Az Ethereum blokklánc hálózat intelligens szerződésein alapul. Példa egy kitekkel rendelkező gyűjtő játékra megmutatta az ERC-721 tokenek értékét a közösség számára és az Ethereum mint játszótér lehetőségeit.

Ebben a kutatásban egy elemzőcsoport a Chaingraph.io megpróbált átfogó elemzést végezni a CryptoKitties decentralizált alkalmazásról, az Ethereum hálózatból kivont tranzakciók felhasználásával. A fő elemzési eszköz a Chaingraph.io intelligens szerződéselemző platform.

Azt is érdemes hozzátenni, hogy az elemzés nem csupán a tranzakciók elemzéséről szól, hanem a felhasználói viselkedés megértésének és előrejelzésének kísérletéről is. Az elemzés alapja és célja az üzleti tevékenység, és az elemzésnek működnie kell érte. Ezért a jelentés számos megoldása felhasználható a kriptográfiai üzleti szektor egyéb decentralizált alkalmazásaihoz.

Ennek a tanulmánynak a legfontosabb kérdései a DApp közönségének növekedése voltak a fejlesztők részéről, és a játékosok profitjának hódítása a játékmenetből.

Az elemzett szerződés a fő KittyCore szerződés

(0x06012c8cf97bead5deae237070f9587f8e7a266d). Felhasználtuk a SaleClockAuction (0xb1690c08e213a35ed9bab7b318de14420fb57d8c) és a SiringClockAuction (0xc7af99fe5513eb6710e6d5f44f9989da40f27f26) szerződések adatait is..

A Chaingraph.io mellett a következő szolgáltatásokat használták: Opensea.io, Bloxy.info és Dappradar.com. Az adatoknak lehet némi pontatlansága.

Contents

Statisztika 2019 elején

Piaci korlát: 40 000 ETH

Felhasználók száma (7d): 1 300

Felhasználók száma (24 óra): 450

A tokenek birtokosainak száma: 70 000

Forgalomban lévő zsetonok száma: 1 500 000

Forgalom: 57 000 ETH

Forgalom (24 óra): 130 ETH

Intelligens szerződések száma: 4

Twitter-követők: 27 000

Mi a CryptoKitty?

Minden cica egy egyedi token, amely egy tulajdonoshoz tartozik. A cica egyediségét jellemzői, vagy „cattributes” jellemzik. A mancsok színe, a bajusz alakja, a farok hossza – mindez a születéskor kapott tulajdonságoktól függ. A normál, bizonyos jellemzőkkel rendelkező cicák mellett vannak olyan egyedülállóak is, amelyek „nem úgy néznek ki, mint mindenki más”, és exkluzív művészettel / vonásokkal rendelkeznek

.

Kitties típusai

Normál – rendes macskák, számos standard tulajdonsággal

Díszes – egyedi macskák, amelyek korlátozott számban vannak forgalomban. Létrehozhatók keresztezéssel, a gének megfelelő kombinációjával egy bizonyos időben (alkímia). Az ilyen macskák nem rendelkeznek standard jellemzőkkel

Kizárólagos – ezek a macskák csak egy példányban léteznek a játékban, és nem tenyészthetők. Minden exkluzív macskát a fejlesztők speciálisan bevezetnek a játékba. Ne rendelkezzen szabványos jellemzőkkel.

Különleges kiadás – hasonló az Exclusive Macskákhoz, mivel egyedi művészetük van, de nagyobb számban engedik szabadon és megvásárolhatók. Szintén nem rendelkeznek szabványos jellemzőkkel.

Van néhány további egyedi funkció:

Presztízs egy különleges jellegzetes macska, amelyet bizonyos receptek alapján keresztezéssel nyernek.

Vad különleges vad elem

Genetikai rendellenesség akkor történik, amikor a macskának van egy rejtett génje, amely hirtelen megjelenhet az utódokban

Átlagos ára Normál macska: 0,1 ETH

Átlagos ára díszes macska: 0,26 ETH

Átlagos ára kizárólagos macska: 32 ETH

Átlagos ára különleges macska: 0,4 ETH

Átlagos ára presztízs macska: 0,17 ETH

Átlagos ára vad macska: 0,07 ETH

Amint láthatja, az exkluzív macskák megelőzik a többit. A vad jellegzetesség pedig éppen ellenkezőleg, nem meghatározó a normális macskák árának meghatározásában. Megállapítható, hogy a vad jellegzetesség ritkasága ellenére nem túl értékes.

Macskák generációi

A macskák keresztezettek, és olyan lehetőségük van, mint egy generáció.

Mint látható, a legújabb generációk macskái egy és ugyanazon Solidox becenevű játékoshoz tartoznak, aki valóban messze van. Úgy tűnik, hogy hamarosan nem érik utol, mivel a következő macska nemzedékének születésével a fajtaváltás utáni lehűlés megnő. Éppen ezért valószínűleg nem enged be valakit az, aki először elfogott egy rést, és nem fogja megteremteni azt..

Most vegyük figyelembe az átlagos eladási ár függését a macska generációjától, és mutassuk meg az egyes csoportok macskáinak számát is.

A macskák számának a generációtól való függése

Mint látható, a 20. generáció után a cicák száma jelentősen csökken, és egy háromjegyű generációval számuk egységekre változik.

Most nézzük meg az eladási ár függését.

A közepes eladási ár függ a macskagenerációtól

Mint látható, az 1000. generáció után a macskák értékesítése csökkenőben van. Ez azt jelenti, hogy fix szám után senki sem vásárol? Tanulmányozzuk a maximális generációk kittjeinek értékesítését.

A macska ára magától a macskától függ, de a generáció nem igazán számít a kialakulásában. A hipotézis arról a srácról, aki a legnagyobb generáció macskáit tenyészti keresni, kudarcot vall. Hacsak nem más módon adja el őket. Érdemes lehet megvizsgálni a keresztezések megvásárlását a SiringAuction szerződés segítségével (a macskákat nem eladásra bocsátják, hanem egyszeri keresztezés macskával :)).

Átlagos átlagár a keresztezéskor, a macska nemzedékétől függően

Amint a fenti ábra mutatja, minél nagyobb a generáció, annál alacsonyabbá válik a tenyésztés ára. Kitties ifjúsága számít.

Milyen jellegzetes macskák születnek leggyakrabban és ritkábban?

A normál macskáknak vannak olyan megjelenési tulajdonságaik, amelyek a megjelenésüket formálják. A közvetlen logika azt sugallja, hogy minél ritkábban fordul elő valamilyen tulajdonság, annál drágább az elem. Vizsgáljuk meg ezt a feltételezést.

Itt vannak a játék legritkább macskái. A cica figyelmességének meghatározásához az egyes jellemzők figyelembevétele számít, és titkos képlettel kell kiszámítani:

A fenti macskákat még egyszer sem vásárolták meg &# 128578;

Ha éppen ellenkezőleg, tanulmányozzuk a kiscicák bizonyos jellemzőinek ismertségét, amelyeket legalább egyszer piacra dobtak, akkor nem lesz meglepetés:

A ritka cicák ára az összes termék átlagárához igazodik.

A hozzászólások és figyelemfelkeltésük nem annyira nyilvánvaló egy játékos számára. Sőt, azoknak a tulajdonságoknak, amelyeket jelenleg a legpricessebbnek tartanak, csökkenteni kell a figyelemfelkeltést, mivel az ilyen tulajdonságokkal rendelkező cicákat jobban tenyésztik.

Most vessünk egy pillantást a legdrágább macskákra, ugyanakkor meglehetősen ritkák:

A normál macskák átlagos figyelemfelkeltési indexe körülbelül 3. A fent bemutatott macskák rendelkeznek a 170+ indexszel (ez nem a legmagasabb index, de közelebb van a maximális 500-800-hoz, mint a 90% -os cicák). Megjegyezhetjük, hogy a magas ár további ritka elemek (purrstige) vagy ilyen jellemzők kombinációja miatt alakul ki, amelyek szebb és fülbemászóbb megjelenést kölcsönöznek. Alig lehet megállapítani, hogy bizonyos állandó kapcsolat van-e a figyelem és az ár között.

A következő táblázatok igazolják ezt. Minden jellemző alapján megközelítőleg egy és ugyanaz a kép figyelhető meg, nevezetesen bizonyos ritka tulajdonságok hirtelen fellendülése. Meg kell említeni, hogy ezek a tüskék semmilyen módon nem befolyásolják az árat.

Azok számára, akik érdeklődnek a Cryptokitties játék iránt, és szeretnének többet megtudni a legnépszerűbb attribútumokról, az alábbi információk láthatók:

test

A legnépszerűbb testtípusok:

A legritkább testtípusok:

szín (hangsúlyos szín)

A legnépszerűbb testtípusok:

A legritkább testtípusok:

colorprimary

A legnépszerűbb színes alaptípusok:

A legritkább alaptípusok:

szekundér

A legnépszerűbb másodlagos színek:

A legritkább másodlagos színek:

colortertiary

A legnépszerűbb színtermi típusok:

A legritkább színtípusok:

szemek

A legnépszerűbb szemtípusok:

A legritkább szemtípusok:

coloreyes

A legnépszerűbb coloreyes típusok:

A legritkább coloreyes típusok:

száj

A legnépszerűbb szájtípusok:

A legritkább szájtípusok:

minta

A legnépszerűbb mintatípusok:

A legritkább mintatípusok:

környezet

A legnépszerűbb környezettípusok:

A legritkább környezettípusok:

purrstige

Purrstige – a cica egyedülálló eleme. Ennek az elemnek csak 2 faja létezik, és nem sok elem rendelkezik ezzel.

vad

A legnépszerűbb vad típusok:

A legritkább vad típusok:

Ez a macska összefoglalja a legritkább tulajdonságokat:

id 1497244

Az, hogy mely macskák, mely tulajdonságokkal rendelkeznek, többször párosodnak, mint mások?

Nyilvánvaló, hogy a cica figyelemfelkeltője fordított arányban van a párzások számával. Vegyük figyelembe az eseteket a testtípussal:

Ennek ellenére, ha megnézzük a fizetett keresztezéseket, akkor nem fogunk ismét kapcsolatot látni a figyelemfelkeltés és az ár között. A diagramok a következőképpen fognak kinézni:

Vagyis vannak olyan fellendülések, amelyeknek nincs logikus oka.

Van-e összefüggés a pénztárca egyenlege és a felhasználó által birtokolt cica tokenek száma között??

Számos olyan játékos, aki részt vett a játékban, megváltoztatta a számláját, vagy csak megszabadult a cicáitól, és abbahagyta a játékot. Becslések szerint az ilyen felhasználók száma meghaladja a 14000-et. Ha már a meglévő számlákról beszélünk, a cicák számának növekedésével a játékosok száma természetesen és nagyon gyorsan csökken:

1 CK 8493 felhasználó

2 CK 9749 felhasználó

3 CK 10004 felhasználó

4 CK 6346 felhasználó

5 CK 4303 felhasználó

6 CK 3265 felhasználó

7 CK 2476 felhasználó

8 CK 1887 felhasználó

9 CK 1437 felhasználó

10 CK 1204 felhasználó

11 CK 935 felhasználó

A számlaegyenleg függése a birtokolt tételek számától:

Ha a számlaegyenleg nem mutat törvényszerűségeket, akkor az Eth forgalomban lévő tokenek száma közötti kapcsolat egy kicsit élénkebb:

Itt megfigyelheti, hogy minél több cica jelző van a játékosnál, annál nagyobb az éter forgalma. Hasonlítsuk össze a Kitty tokenek és az Ether forgalmát is:

A címen (0xFC624F8F58DB41BDB95AEDEE1DE3C1CF047105F1), amelynek legnagyobb volt az éter forgalma a kutatás pillanatáig, körülbelül 3,5 ezer cica token volt egyensúlyban, és a teljes cica forgalma körülbelül 40 ezer tranzakció volt.

Javasolható, hogy az 1000 Eth forgalmat meghaladó számlák intenzívebben játsszák a játékot, mint az 500 éter forgalommal rendelkező címek.

Milyen macskákat forgalmaznak gyakrabban?

Amint azt fentebb bemutattuk, a Normál macska külön vett attribútuma statisztikailag nem befolyásolja a macska árát vagy vásárlásainak számát. A különbség a nagy mintánál csak a különböző típusú cica tokenek között nyilvánvaló. Az üzletek számának a cica típusától való függőségének hisztogrammja ezt szemlélteti:

Mint láthatja, az ügyletek többsége divatos cicákkal és vad vonásokkal rendelkezik. De ha ezeket a paramétereket elkülönítjük az egyes típusok összes készletéhez, akkor észrevehető, hogy a legtöbbet vásárolt és eladott kriptopet a Special Edition.

Így, ha a játékos pénzt akar keresni a virtuális háziállatoktól, nagyobb figyelmet kell fordítania a Különleges és a Divatos tárgyakra.

Mely napok a legeredményesebbek a Kitty eladások számára?

Széles körben felismerhető diagram, amely szemlélteti a KittyCore-szerződésre irányuló hívások számát a 2017 végi splashkel, szinte megegyezik az összes ügylet statisztikájával, kivéve a 2018-as új évet.

Ha a statisztikákat egy hét napjaira vesszük, akkor a szerda valamivel előrébb tart, bár ezek az adatok megtévesztőek lehetnek.

Ha korlátozott számú felhasználóval nézzük ezt az opciót, akiknek csak 10 vagy kevesebb volt a Kitty forgalmuk (azaz a lelkes játékosok, piacok, üzletek stb. Számláinak eltávolítására), akkor az 1. pozíció hétfőre és keddre megy:

Szinte ugyanazt a képet kapjuk az Ether forgalmáról a SaleClockAuction szerződés. Minden olyan címre, aki Cryptokitties játékot játszik:

10 kriptokititnél kevesebb forgalmú címek esetén:

Ezenkívül a kérdés helyes megválaszolásához emlékeznünk kell az időzónák közötti különbségekre. Viszont visszatérünk a hét további napjaira.

Mi a Kitties hozta a legtöbb profitot tulajdonosainak?

Amint azt már megtudtuk, a macska figyelemfelkeltése és annak tulajdonságai nem befolyásolják annyira az árat, mint néhány egyedi „játékon kívüli” jellemző (token azonosító, név stb.). Ennek megerősítéséhez nézzük meg azokat a Kitty tokeneket, amelyeknél a vételár és az eladási ár közötti különbség meghaladja a 100 Eth összeget (növekedés felé).

Amint megfigyelheti, a legjövedelmezőbb Kitties személyi igazolványa 100 év alatt van. Ezek az úgynevezett „alapító macskák”, amelyeket először 9 éterért vásároltak, majd 100 + éterért adtak el..

Nézzünk meg egy listát a „fiatalabb” kriptopetákkal (ID > 100):

id 114684 ~ név FRAIDSYCAT

id 2238 ~ név 战斗 猫

id 35068 ~ név Dracula | Legkorábbi vámpír

És a Kitty 600 Eth-ért vásárolt, amit már ismer!

Amit a Cryptokitties játékosok hívnak a legtöbb okos szerződésre??

Itt vannak a Cryptokitties felhasználói által az elmúlt 3 hónapban a legkeresettebb intelligens szerződések (az intelligens szerződések címeit a bloxy.info webhelyről hozták ki). Kérések felhasználói fiókoktól intelligens szerződésekig:

Kérések intelligens szerződések címeiből felhasználói fiókokba:

A cserék felismerhető címeit (EtherDelta, IDEX) más érdekes számlákkal hígítjuk. Megfigyelhetjük a kriptojátékok szép körét: 0xUniverse, Axie Infinity, KryptoWar (harmadik helyezett, cím nélküli), MLB bajnokok és számos más alkalmazás. A kaszinó intelligens szerződéseinek jelenléte ( Dice2Win, FckDice) és a listában szereplő egyéb szerencsejáték-szolgáltatásokhoz tartozó címek érdekesek. Több aukció is található. Mindezeket a DApps-eket figyelembe kell venni, amikor hirdetési kampányokat kell indítani, vagy bármilyen más eszközzel lehet felhasználni a célközönség vonzását (például airdrop). Aukció az első, de van némi meglepetés ezekben a statisztikákban. További részletek:

Milyen gyakran játszanak a felhasználók a Cryptokitties játékkal?

Egy és ugyanazon lejátszó két hívása közötti átlagos intervallum kevesebb, mint 2 perc. Ennek ellenére ez a paraméter rövid ideig érdekes.

Vegyük a megőrzési paramétert a Cryptokitties elindítását követő első hónapokra, és hasonlítsuk össze az adott időszak hívásainak számával:

2017. november 23 – 2018. május 1

2017. november 23. – 2017. december 1. (a fellendülés előtt)

2017. december (felfutás)

2018. január

2018. február

2018. március

A legaktívabb időszakokban láthatja, hogy a diagram jobbra tolódik. Ez azt jelezheti, hogy mivel a felhasználók néhány percen belül több tranzakciót is végrehajtottak, nem hagyják el az alkalmazást, hanem hosszabb ideig maradnak a játékban: 2-3 órán át vagy tovább.

Így ennek a mutatónak a segítségével nyomon követhető egy új bemutatott játékesemény vagy hirdetési kampány iránti érdeklődés. Először a tranzakciók számára és az egyedi címek beáramlására összpontosítunk – ez az elemzés első lépése. Ezután felmérhetjük a beérkezett közönség minőségét: függetlenül attól, hogy csak ők indították-e a DApp-ot, végeztek-e teszt tranzakciókat, kiléptek-e vagy csatlakoztak-e egy játék meglévő játékosaihoz.

Ennek ellenére meg kell jegyezni, hogy a fenti magyarázat nem terjed ki minden esetre. Ha a Cryptokitties esetében elhúzódunk, ha az aktivitás magas, ezért a kripto kaszinók logikájának megértésének egészen másnak kell lennie.

Tekintse meg a diagramot, amely leírja a Dice2Win (0xD1CEeeeee83F8bCF3BEDad437202b6154E9F5405) kaszinó felhasználói megőrzését az elmúlt 3 hónapban:

A Cryptokitties-szerű játék másik példája a Dragonereum:

2018. november – 2018. december (az aktivitás felfutása, amikor mindenki megvette és kicsomagolta a tojásokat):

2018. december – 2019. január (a csúcs után, amikor megkezdődtek a csaták és a kereskedés):

A hét mely napjaiban fordul elő leginkább az egyedi felhasználók száma?

Ha az általános statisztikát vesszük, úgy tűnik, hogy a felhasználók többsége hétfőn érkezik. Ha azonban figyelembe vesszük az időzónákat, és ha külön hónapokra kívánja kérni az adatokat, akkor a hét legaktívabb napja szombat és vasárnap, majd péntek és hétfő következik. Ezzel szemben a leg passzívabb napok kedd, szerda és csütörtök.

Ezekben a napokban jó bizonyos játéktevékenységeket kezdeményezni, vagy hirdetési kampányokat indítani.

Milyen egyéb intelligens szerződéseket és DApps-eket kérnek a Cryptokitties-hez és mire?

Íme az intelligens szerződések listája (a teljes szám 225), amelyek kölcsönhatásba léptek a KittyCore szerződéssel. A leírások a bloxy.info webhelyről származnak.

A teljes lista 7 tucat saját tárolón kívül számos érdekes intelligens szerződést tartalmaz, amelyek önálló szerződéseket próbáltak létrehozni a Kittycore szerződés felett. Például a macskák közötti csaták &# 128578; Sajnos egyikük sem szállt fel. Az EtherDelta csak egy dobás (két éven felüli tranzakció)

Melyek a sikertelen kérések legfőbb okai?

A sikertelen tranzakciók zöme akkor történt, amikor a játékos egy bizonyos módszert akart meghívni, amikor erre nem volt engedélye. Például eladni valaki más cicáját. Ha megnézzük a sikertelen tranzakciók diagramját, látni fogjuk, hogy a legtöbbjük 2017 decemberében koncentrálódik, amikor a projekt éppen elindult. Feltételezhetõ, hogy az elsõ szakaszban voltak olyan hibák a tranzakció kialakításakor a felhasználói felületen, amelyeket késõbb kijavítottak.

2018. március 25-én a 0x68B42E44079D1D0A4A037E8C6ECD62C48967E69F cím 3330 sikertelen tranzakciót hajtott végre a fajtaWithAuto módszerrel..

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a top 5 címeket, amelyek a legtöbb sikertelen kérést kapták:

0x6B9AA4087E8643E672CAAD55CEB8A78D547189EA 13667 fail txs

0x1F35924AE9B34BBD1DFA7E527964C430D5AFAB92 9174 fail txs

0x49C4460CC2366BD93D24974FF6813EF7FF4FB649 5644 fail txs

0xE1AB3DF91C8D871D59AE48D1DF18664173CB6297 4865 fail txs

0x4B15E04EBA58A46FB44829BBFE0D9CD82C149745 4830 fail txs

Ki keresett a legtöbbet a Cryptokitties játékával?

Az alábbi lista felsorolja a legjobb 10 játékost, akik a legtöbb bevételt szerezték a játék során. A „Kitties_amount” nevű paraméter az a kriptopeták száma, amelyek a felhasználónak a játék teljes időtartama alatt rendelkeztek. A fejlesztők számláján kívül a lista tartalmazza a már említett játékos címét (második helyen), aki 600 Ethért vásárolt cicát

Ezek olyan számlák, amelyeknél a legnagyobb hiány van

Üzleti modell

A decentralizált rendszer fő egysége a token. Minél nagyobb a kereslet, annál nagyobb sikert arat a DApp. A kereslet és kínálat ilyen egymásrautaltságának helyzete piramis. Minél több felhasználó és eszköz vesz részt a játékban, annál értékesebbé válik ez a játék. Így a fejlesztők fő célja olyan környezet megteremtése, amelyben az új technológiák és új szereplők folyamatosan részt vesznek.

Mit kell tenni az új felhasználók vonzása érdekében?

Az első dolog, amit meg kell vizsgálni, amikor általában új fiókok kezdenek használni a DApp-t, és megtudni az ilyen viselkedés okát. Ha a Cryptokitties-ről szólunk, akkor az élénk érdeklődés az újév idején figyelhető meg: a 2018-as újév volt a projekt elindítása, majd az a mindenki számára ismert „cica-fellendülés”. Egy évvel később, a 2019-es újév után a játék megünnepelte az első évfordulót, és a csapat ezt jó pillanatként használta fel a kriptokockák kiadására. A különleges kampányokkal kapcsolatos reklámkampányok és különleges események, amelyekre a felhasználók reagálnak az alkalmazáson keresztül, lehetővé teszik a passzív játékosok részvételét. A számadatok birtokában ki lehet alakítani egy marketingstratégiát és megérteni, hogy melyik időpont a legjobb annak elindításához. A statisztikák viszont lehetővé teszik a felhasználók reakcióinak és viselkedésének nyomon követését egy adott kampány során: mely módszereket hívják leggyakrabban, a felhasználó intenzív megtartása az alkalmazáshoz stb..

A második elemzés az, hogy elemezzük azokat az időszakokat (időintervallumokat, hét napjait), amikor a DApp közönsége a legaktívabb, és előre jelezzük a további tevékenységeket. Ezek az adatok lehetővé teszik a felhasználó profiljára és viselkedésére vonatkozó következtetések levonását. Például régió, esti tevékenység vagy munkaidőben, hétvégén vagy hétköznap, mely napokon nagyobb a forgalom és melyik nap forgalom. Ezek a mutatók nemcsak a projekt csapatát, hanem a partnereket és a versenytársakat is érdeklik. Ha megértette vállalkozásának felhasználóit, akkor jobban rájön, hogy milyen termékre van szüksége a legjobban.

A harmadik az, hogy a versenytársak termékeinek legaktívabb számláit emelje ki (a legnagyobb profit, a legtöbb tranzakció stb.). A legvalószínűbb, hogy érdekli őket a DApp, ezért nagyon kívánatos, hogy tőlük airdrop leessen. Még egy elfelejtendő pillanat az ilyen felhasználók viselkedésének tanulmányozása és a legközelebbi környezet elemzése a grafikon segítségével.

Mit kell tenni a tranzakciók számának növelése érdekében?

Összességében a tranzakciók száma két októl függ – a közönség nagyságától és a játék folyamatának intenzitásától. Az első tényezőt illetően, amelyről fentebb már beszéltünk – ez elsősorban az elemzés, a marketing és az üzleti stratégia -, akkor a második leginkább az intelligens szerződés fejlesztőjéhez kapcsolódik.

Azt is meg kell tudni, hogy a játékosok miért szeretik ezt vagy azt a játékot. Ilyen adatok az úgynevezett módszerekre vonatkozó statisztikák elemzésével nyerhetők. Ha fogadást kötöttünk mondjuk macskák keresztezésére, de a közönséget érdekli a DApp aukciós része, akkor érdemes lehet a játék logikáját módosítani. A Chaingraph.io egyszerűen megadja Önnek ezeket az adatokat: kiszámíthatja nemcsak az intelligens szerződés, hanem az egyes szerződéses módszerek teljes megtartását is.

Egyes módszerek iránti kereslet hiánya a felhasználói felület problémáival, a tranzakció során elkövetett hibákkal, sőt a szükséges gázmennyiséggel is összefüggésben lehet. Ezért folyamatosan frissíteni kell a vonatkozó statisztikákat a decentralizált alkalmazás valamennyi technikai vonatkozásáról: nemcsak a külső hívások, hanem a belső hívások nyomon követése, eseménynaplók, gázstatisztikák stb..

Volt-e valaha csaló tevékenység?

Szinte lehetetlen előre látni az alkalmazás összes sebezhetőségét és kiskapuját, de minimalizálhatja azok előfordulásának valószínűségét, és gyorsan nyomon követheti az esetleges hibákat, ha ez megtörténik. Az elsőt a Security Check szolgáltatás valósíthatja meg, amely észleli az intelligens szerződéses kód lehetséges hibáit. A második elemhez egy eszközre van szükség a felhasználói tevékenység figyelemmel kísérésére. Mindezek az eszközök rendelkezésre állnak, amint elkezdi használni a Chaingraph.io fájlt.

Chaingraph.io: Biztonsági ellenőrző eszköz

Chaingraph.io: Élő szakasz

Néhány példa az atipikus felhasználói viselkedésre a CryptoKitties példáján:

Egy cica 600 Ethért vásárolt

A cica vétele és eladása ugyanarról a számláról a statisztikai buborék és a cica árának buborékáról tanúskodhat. A helyzet elemzése nélkül egy harmadik fél felhasználó megfigyelheti egy bizonyos token aktív kereskedelmének képét, de ez csak játék lehet annak „igénye” illúziójának megteremtésére. Egy ilyen intézkedés nemkívánatos következményekhez vezethet az alkalmazás helyi piacán, és a fejlesztőnek legalább tudatában kell lennie a jelenlegi gazdasági helyzetnek ahhoz, hogy megfelelően reagálhasson rá.

A 600 Eth. Tranzakcióban érintett címek

Kitties háromszáz viszonteladással

Ezután a csalási statisztikák még egy példája, ezúttal az eladások száma. Több mint egy tucat kiscica messze megelőzi a legközelebbi csúcsot (a rés 20-30-szorosa). Ha mélyebbre akarunk menni, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy mind a 16 kitit, amelyek megközelítőleg ugyanannyi (kb. 300) átutalással rendelkeznek, az Auctionity okos szerződésen keresztül, ugyanolyan áron továbbították. A rejtjel-aukció képviselője megjegyezte, hogy ezeket a műveleteket a szolgáltatás képességeinek bemutatására, a kezdeti statisztika növelésére tették, és nem valós értékesítések. Talán ez egy jó példa arra, hogy a statisztika önmagában néha nem elég, először meg kell emészteni.

A macskaeladások számának statisztikai hiánya

Mit kell tenni azért, hogy a felhasználók aktívabbak legyenek az adásvétel?

A választ erre a kérdésre főleg két előzőből kapta meg. A stabil játékfolyamat, a közönség növekedése és a DApp iránti érdeklődés mellett több tranzakció megszerzése mellett a token értékének növekedése is megnő. Ne feledje továbbá, hogy a kriptojátékok a pénzről szólnak. Ezért a token kereskedési volumene a teljes projekt gazdasági sikerétől függ, amely sok szempontból áll. Az illetékes elemzés megértést ad arról, hogy a projekt mely részeire kell elsősorban figyelnie.

Élő szakasz, amely lehetővé teszi a tevékenységek valós módban történő nyomon követését

Következtetés helyett

Mit kell tennie a felhasználónak, hogy macskák eladásával vagy vásárlásával pénzt keressen?

Ez több eset:

Hosszú játék

 1. Vásároljon egy ritka (exkluzív, különleges) macskát, lehetőleg valamilyen játékon belüli rendezvényen.
 2. Várjon.
 3. Figyelje a felhasználói aktivitás grafikonjait (tranzakciók száma, az intelligens szerződést hívó fiókok száma).
 4. Amikor aktivitásszakadások történnek, tegyen fel egy macskát eladásra magas áron.
 5. Nyereség.

Fancy Boom

 1. Figyelje az esemény előfordulását a Fancy macskák keresztezésénél.
 2. Vásárolja meg a szükséges génekkel rendelkező macskák maximális számát.
 3. Gyorsan keresztezi az új divatos macskákat.
 4. Az összes olyan cica, amelynek megfelelő génjei vannak, amelyek a díszes macskák befogadása után is megmaradtak, valamivel drágábbak voltak, mint a vételár.
 5. Néhány divatos macska azonnal elad egy átlagos áron a piacon.
 6. A többi a Long Playen távozik.
 7. Nyereség

Kemény illúziókockázat

 1. Hozzon létre számos Ethereum címet – ezek áljátékosok lesznek.
 2. Kereskedelmi cicák közöttük, fajták keresztezése stb., Azaz egy ökoszisztémát hoznak létre a helyi gazdasággal.
 3. Válasszon egy vagy több macskát a promócióhoz – lehetőleg valamilyen különleges tulajdonsággal (érdekes név, leírás, testrész stb.).
 4. Készítsen körülötte egy mesterséges képet a keresletről: adja el újra nagy pénzért, emelje fel az árat, kínáljon eladást az Opensea.io oldalon.
 5. Minél nagyobbak és váratlanabbak a számok – annál érdekesebb. Célszerű, ha a Cica a kriptográfiai médiában található.
 6. Adjon el egy macskát magas áron.
 7. Nyereség.

Mit kell tennie a Cryptokitties csapatnak, hogy több játékost vonzzon?

Földre száll

 1. Statisztikákat kaphat más decentralizált játékok legaktívabb játékosairól, amelyek még nem játszottak macskát.
 2. Küldj nekik egy tojást macskával.

Affiliate Advertising

 1. Elemezze a CryptoKitties felhasználók első környezetét.
 2. Fedezze fel, hogy a közönség mely további decentralizált alkalmazásokat használja. Például online kaszinó Dice2Win, cryptokitties-hasonló játékok, Blockchain Cuties vagy gyűjtőjáték MLB Champions.
 3. Elemezze a versenytársak intelligens szerződéseit, és találjon ki potenciális közönséggel rendelkező régiókat. Ebben az esetben még nem is szükséges meghatározni a régiót, elegendő összehasonlítani a grafikonokat (az UTC +3-ban látható adatok):

Átlagos tranzakciós idő

2019 januárjára – 2019 májusára CryptoKitties:

Dapp: MLB bajnokok

Axie Infinity

0xUniverse

Dice2Win

A fenti mintából a 0xUniverse egyezik a legjobban: a régió egybeesik, és nagy számú CryptoKitties felhasználó játszik ezt a játékot.

4. Indítsa el a kereszt-promóciót (lehetőleg 21:00 és 2:00 óra között (UTC +3)).

5. Az ötlet a tokenek cseréje, ha bizonyos speciális feltételek teljesülnek. Például, ha vannak bizonyos kiscicák, akkor bónuszt kaphat egy másik játékban és fordítva.

Regionális rendezvények és reklámozás

 1. A közönség aktivitásának elemzésével feltételezheti a legtöbb felhasználó időzónáját. Adjon információt az alkalmazás adatbázisából, és szerezze be a legaktívabb régiókat. Nekünk, a fejlesztőkkel ellentétben, korlátozottak az információk megszerzése a játékosok IP-címeiről, ezért csak feltételezhetjük: a játék fő közönsége az amerikai régióban található. Valószínűbb az Egyesült Államokról (főleg a keleti partról) és Kanadáról beszélni, azonban lehetőségként Dél-Amerika országa lehet.
 2. Most hozzáadhat játékeseményeket a régió számára fontos eseményekhez: karácsony (macska-télapó), halloween (macska-zombi), hálaadás (macska-pulyka 0_o), fekete péntek (macska-kedvezmény 0_0) stb..
 3. Ne felejtse el figyelni az egyes tevékenységek számát és reakcióját, és emelje ki a legjövedelmezőbb régiókat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner