Hogyan fektet be az IBM a blokkláncba

Mennyire fontos és mekkora a blockchain technológia?

Ez a folyamatban lévő vita, amely hamarosan nagy düh lesz; párosulva azzal a ténnyel, hogy a blockchain felfrissítette néhány olyan veterán technológiai óriást, mint a Microsoft, az Oracle, az SAP és az IBM.

A Microsoft, az Oracle és a rivális SAP külön bejelentéseket tett 2017-ben, novemberben, októberben, illetve szeptemberben.

Mindezekben azonban talán az egyik régi nagy technikai csatahajó, amely az új technológiába áttérők körében a koronát venné, az IBM.

IBM Prospect

A blokklánc-technológiai szolgáltatók között a 2017-es rangsorban az IBM az elsők között ismerte fel a blockchain elosztott főkönyveivel járó lehetőségeket, és hozzájárulásának kódját a HyperLedgerhez tette – a Linux Foundation nyílt forrású erőfeszítése.

Arra is biztatták az induló vállalkozásokat, hogy ingyenesen teszteljék a futó blokkláncot a felhőjén, és ezek az erőfeszítések végül meghozzák gyümölcsüket.

A Blockchain kereslete folyamatosan növekszik, és az IBM úgy véli, hogy 2018-ban az egyik legnagyobb felhasználó lesz több mint 60 adatközpontban, amelyeket világszerte bérelt más márkáknak.

Panos Mourdoukoutas professzor és a New York-i LIU Post Közgazdaságtan Tanszékének elnöke szerint ő Az IBM „jobb tét, mint a Bitcoin a Blockchainen” mivel a világ megváltoztatására vonatkozó ígéret erősebb.

Ez Mourdoukoutas professzor szerint az IBM-t „jobb hosszú távú befektetéssé” teszi, a digitális valuta használatához képest.

Valójában az IBM blokkláncot kínál a pénzügyi szolgáltatásokhoz, amely véleménye szerint mindenki számára nagyobb bizalmat jelent majd annak érdekében, hogy a pénzügyi világ univerzális pénznemében bizalmat szerezzen..

Ennek során az IBM új egyszerűséget, átláthatóságot és hatékonyságot kíván elérni minden pénzügyi tranzakcióban, miközben új innovációval, együttműködéssel és gyorsasággal szünteti meg a régi folyamatokat és papírokat..

Ez mindkét irányban már megtörténik, mivel a pénzintézetek vezető utat mutatnak az IBM blokkláncával az ágazat számára, mivel együtt dolgoznak új megoldások létrehozásában, a régóta fennálló súrlódások megszüntetésében és kézzelfogható üzleti eredmények elérésében..

A nagy IBM tét

Valamikor idén májusban az IBM 5,5 millió dolláros beruházást jelentett be egy blokklánc-megoldások központjának építésére a brazíliai Sao Paulóban – az első ilyen típusú országban – az Egyesült Államokban, Angliában, Németországban, Kanadában és más hasonló központokon kívül. Japán.


Ezenkívül az IBM jelenleg több mint 400 blokklánc-projekten dolgozik az egész világon, meghaladva az univerzális kvantumszámításban betöltött vezető szerepét.

2017-ben a technológiai óriás első ügyfeleivel, köztük a Daimler AG-vel, a JPMorgan Chase-szel és a Samsunggal együtt elkezdett dolgozni az IBM Q telepítésén, annak érdekében, hogy felfedezze annak tudományos és üzleti alkalmazásait, gyakorlatilag.

Az IBM számos más ígéretes technológiában élen jár, ideértve a mesterséges intelligenciát (AI), a felhőt és az internetbiztonságot, ami jobb tétet jelent a hosszú távú befektetések szempontjából.

De mit jelent mindez és mit hoz a piacra?

Donna N. Dillenburger, az IBM munkatársa, magyarázta ezt azzal, hogy az IBM olyan rendszert hoz létre, amelyben ügyfelei biztosak lehetnek a biztonságos és ellenőrizhető információk alapján.

A blokklánc az IBM vállalati biztonságával párosítva biztosítja az adatok skálázható módon történő bankba vételét az élelmiszer-biztonságtól a banki tevékenységig, az ellátási láncig vagy az egészségügyig bármely ágazat számára.

Dillenburger hozzátette, hogy a megbízható adatok tárháza megalapozza az elemzéseket, amelyekkel felelősen megoszthatja az információkat vállalkozásának és a társadalom javának érdekében..

2. kép

Alkalmazott ágazatok

  • A hajózási és logisztikai ipar, például a Maerskkal való új együttműködés 2017 márciusában
  • A pénzügyi szektor, mint például hét nagy európai bankkal 2018 júniusában kötött megállapodása, amelynek blokkláncon alapuló platformját kívánja kiépíteni a kereskedelem finanszírozására, hogy megkönnyítse a kis- és középvállalkozások nemzetközi kereskedelmét..
  • Élelmiszerbiztonság, ahol az IBM 2018 augusztusában bejelentett egy nagy blokklánc-konzorciumot, amely együtt fog működni az élelmiszerek nyomon követhetőségének javításával és az élelmiszer-biztonság azonosításával az élelmiszer eredetére és / vagy állapotára vonatkozó megbízható információk megadásával..

Ez csak néhány a figyelemre méltó példák közül a több mint 400 kliensről, akikkel az IBM együtt dolgozik blokklánc-alkalmazásainak megvalósításában. Egyéb ágazatok közé tartoznak az ellátási láncok, a kockázatkezelés, az IoT és a digitális jogkezelés.

Végeredmény

Az IBM blokklánc-technológiára tett fogadása eredményesnek bizonyul a vállalat számára, mivel a technológia iránti fokozott és megújult érdeklődés mellett nagyobb tiszteletet tanúsít a feltörekvő technológiák iránt..

Az AI egy ilyen példa, amely párhuzamosan mozog és a szakmai spektrum átalakítása nagy értelemben. Az AI és a Blockchain remek kombináció lesz. Nem csak az AI rezonál a titkosítással, de lehetősége van a blokklánc jobb kezelésére is, mint az emberek.

A blokklánc jóváhagyása és az a felfogás, hogy egy újabb bizalmi réteget nyújt, elhiteti az emberekkel, hogy jó dolgok fognak történni.

Eddig az IBM összegyűjtött néhány ügyfelet és projektet, az emelkedő részvényárfolyamokat, a vállalat új energiaellátását, a technológiai és tőzsdei elemzők friss pillantását, valamint a tech vásárlók tiszteletét..

Szerző: Roberto Garvin, a társalapítója Mofluid. Teljesen elképesztő látni, hogy a technológia hogyan fejlődik tovább, az e-mailtől a böngészőkig, a keresőmotorokig, a mobilig, az AI-ig és most a blockchainig. Szerencsés vagyok mindennek a szemtanúja. Nagyon izgatott, hogy mi következik!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map