Ki nyer igazán a következő Ethereum Hardforkból?

A 2019-es ígéretesnek indult a kriptográfiai közösség számára, és az Ethereum szószólói & különösen a birtokosok – mivel a várva várt konstantinápolyi kemény munka január közepén kezdődött volna. A fejlesztők azonban közvetlenül az első dátum bekövetkezte előtt kiadtak egy nyilatkozatot, miszerint azt határozatlan időre lemondják, és még a lehetséges dátumot sem határozták meg. Mély szemléletet kaptunk a helyzetről és annak okáról, hogy ez a hadfork nagyon ígéretes lehet-e a projekt és a közösség számára, ugyanakkor tartalmazhat néhány negatív tulajdonságot is.

Mi Konstantinápoly általában?

Állítólag a széles körben bejelentett Konstantinápoly lesz az Ethereum hálózat következő rendszerszintű frissítése. Más néven „Ethereum 2.0” vagy „New Ethereum”.

A Constantinople Ethereum alapvetően egy háromfázisú felújítás része, az ambiciózus Metropolis projekt második szakasza, és különösen a # 7080000 blokkra épül, amely kissé növelheti az egész hálózat hatékonyságát és teljesítményét. Összesen öt Ethereum fejlesztési javaslatot (EIP) is összefog.

A frissítések keretein belül bevezetik a Casper protokollt, amelynek célja az Ethereum átvitele egy másik konszenzusos algoritmusra, a PoW-tól (Proof-of-Work) a PoS-ig (Proof-of-Stake). Valójában ez nem fogja azonnal helyettesíteni a PoW-t, de valószínűleg a hibrid rendszert fogják használni, amely egyszerre futtatja ezt a két technológiát.

Okok a másik mögött kemény munka

A kripto rajongók többsége tudja, hogy a hardfork egy olyan frissítés, amely kiküszöböli a visszamenőleges kompatibilitást. Sajnos a második legmagasabb kriptopénz-rajongók számára az Ethereum árfolyama a 2018-as történelmi max. Során több mint tízszeresére esett vissza. Ezt követően számos platform és vállalat indult el az Ethereum blokkláncon, szembesülve az amerikai értékpapírok és tőzsdék nyomásával. Bizottság (SEC) az értékpapírok és a be nem jegyzett kibocsátások kereskedelmére.

A 2018-as kriptopiaci teljesítmény sok csalódása az ETH iránti bizalom elvesztéséhez vezet a kriptográfiai közösség felhasználói és befektetői között. 2019 elején azonban az ETH váratlan emelkedést tapasztalt, mivel az árak legalacsonyabb szintről 83 dollárról 123 dollárra csökkentek (2019. január 18-án). Hosszú távon azonban a legtöbb elemző a közelgő változásokat bullish trendnek tekinti.

Ezenkívül a fejlesztők rájöttek, hogy az eredetileg Ethereumban programozott bomba miatt a blokkok nagyon lassúak, miután mindegyikük megoldódott. A fejlesztőknek időről időre hardvereket kell futtatniuk csak a hibák kijavítása és az ETH naprakészen tartása érdekében a legújabb technológiai fejlődéssel. A nehéz bomba lehetetlenné teszi az ETH kinyerését egy bizonyos pont után és az egész hálózat befagyasztását, ezért ezt Ethereum jégkorszaknak is nevezik. Körülbelül 5500 blokk jön létre naponta, ha 15 másodpercenként új blokk jön létre, ami mindenképpen csökkenti az Ethereum költségeire nehezedő nyomást és megakadályozhatja az inflációt.

Az Ethereum már egyszer megtapasztalta azt a megosztottságot, amely az ETC vagy az Ethereum Classic létrehozásához vezetett. A Konstantinápoly nevű villa számos jelentős változtatást hajt végre az Ethereum blokklánc teljesítményének javításával és az ezen EIP-kben említett bányászati ​​jutalmakkal kapcsolatban.

Milyen konkrét kérdések oldják meg a Konstantinápolyt?

Mint korábban említettük, az Ethereum 2.0 5 fő EIP-t fog tartalmazni. Tegyünk egy rövid áttekintést mindegyikről:

EIP # 145: megoldás az információfeldolgozás költséghatékonyabb és hatékonyabb megközelítéséhez, bitenkénti váltás operátorok hozzáadásával az EVM (Ethereum Virtual Machine) számára. Ugyanakkor ez tízszer kevesebb gázt fog fogyasztani, mint korábban, ami végül az intelligens szerződések olcsóbb felhasználásához vezet.

EIP # 1014: továbbfejlesztett megközelítést kínál a hálózati méretezési megoldásokhoz – Vitalik Buterin rendelkezik a Bitcoin Villámhálózathoz hasonlóan, láncolaton kívüli tranzakciókon és állami csatornákon alapul, amely automatikusan javítja a hálózati teljesítményt.

EIP # 1052: az intelligens szerződések feldolgozásának javítását szolgáló megoldás – egy egyedi kivonat elfogadása megkönnyítené és hatékonyabbá tenné egy másik szerződés ellenőrzését.


EIP # 1234: ez a megoldás megnehezíti a bányászati ​​folyamatot, egy blokkért 3 ETH-ról 2 ETH-ra csökkenti a jutalmat. A blokkbányászati ​​jutalom csökkentése szintén 12 hónappal késlelteti a nehézbombát.

EIP # 1283: az utolsó egy jobb módszert biztosít a tárolt adatok változásainak bevételszerzésére és az intelligens szerződések költségeinek javítására. Ez az Ethereum memóriájában rögzített szerződésmódosítások megsértésével érhető el. Mivel ez nem befolyásolja a blokklánc állapotváltozását, a gáz nem kerül felhasználásra, ami csökkenti a fejlesztők költségeit.

Közösségi hatás

Mint fent említettük, a tömbjutalom 2 ETH-ra csökken, és a befektetőknek örülni kell az éter-kínálat alacsonyabb inflációs rátájának. Másrészt az EIP 1234-es változások biztosan elégedetlenséget okoznak a bányászok körében, mivel csökken a blokkjutalmuk – csakúgy, mint korábban az Ethereum Classic kemény munkája során.

Amint a villa bekövetkezik, rövid távú kamatláb ingadozás várható. A PoS-re való áttérés kockázatot jelent, de Vitalik Buterin nem bánja ezt a kockázatot, mivel egyáltalán nem törődik az ETH-ráta rövid távú hatásával. Eközben, mivel a befektetők és a kriptográfusok már tisztában vannak az átmenet előnyeivel, többen biztosan eljönnek az ETH táborába.

Konstantinápoly esetében az ETH-birtokosok csak kemény keménység miatt nem kapnak új érméket. A felhasználók csak akkor kapnak új érméket, ha ETH van a személyes pénztárcájukban (Metamask, Ledger Nano S, Trezor), ahol privát kulcsokat vezérelnek.

Ez a bányászatot érinti

Még mindig nem ismert, hogy az Ethash-t új ProgPoW algoritmussal helyettesítik-e a következő villa során, vagy sem. Az Ether fejlesztőinek véleménye ezért eltér:

Martin Canvas Swende fő fejlesztő úgy véli, hogy “a [ProgPoW] konstantinápolyi zsúfoltsága meggondolatlan lenne”. Bár erősen támogatja az algoritmust, elismeri azt is, hogy a ProgPoW-ra vonatkozóan eddig különböző specifikáció-változtatások és korlátozott tesztek történtek. “Remélem, néhány hónapon belül elfogadják” – tette hozzá.

Hudson Jameson szerint a csapat közel áll a konszenzushoz ebben a kérdésben:

“Valószínűleg előzetes megállapodást kötöttünk a ProgPoW algoritmus megvalósításáról, de addig nem fogadjuk el, amíg tesztelésre nem kerül, és hiba nélkül működik.”

Ami a bányászokat illeti, a vélemények is megoszlottak, és az új algoritmussal együtt járó hátrányok: a grafikus kártya ProgPoW energiafogyasztása kissé megnő; Az AMD-k nem lesznek olyan előnyösek, mint az Ethash esetében, és érdemes megjegyezni az ACIS bányászok elégedetlenségét is, mivel ők már nem tudnak majd étert előállítani..

Vannak azonban olyan profik is, amelyek kihatnak a bányász közösségre:

  • Az ASIC egységei a múlt emlékei lesznek Konstantinápoly indulása után;
  • Csökken a hálózat bonyolultsága;
  • Az ETH kísérteties esélye a jövőben emelkedni fog, mivel sok pletyka van arról, hogy az Nvidia részt vesz a ProgPoW algoritmus létrehozásában, ami a grafikus kártya gyártójának érdeklődését jelenti ezen kriptovaluta pumpája iránt..

Mindazonáltal egyelőre valószínűtlen, hogy a ProgPow hozzáadódik a készülő villához, annak a ténynek köszönhető, hogy az Ethereum többször elhalasztotta a villákat a további tanulmányozás és finomítás érdekében, és az új algoritmust még mindig nem vizsgálták eléggé – állítják az Ethereum egyes képviselői – és ott nem általános megállapodás az algoritmus hálózatban történő megvalósításáról.

Ezért nagy valószínűséggel ezen algoritmus munkája folytatódik, és ennek alapján döntés születik a ProgPoW Ether hálózatba történő bevezetéséről. Egy biztos: a legtöbb fejlesztő egy olyan algoritmus megvalósítását támogatja, amely megmenti a hálózatot az ASIC-októl.

A kemény munka előnyös az Ethereum számára & vállalati perspektívák 2019-ben

Várható továbbá, hogy a blokk megerősítésének ideje továbbra is körülbelül 15 másodperc lesz. Amikor az Ethereum a jövőben egy másik hardver eredményeként PoS algoritmusra vált, a tranzakció feldolgozási ideje megnőhet.

Az sem világos, hogy az Ethereum tranzakciók átlagos költsége változik-e, de az intelligens szerződések kibocsátásával járó tranzakciós díjak csökkenhetnek, mivel ezen EIP-k egy része az ilyen tranzakciók optimalizálására irányul..

Konstantinápolyt az Ethereum folyó évi fejlesztési ütemtervének egyik fő kiindulópontjának tekintik.

Jelenleg az Ethereum fejlesztői haladásuk során az úgynevezett „Beacon Chain” irányába haladnak. Az egyetlen dolog, amihez a Beacon láncot létrehozzák, egy új méretezési funkció – „aprítás”, amely a hálózatot szilánkoknak nevezett független csomópontcsoportokra osztja. Ez fel fogja osztani a hálózat terhelését, így az alapul szolgáló hálózat nem fogja viselni az összes tranzakció terhelését. Ehelyett a szilánkok újraosztják az Ethereum hálózat számítási terhelését, hogy méretezhessék.

A Beacon Chain ismert hátránya a hálózati biztonság, mivel ez külön támadásokhoz vezethet a frissített hálózat minden részén. Ezért elengedhetetlen a villa megvalósítása a biztonság ezen egyensúlyának fenntartásához a decentralizációval és a skálázhatósággal.

A bizonytalan jövő

Hosszú történet – a várva várt kemény villa határozatlan időre késett január 15-én, kedden..

A Konstantinápoly elhalasztásának oka a kritikus sebezhetőség felfedezése volt az egyik tervezett változásban. Az intelligens szerződések ellenőrzésével foglalkozó ChainSecurity cég kedden közölte, hogy az EIP # 1283 fejlesztésének javaslata, mivel a megvalósítás megvalósítása a támadók számára kiskaput adhat a kódban, hogy ellopják a felhasználók pénzeszközeit..

A sebezhetőség megvitatásáról a projekt fejlesztői arra a következtetésre jutottak, hogy a hibajavítás túl sok időt vesz igénybe, és ez nem hajtható végre egy kemény munkán, amelyet január 17-én, UTC-re terveztek. A biztonsági rés, az úgynevezett re-entry támadás, lehetővé teszi a támadó számára hogy többször is alkalmazza ugyanarra a funkcióra, a felhasználó értesítése nélkül. Amint azt Joanes Espanol, az Amberdata analitikus blockchain vállalat technikai igazgatója megjegyezte, a forgatókönyv szerint a támadó valójában „örökre pénzt vehet fel”.

Összefoglalva a tényeket

Noha a kemény ütés késése kétségtelenül megmagyarázható, a közösségre és a bányászokra gyakorolt ​​hatása kétértelmű. Mindenesetre a vállalat kifejezetten azon dolgozik, hogy a technológiát csúcskategóriás szinten fejlessze és frissítse, mivel a beérkező Konstantinápoly olyan funkciókat fog hozzáadni, mint az intelligens szerződések olcsóbb és jobb feldolgozása, jobb hálózati méretezési lehetőségek, a bombázás késleltetése további 12 hónapig és sok más funkcióval. PoS algoritmusra való áttérés Casper protokollal, szilánkok bevezetése és az ASIC-ek támogatásának elutasítása megmutatja a vállalat által választott előrehaladási vektort, amely a hosszú távú projektfejlesztésben látja az igazi célt, nem pedig rövid időkeretben.

A kriptovaluta hálózat – a Serenity – fejlesztésének következő szakaszát nyolc hónappal Konstantinápoly elindítása után kell megtartani..

Szerző: Maria Lobanova, a PR keresztcsere arbitrázs platform vezetője Arbidex

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map