Projekt tőzsdei bevezetése – Mi a valós költség?

A kriptovilág különböző lehetőségeket kínál a projekt népszerűsítésére; a tőzsdei bevezetés azonban a befektető szempontjából az egyik legfontosabb kulcskérdésnek bizonyul.

A piaci játék realitása azonban messze van attól a fényes kijelentéstől, miszerint a nagy tőzsdék ingyen nyújtják szolgáltatásait.

Egy jelzőről szólva a piaci szereplők elveszítik a lehetőséget, hogy megszerezzék a projekt kriptovalutáját, miután az ICO hivatalosan lejárt. Itt cserék jönnek a mentésre. Különböző adatok miatt egy token tőzsdei bevezetése akár 20% -kal is növelheti annak értékét. Pontosan ez az oka annak, hogy a tőzsdei bevezetés az ICO elvégzése után az egyik legkritikusabb feladat egy vállalat számára. Egy másik ok a token listájának felsorolására – a projekt közösségének kérései (az emberek egy része meg akar szabadulni az ICO-nál vásárolt tokenektől, néhányuk túl késő, és most szeretne vásárolni néhányat, hogy a projekt).

A marketing és a média mindent megváltoztat világunkban. Ezért a tisztességes hírű tőzsdei bevezetés néha valódi változást hozhat. A tokenjeik jelentős részét tároló ICO-projektek számára az érték növekedése a projekt további működésének lehetőségét jelentheti.

Számos nyilatkozat ellenére sokan még mindig nem tudják, hogy a kriptovaluta-tőzsdén történő token-lista nem teljesen ingyenes eljárás, és valószínűleg meglehetősen megterhelő.

Valóságellenőrzés – „Ingyenes” listázás

Amikor a tényleges költségekről kérdeznek, a platformok hajlamosak kijelenteni örök szeretetüket és támogatásukat az induló vállalkozások számára, valamint abban az esetben, ha az ügyfél nem visel semmilyen költséget. Valóban igaz?

A Business Insider kutatásának legfrissebb tanulmánya szerint, amely ennek az iparágnak több képviselőjét kérdezte meg, az a „nem hivatalos” ár, hogy egy tokent felvesznek a kereskedési platform listájába, néha sokkoló lehet. A források nem voltak hajlandók megnevezni a konkrét neveket, és maguk a tőzsdék, amelyekkel a kiadvány felvette a kapcsolatot, köztük a GDAX, a Bitfinex és a Kraken, vagy nem adtak választ, vagy arról számoltak be, hogy nem vettek fel pénzt a kriptovaluta startupoktól. Semmi új.

A vállalkozások számára az ICO továbbra is a leggyorsabb és legolcsóbb módja a finanszírozás megszerzésének, összehasonlítva a kockázati tőkével vagy az IPO-val. A befektetők számára a tokenek hozzáférést biztosítanak a projekt részvények gyors és egyszerű cseréjéhez, amely korábban nem volt elérhető. A likviditás biztosítása érdekében azonban a vállalatoknak a kibocsátott zsetonokat legalább egy kriptotőzsdén kell elhelyezniük.

Korábban az Exchange Binance arról számolt be, hogy elutasítja a tokenek felsorolására irányuló kérelmek 97% -át, mert azok nem felelnek meg a belső szabályainak. De minden egyes nap az ICO utáni projektek még mindig vágyakoznak arra, hogy bármilyen tőzsdén szerepeljenek. És nagyon boldogok, amikor végre meglátják, hogy nincs „jegyzési díj”.

Annak ellenére, hogy a tőzsdei bevezetés ingyenes, a kriptográfia állítja, hogy a tokenek promóciójához meghatározott összegre van szükségük. Ez az összeg 50 000 dollárnál kezdődik, és akár 1 millió dollár is lehet … a tőzsde méretétől függően. Sok más felmérés válaszadója megerősítette ezeket az adatokat. Elég jó fej egy ilyen promóciós erőfeszítésért, nem igaz?

Figyelemre méltó itt megemlíteni, hogy az egymillió dolláros árcédula meghaladja a biztonsági token elindításának költségeit a legtöbb kriptotőzsdén.

Az ICO szakasz után a kriptovaluta projektek egyik sikertényezője az a képesség, hogy új befektetőket vonzanak, amit nehéz elérni anélkül, hogy kiterjedt tőzsdére lépnének..

Számos nagy projekt próbál több cserét elérni, amelyek végül megnövelik a tőzsdei bevezetés költségeit.

Nem minden kriptográfia azonos. Elég vicces, ebben a piaci helyzetben vannak olyan kriptográfiai tőzsdék is, amelyek nem vesznek fel pénzt az érmék jegyzékbe vételére. Néhány tőzsde felajánlja, hogy a projekteket projektpályázat alapján helyezzék el, vagy arra kérik a felhasználókat, hogy szavazzanak egy érme hozzáadására. 2018. november végén azonban a Ripple ára 5% -kal megugrott a Coinbase-on való elhelyezésről szóló pletykák miatt, bemutatva a tőzsdei bevezetésnek a projekt és a token megítélésére gyakorolt ​​hatását.


Egyrészt, tekintve, hogy a projektek az ICO-n keresztül eddig csaknem 29 milliárd dollárt gyűjtöttek be. Ezenkívül a források gyors növekedése főként olyan nagy projekteknek köszönhető, mint az EOS (4,2 milliárd dollár, 2017.06.06 – 2018.06.06), a Telegram (1,7 milliárd USD, 2018.02.02 – 2018.03.03) és a Tatatu (575 millió USD, 2018.06.06). Ha ezt a három projektet kizárjuk az összképből, akkor a helyzet a piaci mély recesszió ellenére is meglehetősen stabilnak bizonyul:

Egyébként viszont a kriptográfiak maguk is sokat keresnek. A Bloomberg információi szerint a legjobb 10 kriptográfia napi 3 millió dollárt keres jutalékokból.

A tőzsdék általában irreális likviditással mutatkoznak meg

A likviditás kritikus tényező a csere sokkokkal szembeni ellenálló képességének és a tőzsde által kínált kamatok kedvezőségének előrejelzésében. A nagyobb volumen nagyobb likviditást és relatívabb árstabilitást jelent, ami általában kiegyenlíti az árfolyamokat. Ezzel szemben a kevesebb összeg kevesebb likviditást, kevesebb árstabilitást és volatilisabb árfolyamokat jelent.

Egyszerűen, ha nagyobb forgalmú tőzsdén folytatja kereskedéseit, akkor kevésbé van kitéve ezeknek az ingadozásoknak.

“Sok olyan árnyékos projektet ismerek, amelyek likviditást biztosítanak a tőzsdék számára” – mondja Kamilya Arslanova, Arbidex vezérigazgató titkos arbitrázs platform. „Természetesen szürke zónában vannak. Mit csinálnak – sok hamis megbízást adnak a tőzsdén a műveletek és tranzakciók mennyiségének növelése érdekében. A tőzsdék általában sokat fizetnek az ilyen projektekért.

Vannak más szolgáltatások is, mint a miénk. Növeljük a tőzsdék likviditását, eljutva azokhoz a kereskedőinkhez. Az Arbidex-szel integrált összes csere az API segítségével. A cserék azonban nem fizetnek nekünk, ellenkezőleg, csökkentik a jutalékot a felhasználóink ​​számára. Kétirányú út: növeljük a volumenüket, új ügyfeleket vonzanak ”.

Mivel számos kereskedő szerzett bizonyos tapasztalatokat számos cserével kapcsolatban, megváltozott az alkotások megértése és véleménye. Kétségtelen, hogy a legnagyobb tőzsdék is nagyjából felhívják valódi volumenüket.

Számos, közel 7 millió dolláros kereskedési volumenű pár 10% -nál nagyobb „csúszást” kap, ha 70 ezer dollárért adják el. Hol van a tipp? Ha egy 7 millió dolláros kereskedési volumenű, 70 000 dolláros érme értékesítése miatt az ár több mint 10% -kal „csúszik”, akkor már el lehet gondolkodni azon a lehetőségen, hogy ezek a 7 millió dolláros kötetek nem egészen valóságosak? Ráadásul a vizsgált devizapárok nyilvánvalóan nem voltak az alacsony folyadékkal rendelkező szar érmék között. Csak ez az adat elegendő ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy sok csere hamisítja a köteteit.

Az ellenérvek a következők lehetnek, mivel a piac nincs szabályozva, nincs semmi törvénytelen stb. Pontosan azért, mert a piac nincs szabályozva, az eredményekért és a biztonságért a teljes felelősség a felhasználókat terheli. Ezért az ilyen információk terjesztése és bojkottcserék a legkevesebb, amit tehetünk. Mondhatjuk, hogy „ez a gyakorlat senkinek sem árt”. A kereskedési volumen hamisítása nem lehet bűncselekmény, de sokkal több, mint pusztán marketing lépés. Ezek a mutatók befolyásolják a kereskedők döntéseit, befolyásolják a piacot, és bizonyos esetekben konkrét eseményekhez vezetnek. Mivel a kereskedők hamis mennyiségeken alapuló döntései végül szándékosan túlértékelt eszközök vásárlásához vezethetnek.

Független értékbecslők szerte a világon gyakran azt mondják, hogy napi 3 milliárd dolláros kereskedési volumen meghaladja a kriptot – piaci hamisítvány. Sőt, ez a gyakorlat, bár nem támogatott, de a népszerű források, például a CoinMarketCap és azok felhasználói szinte teljesen figyelmen kívül hagyják. A rövid távú emelkedés ellenére a kriptovaluta eszközök globálisan a medvék kegyelmében vannak 2018-ban. Kétségtelen, hogy a piaci fellendülés csak akkor következik be, ha egészséges környezetet alakítottunk ki a kereskedelemhez és az eszközfejlesztéshez. Az ökoszisztémának teljesen átlátszónak és őszintének kell lennie. Nem engedhetjük meg magunknak az ilyen manipulációk megengedését, mert ha a hamis mennyiségek a valós érték helyett növekedést biztosítanak, akkor fájdalmasabbak lehetünk, mint valaha.

Érdemes a listán fizetni érte?

Kétségtelen, hogy a befektetők számára a legörömtelibb esemény a sikeres ICO kemény sapka megszerzése mellett az új fényes érmék vagy zsetonok listája a jó hírű (vagy nem túl) tőzsdén. A kriptovaluta tőzsdék gyakran széttagolt likviditási csoportokat képviselnek, és mindegyik új akvizíciókkal kívánja bővíteni a kereskedett eszközök portfólióját. Az eszköz hirtelen felvétele a tőzsdei tőzsdei bevezetésre azonban tulajdonképpen az árának meredek emelkedését okozza.

Nem titok, hogy a fejlesztők és a marketingszakemberek fizetnek (ez azt jelenti: kenőpénzt adnak) a kriptográfiai tőzsdéknek, hogy felvegyék őket projektjeik listájára. Számos projekt költségvetési kiadási tervében szerepel a felsorolás díja.

Egyébként hogyan lehet biztos abban, hogy nagy pénzt kell fizetnie egy adott kriptográfiai tőzsdének a tőzsdei bevezetésért, amiért meghalni kell?

Szükség van egy népszerű kriptotőzsde kiválasztására, amelynek nincs problémája a likviditással. Végül is a kibocsátók általában a saját érméik legnagyobb tulajdonosai, és a tőzsdei bevezetésük után a növekedés is érdekli őket. Gyakran előfordul, hogy egy olyan nagy titkosítási tőzsdére történő bevezetés, mint a Binance, kiváló lehetőségsé válik egy bennfentes csapat számára az érmék alaphelyzetbe állításához és a projektből való sikeres kilépéshez. Ezért az altcoinok fejlesztői és népszerűsítői létfontosságúak a lista fizetéséért (általában bitcoinban történő kifizetésekről beszélünk, több százezer dollár értékben). Sőt, a tőzsdék – különösen a másodosztályú játékosok számára – olyan kép kialakításában érdekeltek, amelynek nincs problémája a likviditással, hogy jutalékot számíthassanak fel.

Egyszerűen fogalmazva, a legtöbb kriptovaluta-párral folytatott tőzsdének semmi köze nincs a valódi szilárd tőzsdékhez, például a NASDAQ-hoz. Az okos és tapasztalt befektetők megértik, kivel foglalkoznak, de a legtöbb újonc általában túlságosan bízik bennük, ami azt eredményezi, hogy hosszú távon érméket tartanak a pénztárcájukban. A kriptográfiai tőzsdék viszont reklámozzák magukat, és ne habozzanak fiktív tranzakciókkal túlbecsülni kereskedési volumenüket.

A tokenek felsorolásának alternatív módjai?

Képzelje el, hogy csapata nem kapta meg a kezét ebből a millióból az ICO során, és korántsem képes ennyit fizetni megkérdőjelezhető marketing célokból. Van-e mód arra, hogy elérje céljait, és ne rabolja el a zsebeit a túlértékelt kedvenc cserék?

Még mindig van olyan, hogy egyes cserék arra ösztönzik a felhasználókat, hogy szavazzanak – melyik jelzőt ingyen tüntetik fel. Ez azonban nem általános gyakorlat – mivel a Bitfinex erről ismert.

Például az egyik legnépszerűbb tőzsde – az OKEx az új tőzsdei bevezetési rendszer miatt három különböző megközelítést alkalmaz. Jelölést tehet a szavazáshoz (a tőzsdei felülvizsgálati bizottság először szisztematikus és szigorú folyamaton keresztül megvizsgálja és felülvizsgálja a projekteket), használja Az „Együttműködés” opció (az OK Blockchain Capital és 5 OKEx Prime Investor által befektetett projektek közvetlen felsorolása) vagy a „Közösségépítés” opciót használja – a közösség élénkségének ösztönzése érdekében az OKEx olyan projektcsapatokkal fog együttműködni, amelyek képesek hogy aktívabb felhasználókat vonzzon, és kiemelt listázási felülvizsgálatot nyújt számukra. A projekteknek meg kell felelniük a speciális követelményeknek.

Másrészt a Bitfinex tokent tartalmaz az Ethfinex kapcsolt tőzsdén. Az ottani szavazáson is részt lehet venni, de ahhoz, hogy szavazhassanak, meg kell vásárolni az EVT jelzőiket.

Az Arbidex vezérigazgatója, Kamilya Arslanova kijelentette, hogy rendkívül nehéz néha tőzsdén jegyezni, ezért az Arbidex megközelítése nem a tokenek listájának megszerzése, hanem a cserékkel való együttműködés irányítása, meggyőzve őket, hogy ez kölcsönösen előnyös együttműködés. A piacon lévő számos projekt ugyanezt próbálja megtenni, de néha végül egyáltalán nem szerepel listán.

Figyelembe véve a fentieket, a jövőben több lehetőséget fogunk látni, szemben a klasszikus „ingyenes” tőzsdei bevezetéssel – mivel egyre több felhasználó nem hajlandó olyan árnyékos összegeket fizetni, amelyek elegendőek az ICO indításához.

Vendégposzt szerzője: Maria Lobanova

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map