A Bitcoin elemzése | 2-gyertyatartó vonal és szerkezete

Az árnyelvet olvasva emelkedési és zuhanási tendencia figyelhető meg;

Jelzés van az adásvételre és az elbúcsúzásra az üzlet érzésétől.

Az utolsó részben bemutattuk a Gyertyatartó vonalat és annak felépítését. De miért kell megértenünk a Gyertyatartó vonalat?

Ebben a videóban az evolúciójáról és jelentéséről fogunk beszélni.

Először nézzük meg, hogyan alakult a gyertyatartó vonal az egymást követő árváltozások során.

Ez a vízszintes vonal mutatja a nyitó és a záró árat. „4 áras Doji” -nak hívják. Gyakran előfordul a piacnyitás pillanatában, vagy egy minimális kereskedési volumenű időszakban, vagy amikor az ár emelkedik, majd végül visszatér oda, ahonnan indult.

Az ár akkor változik, amikor a piac aktívvá válik, és egy kis gyertya alakul ki egy rövid entitással. A zöld rész jelzi, hogy az ár felemelkedik, és felgyertyának hívják; ahol a piros rész azt jelzi, hogy az ár csökken, ott gyertyának hívják.

Amikor a piac aktívabbá válik, a Down gyertya és az Up gyertya hosszabb lesz.

És amikor a tranzakciós időszak rendkívül aktívvá válik, a Down gyertya és az Up gyertya még hosszabb lesz.

Tehát hogyan alakul ki az árnyék?

Térjünk vissza, amikor a piac éppen megnyílt.

Az ár fokozatosan csökken.

Amikor pedig az ár egy bizonyos árra esik, fokozatosan megjelenik a piacon egy aktívan vásárló befektetői csoport, amely lépésről lépésre felfelé nyomja az árat, és alsó árnyékvonalat képez. És amint az ábrán látható, az entitás rövidebb lesz egy alacsonyabb árnyékvonallal, ezt általában a "kalapácssor".

Amikor a gyertya entitás vékony vonallá válik, keresztnek nevezzük.

Ahogy a vásárlóerő egyre erősödik, az ár fokozatosan emelkedik, két bullish Up gyertyát alkotva.


Amikor az ár egy bizonyos magasságba emelkedik, aktívan értékesítő befektetők csoportja jelenik meg a piacon. Az ár lassan elnyomódik, és az ábrán látható módon Hachure-t alkot.

A jobb oldali gyertyaegység kicsi, Hachure-val szokták „fordított kalapácsvonalnak” nevezni.

Amikor az eladási mennyiség fokozatosan növekszik, az ár tovább csökken, hogy a végső záróár megegyezzen a nyitóárral. Amint az ábrán látható, a bal oldalon lévő keresztet kinéző K vonalat „keresztcsillag-vonalnak”, a jobb oldali képet pedig „Gravestone Doji” -nak hívják, mert síremlékre hasonlít. Nevezhetjük „invertált T-vonalnak” is.

Nagyon sok gyertyatartót tanultunk meg, miután átéltük variációikat. Hányféle K vonal van?

És hogyan kell osztályozni ezeket a gyertyatartókat?

Mint látható, mindenféle gyertyatartót rendezetten rendezünk. ️

Összesen 42 féle létezik a sorok és oszlopok szorzásával. Először elmagyarázzuk a gyertya entitás hosszának jelentését.

Az első sorban zöld Up gyertyák láthatók, rövid egységgel, ami azt jelzi, hogy a bullish ereje gyenge.

A második sor zöld Up gyertyákat mutat, amelyek hosszabb egységgel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a bullish ereje erős.

A harmadik sor zöld Up gyertyát mutat, nagyon hosszú egységgel, ami azt jelenti, hogy a bullish erejének abszolút előnye van.

A negyedik sorban a testek vékony vonalak formájában vannak. Ezeket együttesen „Doji-vonalaknak” nevezik, vagyis a vételi és eladási erő heves és egyenletesen illeszkedik.

Az ötödik sor a piros Down gyertyákat mutatja, rövid egységgel, ami azt sugallja, hogy a medve erő gyenge.

A hatodik sor a piros Down gyertyákat mutatja, amelyek hosszabb egységgel bírnak, ami erősebb bearish erőt jelent.

A hetedik sorban a piros Down gyertya látható, nagyon hosszú egységgel, ami azt jelenti, hogy a medveszerkezetnek abszolút előnye van. Ezután leleplezzük a felső és az alsó árnyékvonal hosszának jelentését.

Az első oszlopban nincs felső és alsó árnyékvonal a K vonalon. Általában „kopasz fejnek” hívjuk, ami azt jelenti, hogy a helyzet egyoldalú. A pozitív vonal a bullish erősségét, a negatív vonal pedig az erős bullákat jelzi.

A második oszlop, csak az alsó árnyékvonal, úgy tűnik, hogy a gyertyának nincs hosszú haja, ezért gyakran „kopasznak” nevezik. Ez azt jelenti, hogy támogatást nyújt a vásárlói oldal. Minél hosszabb az alsó árnyékvonal, annál erősebb a támasz.

A harmadik oszlopban a K sorban csak a Hachure szerepel, amelyet általában mezítlábaknak hívnak. Ez azt jelenti, hogy van ellenállás, minél hosszabb a felső árnyékvonal, annál erősebb az ellenállás.

A negyedik oszlopban a felső és az alsó árnyékvonal hossza majdnem egyenlő, ami azt jelenti, hogy a tartó és az ellenállás egyaránt egyenlő.

Az ötödik oszlopban az alsó árnyékvonal hosszabb, mint a felső árnyékvonal, vagyis az alsó tartó nagyobb, mint a felső ellenállás.

A hatodik oszlopban a felső árnyékvonal hosszabb, mint az alsó árnyékvonal, vagyis a felső ellenállás nagyobb, mint az alsó tartó.

A K sorok tömb nélküli elrendezése képezi az árdiagramot, amelyet gyakran látunk. A képernyőkép a BTC / USDT árdiagramjáról származik az OKEx deviza kereskedési területén.

Itt van a szakaszunk vége, a következő videóban megosztjuk a Chart rendszeres rendszerének megfigyelését és a jövőbeni áremelkedés és -esés előrejelzését..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map