A Bitcoin elemzése | 6-Megérteni a piaci trendeket a kereskedelem szempontjából

Az árnyelvet olvasva emelkedési és zuhanási tendencia figyelhető meg;

Jelzés van az adásvételre és az elbúcsúzásra az üzlet érzésétől.

Szia! A mai epizódban a piaci trendekről és azok mintázatáról fogunk beszélni.

Tehát mi a piaci trend?

A legegyszerűbben fogalmazva: a trend az, ahol a piac tart – felfelé, lefelé vagy oldalra mozog.

A piaci trend olyan, mint a víz áramlása. A gravitáció miatt a víz természetesen lefelé folyik; Hasonlóképpen, a tőkepiacon az ár és a befektetések értéke közötti különbség miatt az ár a piac hatására általában visszatér az értékéhez. Különböző táj befolyásolja a víz áramlását, vízeséseket vagy folyókat hozva létre; Hasonlóképpen, a tőkepiacon a kereskedők különböző döntései befolyásolják a piaci trendet.

Jesse Livermore, a legendás kereskedő egyszer azt mondta: „Az árak, mint minden más, a legkisebb ellenállás mentén mozognak.” Ha az emelkedő ellenállás alacsonyabb, mint a zuhanó ellenállás, akkor az ár emelkedni fog, és fordítva. A trend megtalálása azt jelenti, hogy megtalálja a legkisebb ellenállás útját.

A legkisebb ellenállás útja nem mindig egyenes, mint ahogy a folyók mindig inkább egy hegy körül folynak, mintsem azon keresztül. A trendeknek is sokféle mintája van.

A trendminták hullámszerűen mozognak; A piaci ár nem egyenesen mozog, hanem cikcakk mintázatban mozog, mint a hullámok, tiszta csúcsokkal és vályúkkal.

A csúcsok és mélyedések olyanok, mint a 0 és 1 bináris kódok a számítógépben – ezek a különböző trendek alapelemeit.

A csúcsok és vályúk eltérő helyzete határozza meg, hogy a piaci trend emelkedik, csökken vagy túlterhelt-e.

Nézzünk meg egy valódi ármozgási táblázatot, hogy megértsük a különbséget e trendminták között.

Ez egy emelkedő trendet mutat, ahol a csúcsok és a vályúk fokozatosan felfelé mozognak.

Ez egy csökkenő tendenciát mutat, ahol a csúcsok és a vályúk fokozatosan lefelé mozognak.

Ez általános torlódást mutat. A csúcsok nem folyamatosan emelkednek, és a vályúk sem esnek folyamatosan. Ezért a torlódások fő jellemzője, hogy a csúcsok és a vályúk nem mutatnak egyértelmű felfelé vagy lefelé irányuló trendeket; ehelyett ugyanazon a szinten maradnak (erről később kitérünk).


A csúcsok és a vályúk helyzetének elemzésével megkülönböztethetjük az emelkedő, a csökkenő és a torlódásokat. A trend megjelenítéséhez használhatunk „trendvonalakat”.

Hogyan rajzoljunk trendvonalat? Egyszerűen kapcsolja össze a diagram csúcspontjait vagy forgószintjeit.

Csatlakoztassa az A és B forgásirányú alsó szintjeit a diagramon látható módon, hogy felfelé (egy felfelé irányuló vonalat) kapjon. Mégis csak 2 vályú összekötése nem hatékony bizonyítéka a felfelé irányuló trendnek. Szükségünk van egy harmadik vályúra (C) annak bizonyításához.

Lefelé mutató vonal húzásához kösse össze az A és a B pontot, amint az a diagramon látható, a C pont az egyenesre esik, ami azt jelenti, hogy a lefelé mutató trend hatékony. A trendline egyszerűsíti a trendeket kiszámítható ártendenciákként, amikor az ár eléri a támogatási és ellenállási szintet de téves nézetet is adhat. A C pont a vonal meghúzása után jelenik meg, a D és E pont pedig megjelenhet vagy nem, a trendvonal támogatása és ellenállása a végén meg fog szakadni.

Hogyan lehet megállapítani, hogy a trend erős, gyenge vagy folyamatos? Vessünk egy pillantást a „lejtőre”.

Ez 45 fokos emelkedő tendenciát mutat. Objektív vonalként is ismert, megmutatja a trend erősségét, ahol az árak és az idő tökéletes egyensúlyban vannak. Ezért a 45 fokos tendencia várhatóan fennmarad.

Amikor a trend lejtése 45 fokról 65 fokra változik, a felfelé irányuló trend erősebb, de kevesebb gyertyatartót köt össze, mint a 45 fokos trendvonal, ami azt jelenti, hogy az árak váratlan ütemben haladnak, és nehezebb fenntartani őket. Amikor a piac bika medve, a csökkenő tendencia ugyanolyan erős és gyors lesz, ezért nem okos a győzteseket üldözni.

Ez 30 fokos felfelé mutató trendvonalat mutat. A 45 fokos és 65 fokos vonalakhoz képest a 30 fokos trendvonal a leggyengébb az áremelkedésben és kevésbé ingadozó.

Végül ismerkedjünk meg a trendvonal egy speciális típusával – a kereskedési csatornával.Bizonyos körülmények között az ártrend két párhuzamos trendvonalon belül korlát: az alap trendvonalon és a csatornavonalon.

A fekete vonal az alsó trendvonal, míg a kék a felső csatorna vonal. A bal oldalon egy egyszerűsített emelkedő csatornadiagram, a jobb oldalon egy csökkenő csatornadiagram látható.

Nézzünk meg egy valódi diagramot. Amikor a gyertyatartók kereszteződnek a csatorna vonal felett, ez azt jelenti, hogy a tendencia előrehalad és erősödik; amikor a gyertyatartók a csatorna vonal alá esnek, ez azt jelenti, hogy a tendencia gyengül, és a piac megfordulhat.

Ennyi a piaci trendek szempontjából. A jövő héten a “trendről és annak időciklusairól” fogunk beszélni, maradj velünk!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map