Analiza Bitcoina | 4-medvjeđi uzorci svijećnjaka

Postoji trend porasta i pada, čitajući jezik cijena;

Postoji signal za kupnju i prodaju i oproštaj se od osjećaja dogovora.

Danas ćemo naučiti o medvjeđim uzorcima svijećnjaka.

Pojava večernje zvijezde ukazuje na to da je bikovskom trendu došao kraj i dolazi prilagodba. Krenimo od Evening Star.

Što je Večernja zvijezda? Kao što je prikazano crvenom linijom.

Večernja zvijezda je medvjedast uzorak svijećnjaka koji se sastoji od tri svijeće: velikog bijelog svijećnjaka, svijeće malog tijela i crvene svijeće. Večernja zvijezda pokazuje jedinstvenu karakteristiku: cijena zatvaranja posljednje svijeće mora biti niža od prve svijeće za najmanje 50%.

Možemo čak odrediti i medvjeđu razinu tržišta gledajući cijenu zatvaranja posljednje svijeće. Kao što možete vidjeti na grafikonu, cijena zatvaranja crvene svijeće upravo je premašila razinu od 50%. To ukazuje na to da je medvjeđi trend relativno slab. Ako je cijena zatvaranja crvene svijeće blizu ili jednaka cijeni otvaranja bijele svijeće, to znači da je medvjeđi trend relativno jak; cijena zatvaranja crvene svijeće znatno je niža od cijene otvaranja bijele svijeće, to znači da je medvjedast trend je vrlo jak.

Na svakodnevnim trgovinskim tržištima večernja zvijezda možda nije toliko očita kao što možete prepoznati iz udžbenika. Evo nekoliko primjera koje smo pronašli u prošlosti:

Na prvoj slici možete vidjeti da srednji dio čine dva mala svijećnjaka. Vratimo ih na stvarni grafikon trgovanja. Nakon snažnog skoka cijena, večernja zvijezda se vidi na visokoj razini, a zatim odmah vidimo obrazac korekcije cijena.

Druga je slika preuzeta iz OKEx-a – grafikona BTC / USD od 2 sata. Ovo možda nije savršen primjer jer srednja svijeća nije značajno mala. Međutim, još uvijek možemo vidjeti uzorak večernje zvijezde i cijena pada odmah nakon formiranja uzorka.

Na trećoj su slici dvije svijeće malog tijela činile srednji dio. Također možemo vidjeti da je cijena zatvaranja crvene svijeće znatno niža od cijene otvaranja bijele svijeće. Cijena pada nakon neprekidnih oscilacija. Ponekad se večernja zvijezda može pojaviti više puta u kratkom vremenu. U ovom BTC / USDT-medvjeđem trendu vidimo dvije večernje zvijezde kada se cijena poveća, i padne odmah nakon.

Drugi o kojem ćemo naučiti je Medvjeđe zaokupljanje.

Medvjeđi zahvatajući obrazac sastoji se od bijelog svijećnjaka praćenog velikim crvenim svijećnjakom koji “guta” manju bijelu svijeću.

Ali kako možemo odrediti medvjeđu razinu ako vidimo takav obrazac?

Na prvoj slici crvena svijeća jedva zahvata bijelu svijeću, što znači da je medvjeđi trend slab. Na drugoj je slici cijena zatvaranja crvene svijeće znatno niža od cijene otvaranja bijele svijeće, duljina crvene svijeće gotovo je dvostruko veća od bijele svijeće, što znači da je medvjedast trend jak. Na trećoj slici crvena svijeća istovremeno zahvaća više bijelih svijeća, što ukazuje na to da je medvjeđi trend izuzetno jak.


Pogledajmo sada neke primjere iz stvarnog života.

Kao što je prikazano na grafikonu.

Prva je brojka LTC / USDT dnevnog grafikona tvrtke OKEx. Nakon skoka cijena možemo vidjeti veliku crvenu svijeću koja obuzima mnoge bijele svijeće, a slijedi snažni medvjeđi trend.

Druga slika je ETH / USDT dvosatni grafikon tvrtke OKEx. Nakon uspona cijena ETH-a na novi maksimum, vidi se medvjeđi obrazac gutanja i medvjeđi trend se nastavlja.

Treća brojka je EOS / USDT 6-satni grafikon tvrtke OKEx. Nakon kontinuiranog porasta cijena, formira se medvjeđast obrazac gutanja i pojavljuje se snažni medvjeđi trend.

Posljednji o kojem ćemo naučiti je Tower Top.

Uzorak vrha tornja sastoji se od normalne ili velike bijele svijeće s lijeve strane, nekoliko malih svijeća, obično više od 5, u sredini i normalne ili velike crvene svijeće s desne strane. Kao što vidite, na grafikonu izgleda točno poput vrha tornja.

Vrh tornja često se formira nakon što je cijena zatvaranja posljednje crvene svijeće niža od tijela prve bijele svijeće za 50%. Vrh tornja je obrazac preokreta, što ukazuje na preokret medvjedastog trenda. To odražava postupno iscrpljivanje kupaca prije nego što prodavači prisilno vrate kontrolu.

Također možemo utvrditi medvjeđu razinu tržišta gledajući cijenu zatvaranja posljednje crvene svijeće. Kao što je prikazano na slici, ako cijena zatvaranja crvene svijeće jedva prelazi razinu od 50%, medvjedast će trend biti relativno slab. Ali ako je cijena zatvaranja blizu cijene otvaranja bijele svijeće, medvjedast će trend biti jači. A ako je cijena zatvaranja znatno niža od cijene otvaranja bijele svijeće, medvjedast će trend biti vrlo jak.

Pogledajmo neke primjere iz stvarnog života.

Ova je brojka preuzeta iz BTC / USDT 6-satnog grafikona na OKExu. Možemo vidjeti dugačke sjene pričvršćene za male svijećnjake. Ali ovaj fenomen ne utječe na gornju strukturu tornja, tržište BTC-a nakon toga vidi snažni medvjeđi obrazac, cijena pada na novu najnižu razinu.

Druga slika prikazuje spot ACC / USDT 12-satnog grafikona na OKExu. Srednji dio vrha tornja ne čine neobično male svijeće, a možemo primijetiti veću razinu kolebanja. Nakon formiranja uzorka, cijena ACC-a naglo pada.

Imajmo pregled onoga što danas učimo:

Prva je večernja zvijezda, što znači da je mrak nad nama. Drugi je medvjeđi zahvat, što ukazuje na dolazak medvjeđeg trka. Posljednji je vrh tornja, što odražava postupno iscrpljivanje kupaca.

Evo kraja našeg odjeljka, pokazat ćemo vam važnost različitih položaja kombinacija linija svijećnjaka

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map