Analiza Bitcoina | 7-Razumijevanje tržišnih trendova i vremenskih ciklusa u ovoj epizodi

Postoji trend porasta i pada, čitajući jezik cijena;

Postoji signal za kupnju i prodaju i oproštaj se od osjećaja dogovora.

Bok tamo! O ovoj ćemo epizodi razgovarati o tržišnim trendovima i vremenskim ciklusima.

Jeste li se ikad susreli s ovom dvojbom: vremenski ciklus ukazuje na uzlazni trend, ali drugi ukazuje na suprotno. Kome da vjerujem?

Ovo je jednosatni grafikon EOS-ovog tromjesečnog ugovora s terminskim tržištem OKEx. Vrhovi i korita su istaknuti, čineći uzlazni trend.

Što je s dnevnom tablicom? Vrhovi i korita postupno se spuštaju, tvoreći silazni trend.

Pa, trebam li ići dugo ili ići kratko? Trend ciklus je ovdje da vam pomogne u donošenju trgovačkih odluka.

Kretanje cijena koje se događa tijekom nekoliko sati često se naziva kratkoročnim trendom, ono je glavna referenca za kratkoročno trgovanje. Kretanje cijena koje se događa tijekom nekoliko sati do nekoliko dana naziva se srednjoročnim trendom, glavnim referentnim ciklusom za srednjoročno trgovanje; trendovi koji traju tjednima nazivaju se dugoročnim trendovima.

Valoviti dugoročni trend zapravo se sastoji od više srednjoročnih trendova, dok se srednjoročni trendovi sastoje od više kratkoročnih trendova.

Pogledajmo ovaj grafikon koji pokazuje kako se trend razvija s vremenom. Pretpostavimo da je ovo 1-satni grafikon svijećnjaka, a zatim prebačen na dulji ciklus dnevnog grafikona.

Primijetili biste da je kratkoročni trend rasta dio srednjoročnog pada.

Promjenom ciklusa u veću tjednu ili godišnju liniju trenda, možemo primijetiti da su kratkoročni i srednjoročni trendovi dio dugoročnog trenda.

Trgovci vole nagađati je li tržište medvjedasto ili bikovo, a često se pozivaju na dugoročni trend mjeseci ili godina.

Ovo prikazuje grafikon svijećnjaka BTC trodnevnog ciklusa. Svaki svijećnjak predstavlja 3 dana. Primijetite s grafikona da je BTC bikovsko trčanje zapravo započelo od sredine 2015. do kraja 2017. godine, veliko bikovsko trčanje koje je trajalo dvije godine.

Osim što trendove klasificira na kratke, srednje i dugoročne rokove, Dow teorija također ih klasificira na primarni trend, srednji trend i tercijarni trend.

Primarni trend odnosi se na bikovsko tržište koje pokazuje jasne vrhove ili doline, a obuhvaćaju šire razdoblje. Primarni trend traje dulje i zahtijeva veći kapital, stoga su trendovi iz dugih ciklusa pouzdaniji, poput dnevnih i tjednih trendova, vrlo je malo vjerojatno da se njime tako dugo manipulira.

Srednji trend kreće se prema primarnom trendu i odstupanje se obično automatski ispravlja.

To je u odnosu na primarni trend – ako je primarni trend bikovski, srednji trend bi bila korita tijekom uzlaznog trenda.

Ako je primarni trend medvjedast, srednji je trend odskok tijekom padajućeg trenda. Ispravak će biti unutar 1/3 do 2/3 primarnog trenda.

Kratkoročni trend su manji trendovi koji ispravljaju kretanje sekundarnog trenda, predstavljajući svakodnevne oscilacije cijena na tržištu. Najjednostavnije je manipulirati s njima, stoga se savjetuje običnim trgovcima da izbjegavaju trgovanje kratkoročnim trendovima.

Trendovi su u korelaciji. Kad se trend okrene u suprotnom smjeru, manji su trendovi često fleksibilniji.

Trend ima inkluzivnu strukturu i neće trajati vječno. Svi trendovi imaju svoje specifične cikluse. Kako prepoznati hoće li se trend završiti?

Kada je točka korekcije niža od posljednje uzlazne točke u uzlaznom trendu, to znači da je uzlazni trend završio;

Kada je točka odskoka viša od prve silazne točke u silaznom trendu, to znači da je silazni trend završio.

Ovo je četverosatni grafikon trgovanja BTC / USDT na spot tržištu OKEx. Točke A, B i C postupno rastu kako bi stvorile uzlazni trend. Kada se cijena ispravi na točku D (nižu od točke C), možemo reći da je uzlazni trend završio.

Ovo je 6-satni grafikon trgovanja BTC / USDT na spot tržištu OKEx. Točke A, B i C postupno se spuštaju stvarajući silazni trend. Kada se cijena skoči na točku D (višu od točke C), to znači da je silazni trend završio.

Dugoročni ulagači gledaju na primarni trend; mogli bi se držati mjesecima ili godinama, stoga trguju prema dnevnim, tjednim ili mjesečnim kartama svijeća.

Kratkoročni ulagači koriste se srednjim trendom i kratkoročnim trendom kako bi maksimalizirali svoju dobit u kratkom vremenskom razdoblju.

Crypto radi 24/7 i mijenja se svake sekunde. To je vrlo brza industrija.

Dakle, vraćamo se na naše prvo pitanje: ako vremenski ciklus ukazuje na uzlazni trend, a drugi ukazuje na suprotno, kako trgovati? Samo slijedite svoj stil: Slijedite trend koji odgovara vašoj trgovini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner