Az OKEx lineáris és inverz határidős / csere árnyalatai és a profit maximalizálása

Thomas Tse

Mennyiségi stratéga vezetője

Ez a cikk azoknak a közepes és kifinomult kereskedőknek szól, akik már ismerik az index arbitrázs alapjait. További források állnak rendelkezésre az OKEx Akadémián, ha további magyarázatra van szüksége az alap, a fedezet és a valós érték számításának fogalmaival kapcsolatban. Ma egy kereskedelmet fogunk megvitatni, amely visszatért volna >10% a múlt hónapban. Az ötlet nagyon hasonlít a megvitatott hitelfelvételi és vételi ügylethez itt. A vita megkönnyítése érdekében feltételezzük, hogy február 12-én index arbitrázspozíciót építünk, majd március 13-án a legkedvezőbb időpontban kibontjuk. A vita húsa azonban abból adódik, hogy hogyan lehet maximalizálni a tőke megtérülését és csökkenteni a kockázatot az OKEx inverz és lineáris határidős ügyleteinek felhasználásával..

A vanília kereskedési ötlet

Az alábbi grafikonok százalékos bázist mutatnak 2020. február 12-én és március 13-án. Mindegyik grafikon tartalmazza az OKEx inverz érmével fedezett USD határidős és lineáris USDT fedezettel rendelkező határidők százalékos alapját. Gyors pillantásra láthatjuk, hogy a lineáris jövőbázis következetesen magasabb-e, mint az inverz jövőalap, amelyet később megbeszélünk. A két BTC negyedéves határidős közötti különbséget az alapul szolgáló külső hitelkamat és az árrés működése vezérli.

Február 12-én a piac contangóval kereskedett, a negyedéves határidős határidős ügyletek ~ 5% -kal haladtak az azonnali ár felett, és a kereskedési alapszintű lingo-t használnunk kell, hogy a határidős kereskedelem „gazdag” volt. Egy hónappal később, március 13-án a piac visszafele irányban folyt, a közel negyedéves határidős ügyletek ~ -15% -os mélyponttal kereskedtek, mindkét határidős „olcsón” kereskedett. A kereskedelem azonnali vétel & gazdag határidős ügyleteket adjon el február 12-én, majd lazítson spot eladással & olcsó határidők visszavásárlása március 13-án, bő 20% -os megtérülés mellett egy hónapos tartási időtartamra. Az index arbitrázs kereskedelem ötlete meglehetősen egyszerű, de az ördög a részletekben rejlik.

A tőkehasználat maximalizálása és a profit maximalizálása

Az alap időzítése lehetetlen, így nem várható, hogy valóban elérje ezt a 20% -ot. Mivel nem vagyunk képesek megjósolni a határidős alapokat, és nem tudjuk, mikor van a pontos idő készletünk felépítéséhez és kibontásához, vessünk egy pillantást az egyenlet más részeire, melyik határidőt és miért használjuk. Most a tőkénkénti megtérülés maximalizálására és a kockázataink csökkentésére fogunk fordítani.

1. árnyalat: Ha az inverz és a lineáris határidős ügyeknek azonos a pozitív alapja, akkor jobb az inverz határidős ügyleteket használni az index arbitrázspozíció felépítéséhez?

Az OKEx az egyetlen tőzsde, amely inverz és lineáris határidős ügyleteket egyaránt kínál. Ezeknek a BTC határidőknek a fedezete BTC, illetve USDT. Tegyük fel, hogy 10 000 dollár van arbitrázsra, ami azt jelenti, hogy 10 000 dollár értékű BTC-t vásárolhat és 10 000 dollár értékű BTC határidőt adhat el. Melyik jövőt használja? Az USDT jövőjének magasabb az alapja, ~ 0,7, a fedezeti követelményeik miatt. Ha inverz határidős ügyleteket választ, akkor 10 000 dollár BTC-t vásárolna, és azt jövőbeli fedezetként használná, lényegében soha nem kényszerülne likvidálásra az inverz kifizetés jellege miatt (lásd az 1. példát).

# 1. példa: (Tegyük fel, hogy díj = 0, tőkeáttétel = 10x)

Február 13-án 15:00 órakor lépett be, a felszámolási ár végtelen.


Tegyük fel, hogy lejáratig tartjuk a pozíciót, és kibontjuk az azonnali pozíciót, és ugyanazon az áron (és 1 USDT = 1 USD) rendezzük a jövőt, a megtérülésed ~ 5% lesz, ami 0,0492 BTC körüli lesz (~ 513 USD).

Ha úgy döntött, hogy több alapot fog megkapni a lineáris USDT határidős ügyletekkel, jelentős mennyiségű készpénzt kell lefoglalnia, és USDT-t kell vásárolnia a lineáris jövő fedezetére. Az index arbitrázspozíciónként a rögzített alap több lenne, de a tőkehasználatonként kevesebb, mint a dollár. Ami a legfontosabb: van esély arra, hogy kényszer-felszámolásra kerülhet, ha a piac fellendül, mert korlátlan hátrányos shorting határidős.

Nuance 2: Ha az inverz és a lineáris határidõk azonos negatív bázisúak, akkor jobb, ha lineáris határidõs határokat használunk az index arbitrázs pozíciójának kikapcsolására.?

Ellenben, ha mind az inverz, mind a lineáris határidős ügyletek diszkont árfolyamon kereskednek, akkor melyik határidőt érdemes használni és miért? A fenti logikát követve, minden más dolog egyenlő, akkor a lineáris jövőt kell felhasználni fordított arbitrázs pozíció felépítéséhez (spot spot vételi jövő). Amikor az OKEx azonnali piacán ad el spot-t, akkor visszakapja az USDT-t. Ennek az USDT-nek a segítségével hosszú távú pozíciójából 1: 1 arányú margót tehet meg. Lényegében soha nem kerülnek kényszer-felszámolásra, kivéve, ha a piac 1 MMR% -kal csökken (lásd a 2. példát).

2. példa: (Tegyük fel, hogy a díj = 0, a tőkeáttétel = 10x)

A belépési idő március 13., 08:00:00, a felszámolási ár körülbelül 20 körül alakul.

Ha kikapcsol a március 27-i lejárat során, és feltételezve, hogy a lineáris jövő 4794 dollárra dönt, akkor a hozama 8,4% lesz, ami 840 USD körül lesz.

Nuance 3: A tőkehasználat maximalizálása és a tőkeáttétel érdekében kombinálhatja az inverz határidős eladásokat, lineáris határidős határidős ügyleteket vásárolhat.

Feltételezve, hogy 1 USDT = 1 dollár, az 1. és a 2. árnyalat megmagyarázza, miért kell a lineáris határidős ügyleteknek folyamatosan magasabb árakat adniuk, mint az inverz határidősek. Ha tőkehiányos vagy, megpróbálhatod kereskedni a határidős felárral. Például, ha a piacon alacsonyabb a lineáris határidős kereslet, mint az inverz határidős ügylet, akkor az inverz jövő alapja magasabb lesz. Ezután vásárolhat USDT határidős ügyleteket, inverz határidős ügyleteket adhat el és rögzítheti a spreadet. Mivel nincs szükség azonnali vételre és eladásra, ezen az alapon felhasználhatja a kereskedelmet (de vigyázzon a piaci lépésekre, ez kiütheti az egyik lábát), és potenciálisan többet kereshet. Az OKEx egyedi USDT lineáris határidős ügyei több arbitrázs lehetőséghez vezetnek.

Arbitrage: Soha nem igazán kockázatmentes

Akadémiai értelemben az „arbitrázs” kockázatmentes haszonszerzési lehetőséget jelent. Ezt a szót lazán használják a kereskedők, szeretnénk hinni, hogy kereskedelmeink kockázatmentesek, de valójában nem az. A jobb kereskedők túl tudták élni a sötét március 13-i esést, mert fel voltak készülve a nagy volatilitásra. A tőkeáttétel kétélű kard, a felfelé vagy lefelé eső rés gyorsan felszámolhatja helyzetét, mielőtt esélye lenne az újbóli letétre. A fő index arbitrázs kockázatok a felszámolás, a visszafizetés, az ügyfél és a tether kitettség.

A Binance március 12-én alkalmazta az automatikus tőkeáttétel csökkentését (ADL), egyfajta kényszer-felszámolást a nyertes pozícióban a felhasználói pozícióikra. Az ADL sokkal rosszabb egy kereskedő számára, mint bizonyos értelemben a felszámolás. Először is, soha nem lehet tudni, mikor történik veled az ADL. Az a hátránya, hogy rövid pozícióját kénytelen likvidálni az ADL révén, jelentősen veszít, ha a piac továbbra is csökken. Az ADL egy jövőbeni piacon lehetetlenné teszi a fedezeti ügyleteket. Az OKEx-nél nem használjuk az ADL-t Bitcoin származékainkhoz.

Mivel az OKEx decentralizált határidős tőzsde, visszafizetési politikát hajtunk végre, ahol a nyertes pozíciókat levonják a P&L, ha a partner pozíciókat nem lehet időben kényszerlik felszámolni, és nincs elég biztosítási alap a leesés fedezésére. Ez jobb alternatíva, mint az ADL, mivel csak a P-jét veszítené el&L a legrosszabb esetben, miközben megtartja a fedezeti ügyletet. A kockázati motorunk 2018-as felújítása óta egyetlen BTC-származékunkban sem volt semmilyen BTC-visszatérítés. A március 12-i visszaesés bebizonyította, hogy kifinomult kockázati motorunk vezető szerepet tölt be az iparágban.

Kereskedőként megpróbálhatjuk csökkenteni a kényszer-felszámolási kockázatunkat, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Az 1. és 2. árnyalat azt mutatta, hogy a felszámolási kockázatok csökkenthetők, ha különböző határidős ügyleteket alkalmaznak hosszú vagy rövid kitettség vállalására. A legrosszabb esetben, ha a hosszú fedezeti pozícióját a fedezeti követelmények miatt kényszerítették felszámolásra, akkor is nagy az esély arra, hogy ugyanazt a pozíciót nyereséggel újranyithassa, mert a piac tovább esett.

Végül, amikor a Tether-et (USDT) érintő pozíciót vesz fel, akaratlanul is partnerkockázatot ad magának a Tether ellen. Például, ha gazdag USDT lineáris határidős ügyleteket ad el, és olcsó BTC inverz határidős ügyleteket vásárol, akkor vágyakozik az USDT-re és rövidre zárja a dollárt. Ha az USDT leválik és összeomlik, ha minden más egyenlő, a BTC-USDT lő, és Ön tartozik USDT-vel. Megfordítva, megfontolhatja az esetleges kiegészítő kötéskitettségek fedezését az OKEx lineáris és inverz határidős ügyleteinek kombinált kereskedésével.

Következtetés

Az OKEx a különféle futamidők és fedezett határidős típusok egyedülálló kombinációja lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy számos típusú ügyletet hozzanak létre. Kiválaszthatja a különböző implicit kamatlábakat, vagy a különböző marginális határidős ügyleteket. A kockázati profiljának javítása tekintetében megmutattuk, hogy kevesebb az inverz határidős shortolási inverz határidős kockázat, mint a lineáris határidős shortolás (és fordítva). Végül kialakíthat egy pozíciót a lineáris és az inverz határidős ügyletek között a tether kitettség fedezésére. Az összes futamidőt és terméket figyelembe véve az OKEx rendelkezik a legmélyebb likviditással és a legjobb kereskedési lehetőségekkel az összes tőzsde között.

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map