Az OKEx lineáris és inverz határidős ügyletek / csere árnyalatai és a profit maximalizálása

Thomas Tse

Mennyiségi stratéga vezetője

Ez a cikk azoknak a közepes és kifinomult kereskedőknek szól, akik már ismerik az index arbitrázs alapjait. További források állnak rendelkezésre az OKEx Akadémián, ha további magyarázatra van szüksége az alap, a fedezet és a valós érték számításának fogalmaival kapcsolatban. Ma egy kereskedelmet fogunk megvitatni, amely visszatért volna >10% a múlt hónapban. Az ötlet nagyon hasonlít a tárgyalt hitelfelvételi és -vásárlási kereskedelemhez itt. A vita megkönnyítése érdekében feltételezzük, hogy február 12-én index arbitrázs-pozíciót építünk, majd március 13-án a legkedvezőbb időpontban kibontjuk. A vita húsa azonban abból adódik, hogy hogyan lehet maximalizálni a tőke megtérülését és csökkenteni a kockázatot az OKEx inverz és lineáris határidős ügyleteinek felhasználásával..

A vanília kereskedési ötlet

Az alábbi grafikonok százalékos bázist mutatnak 2020. február 12-én és március 13-án. Mindegyik grafikon tartalmazza az OKEx inverz érmével fedezett USD határidős és lineáris USDT fedezetű határidős százalékos bázisát. Gyors pillantásra láthatjuk, hogy a lineáris jövőbázis következetesen magasabb-e, mint az inverz jövőalap, amelyet később megbeszélünk. Ezt a két BTC negyedéves határidős különbözetet az alapul szolgáló külső hitelkamat és az árrés működése vezérli.

Február 12-én a piac contango-val kereskedett, a negyedéves határidős határidős ügyletek ~ 5% -kal az azonnali árfolyam felett kereskedtek, és a kereskedési alapszintű lingo-t használnunk kell, hogy a határidős ügyletek „gazdagok” voltak. Egy hónappal később, március 13-án a piac visszamenőleg kereskedett, a közel negyedéves határidős ügyletek ~ -15% -os mélyponton voltak, mindkét határidős „olcsón” kereskedett. A kereskedelem azonnali vétel & gazdag határidős ügyleteket adjon el február 12-én, majd lazítson spot eladással & olcsó határidők visszavásárlása március 13-án, bő 20% -os megtérülés mellett egy hónapos tartási időtartamra. Az index arbitrázs-kereskedelem ötlete meglehetősen egyszerű, de az ördög a részletekben rejlik.

A tőkehasználat maximalizálása és a profit maximalizálása

Az alap időzítése lehetetlen, így nem várható, hogy valóban elérje ezt a 20% -ot. Mivel nem vagyunk képesek megjósolni a határidős alapokat, és nem tudjuk, mikor van a pontos idő készletünk felépítéséhez és kibontásához, vessünk egy pillantást az egyenlet más részeire, melyik jövőt és miért használjuk. Most a tőkénkénti megtérülés maximalizálására és a kockázataink csökkentésére fogunk fordítani.

1. árnyalat: Ha az inverz és a lineáris határidős ügyeknek ugyanaz az pozitív alapja, akkor jobb az inverz határidős ügyleteket használni az index arbitrázspozíció felépítéséhez?

Az OKEx az egyetlen tőzsde, amely inverz és lineáris határidős ügyleteket egyaránt kínál. Ezeknek a BTC határidőknek a fedezete BTC, illetve USDT. Tegyük fel, hogy 10 000 dollár van arbitrázsra, ami azt jelenti, hogy 10 000 dollár értékű BTC-t vásárolhat, és 10 000 dollár értékű BTC határidőt adhat el. Melyik jövőt használja? Az USDT jövőjének magasabb az alapja, ~ 0,7, a fedezeti követelményeik miatt. Ha inverz határidős ügyleteket választ, akkor 10 000 USD BTC-t vásárolna, és azt jövőbeli fedezetként használná, lényegében soha nem kerülne kényszer-likvidálásra az inverz kifizetés jellege miatt (lásd az 1. példát).

# 1. példa: (Tegyük fel, hogy díj = 0, tőkeáttétel = 10x)

Belépés február 13-án 15:00 órakor, a felszámolási ár végtelen.

Tegyük fel, hogy lejáratig tartjuk a pozíciót, és kibontjuk az azonnali pozíciót, és ugyanazon az áron rendezzük a jövőt (és 1 USDT = 1 USD), a megtérülésed ~ 5% lesz, ami 0,0492 BTC körül lesz (~ 513 USD).

Ha úgy döntött, hogy több alapot fog megkapni a lineáris USDT határidős ügyletekkel, akkor jelentős mennyiségű készpénzt kell lefoglalnia és USDT-t kell vásárolnia a lineáris jövő fedezetére. Az index arbitrázspozíciónként az elfogadott alap több lenne, de tőkehasználatonként kevesebb, mint te dollár alapon. Ami a legfontosabb: van esély arra, hogy kényszer-felszámolásra kerülhet, ha a piac fellendül, mert korlátlan hátrányos shorting határidős.

Nuance 2: Ha az inverz és a lineáris határidős ügylet negatív alapja megegyezik, akkor jobb, ha lineáris határidős ügyleteket használunk az index arbitrázs pozíciójának feltekeréséhez.?

Ezzel szemben, ha mind az inverz, mind a lineáris határidős ügyletek diszkont árfolyamon kereskednek, akkor melyik határidőt érdemes használni és miért? A fenti logikát követve, minden más dolog egyenlő, akkor a lineáris jövőt kell felhasználni fordított arbitrázs pozíció felépítéséhez (spot spot vételi jövő). Amikor az OKEx azonnali piacán ad el spot-t, akkor visszakapja az USDT-t. Ennek az USDT-nek a segítségével hosszú távú pozíciójából 1: 1 arányú margót tehet meg. Lényegében soha nem kényszerítenek felszámolásra, hacsak a piac nem csökken 1 MMR% -kal (lásd a 2. példát).

2. példa: (Tegyük fel, hogy a díj = 0, a tőkeáttétel = 10x)

A belépési idő március 13., 08:00:00, a felszámolási ár körülbelül 20 körül alakul.

Ha kikapcsol a március 27-i lejárat során, és feltételezve, hogy a lineáris jövő 4794 dollárra dönt, akkor a hozama 8,4% lesz, ami 840 USD körül lesz.

Nuance 3: A tőkehasználat maximalizálása és a tőkeáttétel érdekében kombinálhatja az inverz határidős eladásokat, lineáris határidős ügyleteket vásárolhat.

Feltételezve, hogy 1 USDT = 1 USD, az 1. és a 2. árnyalat megmagyarázza, miért kell a lineáris határidős ügyleteknek folyamatosan magasabb árakat adni, mint az inverz határidősek. Ha tőkehiányos vagy, megpróbálhatod kereskedni a határidős kereskedéssel. Például, ha alacsonyabb a lineáris határidős kereslet a piacon, mint az inverz határidős ügyletek, akkor az inverz jövő alapja magasabb lesz. Ezután vásárolhat USDT határidős ügyleteket, inverz határidős ügyleteket adhat el és rögzítheti a spreadet. Mivel nincs szükség azonnali vételre és eladásra, ennek alapján kihasználhatja a kereskedelmet (de vigyázzon a piaci lépésekre, ez kiütheti az egyik lábát), és potenciálisan többet kereshet. Az OKEx egyedi USDT lineáris határidős ügyei több arbitrázs lehetőséghez vezetnek.

Arbitrage: Soha nem igazán kockázatmentes

Akadémiai értelemben az „arbitrázs” kockázatmentes haszonszerzési lehetőséget jelent. Ezt a szót a kereskedők lazán használják, szeretnénk azt hinni, hogy kereskedelmeink kockázatmentesek, de valójában nem az. A jobb kereskedők túl tudták élni a március 13-i sötét zuhanást, mert fel voltak készülve a nagy volatilitásra. A tőkeáttétel kétélű kard, a felfelé vagy lefelé eső rés gyorsan felszámolhatja a pozícióját, mielőtt esélye lenne az újrabevételre. A fő index arbitrázs kockázatok a felszámolás, a visszafizetés, a partner és a tether kitettség.

A Binance március 12-én alkalmazta az automatikus tőkeáttétel csökkentését (ADL), egyfajta kényszer-felszámolást a nyertes pozícióban a felhasználói pozícióikra. Az ADL sokkal rosszabb egy kereskedő számára, mint bizonyos értelemben a felszámolás. Először is, soha nem lehet tudni, mikor történik veled az ADL. Az a hátránya, hogy rövid pozícióját kénytelen likvidálni az ADL révén, jelentősen veszít, ha a piac továbbra is csökken. Az ADL egy jövőbeni piacon lehetetlenné teszi a fedezeti ügyleteket. Az OKExnél nem használjuk az ADL-t a Bitcoin-származékainkhoz.

Mivel az OKEx egy decentralizált határidős tőzsde, visszafizetési politikát hajtunk végre, ahol a nyertes pozíciókat levonják P&L, ha a partner pozíciókat nem lehet időben kényszerlik likvidálni, és nincs elég biztosítási alap a leesés fedezésére. Ez jobb alternatíva, mint az ADL, mivel csak a P-jét veszítené el&L a legrosszabb esetben, miközben megtartja a fedezeti ügyletet. A kockázati motorunk 2018-as átalakítása óta egyetlen BTC-származékunkban sem volt BTC-visszafizetés. A március 12-i esés bebizonyította, hogy kifinomult kockázati motorunk vezető szerepet tölt be az iparágban.

Kereskedőként megpróbálhatjuk csökkenteni a kényszer-felszámolási kockázatunkat, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Az 1. és 2. árnyalat azt mutatta, hogy a felszámolási kockázatok csökkenthetők különböző határidős ügyletekkel hosszú vagy rövid kitettség felvételére. A legrosszabb esetben, ha a hosszú fedezeti pozícióját a fedezeti követelmények miatt kényszerítették felszámolásra, akkor is nagy az esély arra, hogy ugyanazt a pozíciót nyereséggel újból megnyithassa, mert a piac tovább esett.

Végül, amikor a Tether-et (USDT) érintő pozíciót állít be, akkor akaratlanul is partnerkockázatot ad magának a Tether ellen. Például, ha gazdag USDT lineáris határidős ügyleteket ad el, és olcsó BTC inverz határidős ügyleteket vásárol, akkor vágyakozik az USDT-re és rövidre zárja a dollárt. Ha az USDT lebeg és összeomlik minden más egyenlőség mellett, akkor a BTC-USDT fellövi és Ön tartozik USDT-vel. Megfordítva, megfontolhatja az esetleges kiegészítő tether kitettségek fedezését az OKEx lineáris és inverz határidős ügyleteinek kombinált kereskedésével.

Következtetés

Az OKEx a különféle futamidők és fedezett határidős típusok egyedülálló kombinációja lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy számos típusú ügyletet hozzanak létre. Kiválaszthatja a különböző implicit kamatlábakat, vagy a különböző marginális határidős ügyleteket. A kockázati profil javítása tekintetében megmutattuk, hogy kevesebb az inverz határidős shortolási inverz határidős kockázat, mint a lineáris határidős shortolás (és fordítva). Végül kialakíthat egy pozíciót a lineáris és az inverz határidős ügyletek között a tether kitettség fedezésére. Az összes futamidőt és terméket figyelembe véve az OKEx rendelkezik a legmélyebb likviditással és a legjobb kereskedési lehetőségekkel az összes tőzsde között.

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner