ETH se može suočiti s dolaznom volatilnošću, kako igrati?

Pregled Tržišta kriptovaluta djeluju neodlučno nedugo nakon treće polovice bitcoina. Međutim, početni znakovi pokazuju da bi se mogao započeti veliki pomak u osjećajima unutar EU ETH tržište. To bi mogao biti simbol koji pokazuje taj glavni ETH investitori su se mogli početi pripremati za sljedeći veliki potez druge najveće kriptovalute. Zanimljivo je jer se na tržištima sve češće razgovara o onome što se dugo čekalo ETH Nadogradnju 2.0, što bi mogao biti sljedeći veliki ovogodišnji događaj nakon prepolovljenja bitcoina. Kako bi ova nadogradnja mogla utjecati na ETH cijene i tržište u cjelini? Kakav je instrument trgovanja idealan za rano uspostavljanje ovog događaja?  Ethereum 2.0: Sljedeća velika stvar u kripto nakon prepolovljenja bitcoina? BTCTreće prepolovljenje uspješno je izvedeno ovaj tjedan, a hype s prepolovljavanjem napokon je gotov. Nije teško uočiti iščekivanje na tržištu nakon prepolovljenja; BTC trguje u stranu, a glavni altcoins bili su gotovo isti. Dok investitori još uvijek traže sljedeći fokus na tržištu, ETH možda zaslužuje više pažnje, jer će druga najveća kriptovaluta proći kroz značajnu nadogradnju unatoč tome što je doživjela višestruka kašnjenja. Ethereum Nadogradnja protokola 2.0 promijenit će izvorni mehanizam dokazivanja o radu u dokaz o udjelu, što bi moglo potaknuti ETH držači da se akumuliraju više ETH. To je zato što ako netko ima više udjela u mreži, ima više snage za potvrđivanje transakcija. Iako je projekt nadogradnje 2.0 doživio višestruko kašnjenja, možda nismo daleko od službenog lansiranja, iako je vrijeme ostalo nepoznato. Vitalik Buterin, suosnivač tvrtke Ethereum, rekao Coindesku da je „testnet za Ethereum 2.0 je već bio aktivan i prve su faze implementacije već započele. ” Iako neko tržište izvještaji rekavši da bi lansiranje moglo biti u srpnju. Međutim, Buterin razjasnio da je lansiranje zakazano za kraj 2020. godine bez navođenja određenog datuma. Uvjeti mogu pogodovati volatilnosti Rane naznake rudara i kitova mogu signalizirati tu nestabilnost ETH cijene u budućnosti. Slika 1 pokazuje da su se rudari počeli akumulirati ETH opet nedavno, koje je uslijedilo nakon seloksa 10. svibnja.

Slika 1: ETH cijena (zelena) u odnosu na ravnotežu rudara (smeđa)

Ethereum (ETH) [10.13.07., 14. svibnja 2020.] Izvor: Santiment Smanjenje stanja rudara često se smatra ranim pokazateljem cijene koja je mogla biti dosegnuta u kratkom roku. Suprotno tome, kada je ravnoteža rudara počela rasti ili rasti, cijene su mogle biti snižene u kratkom roku. Vrijedno je napomenuti da bi ovaj trend nakupljanja, čak i potvrđen, mogao biti srednjoročni / dugoročni trend, a vrijeme tog nakupljanja koje se odražava na cijenu moglo bi biti teško odrediti. Zbog toga nam je potrebno više dokaza da potkrijepimo našu pretpostavku i ETH Iznos u vrhunskim vlasnicima koji nemaju zamjenu može pružiti još jedan trag.

Slika 2: Cijena ETH (zelena) nasuprot iznosu kod najviših vlasnika dionica (smeđa)

Ethereum (ETH) [10.14.39, 14. svibnja 2020.] Izvor: Santiment Čini se da su se kitovi zadržali ETH posjeda na relativno visokoj razini od 8. travnja. Rasprodaja 10. svibnja nije umanjila puno njihovog povjerenja, a to bi mogao biti još jedan znak da kitovi očekuju nestabilnost ETH cijene bi se uskoro mogle povećati, možda s predrasudama na gore. Uz to, razine društvene glasnoće mogu nam dati cjelovitu sliku koliko su vruće ETH ili ETH 2.0 u kripto zajednici. Slika 3 prikazuje društveni obujam izraza „ETH” ili “ETH 2.0”Na Telegramu i Redditu. ETH je u usponu od početka svibnja.

Slika 3: Društveni volumen “ETH” ili “ETH2.0” na Telegramu (plavi) i Redditu (crveni)

eth ili eth2.0 Telegram eth ili eth2.0 Reddit  Izvor: Santiment Iako su implikacije cijena na digitalnu imovinu s većim društvenim opsegom ostale vrlo diskutabilne, ali jedno što možemo potvrditi jest, ETH ili ETH 2.0 generira više buke među kripto zajednicama, a to često generira nestabilnost cijene dane imovine. To bi moglo biti nešto na što trgovci i investitori žele pomno pratiti.  Dajte prednost ETH futuresima nego opcijama Kako trgovci i investitori mogu uhvatiti i iskoristiti potencijalne poteze ETH cijene, to je pitanje od milijun dolara. Međutim, odabir pravog instrumenta za ulazak u trgovinu mogao bi biti presudniji nego što mnogi trgovci i investitori misle. Pomoću pravog alata sudionici na tržištu mogu maksimizirati potencijalni profil uz minimaliziranje svojih rizika. U ovome ETH slučaj, znamo da će nadogradnja 2.0 na kraju stići; samo je pitanje vremena, bez obzira je li srpanj ili kraj godine. Zato instrumenti poput futures koji imaju nema propadanja vremena i fiksni trošak trgovanja mogao biti bolji izbor oružja.

  • Nema propadanja vremena – Jedan od bitnih elemenata kada su u pitanju opcije cijena je vremenska vrijednost, a vrijednost ugovora o opcijama s vremenom opada. Ako je investitor želio uhvatiti predstojeće povećanje volatilnosti cijene temeljnog sloja, a da ne zna vrijeme kada se dogodi taj određeni događaj, poput ovog slučaja nadogradnje na ETH 2.0, terminski poslovi imaju prednost nad opcijama, jer terminski poslovi nemaju vremenskog propadanja.
  • Fiksni trošak trgovanja – Marginalni trošak fjučers ugovora s glavnom kripto osnovnom osnovom obično je fiksan, što znači da će trgovci znati koliko im je početne marže potrebno kad prvi put uspostave trgovinu. Na primjer, početna marža od ETUSD terminski ugovori na OKEx mogu biti samo 2% uz omjer marže za održavanje od 1%. Suprotno tome, premija opcije mogla bi varirati, u nekim slučajevima, ako osnovna imovina postaje nestabilnija, kupci opcija možda će morati snositi višu premiju opcija.
  • Jednostavnije cijene – Određivanje cijena opcijskog ugovora ponekad može biti komplicirano, a bilo je i više varijabli koje trgovci i ulagači možda neće biti lako kontrolirati i razumjeti. Osim čimbenika vremenskog propadanja koji smo ranije spomenuli, implicirana volatilnost mogla bi biti još jedan problem koji trgovci opcijama ne mogu zanemariti, no teško ga je istodobno kontrolirati. IV se smatra mjerilom tržišne prognoze vjerojatnog kretanja osnovne cijene. To je bio ključni element kada je riječ o cijenama opcija. Međutim, IV je također dio koji je najteže razumjeti i predvidjeti. U terminskom trgovanju takav čimbenik ne postoji.

Dugi tenor ili vječni? Zašto ne oboje? Identificirali smo future kao idealan instrument za nagađanje potencijala ETH rast volatilnosti cijena. Ipak, odabir pravog tenora mogao bi biti drugo pitanje. Trenutno tržišta nude široku paletu ETH terminske ugovore s različitim tenorima koje investitori mogu odabrati, u rasponu od tjednih, dvotjednih, tromjesečnih, dvomjesečnih do vječnih. Pa, koju odabrati? Ako investitori vjeruju da bi se volatilnost cijena ETH-a mogla povećati u budućnosti, i željeli su povući rane korake za potencijalne cjenovne akcije vođene događajima, terminske ugovore s duljim rokom, poput OKEx-a ETUSD dvomesečni terminski poslovi mogli bi biti jedan od izbora. Također, možda će htjeti razmotriti i širenje strategije trgovanja. Strategija širenja trgovanja uključuje kupnju jednog terminskog ugovora i prodaju drugog terminskog ugovora. Ova strategija može pomoći ulagačima da profitiraju od nepredviđenih promjena, a mogla bi biti i manje rizična od izravnih terminskih poslova. U ovom slučaju, kupnja ETUSD vječna zamjena i prodaja dvomjesečno ETUSD futures bi mogao biti drugo rješenje.

Slika 4: ETH Futures & Mijenja agregirane dnevne količine i otvoreni interes

skew_okex_eth_futures__swaps__aggregated_daily_volumes_and_open_interest  Izvor: Koso Zaključak Čini se da sudionici tržišta još uvijek traže sljedeći fokus nakon prepolovljenja bitcoina, a nadogradnja ETH 2.0 lako bi mogla postati sljedeća žarišna točka u kripto prostoru. Međutim, s nepoznatim vremenom i povijesti višestrukih kašnjenja, investitorima i trgovcima mogao bi biti izazov iskoristiti takav događaj. Zbog toga derivati ​​poput terminskih poslova i swapova mogu pomoći investitorima da iskoriste ove mogućnosti i smanje rizike primjenom prave strategije. Ulagači bi trebali konstruirati svoje strategije prema svom profilu rizika. Autor: Cyrus Ip Research Analyst, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map