Futures račun: dobitak i gubitak

A. Što je futures račun?

U načinu unakrsne margine:

Svaki korisnik ima futures račun za upravljanje svim sredstvima koja su uključena u futures trgovinu. Ispod stranice za terminsko trgovanje moći ćete vidjeti detalje o računu na gornjoj traci:

Sredstva se mogu slobodno prenositi između "Spot račun" i "Futures račun". Međutim, ako imate pozicije na terminskom ugovoru, određeni iznos na vašem terminskom računu zadržat će se na čekanju kao marža koja se ne može povući prije isporuke. Na primjer, stanje na vašem kapitalu iznosi 10 BTC, a marža za vaše ugovore je 2 BTC. Iznos koji ćete moći premjestiti bit će 8 BTC. Ostvareni dobitak i gubitak također se ne mogu prenijeti s terminskog računa prije isporuke / namire.

Futures račun sastoji se od kapitala, depozita, RPL-a i UPL-a.

Kapital = depoziti + RPL + UPL. Jednako je svojstvu na vašem računu.

Stanje: marža vašeg terminskog računa, to je ujedno i iznos prebačen s vašeg spot računa. Nakon podmirenja, vaš će se iznos dobiti dodati na vaše stanje.

RPL: ostvareni dobitak i gubitak. Dobit / gubitak ostvaren zatvaranjem pozicije prije isporuke ili namire.

UPL: nerealizirani dobitak i gubitak. Dobit / gubitak generiran pozicijom koja tek treba biti zatvorena.

Marža: kolateral potreban za zadržavanje svih trenutnih pozicija. Potrebna marža razlikuje se ovisno o cijeni i broju zauzetih pozicija.

U načinu s fiksnom maržom:

Sredstva su odvojena na "podračuni" za svaki ugovor (tjedni, dvotjedni, tromjesečni) u ovom načinu. Svaki se podračun sastoji od depozita, RPL-a, zadržanog iznosa i UPL-a.

Sredstva se mogu slobodno prenositi između "Futures račun" i "Spot račun". No, sredstva na podračunima mogu se prenijeti tek nakon zatvaranja svih pozicija u ugovoru. Iako se RPL može prenijeti samo nakon poravnanja / isporuke.

Depozit (račun): marža terminskog računa za sve držeće pozicije

Depozit (podračun): marža za terminski ugovor (tjedno / dvotjedno / tromjesečno / dvomjesečno). Zajedno s RPL-om djeluju kao Kolateralni OCC.

Dostupni iznos ugovora: također marža dostupna za otvaranje novih pozicija

RPL: Vaši dobici i gubici, od posljednjeg poravnanja do sada, koji su ostvareni zatvaranjem vaše pozicije. Može se koristiti kao marža za pozicije na čekanju i otvorene naloge.

Na čekanju: marža potrebna za otvorene narudžbe ugovora. Nakon što je nalog ispunjen, vrijednost će se dodati OCC-u osiguranja, koji se sastoji od glavnice i RPL-a.

Fiksna marža: marža potrebna za pozicije u ugovoru. Marža će ostati ista nakon otvaranja ili zatvaranja pozicija, ali korisnik je može dodati ručno. Izaberi "Prijenos" pored "Na čekanju" za prijenos sredstava između "Budući bilans" i "Spot račun".

Prenosivi iznos na terminskom računu nije nužno jednak stanju. Umjesto toga, izračunava se na temelju sljedećeg:

1. Prosjek ugovora = saldo ugovora + RPL – fiksna marža – iznos zadržavanja; Ali ako je prosjek veći od 0, umjesto toga smatrat će se 0.

2. Dostupna marža početne pozicije = Saldo terminskog računa + zbroj prosjeka 4 ugovora

B. Što je obnašanje položaja? Kako izračunati RPL i UPL?

Prije isporuke ugovora, korisnici mogu odlučiti kupiti ili prodati kontakt po svojoj volji. Za korisnika koji je kupio ugovor, ali ga još nije prodao, navodno je na poziciji.

RPL

RPL je zapravo dobit / gubitak ostvaren nakon zatvaranja pozicija.

Ukupni RPL = RPL tjednih ugovora + RPL dvotjednih ugovora + RPL tromjesečnih ugovora + RPL dvomjesečnih ugovora

RPL ugovora:

Duga strana:

RPL ugovora = (nominalna vrijednost ugovora / cijena namire – nominalna vrijednost ugovora / prosječna cijena zaključenja) * broj zaključenih ugovora

Npr. Korisnik je otvorio 2 duge BTC pozicije po cijeni poravnanja 500 USD / BTC, a zatim zatvorio 1 poziciju na 1000 USD / BTC. RPL ugovora bit će = (100/500 – 100/1000) * 1 = 0,1 BTC

Kratka strana:

RPL ugovora = (nominalna vrijednost ugovora / prosječna cijena zatvaranja – nominalna vrijednost ugovora / cijena nagodbe) * broj zaključenih ugovora

Npr. Korisnik je otvorio 10 kratkih BTC pozicija po cijeni poravnanja 500 USD / BTC, a zatim zatvorio 8 pozicija po 1000 USD / BTC. RPL ugovora bit će = (100/1000 – 100/500) * 8 = -0,8 BTC

UPL

Ukupni UPL = UPL tjednih ugovora + UPL dvotjednih ugovora + UPL tromjesečnih ugovora + UPL dvomjesečnih ugovora

Otvoren:

UPL ugovora = (vrijednost ugovora / cijena nagodbe – vrijednost ugovora / posljednja cijena kojom se trguje) * broj održavanja ugovora

Npr. Korisnik je otvorio 6 dugih BTC pozicija po cijeni poravnanja 500 USD / BTC, a zadnja cijena kojom se trguje iznosi 600 USD / BTC. UPL ugovor bit će (100/500 – 100/600) * 6 = 2 BTC

Zatvoriti:

UPL ugovora = (vrijednost ugovora / posljednja cijena kojom se trguje – vrijednost ugovora / cijena nagodbe) * broj održavanja ugovora

C. Što je kalkulator?

Kalkulator je zamišljen kao prikladan alat za ulagače koji mogu izračunati dobit i gubitak kako bi pomogli u njihovim obrtima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner