Határidős számla: nyereség és veszteség

A. Mi a határidős számla?

Kereszt margó módban:

Minden felhasználónak van határidős számlája a határidős kereskedelemben részt vevő összes alap kezelésére. A határidős kereskedési oldal alatt láthatja a számla adatait a felső sávban:

Az alapok szabadon átruházhatók "Spot számla" és "Határidős számla". Ha azonban határidős szerződéssel rendelkezik, a határidős számláján egy bizonyos összeget fedezetként tartanak fenn, amelyet a szállítás előtt nem lehet visszavonni. Például a saját tőke egyenlege 10 BTC, és a szerződések fedezeti hányada 2BTC. Az összeg, amelyet mozgatni tud, 8 BTC lesz. A realizált nyereség és veszteség szintén nem utalható át a határidős számláról a szállítás / elszámolás előtt.

A határidős számla tőkéből, betétből, RPL-ből és UPL-ből áll.

Saját tőke = betétek + RPL + UPL. Ez egyenlő a fiók összes eszközével.

Egyenleg: határidős számlája fedezete, ez az az összeg, amelyet az Ön spot számlájáról utaltak át. Az elszámolás után a RPL hozzáadódik az egyenlegéhez.

RPL: realizált nyereség és veszteség. A pozíció lezárásából származó nyereség / veszteség a szállítás vagy az elszámolás előtt.

UPL: nem realizált eredmény és veszteség. A még lezáratlan pozíció által generált nyereség / veszteség.

Fedezet: az összes aktuális pozíció megtartásához szükséges biztosíték. A szükséges árrés az ár és a tartott pozíciók számától függ.

Rögzített margó módban:

Az alapok szét vannak osztva "alszámlák" minden olyan szerződésnél (heti, kétheti, negyedéves) ebben a módban. Minden egyes részszámla betétből, RPL-ből, visszatartott összegből és UPL-ből áll.

Az alapok szabadon átruházhatók "Határidős számla" és "Spot számla". De az alszámlákon lévő pénzeszközök csak a szerződés összes holding pozíciójának lezárása után vihetők át. Míg az RPL csak elszámolás / kézbesítés után vihető át.

Betét (számla): a határidős számla fedezete az összes holding pozícióhoz


Betét (alszámla): a határidős szerződés fedezete (heti / kétheti / negyedéves / kétharmados). Az RPL-vel együtt biztosítékként működő OCC-ként működnek.

A szerződés rendelkezésre álló összege: az új pozíció (k) nyitásához rendelkezésre álló fedezet

RPL: A legutóbbi elszámolástól mostanáig tartó nyereségei és veszteségei, amelyek a pozíciójuk lezárásával valósultak meg. Használható fedezetként a holding pozíciókhoz és a nyitott megbízásokhoz.

Várakozásban: A szerződés nyitott megrendeléseihez szükséges fedezet. A megrendelés teljesítése után az érték hozzáadódik a fedezet OCC-hez, amely a saját tőkéből és a RPL-ből áll.

Fix fedezet: A szerződés pozícióihoz szükséges fedezet. A margó a pozíciók nyitása vagy bezárása után ugyanaz marad, de a felhasználó manuálisan hozzáadhatja. Válassza a lehetőséget "Átruházás" mellett "Tartva" között pénzeszközöket átutalni "Határidős egyenleg" és "Spot számla".

A határidős számlán az átruházható összeg nem feltétlenül egyenlő az egyenleggel. Ehelyett a következők alapján számítják ki:

1. A szerződés átlaga = szerződés egyenlege + RPL – fix fedezet – visszatartott összeg; De ha az átlag nagyobb, mint 0, akkor 0-ként kezeljük.

2. Rendelkezésre álló kezdeti pozíció margin = határidős számlaegyenleg + 4 szerződés átlagainak összege

B. Mi a pozíció betöltése? Az RPL és az UPL kiszámítása?

A szerződés kézbesítése előtt a felhasználók dönthetnek úgy, hogy a kapcsolattartót saját akaratuk szerint vásárolják vagy adják el. Azt a felhasználót állítják, aki szerződést vásárolt, de még nem adta el.

RPL

Az RPL valójában a pozíció (k) zárása után keletkezett nyereség / veszteség.

Összes RPL = heti szerződések RPL + kétheti szerződések RPL + negyedéves szerződések RPL + két negyedéves szerződések RPL

A szerződés RPL:

Hosszú oldal:

A szerződés RPL = (szerződés névértéke / elszámolási ára – szerződés névértéke / átl. Záróár) * lezárt szerződés száma

Például. A felhasználó 2 hosszú BTC pozíciót nyitott 500 USD / BTC elszámolási áron, majd 1 pozíciót 1000 USD / BTC árfolyamon zárt. A szerződés RPL értéke = (100/500 – 100/1000) * 1 = 0,1 BTC

Rövid oldal:

A szerződés RPL = (a szerződés névértéke / átl. Záróár – a szerződés névértéke / elszámolási ár) * a lezárt szerződés száma

Például. A felhasználó 10 rövid BTC pozíciót nyitott 500 USD / BTC elszámolási áron, majd 8 pozíciót zárt 1000 USD / BTC árfolyamon. A szerződés RPL értéke = (100/1000 – 100/500) * 8 = -0,8 BTC

UPL

Összes UPL = heti szerződések UPL + kétheti szerződések UPL + negyedéves szerződések UPL + két negyedéves szerződések UPL

Nyisd ki:

A szerződés UPL = (szerződés értéke / elszámolási ár – szerződés értéke / utolsó kereskedett ár) * a szerződés tartásának száma

Például. A felhasználó 6 hosszú BTC pozíciót nyitott 500 USD / BTC elszámolási áron, az utolsó kereskedési ár 600 USD / BTC. A szerződés UPL értéke (100/500 – 100/600) * 6 = 2 BTC lesz

Bezárás:

A szerződés UPL = (szerződés értéke / utoljára kereskedett ár – szerződés értéke / elszámolási ár) * a szerződés tartásának száma

C. Mi a számológép?

A számológépet úgy tervezték, hogy hasznos eszköz legyen a befektetők számára a nyereség és a veszteség kiszámításához, hogy segítsen a kereskedelemben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map