III. Fejezet: Hogyan válasszuk ki a tőkeáttételi szintet, és hogyan különböztessük meg a rögzített fedezetű és a határon felüli módokat

⦁ Mi a fedezet és a tőkeáttétel

A szerződés nevétől jobbra kattintva választhatunk egy margin módot és választhatunk egy tőkeáttételi szintet. A "tőkeáttétel", felhasználhatja a tőkét a kereskedéshez és több hozamot generálhat, de ugyanakkor a kockázatot is megsokszorozza.

Amikor tőkeáttételt használnak határidős kereskedésre, a felhasználóknak bizonyos összegű alapot kell elhelyezniük fedezetként. Úgy hívják, hogy a "árrés".

Az érmék fedezett kereskedés során a fedezetek mögöttes kriptovalutákban vannak megadva. Az USDT-fedezett kereskedésnél a fedezeteket USDT-ben denominálják (lásd alább a BTCUSDT negyedéves szerződést).

A kereskedési felületen beállíthatjuk a tőkeáttételi szintet úgy, hogy megadunk egy szorzót, vagy vízszintesen görgetjük a sávot annak kiválasztásához. A rendszer kiszámítja a pozíció maximális értékét (egység = BTC vagy szerződések száma) a tőkeáttétel és a pozíció fenntartásához szükséges fedezet nagysága alapján..

* Felhívjuk figyelmét, hogy a következő forgatókönyv fordulhat elő: ha növeli a tőkeáttételt, a rendelkezésre álló szerződések maximális száma (BTC) < a pozíciós szint által megkövetelt szerződések maximális száma (BTC), az előbbi növekedni fog. Amikor azonban növeli a tőkeáttételt, akkor egyre közelebb kerül a tier limithez. Akkor, amikor a rendelkezésre álló szerződések maximális száma (BTC) < a pozíciós szint által megkövetelt maximális szerződések száma (BTC), az előbbi megegyezik az utóbbival. A pozíciókorlátok részleteiről kattintson az Oldalsáv gombra >> Pozíciószint-útmutató.

Hogyan lehet kiszámítani a margókat? (különbség a fix margó mód / kereszt margó mód között)

Az OKEx két margó módot kínál, nevezetesen kereszt margó módot és fix margó módot. A margin mód kiválasztása után csak az oldalon kiválasztott szerződésekre és mögöttes kriptovalutákra vonatkozik, míg a többi szerződés és kriptovaluta nem változik. (Megjegyzés: négyféle szerződést kínálunk: érmével fedezett határidős, érmével fedezett örökös csereügylet, USDT fedezettel határidős határidős ügyletek és USDT fedezetű örökös csereügylet).

Például, ha cross-margin módot választ a BTC érmékkel fedezett határidős kereskedésében, akkor a kereskedési számláján rendelkezésre álló tőkét tekintik marginnak. Ezután pozíciókülönbözet ​​= névérték * szerződések száma / utolsó márkaár * tőkeáttétel. A pozíció árrés összege a piaci ártól függően változik.

A fentiek folytatásaként, ha a BTC érmével fedezett határidős kereskedelemben rögzített fedezetű módot választ, akkor a heti, kétheti, negyedéves és két negyedéves hosszú és rövid szerződések fedezetét, valamint ezek fedezetét külön számítják és elszámolják. Ezután pozíciókülönbözet ​​= névérték * szerződések száma / utolsó márkaár * tőkeáttétel. A pozíció fedezet nagysága változatlan marad.

Általában, ha külön akarja rendezni a pozícióit, vagy erősen tőkeáttételes kereskedést szeretne indítani, miközben elkerüli a kockázatokat azzal, hogy nem veszi az összes pozíciót egyetlen kereskedésként, akkor választhat fix fedezetű módot.

Mivel a cross-margin mód lehetővé teszi, hogy a rendelkezésre álló alapot fedezetként használja, a kényszerű felszámolás kockázata csökken, ha nem az összes rendelkezésre álló alapját használja fel szerződések nyitására

Rugalmasan választhat az igényeinek megfelelő margó módot.

Hogyan lehet különbséget tenni a névleges és a tényleges tőkeáttétel között?


A névleges tőkeáttétel a kereskedési felületen kiválasztott tőkeáttételre vonatkozik. A tőkeáttétel beállítása után a rendszer kiszámítja a rendelkezésre álló szerződések maximális számát és a pozíció nyitásához szükséges fedezet összegét.

A tényleges tőkeáttétel a tényleges tőkeáttételre vonatkozik, amelyet a részesedés értéke és a szükséges fedezet alapján számolnak ki. Rögzített fedezetű üzemmódban a tényleges tőkeáttétel megegyezik a névleges tőkeáttétellel. Kereszt margó módban azonban, ha eléri a rendelkezésre álló maximális sz. a megnyitható szerződéseknél (azaz az összes rendelkezésre álló alapot felhasználja a szerződések nyitására), a tényleges tőkeáttétel megegyezik a névleges tőkeáttétellel. De ha nem az összes rendelkezésre álló alapját használja fel szerződések nyitására, a tényleges tőkeáttétel nem egyenlő a névleges tőkeáttétellel, és a kockázati tőke nem egyezik meg a névleges tőkeáttétellel.

A tényleges tőkeáttételt a következőképpen számíthatja ki:

Érmével fedezett kereskedés: a megkötött szerződések száma * névérték / (utolsó kereskedett ár * saját tőke) , vagy a birtokolt zsetonok száma / saját tőke

USDT-fedezett kereskedés: a megkötött szerződések száma * névérték * utolsó kereskedett ár / részvény , vagy az USDT birtokában levő * utolsó kereskedett ár / részvény száma

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map