Kako koristiti Stop Order

1.Što je zaustavljanje – narudžba?

Stop nalog je vrsta strategije trgovanja algoritmom pomoću koje korisnici mogu unaprijed definirati cijenu okidača i cijenu naloga, a nalog će se automatski postaviti s unaprijed zadanom cijenom naloga nakon što tržišna cijena dosegne unaprijed definiranu cijenu okidača. Kroz ovu strategiju korisnici mogu voditi zamah trgovanja ili napustiti trgovinu zaustavljanjem gubitaka. Prema unaprijed definiranom smjeru i iznosu, zaustavni nalozi mogu se podijeliti na uvjetne i OCO naloge. OCO nalog unaprijed će zamrznuti marginu ili položaj jednog smjera (SL ili TP), a kada se jedan pokrene, drugi će biti nevažeći.

2. Objašnjenje termina

1. Cijena okidača: unaprijed definirani uvjet koji će pokrenuti narudžbu. Nalog za zaustavljanje pokrenut će se kada tržišna cijena dosegne cijenu okidača.

2. Cijena narudžbe: cijena po kojoj će se izvršiti narudžba ako se narudžba pokrene. Korisnici također mogu odabrati postavljanje po tržišnoj cijeni, tako da se narudžba može postaviti po najboljoj trenutnoj cijeni i odmah ispuniti (ne može se odmah ispuniti na ekstremnim tržištima) nakon pokretanja.

3. Cijena okidača TP-a & Cijena okidača SL (OCO): Pri prodaji, cijena okidača TP viša je od posljednje cijene, dok je cijena okidača SL niža od posljednje cijene; Prilikom kupnje, cijena okidača TP niža je od posljednje cijene, dok je cijena okidača SL viša od posljednje cijene.

3.Kako mogu dobiti profit & zaustaviti gubitak?

1. Studija slučaja

Slučaj 1 (Zatvorite dugu poziciju uvjetnim redoslijedom):

Korisnik A ima dugački BTC ugovor s prosječnom otvorenom cijenom od 9.000 USD i očekuje zatvaranje duge pozicije kako bi zaustavio gubitak kada tržišna cijena padne na 8.000 USD. Tada korisnik A može postaviti uvjetni nalog prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača 8 8.000 USD

Price Cijena narudžbe 7 7.950 USD (Prilikom rasprodaje preporučuje se cijena koja je niža od cijene okidača kako bi se narudžba odmah ispunila; Tržišna cijena je također dobar izbor).

Ako cijena padne na 8000 američkih dolara, pokrenut će se stop-loss i duga pozicija bit će zatvorena na 7.950 američkih dolara. (Ako je cijena naloga postavljena s tržišnom cijenom, pozicija će se odmah zatvoriti po tržišnoj cijeni).

Ako korisnik A želi zatvoriti dugu poziciju radi zaključavanja svojih dobitaka, tada bi poziciju trebalo zatvoriti po unaprijed određenoj cijeni koja je viša od 9000 američkih dolara.

Slučaj 2 (Zatvorite kratku poziciju uvjetnim redoslijedom)


Korisnik B ima kratki BTC ugovor s prosječnom otvorenom cijenom od 9.000 USD i očekuje zatvaranje kratke pozicije kako bi zaustavio gubitak kad tržišna cijena poraste na 10.000 USD. Tada korisnik B može postaviti uvjetni nalog prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača 10,000 10.000 USD

Price Cijena narudžbe】 10.050 USD (Prilikom kupovine preporučuje se cijena koja je viša od cijene okidača kako bi se narudžba odmah ispunila; Tržišna cijena također je dobar izbor.)

Ako cijena naraste na 10.000 USD, aktivirat će se stop-loss i zatvoriti kratka pozicija na 10.050 USD (Ako je cijena naloga postavljena s tržišnom cijenom, pozicija će se odmah zatvoriti po tržišnoj cijeni).

Ako korisnik B želi zatvoriti kratku poziciju radi zaključavanja svojih dobitaka, tada bi poziciju trebalo zatvoriti po unaprijed određenoj cijeni nižoj od 9000 američkih dolara.

Slučaj 3 (zatvorite dugu poziciju OCO nalogom)

Korisnik C ima dugi BTC ugovor s prosječnom otvorenom cijenom od 9.000 USD. Očekuje da će zaraditi kad tržišna cijena poraste na 10.000 američkih dolara i zaustaviti gubitke kada tržišna cijena padne na 8.000 američkih dolara. Tada korisnik C može poslati OCO narudžbu prema sljedećim parametrima:

【TP cijena okidača 10,000 10.000 USD

【Cijena narudžbe TP-a】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 9.950)

SCijena okidača L 8.000 USD

SL okidačka cijena】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 7.950)

T / P će se aktivirati ako cijena popne do 10.000 USD, a korisnik može odmah izvršiti trgovinu po tržišnoj cijeni (ako je unaprijed zadana cijena narudžbe 9.950, a zatim se zatvara na 9.950), u međuvremenu postavke S / L neće biti važeće.

Slučaj 4 (zatvorite OCO nalogom)

Korisnik D ima kratki BTC ugovor s prosječnom cijenom od 9.000 USD. Očekuje da će zaraditi kada tržišna cijena padne na 8000 američkih dolara i zaustaviti gubitke kada tržišna cijena poraste na 10.000 američkih dolara. Tada korisnik D može poslati OCO narudžbu prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača TP】 8.000 USD

【TP cijena narudžbe】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 8.050)

SCijena okidača L 10.000 USD

SL cijena narudžbe】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 10.050)

T / P će se aktivirati ako cijena padne na 8.000 američkih dolara, a korisnik može odmah izvršiti trgovinu po tržišnoj cijeni (ako je unaprijed zadana cijena narudžbe 8.050, a zatim se zatvara na 8.050), u međuvremenu postavke S / L neće biti važeće; S / L će se aktivirati ako cijena naraste na 10.000 USD, a korisnik može odmah izvršiti trgovinu po tržišnoj cijeni (ako je unaprijed zadana cijena narudžbe 10.050, a zatim se zatvori na 10.050), u međuvremenu će postavke T / P biti nevaljane.

Slučaj 5 (Otvorite dugu poziciju s uvjetnim redoslijedom):

Trenutna tržišna cijena BTC ugovora iznosi 11.500 američkih dolara, a korisnik E vjeruje da će se tržište pretvoriti u jaku situaciju ako BTC ugovorna cijena progura razinu od 12.000 američkih dolara. Tada korisnik E može postaviti uvjetni nalog prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača 12 12.000 USD

Naručite cijenu】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 12.050 USD)

Ako se cijena poveća na 12.000 USD, pokrenut će se duga narudžba i plasirati po tržišnoj cijeni (ili 12.050 USD).

OCO nalozi se također mogu postaviti za dvostrano otvaranje duge pozicije. Bikova akcija bit će pokrenuta po višoj cijeni, dok će se obrnuti redoslijed pokrenuti po nižoj cijeni.

Slučaj 6 (Otvorite kratku poziciju s uvjetnim redoslijedom):

Trenutačna tržišna cijena BTC ugovora iznosi 6.500 USD, a korisnik F vjeruje da će se tržište pretvoriti u medvjeđe ako se BTC ugovorna cijena probije na razini od 6000 USD. Tada korisnik F može postaviti uvjetni nalog prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača】 6000 USD

Naručite cijenu】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 5.950 USD)

Ako se cijena spusti na 6.000 USD, pokrenut će se kratki nalog i postaviti po tržišnoj cijeni (ili 5.950 USD).

OCO nalozi se također mogu postaviti za dvostrano otvaranje kratke pozicije. Medvjeđa akcija će se pokrenuti po nižoj cijeni, dok će se obrnuti poredak pokrenuti po višoj cijeni.

Postavke zaustavnog naloga i pravila okidača

Bilješka:

3. Ako je narudžba popunjena, vaša će se postojeća pozicija zatvoriti ili otvoriti nova. Ako se narudžba ne ispuni, vaša pozicija i marža i dalje će postojati.

4. Kad se nalog aktivira kao ispunjeni uvjet okidača, ako unaprijed definirana cijena narudžbe prelazi ograničenje cijene, sustav će u trenutku aktivacije poslati narudžbu s najvišom ili najnižom tržišnom cijenom.

5. Bit će različita ograničenja iznosa narudžbe s jednim zaustavljanjem – tržišni nalog za različite ugovore (ograničenja će se prilagoditi prema tržišnim promjenama)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map