Kako se koristi redoslijed okidača

1.Što je nalog okidača?

Nalog za okidanje vrsta je strategije trgovanja algoritmom pomoću koje korisnici mogu unaprijed definirati cijenu okidača i tržišnu cijenu, a nalog će se automatski postaviti s unaprijed zadanom cijenom naloga nakon što tržišna cijena dosegne unaprijed definiranu cijenu okidača. Kroz ovu strategiju korisnici mogu provoditi zamah trgovanja ili napustiti trgovinu zaustavljanjem gubitka ili uzimanjem dobiti. Nalog okidača neće zamrznuti margine ili pozicije, što je jedina razlika od zaustavnog naloga.

Trgovačko sučelje naloga okidača je kako slijedi:

2. Objašnjenje termina

1. Cijena okidača: unaprijed definirani uvjet koji će pokrenuti narudžbu. Nalog za zaustavljanje pokrenut će se kada tržišna cijena dosegne cijenu okidača.

2. Cijena narudžbe: cijena po kojoj će se izvršiti narudžba ako se narudžba pokrene. Korisnici također mogu odabrati stavljanje po tržišnoj cijeni, tako da se narudžba može postaviti po najboljoj trenutnoj cijeni i odmah ispuniti (ne može se odmah ispuniti na ekstremnim tržištima) nakon pokretanja.

3.Kako se koristi redoslijed okidača?

Studija slučaja

Slučaj 1 (zatvorite dugi položaj radi zaustavljanja gubitaka):

Korisnik A ima dugački BTC ugovor s prosječnom otvorenom cijenom od 9.000 USD i očekuje zatvaranje duge pozicije kako bi zaustavio gubitak kada tržišna cijena padne na 8.000 USD. Tada korisnik A može postaviti nalog okidača prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača 8 8.000 USD

Price Cijena narudžbe 7 7.950 USD (Prilikom rasprodaje preporučuje se cijena koja je niža od cijene okidača kako bi se narudžba odmah ispunila; Tržišna cijena je također dobar izbor).

Ako cijena padne na 8000 američkih dolara, pokrenut će se stop-gubitak, a duga pozicija bit će zatvorena na 7.950 američkih dolara.

Ako korisnik A želi zatvoriti dugu poziciju radi zaključavanja svojih dobitaka, tada bi poziciju trebalo zatvoriti po unaprijed određenoj cijeni koja je viša od 9000 američkih dolara.

Slučaj 2 (Zatvorite kratki položaj radi zaustavljanja gubitka)


Korisnik B ima kratki BTC ugovor s prosječnom otvorenom cijenom od 9.000 USD i očekuje zatvaranje kratke pozicije kako bi zaustavio gubitak kada tržišna cijena poraste na 10.000 USD. Tada korisnik B može postaviti redoslijed okidača prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača 10,000 10.000 USD

Price Cijena narudžbe】 10.050 USD (Prilikom kupovine preporučuje se cijena koja je viša od cijene okidača kako bi se narudžba odmah ispunila; Tržišna cijena također je dobar izbor.)

Ako cijena naraste na 10.000 USD, pokrenut će se stop-loss i zatvoriti će se kratka pozicija na 10.050 USD (Ako je cijena naloga postavljena s tržišnom cijenom, pozicija će se odmah zatvoriti po tržišnoj cijeni).

Ako korisnik B želi zatvoriti kratku poziciju radi zaključavanja svojih dobitaka, tada bi poziciju trebalo zatvoriti po unaprijed određenoj cijeni nižoj od 9000 američkih dolara.

Slučaj 3 (Otvorite dugi položaj redoslijedom okidača):

Trenutna tržišna cijena BTC ugovora iznosi 11.500 američkih dolara, a korisnik C vjeruje da će se tržište pretvoriti u bikovski pad ako BTC ugovorna cijena progura razinu od 12.000 američkih dolara. Tada korisnik C može postaviti redoslijed okidača prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača 12 12.000 USD

Naručite cijenu】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 12.050 USD)

Ako se cijena poveća na 12.000 USD, pokrenut će se duga narudžba i plasirati po tržišnoj cijeni (ili 12.050 USD).

Slučaj 4 (Otvorite kratku poziciju redoslijedom okidača):

Trenutna tržišna cijena BTC ugovora iznosi 6.500 USD, a korisnik D vjeruje da će se tržište pretvoriti u medvjeđe ako se BTC ugovorna cijena probije kroz razinu od 6000 USD. Tada korisnik D može postaviti redoslijed okidača prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača】 6000 USD

Naručite cijenu】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 5.950 USD)

Ako se cijena spusti na 6.000 USD, pokrenut će se kratki nalog i postaviti po tržišnoj cijeni (ili 5.950 USD).

Postavke redoslijeda okidača i pravila okidača

Bilješka:

1. Položaji i marža neće biti zamrznuti dok se ne pokrene zaustavni nalog.

2. Narudžba za okidanje možda se neće uspješno pokrenuti i narudžba neće biti uspješno položena zbog čimbenika kao što su ograničenja cijena, ograničenja položaja, nedovoljna marža, ne-trgovanje i sistemske pogreške. Baš kao i uobičajeni granični nalozi, uspješno pokrenuti limitirani nalozi možda se neće ispuniti. Neispunjeni granični nalozi bit će prikazani u odjeljku [Otvoreni nalog].

3. Ako je narudžba popunjena, vaša će se postojeća pozicija zatvoriti ili otvoriti nova. Ako se narudžba ne ispuni, vaša pozicija i marža i dalje će postojati.

4. Kada se nalog aktivira kao uvjet okidača, ako unaprijed definirana cijena narudžbe prelazi ograničenje cijene, sustav će u trenutku aktivacije poslati narudžbu s najvišom ili najnižom tržišnom cijenom.

5. Bit će različita ograničenja iznosa naloga s jednim zaustavljanjem – tržišni nalog za različite ugovore (ograničenja će se prilagoditi tržišnim promjenama)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map