Kako se koristi Stop Stop Order

1. Što je Nalog za zaustavljanje položaja?

Nalog zaustavljanja pozicije odnosi se na zaustavni nalog posebno postavljen za određenu poziciju , čiji je S / L & Postavke T / P mogu se zatražiti i otkazati na stranici [Open Orders]. Nakon postavljanja stop-loss i take-profit parametara, odgovarajući iznos pozicija bit će unaprijed zamrznut.

2. Objašnjenje termina

1. TP & Cijena okidača SL: unaprijed definirani uvjet koji će pokrenuti narudžbu. Nalog za zaustavljanje pokrenut će se kada tržišna cijena dosegne cijenu okidača.

2. TP & SL Cijena narudžbe: cijena po kojoj će se izvršiti narudžba ako se narudžba pokrene. Korisnici također mogu odabrati davanje po tržišnoj cijeni, tako da se narudžba može staviti po najboljoj trenutnoj cijeni i odmah ispuniti (ne može se odmah popuniti na ekstremnim tržištima).

3. TP & SL: Pri zatvaranju duge pozicije, cijena okidača TP trebala bi biti viša od posljednje cijene, dok bi cijena okidača SL trebala biti niža od posljednje cijene; Pri zatvaranju kratke pozicije, cijena okidača TP trebala bi biti niža od posljednje cijene, dok bi cijena okidača SL trebala biti viša od posljednje cijene.

3.Kako mogu dobiti profit & zaustaviti gubitak?

1. Studija slučaja

Slučaj 1 (Zatvorite dugu poziciju uvjetnim redoslijedom):

Korisnik A ima dugački BTC ugovor s prosječnom otvorenom cijenom od 9.000 USD i očekuje zatvaranje duge pozicije kako bi zaustavio gubitak kada tržišna cijena padne na 8.000 USD. Tada korisnik A može postaviti uvjetni nalog prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača 8 8.000 USD

Price Cijena narudžbe 7 7.950 USD (Pri rasprodaji preporučuje se cijena koja je niža od cijene okidača kako bi se narudžba odmah ispunila; Tržišna cijena je također dobar izbor).

Ako cijena padne na 8000 američkih dolara, pokrenut će se stop-loss i duga pozicija bit će zatvorena na 7.950 američkih dolara. (Ako je cijena naloga postavljena s tržišnom cijenom, pozicija će se odmah zatvoriti po tržišnoj cijeni).

Ako korisnik A želi zatvoriti dugu poziciju radi zaključavanja svojih dobitaka, tada bi poziciju trebalo zatvoriti po unaprijed određenoj cijeni koja je viša od 9000 američkih dolara.

Slučaj 2(Zatvorite kratku poziciju uvjetnim redoslijedom)


Korisnik B ima kratki BTC ugovor s prosječnom otvorenom cijenom od 9.000 USD i očekuje zatvaranje kratke pozicije kako bi zaustavio gubitak kad tržišna cijena poraste na 10.000 USD. Tada korisnik B može postaviti uvjetni nalog prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača 10,000 10.000 USD

Price Cijena narudžbe】 10.050 USD (Prilikom kupovine preporučuje se cijena koja je viša od cijene okidača kako bi se narudžba odmah ispunila; Tržišna cijena također je dobar izbor.)

Ako cijena naraste na 10.000 USD, aktivirat će se stop-loss i zatvoriti kratka pozicija na 10.050 USD (Ako je cijena naloga postavljena s tržišnom cijenom, pozicija će se odmah zatvoriti po tržišnoj cijeni).

Ako korisnik B želi zatvoriti kratku poziciju radi zaključavanja svojih dobitaka, tada bi poziciju trebalo zatvoriti po unaprijed određenoj cijeni nižoj od 9000 američkih dolara

Slučaj 3 (zatvorite dugu poziciju OCO nalogom)

Korisnik C ima dugi BTC ugovor s prosječnom otvorenom cijenom od 9.000 USD. Očekuje da će zaraditi kad tržišna cijena poraste na 10.000 američkih dolara i zaustaviti gubitke kada tržišna cijena padne na 8.000 američkih dolara. Tada korisnik C može poslati OCO narudžbu prema sljedećim parametrima:

【TP cijena okidača 10,000 10.000 USD

【Cijena narudžbe TP】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 9.950)

SCijena okidača L 8.000 USD

SL okidačka cijena】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 7.950)

T / P će se aktivirati ako cijena popne do 10.000 USD, a korisnik može odmah izvršiti trgovinu po tržišnoj cijeni (ako je unaprijed zadana cijena narudžbe 9.950, a zatim se zatvori na 9.950), dok će postavke S / L biti nevaljane.

Slučaj 4 (zatvorite kratku poziciju OCO nalogom)

Korisnik D ima kratki BTC ugovor s prosječnom cijenom od 9.000 USD. Očekuje da će zaraditi kada tržišna cijena padne na 8000 američkih dolara i zaustaviti gubitke kada tržišna cijena poraste na 10.000 američkih dolara. Tada korisnik D može izvršiti OCO narudžbu prema sljedećim parametrima:

【Cijena okidača TP】 8.000 USD

【Cijena narudžbe TP-a】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 8.050)

SCijena okidača L 10,000 10.000 USD

SL cijena narudžbe】 Odaberite tržišnu cijenu (ili unesite cijene poput 10.050)

T / P će se aktivirati ako cijena padne na 8.000 USD, a korisnik može odmah izvršiti trgovinu po tržišnoj cijeni (ako je unaprijed zadana cijena narudžbe 8.050, a zatim se zatvara na 8.050), u međuvremenu postavke S / L neće biti važeće; S / L će se aktivirati ako cijena naraste na 10.000 USD, a korisnik može odmah izvršiti trgovinu po tržišnoj cijeni (ako je unaprijed zadana cijena narudžbe 10.050, a zatim se zatvori na 10.050), u međuvremenu će postavke T / P biti nevaljane.

Postavite postavke zaustavnog naloga i pravila okidača

Bilješka:

  1. Pozicije i margine bit će zamrznuti dok se ne pokrene zaustavni nalog.
  2. Nalog za zaustavljanje možda se neće uspješno pokrenuti, a nalog možda neće biti postavljen zbog čimbenika kao što su ograničenja cijena, ograničenja položaja, nedovoljna marža, ne-trgovanje i sistemske pogreške. Baš kao i uobičajeni granični nalozi, uspješno pokrenuti limitirani nalozi možda se neće ispuniti. Neispunjeni granični nalozi bit će prikazani u odjeljku [Otvoreni nalog].

3. Ako je narudžba popunjena, vaša će se postojeća pozicija zatvoriti ili otvoriti nova. Ako se narudžba ne ispuni, vaša pozicija i marža i dalje će postojati.

4. Kada se nalog aktivira kao ispunjeni uvjet okidača, ako unaprijed definirana cijena naloga premašuje ograničenje cijene, sustav će u trenutku aktivacije poslati narudžbu s najvišom ili najnižom tržišnom cijenom.

5. Bit će različita ograničenja iznosa naloga s jednim zaustavljanjem – tržišni nalog za različite ugovore (ograničenja će se prilagoditi prema tržišnim promjenama).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map