Nijanse OKEx linearne i inverzne budućnosti / zamjene i kako maksimizirati svoju dobit

Thomas Tse

Glavni kvantitativni strateg

Ovaj je članak namijenjen posrednim i sofisticiranim trgovcima koji su već upoznati s osnovama indeksne arbitraže. Ako su vam potrebna dodatna objašnjenja o konceptima osnove, marže i izračuna fer vrijednosti, na raspolaganju su i drugi resursi na Akademiji OKEx. Danas ćemo razgovarati o trgovini koja bi se vratila >10% prošlog mjeseca. Ideja je vrlo slična raspravljanoj trgovini posuđivanjem i rukovanjem ovdje. Da bismo olakšali raspravu, pretpostavljamo da stavimo indeksnu arbitražnu poziciju 12. veljače, a zatim je odmotavamo 13. ožujka u najpovoljnije vrijeme. Međutim, glavno mjesto rasprave proizlazi iz rasprave o tome kako maksimizirati povrat kapitala i smanjiti rizik korištenjem obrnutih i linearnih fjučersa OKExa.

Ideja za trgovinu vanilijom

Grafikoni u nastavku prikazuju postotnu osnovicu na dan 12. veljače i 13. ožujka 2020. Svaki graf uključuje postotnu osnovicu i obrnutih futura USD-a s obrnutom kovanicom OKEx i linearnih terminskih ugovora s maržom USDT-a. Brzim pogledom možemo vidjeti kako je linearna buduća osnova dosljedno viša od inverzne buduće osnove, o čemu ćemo kasnije razgovarati. Ovaj je raspon između dva BTC kvartalna terminska ugovora vođen vanjskom kamatnom stopom temeljnog kapitala i načinom na koji margina djeluje.

12. veljače tržište se trgovalo kontanom, fjučersi u blizini kvartala trgovali su se za ~ 5% iznad spot cijene, a žanr trgovačkog poda koji bismo trebali koristiti je da su se terminski poslovi trgovali “bogato”. Mjesec dana kasnije, 13. ožujka, tržište se trgovalo u nazadovanju, s gotovo četvrtinom terminskih poslova na cca ~ -15%, obje su se futures trgovale ‘jeftino’. Trgovina je kupovina na licu mjesta & prodajte bogate terminske pogodbe 12. veljače, a zatim se opustite prodajom spotova & otkup jeftinih terminskih poslova 13. ožujka za pozamašnih 20% povrata za razdoblje od jednog mjeseca držanja. Ideja ovog indeksa arbitražnog trgovanja prilično je jednostavna, ali vrag je u detaljima.

Maksimiziranje upotrebe kapitala i maksimiziranje dobiti

Vremensko određivanje osnove je nemoguće, pa ne očekujete da ćete doista zaraditi ovih 20%. Budući da nismo u mogućnosti predvidjeti fjučersnu osnovu i ne znamo kada je točno vrijeme za izgradnju i odmotavanje našeg inventara, pogledajmo druge dijelove jednadžbe, koje će terminske pogodnosti koristiti i zašto. Sada ćemo svoju pažnju usmjeriti na maksimiziranje povrata po kapitalu i smanjenje rizika.

Nuance 1: Ako inverzne i linearne futures imaju istu pozitivnu osnovu, bolje je koristiti inverzne futures za izgradnju indeksne arbitražne pozicije?

OKEx je jedina burza koja nudi i obrnute i linearne terminske pogodnosti. Marža ovih BTC terminskih ugovora je BTC, odnosno USDT. Pretpostavimo sada da imate 10.000 USD za arbitražu, što znači da možete kupiti BTC u vrijednosti od 10.000 USD i prodati BTC fjučerse u vrijednosti od 10.000 USD. Koju biste budućnost trebali koristiti? Budućnost USDT-a zapravo ima višu osnovu od ~ 0,7 zbog njihovih zahtjeva za maržom. Ako odaberete obrnuti terminski ugovor, kupili biste 10.000 USD BTC-a i koristili ga kao buduće sredstvo osiguranja, u osnovi nikada ne biste bili prisilno likvidirani zbog obrnute prirode isplate (vidi primjer1).

# Primjer 1: (pretpostavimo da je naknada = 0, poluga = 10x)

Unesena u 15:00:00 13. veljače, cijena likvidacije je beskonačna.


Pretpostavimo da držimo poziciju do isteka i odmotavamo spot poziciju i podmirujemo budućnost po istoj cijeni (i 1 USDT = 1 USD), vaš povratak bit će ~ 5%, što će biti oko 0,0492 BTC (~ 513 USD).

Ako ste odlučili osvojiti više osnova s ​​linearnim USDT futuresima, morate rezervirati značajnu količinu gotovine i kupiti USDT kako biste marginalizirali linearnu budućnost. Po arbitražnoj poziciji indeksa, zarobljena osnova bila bi veća, ali po upotrebi kapitala zabilježili ste manje dolarske osnovice. Što je najvažnije, postoji šansa da biste mogli biti prisilno likvidirani ako tržište poraste, jer postoje neograničene donje strane kratkoročnih terminskih ugovora.

Nuance 2: Ako inverzne i linearne futures imaju istu negativnu osnovu, bolje je upotrijebiti linearne futures za odmotavanje indeksne arbitražne pozicije?

Suprotno tome, ako se obrnutim i linearnim terminskim ugovorima trguje s popustom prema spotu, koje terminske termine biste trebali koristiti i zašto? Slijedeći gornju logiku, sve ostale stvari su jednake, trebali biste koristiti linearnu budućnost za izgradnju obrnutog arbitražnog položaja (prodati spot buy future). Kada prodate spot na spot tržištu OKEx, vraćate USDT. Koristeći ovaj USDT, možete napraviti marginu 1: 1 na svojoj dugoj budućoj poziciji. U osnovi nikada nećete biti likvidirani ako tržište ne padne za 1 MMR% (vidi primjer2).

Primjer 2: (pretpostavimo da je naknada = 0, poluga = 10x)

Ušla u 08:00:00 13. ožujka, cijena likvidacije bila bi oko ~ 20.

Ako se opustite tijekom isteka 27. ožujka, i pod pretpostavkom da se linearna budućnost poravna na 4794 USD, vaš će povrat biti 8,4%, što će biti oko 840 USDT.

Nuance 3: Da biste maksimizirali upotrebu kapitala i iskoristili polugu, možete kombinirati prodaju inverznih terminskih termina, kupiti linearne terminske termine.

Pod pretpostavkom da je 1 USDT = 1 USD, nijanse 1 i 2 objašnjavaju zašto bi linearni terminski poslovi trebali stalno biti viši od inverznih terminskih termina. Ako ste vezani za kapital, možete pokušati trgovati širenjem fjučersa. Primjerice, ako je na tržištu manja potražnja za linearnim terminskim ugovorima od inverznih terminskih termina, tada će osnova obrnute budućnosti biti veća. Tada možete kupiti USDT fjučerse i prodati inverzne fjučerse i uhvatiti širenje. Budući da nema potrebe za kupnjom ili prodajom spotova, na ovoj osnovi možete povećati trgovinu (ali budite oprezni pri kretanju na tržištu, može izbiti jednu nogu) i potencijalno zaraditi više. OKEx-ove jedinstvene USDT linearne terminske pogodnosti otvaraju više mogućnosti arbitriranja.

Arbitraža: Nikada zapravo nije bez rizika

U akademskom smislu, “arbitraža” znači priliku za profit bez rizika. Trgovci ovu riječ slabo koriste, željeli bismo vjerovati da naša trgovina nije rizična, ali zapravo nije. Bolji trgovci uspjeli su preživjeti tamni pad 13. ožujka jer su bili spremni na veliku nestabilnost. Poluga je mač s dvije oštrice, jaz gore ili dolje mogao bi brzo likvidirati vaš položaj prije nego što budete imali priliku ponovno maržirati. Glavni rizici arbitražnog indeksa koje imamo su izloženost likvidaciji, povraćaju novca, drugoj ugovornoj strani i povezivanju.

Binance je 12. ožujka primijenio automatsko razduživanje (ADL), vrstu likvidacije sile na dobitnoj poziciji, na pozicijama svojih korisnika. ADL je za trgovca puno gori od likvidacije u nekim osjetilima. Prije svega, nikad ne znate kada vam se dogodi ADL. Loša strana postizanja prisilne likvidacije vaše kratke pozicije putem ADL-a znači da ćete značajno izgubiti ako tržište nastavi padati. ADL na budućem tržištu onemogućava zaštitu. U OKExu ne koristimo ADL za svoje derivate Bitcoina.

Kako je OKEx decentralizirana terminska burza, umjesto toga provodimo politiku povrata novca gdje se dobitnim pozicijama oduzimaju neke od njihovih P&L, ako se pozicije drugih ugovornih strana ne mogu prisilno likvidirati na vrijeme i ako nema dovoljno osiguranja za pokrivanje pada. Ovo je bolja alternativa od ADL-a, jer biste izgubili samo dio P-a&L u najgorem slučaju zadržavajući svoju živicu. Od obnove našeg mehanizma rizika u 2018. godini, nismo imali nijednu BTC nepovratnost ni u jednom od naših BTC derivata. Pad od 12. ožujka pokazao je da je naš sofisticirani motor rizika vodeći u industriji.

Kao trgovci možemo pokušati smanjiti rizik prisilne likvidacije jer smo svjesni kada će se to dogoditi. Nijanse 1 i 2 pokazale su da se likvidacijski rizici mogu smanjiti korištenjem različitih terminskih termina za dugo ili kratko izlaganje. U najgorem slučaju, ako je vaša duga hedge pozicija prisilno likvidirana zbog zahtjeva za maržom, još uvijek postoji velika šansa da istu poziciju možete ponovno otvoriti uz dobitak jer je tržište nastavilo padati.

Napokon, kada postavite poziciju koja uključuje Tether (USDT), nenamjerno sebi predstavljate rizik druge ugovorne strane protiv Tethera. Na primjer, ako prodajete bogate USDT linearne terminske pogodnosti i kupujete jeftine BTC inverzne terminske pogodbe, čeznete za USDT-om i kratkom dolaru. Ako se USDT otkači i padne sa svim ostalim, BTC-USDT će pucati i vi ćete biti dužni USDT. Suprotno tome, možete razmotriti zaštitu bilo koje pomoćne tether izloženosti trgujući kombinacijom OKEx-ovih linearnih i inverznih terminskih ugovora.

Zaključak

Jedinstvena kombinacija OKEx-a različitih rokova i vrsta maržiranih terminskih poslova omogućuje trgovcima da stvore mnoge vrste prenosivih poslova. Možete arbitrirati između različitih impliciranih stopa ili arbitrirati između različitih marginalnih terminskih termina. Što se tiče poboljšanja vašeg profila rizika, pokazali smo da je manje rizika marginalnih poziva koji skraćuju inverzne terminske termine od kratkoročnih linearnih (i obrnuto). Napokon, možete izgraditi položaj između linearne i inverzne budućnosti da biste zaštitili izloženost privezivanju. Uzimajući u obzir sve vrste zakupa i proizvoda, OKEx ima najdublju likvidnost i najbolje mogućnosti trgovanja na svim burzama.

Slijedite OKEx na:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map