OKEx technikai hetilap: 2020. február 10

A profitszerzés próbára teszi a legutóbbi BTC-ralit

A bikini érzés a bitcoinban átterjedt a szélesebb kriptovaluta piacon, mivel a bitcoin árai a hétvége óta a pszichológiai 10000 szint felett állnak. Noha a legutóbbi árfolyamok sok kriptofigyelőt jókedvre deríthettek, a profitszerzési tevékenységek rövid távon viszonylag kiszolgáltatott helyzetbe hozhatják a bikákat. A hosszabb távú emelkedő trend azonban nagyrészt töretlen.

A Sentix felmérése azt mutatja, hogy az intézményi és az egyéni befektetők pozitív hangulata enyhülni kezdett, bár a bitcoin árai meghaladták az 10000 szintet. Patrick Hussy, a Sentix ügyvezető igazgatója szerint a csökkenés azt jelezheti, hogy „hajlandó profitot vállalni a befektetők körében. Ennek lassítania kellene a folyamatban lévő árélénkülést. ” Azt is hozzátette, hogy a bitcoin árfolyama rövid lélegzetvételű lesz a következő 2-3 hétben, és a befektetőknek lesz idejük új perspektívát kialakítani.

Ugyanakkor a CME Futures diagram azt is sugallja, hogy a jelenlegi bitcoin rally-nak szünetet kell tartania. A CME Futures hétfőn gyors összeomlást okozott, és óránkénti hiányát 9875 és 10200 között töltötte be. Úgy gondoljuk, hogy az árnak tovább kell konszolidálódnia a felső 9000 fogantyúban, mielőtt újabb fejlemény történne..

1. ábra: Sentix Bitcoins stratégiai elfogultság – intézmények és magánszemélyek (Forrás: Sentix) 2. ábra: CME Bitcoin Futures 1 órás diagram (Forrás: Tradingview)

BTC az ázsiai hétfő hétfői kereskedés során 11000 szinten cserélt gazdát, míg a legfontosabb altcoin nevek ETH és XRP a hétvégi rangadó után kissé pirosba süllyedt. Vegyes táskát láthattunk másutt, azzal ALGO kb. 10% -kal nőtt, és BSV a munkamenet során 6% -kal alacsonyabban kereskedett.

Amit hiányoltál?

 • Ethereum és DeFi a figyelem középpontjában maradt, amikor az összesített érték bezárult DeFi 1 milliárd USD maradt, ez a DeFi Pulse szerint. Adataik azt is mutatják, hogy a teljes ETH kb. 3,2 millió ETH értéken fenntartva a DeFi-ben. Az ára ETH YoY körülbelül 75% -kal nőtt, és a zárolt érték növekedése elérte a 46% YTD-t.
 • Maradás ETH, egy felmérés azt mutatja, hogy a kriptográfiai közösség arra számított, hogy elindulnak a CFTC által szabályozott cserék ETH-alapú token határidős idei évben. Megtalálás a The Block 2020-as kilátásaiból mutatja hogy válaszadóik 68% -a úgy véli, hogy az ETH jövője szabályozott tőzsdén fog élni 2020-ban.
 • Az USA felmelegedhetett a lehetőségek feltárása érdekében a CBDC-vel. A beszéd a Stanford Graduate School of Business-ben a Fed Lael Brainard szerint a Fed „kutatásokat és kísérleteket folytat az elosztott főkönyvi technológiákkal és a digitális valuták esetleges felhasználási eseteivel kapcsolatban, beleértve a CBDC lehetőségeit is”.
 • Az átláthatóság hiánya lehet az egyik oka annak, hogy egyes pénzügyi óriások távoztak a Mérleg Szövetségből. Ajay Banga, a Mastercard vezérigazgatója mondta Az FT szerint az átláthatósági kérdés mellett a vállalat aggódott a Mérleg üzleti modellje miatt is, mert a Szövetség „nem tette egyértelművé, hogyan fog pénzt keresni”.

Árelemzés

BTCUSDT

 • BTCUSDTRally-jának szünetet kell tartania a jelenlegi szinten, mielőtt újra tesztelné az 10500-as októberi csúcsot.
 • Bár a felfelé irányuló csatorna töretlen marad, a lendületjelzők túlvásárolt jeleket váltottak ki. Az RSI a felső 70 területet érte el, míg a végső oszcillátor 60 fölé ment, ami azt jelzi, hogy a bikák fáradtnak tűnnek. Sőt, a gyorsvezeték a jelvezeték alá ment le a sztochasztikus oszcillátor túlvásárolt területén. Ez megerősítette az ár rövid távú korrekciós esetét.
 • A CME CoT-je azt mutatja, hogy a tőkeáttételes számlák megnövelték rövid pozícióikat, és az általános nyitott kamat csökkenése arra is utal, hogy az árkorrekció hamarosan esedékes lehet.
 • Mint fent említettük, a CME hiánypótlása küldhet BTC az árak 9875-ig nyúlnak vissza, amely szintén közel áll a 10 napos mozgóátlaghoz a 9600-as terület közelében, és ez lehet az első referenciapont. Ez alatt a 250-MA és a csatorna alacsonyabb támasza 9450-es közelségben tisztességes támogatásnak tűnik.
 • Az ideális eset az lenne, ha a pár először tesztelné az alsó támaszt a 9000 és 9500 között, mielőtt folytatná a rallyt az 10500 felé.

3. ábra: BTCUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview) 4. ábra: CME Bitcoin Futures kereskedők elkötelezettsége (Forrás: CME Group)

ETHUSDT

 • Hasonló lendületmintát láthattunk a ETHUSDT, a napi sztochasztikus oszcillátorral bearish crossover állított elő a túlvásárolt zónában, és más mutatók is jelezték a túlvásárolt árat.
 • Érdemes azonban megjegyezni, hogy a napi aranykereszt készülőben van, mivel a 20 napos mozgóátlag hamarosan meghaladja a 250 napos mozgóátlagot, ami bullish jelnek számít..
 • Tekintettel a rövid távú nyereségszerzés nagy lehetőségeire, úgy gondoljuk, hogy az ár újra tesztelheti az alacsonyabb támogatást a 250-MA közelében, a 203-as terület közelében, mielőtt a nagygyűlés folytatódik. Ha kompromisszumot kötnek, akkor az 184-es szint közelében a február eleji mélypont lenne az első figyelt szint, amelyet 179 követ.
 • Erős rallyt lehetett látni, ha a pár az augusztusi 239-es csúcs fölé szakad.

5. ábra: ETHUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • Követni akarjuk a dolgunkat XRPUSDT elemzés, hogy mi készült januári áttekintésünkben. Az OKEx Techincals kiemelte a pár aktuális napi háromszög kialakulását, és ennek ideje lehet XRP fordulni. A pár elkezdett fordulni, miután az ár elérte a háromszög felső ellenállását.
 • Fenntartjuk a véleményünket XRPUSDT, abban a hitben, hogy a pár újból tesztelheti az alsó támaszt 0,248–0,252 közelében, mielőtt kitörést produkálna.
 • Az OKEx XRP Long / Short Ratio szintén alátámasztani látszik ezt az érvet. A közelmúltbeli visszavonulás ellenére az arány továbbra is szilárdan 2 fölött áll, ami lényegesen magasabb, mint január elején, 1,66 és 1,8 között. Az olvasás azt jelezheti, hogy a rövid pozíciók potenciális profitja hógolyózott.

6. ábra: XRPUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview) 7. ábra: XRPUSDT napi diagram (Forrás: OKEx)

NEOUSDT

 • NEO a hétfői ülésen az altcoin egyik mozgatója volt. Körülbelül 2% -kal magasabb árfolyamon kereskedett USDT. A tüntetés azonban fáradtnak tűnik, és a korrekció küszöbön állhat.
 • A legutóbbi áraktusokkal a pár egy növekvő háromszög mintát alkotott, de úgy gondoljuk, hogy a kitörés még várat magára.
 • Az RSI bearish divergenciát váltott ki. Nem tudott magasabb csúcsokat produkálni, miközben az ár felfelé emelkedett.
 • Az első nézendő szint a 20 napos mozgóátlag lenne, 11,8 közelében. Ha látható, megerősíti azt az esetet, amikor a háromszög alsó támasztékát 9,8 közelében tesztelik, mielőtt kitörést hoznának létre.

8. ábra: NEOUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

———-

———-

Kövesse az OKEx-et:


Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map