OKEx tehnički tjednik: 10. veljače 2020

Ostvarivanje profita stavlja na test nedavni BTC skup

Bikovski osjećaj u bitcoinima prelio se na šire tržište kriptovaluta, jer cijene bitcoina od vikenda stoje iznad psiholoških razina od 10000. Iako su nedavne akcije cijena možda razveselile mnoge gledatelje kriptokripcija, aktivnosti uzimanja dobiti mogle bi kratkoročno dovesti bikove u relativno ranjiv položaj. Međutim, dugoročni trend rasta uglavnom ostaje neprekinut.

Istraživanje tvrtke Sentix pokazuje da se pozitivni osjećaj institucionalnih i pojedinačnih investitora počeo ublažavati, iako su cijene bitcoina premašile razinu od 10000. Patrick Hussy, generalni direktor u Sentixu, rekao je da bi pad mogao ukazivati ​​na „spremnost za preuzimanje profita među investitorima. To bi trebalo usporiti tekući oporavak cijena. ” Također je dodao da će cijena bitcoina uzeti kratkog daha tijekom sljedeća 2-3 tjedna, a ulagači će imati vremena razviti novu perspektivu.

Istodobno, grafikon CME Futures također sugerira trenutni bitcoin rally možda će trebati predahnuti. CME Futures u ponedjeljak je stvorio flash pad i popunio prazninu po satu između 9875 i 10200. Vjerujemo da će se cijena možda morati dodatno konsolidirati u gornjih 9000 ručki prije nego što se dogodi drugi razvoj.

Slika 1: Strateška pristranost Sentix bitcoina – institucije naspram pojedinaca (Izvor: Sentix) Slika 2: Grafikon 1-satnog CME Bitcoin fjučersa (Izvor: Tradingview)

BTC je mijenjao ruku na 11000 razina tijekom ranog azijskog trgovanja u ponedjeljak, dok glavna imena altcoina vole ETH i XRP su malo zaglibili u minus nakon vikend skupa. Mješovitu torbu smo vidjeli negdje drugdje, sa ALGO porastao za oko 10%, i BSV trguje 6% niže u sesiji.

Što ste propustili?

 • Ethereum i DeFi ostao u središtu pozornosti dok se agregatna vrijednost zaključavala DeFi ostao na 1 milijardu USD, to je prema podacima DeFi Pulsea. Njihovi podaci također pokazuju da je ukupan ETH zaključan u DeFi-u i održava se na oko 3,2 milijuna ETH. Cijena od ETH je porasla oko 75% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a rast zaključane vrijednosti dosegao je 46% od početka godine.
 • Ostati s ETH, istraživanje pokazuje da kripto zajednica očekuje da će se pokrenuti burze regulirane CFTC-om ETH-temeljenih terminskih terminskih ugovora ove godine. Nalaz iz The Blockova perspektive 2020 pokazuje da 68% njihovih ispitanika vjeruje da će budućnost ETH-a ići uživo na reguliranoj razmjeni 2020. godine.
 • SAD su se možda zagrijavale za istraživanje mogućnosti s CBDC-om. Tijekom a govor na postdiplomskom poslovnom fakultetu u Stanfordu, Fedov Lael Brainard rekao je da Fed “provodi istraživanje i eksperimentiranje vezano uz tehnologije distribuirane knjige i njihov potencijalni slučaj upotrebe digitalnih valuta, uključujući potencijal za CBDC”.
 • Nedostatak transparentnosti mogao bi biti jedan od razloga odlaska nekih financijskih divova iz Udruge Vaga. Izvršni direktor Mastercarda Ajay Banga rekao FT da je, osim problema transparentnosti, tvrtka bila zabrinuta i zbog Vaginog poslovnog modela jer Udruga “nije jasno rekla kako će zaraditi novac”.

Analiza cijena

BTCUSDT

 • BTCUSDTMožda će trebati predah na trenutnim razinama prije ponovnog testiranja najviših listopadskih 10500.
 • Iako uzlazni kanal ostaje neprekinut, pokazatelji impulsa bljeskali su signalima prekupovanja. RSI je pogodio gornjih 70 područja, dok je ultimativni oscilator prešao 60, što ukazuje na to da bikovi izgledaju umorno. Štoviše, brza crta spustila se ispod signalne crte u području prekupovanja stohastičkog oscilatora. To je ojačalo slučaj kratkoročne korekcije cijene.
 • CME-ov CoT pokazuje da su računi s polugom povećali svoje kratke pozicije, a pad ukupnog otvorenog interesa također sugerira da bi korekcija cijene mogla uskoro uslijediti.
 • Kao što smo gore spomenuli, CME bi mogao popuniti praznine BTC cijene se vraćaju na 9875, što je također blizu desetodnevnom pomičnom prosjeku u blizini područja 9600, a to bi mogla biti prva referentna točka. Ispod toga, 250-MA i donja potpora kanala na blizu 9450 izgleda kao pristojna podrška.
 • Idealan bi slučaj bio da par prvo testira donju potporu u 9000 do 9500 prije nego što nastavi s rallyom prema 10500.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 4: Predanost trgovaca CME Bitcoin Futuresom (Izvor: CME Group)

ETHUSDT

 • Sličan obrazac zamaha vidio je i u ETHUSDT, s dnevnim stohastičkim oscilatorom proizveo je medvjeđi crossover u zoni prekupovanja, a drugi pokazatelji također signaliziraju prekomjernu kupnju cijene.
 • Međutim, vrijedno je napomenuti da se čini da je u tijeku dnevni zlatni križ, jer će 20-dnevni pomični prosjek prijeći iznad 250-dnevnog pomičnog prosjeka, što se smatra bikovim signalom.
 • S obzirom na visoki potencijal kratkoročnog stvaranja dobiti, vjerujemo da bi cijena mogla ponovno testirati nižu potporu u blizini 250-MA na području 203 prije nastavka skupa. Ako se ugroze, najniži nivo s početka veljače blizu 184. godine bit će prva razina za praćenje, a zatim 179.
 • Snažan nalet mogao bi se vidjeti ako se par probije iznad najviših razina u kolovozu od 239.

Slika 5: Dnevna karta ETHUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • Želimo pratiti naše XRPUSDT analiza koju mi napravljeno u našem siječanjskom pregledu. OKEx Techincals istaknuo je trenutačno formiranje dnevnog trokuta u paru i moglo bi doći vrijeme za to XRP okrenuti. Par je počeo okretati nakon što je cijena pogodila gornji otpor trokuta.
 • Mi održavamo svoj pogled na XRPUSDT, vjerujući da bi par mogao ponovno testirati donju potporu blizu 0,248 do 0,252 prije nego što proizvede proboj.
 • Čini se da i argument OKEx XRP Long / Short Ratio podupire taj argument. Unatoč nedavnom povlačenju, omjer još uvijek ostaje čvrsto iznad 2, što je znatno više nego početkom siječnja od 1,66 do 1,8. Čitanje bi moglo ukazati na to da je potencijalna dobit na kratkim pozicijama snježna.

Slika 6: Dnevni grafikon XRPUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 7: Dnevna karta XRPUSDT (Izvor: OKEx)

NEOUSDT

 • NEO je bio jedan od pokretača altcoina u ponedjeljku. Trgovalo se oko 2% više u odnosu na USDT. Međutim, skup se čini umornim i korekcija bi mogla biti neizbježna.
 • S nedavnim cijenama, par je oblikovao uzlazni uzorak trokuta, ali vjerujemo da proboj tek dolazi.
 • RSI je stvorio medvjedastu divergenciju. Nije uspio proizvesti neke više padove dok je cijena rasla.
 • Prva razina koju treba gledati bio bi 20-dnevni pomični prosjek blizu 11,8. Ako se vidi, pojačat će slučaj ispitivanja donje potpore trokuta u blizini 9,8, prije nego što se stvori proboj.

Slika 8: Dnevna karta NEOUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

———-

———-

Slijedite OKEx na:

Web stranica: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner