OKEx tehnički tjednik: 24. ožujka 2020

Ključni za poneti

 • Fedova najava “QE Infinity” nastavila je poticati kripto bikove u utorak u Aziji, jer tržišta vjeruju da bi mjere globalnog ublažavanja mogle dodatno devalvirati fiat valute.
 • Podaci pokazuju kako se dugoročni osjećaj BTC-a čini pozitivnijim, dok kratkotrajni trgovci izgledaju manje nadajući se.
 • Tehnički sugerira da će se volatilnost u altcoin prostoru povećavati u srednjoročnoj perspektivi.

Pregled tržišta

Bikovski sentiment na tržištu kriptovaluta nastavio se, što je iznenadilo američke Federalne rezerve Obavijest kupnje neograničenih količina državnih obveznica, hipoteka osiguranih vrijednosnih papira kako bi se troškovi posudbe održali na izuzetno niskim razinama. Čini se da tržišta vjeruju da bi koordinirane akcije globalnih središnjih banaka mogle dodatno ubrzati devalvaciju fiat valuta općenito. Ovo bi okruženje moglo pogodovati bitcoinu i drugim kriptovalutama na srednji / duži rok. Pogotovo u vrijeme kada se bitcoin čini sredinom ožujka na dnu USD 4400 do 4800. BTC-ova dugoročna korporacija odrazila se na cijene dužih terminskih terminskih ugovora. Osnova OKEx-ovih dvomjesečnih terminskih ugovora zadržavala se iznad cijene gotovine, dok su kraći terminski terminski odnosi ostajali ispod. To bi moglo ukazivati ​​na razlike u osjećajima između kratkoročnih trgovaca (manje bikovskih) i dugoročnih investitora (više bikovih).

Slika 1: Dvosjedni terminski termini za osnovu OKEx BTC (Izvor: OKEx) Slika 2: Dvokvartalni terminski termini za osnove OKEx BTC (Izvor: OKEx)

U međuvremenu, čini se zaokret u altcoin prostoru. Ukupna Ex-BTC tržišna kapitalizacija oblikovala je uzorak trokuta, što sugerira da bi se proboj mogao uskoro dogoditi. Ako je pozitivan osjećaj na cjelokupnom kripto tržištu netaknut, to bi moglo povećati slučaj pozitivnog probijanja, a glavni altcoini mogli bi imati koristi od toga.

Slika 3: Ukupna kripto tržišna kapitalizacija Ex-BTC (Izvor: Tradingview)

Analiza cijena

BTCSDT – Ispitajte donjih 6000 razina prije nego što se popnete?

 • BTCUSDT je zabilježio 6-satna viša sniženja nakon prodaje sredinom mjeseca i čini se da je sada stvorio uzorak trokuta, što sugerira da bi moglo doći do izbijanja probijanja.
 • Zamah se činio pomalo usporenim u posljednjih 18 sati, dok se RSI usporavao, brza i usporena linija MACD-a približavale su se jedna drugoj, što signalizira da se zamah rally-a usporava. Ta je situacija ojačala slučaj ponovnog testiranja cijene 6100 na 6200 područja.
 • Ako potpora u donjem trokutu ostane valjana, to bi moglo povećati vjerojatnost nastavka trenutnog skupa na područje 7500.
 • Međutim, trenutne razine od 6400 do 6500 bile su snažna potpora još u studenom i prosincu 2019. godine, a sada se čini da je to otpor. Bit će zanimljivo vidjeti može li se to pretvoriti u sljedeću razinu podrške.

Slika 4: BTCUSDT 6-satna tablica (Izvor: OKEx)

ETHUSDT – Još uvijek nedostaje?

 • Kratkoročne prilike vidjeli smo u ETHUSDT jer je par također oblikovao uzorak trokuta; međutim, dnevni MACD u početku je proizveo bikovski crossover, što bi moglo sugerirati da se zamah razvijao.
 • Iako RSI i UO u ovom trenutku možda ne pružaju puno informacija, međutim, ako RSI bude u mogućnosti proizvesti viši maksimum u narednim danima, to bi moglo ojačati kratkoročni bikovski slučaj za ETH.
 • Ako se vidi novi skup, vrhunac 20. ožujka blizu 152 mogao bi biti prvi otpor; ovdje se također nalazi 20-MA.

Slika 5: Dnevna karta ETHUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

BSVUSDT – Rally ostaje bez pare?

 • BSVUSDT je nadmašio BTC i druge glavne altcoine jer je par već trgovao iznad 20-MA na dnevnom grafikonu (ovdje nije prikazan) i 6-satnom grafikonu (dolje).
 • Međutim, čini se da je skupu ponestalo pare. RSI je stvorio trostruku divergenciju zamaha; to se smatra snažnim signalom da trendu ponestaje pare, dok se čini da UO daje sličan signal.
 • Osim toga, čini se da je u nastanku medvjeđi crossover MACD.
 • Prva razina koju treba gledati moglo bi biti područje između 150 i 153, što je razina podrške početkom ovog tjedna. Ako je to obuhvaćeno, cijena bi mogla ponovno testirati podršku na 130.

Slika 6: BSVUSDT 6-satni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

HBARUSDT – Bočno trgovanje prije izbijanja?

 • HBARUSDT većinom trguje postrance nakon šire prodaje kripto tržišta u ožujku, a volatilnost cijena trebala bi se povećati jer je par formirao 6-satni silazni trokut.
 • Iako bi vrijeme izbijanja moglo biti teško odrediti, čini se da je 0,029 pristojna podrška za taj par, a 6-satno područje od 100 MA ostaje značajan otpor.
 • Trgovci bi mogli iskoristiti ove razine kratkoročno sve dok te razine ostanu važeće.

Slika 7: HBARUSDT 6-satni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map