OKEx tehnički tjednik: 9. prosinca 2019

Široko tržište kriptovaluta u ponedjeljak je uglavnom bilo u pozitivnom području jer je sentiment pokazivao znakove poboljšanja u odnosu na prije tjedan dana. Cijene bitcoina lebdile su na području 7500 tijekom ranog azijskog trgovanja. Iako se čini da je većina prijašnjeg pritiska prodaje ublažena, trenutno nismo zabilježili znatan oporavak bitcoina. Međutim, konsolidacija bi također mogla predstavljati akumulacijsku priliku za dugoročne HODLerse.

U prostoru altcoin, XTZ i ALGO nastavili su voditi dobitak, trgujući 8% više u odnosu na USDT. Daleko od toga, većina altcoina zabilježila je samo male dobitke, dok su LTC, TRX i XMR malo umočeni u minus. Očekuje se da će ETH ostati u fokusu, jer je drugi po veličini kripto uspješno izveo najnoviji hard fork. Istanbul sadrži šest jedinstvenih nadogradnji za poboljšanje mreže Ethereuma, uključujući smanjenje nekih troškova plina i omogućuje ETH i ZEC međusobnu suradnju.

Inače, Europa je nastavila dominirati u naslovima kripto makronaredbi. To se dogodilo nakon izvještaja u kojem se navodi da će Francuska trebati testirati vlastitu digitalnu valutu središnje banke. Nedavno istraživanje Deutsche Bank sugerira da bi digitalna valuta jednog dana mogla zamijeniti gotovinu, jer raste potražnja za anonimnošću i decentraliziranijim načinom plaćanja. Međutim, dužnosnici EU-a naglasili su da privatne digitalne valute poput Facebookove Vage ne smiju biti dopuštene u bloku dok se ne riješe zabrinutosti zbog rizika.

Što ste propustili

 • Očekuje se da će Telegramov bivši glavni investicijski savjetnik otkriti više detalja o kompanijinom projektu pretprodaje žetona za 2018. godinu. DIP je zatražio od Visokog suda Engleske i Walesa da prenese dokumente povezane s Telegramovom pretprodajom 1,7 milijarde USD tokena još 2018. Očekuje se da će dokumenti otkriti taktike prikupljanja sredstava korištene tijekom prodaje.
 • Zamah BTC-a na lancu počeo je stvarati bikovski prijelaz, to je prema poznatom On-Chain Analysis Willy Woo-u. On zahtjevi da je zamah ulagača vjerojatno već pri dnu, a dio pametnog novca mogao bi biti predvodnik za predstojeći događaj prepolovljenja BTC-a.
 • Kripto ulagači u Koreji mogli bi uskoro morati platiti porez za svoj dobitak u kripto. The Korean Times izvještaji da Ministarstvo gospodarstva i financija radi na poreznom okviru za kapitalnu dobit u kripto, a mjera bi trebala postati zakon sljedeće godine.
 • Američki ministar financija Steven Mnuchin rekao je da je “dobro” s Facebookovom Vagom sve dok se ona u potpunosti udovoljava svim pravilima. Tijekom saslušanja u Odboru za financijske usluge kuće, Mnuchin rekao je, “Dobro sam ako Facebook želi stvoriti digitalnu valutu, ali oni moraju biti u potpunosti usklađeni” s financijskom tajnom i pravilima protiv pranja novca i ni na koji se način to ne može koristiti za financiranje terorizma. “

Analiza cijena

BTCUSDT

 • BTCUSDT je ​​u početku stvarao dnevni proboj od listopadske silazne linije trenda, a uzlazni obrazac trokuta mogao bi biti u fazi izrade. Ako se potvrdi, to bi se moglo smatrati kratkoročnim bikovim signalom.
 • Iako nedavne akcije cijena možda ne izgledaju tako uzbuđeno, RSI sugerira da se zamah rasta povećavao postupno.
 • Naši podaci pokazuju da je značajan opseg aktivnih kupovina ubrzan u naše trgovanje terminskim ugovorima s BTC-om, zajedno s niskim BTC-om dugog / kratkog omjera, što bi moglo ukazati na to da kratkoročna pristranost ostaje malo pozitivnija.
 • Iz srednjoročne perspektive, nedavni trend koji smo vidjeli na BTCUSDT-u izgleda donekle usporediv s trendom od lipnja do srpnja istaknutim na slici 1.
 • Za dugoročnu perspektivu, potvrdio je 50–100 bičjih križanja tjedno (slika 4a), to je prvo takvo križanje od svibnja 2016. (slika 4b), što je bio početak mega bika trčanja do kraja prosinca 2017..

Slika 1: Dnevni grafikon BTCUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 2: Dugi / kratki omjer OKEx BTC (Izvor: OKEx) Slika 3: OKEx BTC Futures Taker kupnja i prodaja (Izvor: OKEx) Slika 4a: BTCUSDT tjedni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview) Slika 4b: BTC dugoročni tjedni grafikon (Izvor: Tradingview)

ETHUSDT

 • ETHUSDT će možda morati ponovno testirati potporu donjeg kraja nedavnog trokutastog uzorka prije ponovnog pokušaja bikovskog probijanja.
 • Unatoč tome što su i RSI i UO mogli proizvesti neke više niže, stohastički oscilator vidio je medvjedast križanje, podržavajući slučaj kratkotrajne korekcije.
 • Budući da je istanbulski hard fork uspješno nastupio, čini se da na tržištima nedostaju kratkoročni čimbenici koji bi mogli potaknuti cijene ETH-a. Međutim, nadogradnja bi zasigurno bila temeljna pozitiva za ETH.

Slika 5: ETHUSDT četverosatni grafikon (Izvor: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • XRP bikovi mogu se suočiti s više izazova jer je XRPUSDT došao u kritični trenutak. U vrijeme pisanja ovog članka, par je trgovao za 1% više, mijenjajući ruku u području od 0,2288.
 • Par je oblikovao svakodnevno mini-dvostruko dno i dosegao vrat oko 0,232 razine. Okupljanje odavde omogućilo bi paru da se približi području od 0,25.
 • Međutim, pokazatelji impulsa ovdje su pokazali mješoviti signal, dok je RSI razvio uzlazni trend, dok je UO još vidio proboj.
 • Ako par ne bi mogao osigurati izrez, vjerojatnost ponovnog testiranja nižih razina podrške bila bi vjerojatnija.

Slika 6: Dnevni grafikon XRPUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

BCHUSDT

 • BCH bi uskoro mogao započeti novi trend jer stisak Bollinger bendova sugerira da se čini svakodnevno probijanje.
 • Iako bi u ovom trenutku moglo biti teško odrediti smjer probijanja, ovdje se čini da je negativna strana relativno ograničena, jer se linija trenda u blizini 192–193 čini dobrom potporom.
 • Na gore, 226 i 240 područja vjerojatno će biti sljedeća razina otpora.

Slika 7: Dnevna karta BCHUSDT (Izvor: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map