OKEx tehnički tjednik: Fer je faul, faul je pošten (5. svibnja)

 • Tržišta su bila podijeljena po izgledu BTC cijene nakon prošlotjednog skupa, koji je vodeći kripto poslao na 9400 razina.
 • Povećavanje razgovora okolo XRP cijene na tržištu jer se treća najveća kripto krila nastavlja stabilizirati blizu 0,22.
 • Manji altcoini u fokusu s imenima poput DGB, ALGO, i TETA nadmašili svoje veće vršnjake.

Pregled tržišta

Tržišta kriptovaluta bila su u utorak u Aziji uglavnom zelena, as bitcoin je promijenio ruku u rasponu između 8600 i 8900 nakon prošlotjednog skupa. Tržište se nastavlja fokusirati na nadolazeći događaj prepolovljenja bitcoin nagrada, koji je otprilike tjedan dana od sada.

Međutim, čini se da sudionici na tržištu imaju sve raznolikiji pogled na cijenu vodećeg kriptoa prije / nakon prepolovljenja nakon prošlotjednog skupa.

Poznati kriptoanalitičar Nick Chong vjeruje da bitcoin cijene bi mogle doseći novi godišnji maksimum za nekoliko tjedana. Chong je naglasio da čimbenici kao što su BTCTjedni tehnički pokazatelji postali su pozitivni, odvajanje od dionica, a novi maksimum stope raspršivanja mogao bi dodatno potaknuti bikove.

S druge strane, novi pregled iz Sentixa pokazuje da BTC investitori su tijekom ovog skupa mogli biti previše samopouzdani. Patrick Hussy, generalni direktor u Sentixu, rekao je, „ulagači ne bi trebali biti zaslijepljeni trenutnim dobrim osjećajima." Dodao je to "Ovaj signal prekomjernog samopouzdanja ponovno je potvrđen u najnovijem istraživanju investitora. Zrak za daljnji rast cijena tako postaje sve rjeđi. “

Slika 1: Stopa raspršivanja po satu Bitcoina

Izvor: Glassnode

Slika 2: Sentix Bitcoin Sentiment Index

Izvor: Sentix

Iako su sudionici možda imali različite stavove, naše prethodno istraživanje već je naglasilo da bi svibanj mogao biti jedan od najplodnijih mjeseci za BTC investitori. Naša prethodna publikacija <Sezonskost bitcoina> istaknuo je da bitcoin ima najbolje prosječne mjesečne performanse u travnju, svibnju, listopadu i studenom od srpnja 2010.

Uz pozadinu prepolovljenja, ovaj bi svibanj mogao biti jedan od najuzbudljivijih mjeseci za gledanje svih sudionika kripto tržišta. Za više rasprava o prepolovljavanju bitcoina, direktor OKEx financijskih tržišta Lennix Lai održat će OKEx razgovore webinar sa stručnjacima i analitičarima 7. svibnja, registrirajte se ovdje.

U altcoin prostoru vidjeli smo kako su neka mala imena nadmašila svoje glavne vršnjake, sa DGB i HBAR obje su porasle više od 8%, dok je XRP dobio oko 2%, i ETH bila uglavnom ravna. Tržišta su uočila više razgovora XRP cijene nakon što je treći najveći kripto po tržišnoj kapitalizaciji dotaknuo 0,22 ručke ranije. Međutim, sentiment okolo XRP čini se više na medvjeđoj strani.

Analiza cijena

BTCUSDT – Kratkoročno neodlučni, srednjoročni još uvijek imaju prostora?
 • BTCUSDT je trgovao u dosegu nakon prošlogodišnjeg skupa. Trosatni grafikon pokazuje da je par oblikovao uzorak trokuta, sugerirajući da su kratkotrajni trgovci možda uzeli pristup čekanja i viđenja.
 • Indikatori impulsa bili su mješovita torba u trosatnom grafikonu, s RSI-jem je usporavao, a medvjeđi crossover u stohastičkom se čini u nastajanju. Međutim, MACD bi odavde mogao razviti pozitivan zaokret.
 • Vjerujemo da su 8400 i područje blizu 9200 ključni za kratkoročno gledanje. Povlačenje na 8400 moglo bi potaknuti medvjede da preuzmu vlast, dok bi probijanje iznad 9200 moglo postaviti pozornicu za ponovno testiranje linije trenda u lipnju 2019.
 • Za dugoročne ulagače razvoj ovog tjedna mogao bi biti presudan. Iako je tjedni MACD postao pozitivan i čini se da zamah ostaje netaknut, BTCUSDT na OKExu nikada nije proizveo više od sedam pozitivnih svijeća tjedno. Bit će zanimljivo vidjeti može li par izraditi osam uzastopnih pozitivnih svijeća tjedno (posljednji tjedan zatvoren na 8814,1).
 • Također vjerujemo da je područje od 9400 presudno za gledanje na tjednom grafikonu, jer je blizu razine dugoročnog otpora liniji trenda.

Slika 3: BTCUSDT trosatna karta Slika 4: BTCUSDT tjedna karta

Izvor: OKEx; Tradingview Izvor: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Rally izgleda umorno?

 • ETHUSDT je na skupu od sredine ožujka. Međutim, skup bi mogao ostati bez pare.
 • Vidjeli smo kako se svakodnevno MACD spušta, imajući šanse za proizvodnju medvjeđeg križanja. Također, RSI se kretao ispod linije trenda. To bi mogli biti pokazatelji usporavanja zamaha.
 • 61,8% Fibonaccijev retracement blizu 211 mogao bi biti ključna točka za par. Ako se podrška na takvoj razini potvrdi, bikovi bi i dalje mogli imati kontrolu. S druge strane, 100-dnevni pomični prosjek blizu 189 mogao bi biti niža razina za gledanje.

Slika 5: Dnevna karta ETHUSDT

Izvor: OKEx; Tradingview

XRPUSDT – I dalje dobar sve dok je u formi?

 • XRPUSDT mogao suočiti s još jednim kritičnim trenutkom jer se par približavao gornjim razinama otpora svog 3-satnog silaznog trokuta.
 • Iako bi takav obrazac mogao biti znak medvjeda, međutim, vidjeli smo kako je zamah lagano ubrzao, kada je trosatni MACD postao pozitivan, a RSI se u početku probio iznad linije trenda.
 • Međutim, duga gornja sjena prethodne svijeće može signalizirati da su bikovi bili u relativno slabom položaju.
 • Iako bi par mogao skočiti iznad linije trenda trokuta, područje blizu prethodne visine od 0,2266 i dalje bi moglo biti značajna razina otpora. S druge strane, 0,2 bi moglo biti kritična crta za obranu bikova.

Slika 6: XRPUSDT trosatni grafikon

Izvor: OKEx; Tradingview

XTZUSDT – Vrijeme je za skretanje?

 • XTZ bio je jedan od najboljih izvođača u altcoin prostoru u utorak u Aziji. Trgovalo je 6% više u odnosu na USDT.
 • Međutim, medvjeđi zaokret odavde nije mogao biti isključen, jer su višestruki znakovi pokazali da će nedavni miting možda trebati predahnuti.
 • Čini se da se razvija medvjeđi crossover MACD-a, signalizirajući da se pozitivni zamah usporava. Povrh toga, RSI je već bio u medvjeđoj divergenciji, s nekim nižim maksimumima, kada je cijena uglavnom bila ravna.
 • Ako se odavde pojača zamah pada, to bi lako moglo prekinuti trenutni uzlazni kanal.
 • Područje 2,55 moglo bi biti prva razina za gledanje. Ako se vidi, mogao bi potaknuti daljnje negativne pokrete.

Slika 7: Dnevna karta XTZUSDT

Izvor: OKEx; Tradingview

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner