Poglavlje III: Kako odabrati razinu poluge i razlikovati način rada s fiksnom maržom i način unakrsne marže

Što su marža i poluga

S desne strane naziva ugovora možemo kliknuti za odabir načina marže i odabrati razinu poluge. Korištenjem "poluga", možete koristiti kapital za trgovanje i generirati više povrata, ali on istovremeno umnožava rizik.

Kada koriste polugu za terminsko trgovanje, korisnici bi trebali staviti određeni iznos fonda kao kolateral. Zove se a "margina".

Marže su denominirane u osnovnim kriptovalutama u trgovanju s maržom kovanica. Za trgovanje s maržom USDT, marže su denominirane u USDT (vidi BTCUSDT tromjesečni ugovor u nastavku).

U trgovačkom sučelju možemo postaviti razinu poluge unošenjem množitelja ili vodoravnim pomicanjem trake za odabir. Sustav će izračunati maksimalnu vrijednost vaše pozicije (jedinica = BTC ili broj ugovora) na temelju poluge i iznosa marže potrebne za održavanje vaše pozicije.

* Imajte na umu da se može dogoditi sljedeći scenarij: ako povećate polugu, maksimalni raspoloživi broj ugovora (BTC) < maksimalni broj ugovora (BTC) potreban za pozicioni nivo, prvi će se povećati. Međutim, kad povećate polugu, približavate se granici razine. Zatim, kada se maksimalno raspoloživi broj ugovora (BTC) < maksimalan broj ugovora (BTC) potreban za pozicioni nivo, prvi je jednak drugom. Za detalje o ograničenjima položaja kliknite bočnu traku >> Vodič za razine položaja.

Kako izračunati marže? (razlika između načina s fiksnom marginom / cross-margin mode)

OKEx nudi dva načina margine, i to način unakrsne margine i način fiksne margine. Nakon odabira načina marže, odnosi se samo na vrstu ugovora i temeljne kriptovalute koje ste odabrali na stranici, dok ostali ugovori i kriptovalute ostaju nepromijenjeni. (Napomena: nudimo četiri vrste ugovora: futures s maržom na kovanice, perpetual swap s maržom na maržu, futures s maržom na USDT i trajni swap s maržom na USDT).

Na primjer, ako odaberete način unakrsne marže u trgovanju terminskim ugovorima s BTC kovanicom, vaš raspoloživi kapital na vašem trgovačkom računu smatra se maržom. Zatim margina pozicije = nominalna vrijednost * broj ugovora / najnovija cijena marke * poluga. Iznos marže pozicije varira ovisno o tržišnoj cijeni.

Kao nastavak gore navedenog, ako odaberete način s fiksnom maržom u terminskom trgovanju s BTC kovanicama, marže za tjedne, dvotjedne, tromjesečne i dvomjesečne duge i kratke ugovore i njihove marže izračunavaju se i podmiruju zasebno. Zatim margina pozicije = nominalna vrijednost * broj ugovora / najnovija cijena marke * poluga. Iznos marže pozicije ostaje nepromijenjen.

Općenito, ako želite podmiriti svoje pozicije odvojeno ili započeti trgovanje s visokim polugama, a izbjegavajući rizike ne uzimajući sve svoje pozicije kao jednu trgovinu, možete odabrati način fiksne marže.

Budući da vam način unakrsne marže omogućuje upotrebu raspoloživog fonda kao marže, rizik prisilne likvidacije smanjuje se kada ne koristite sav raspoloživi fond za otvaranje ugovora

Možete odabrati način margine koji fleksibilno odgovara vašim potrebama.

Kako razlikovati nominalnu polugu od stvarne poluge?

Nominalna poluga odnosi se na polugu koju odaberete na trgovačkom sučelju. Nakon postavljanja poluge, sustav izračunava najveći raspoloživi broj ugovora i iznos marže potreban za otvaranje pozicije.

Stvarna poluga odnosi se na stvarnu polugu izračunatu na temelju vrijednosti vašeg udjela i potrebne marže. U načinu fiksne marže, stvarna poluga odgovara nominalnoj poluzi. Međutim, u načinu unakrsne margine, ako dosegnete maksimalan raspoloživi br. ugovora koje možete otvoriti (tj. za otvaranje ugovora koristite sav raspoloživi fond), stvarna poluga jednaka je nominalnoj poluzi. Ali ako ne koristite sav raspoloživi fond za otvaranje ugovora, stvarna poluga nije jednaka nominalnoj poluzi, a rizični kapital ne odgovara nominalnoj poluzi.

Stvarnu polugu možete izračunati na sljedeći način:

Trgovanje s maržom na kovanice: broj održanih ugovora * nominalna vrijednost / (cijena posljednje trgovine * Vlasnički kapital) , ili broj zadržanih tokena / Kapital

Trgovanje s USDT maržom: broj održanih ugovora * nominalna vrijednost * cijena posljednjeg trgovanja / vlasnički kapital , ili broj održanih USDT * posljednja trgovana cijena / kapital

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner