Staklo napola puno ili napola prazno?

Pregled

BTC-ov tehnički poticaj vratio je cijene vodeće kriptovalute na 7200 razina. Iako se trgovci mogu pitati dokle bikovi mogu ići, medvjedima je bilo prostora za kratkoročno osvajanje. Međutim, sezonski čimbenici mogu nastupiti kako se tržišta približavaju sezoni odmora.

Povratak bikova

Cijene bitcoina napravile su nagli zaokret u četvrtak ujutro u Aziji, s ispod 6500 preko noći na gotovo 7500 razina, prije nego što su se smjestile na području 7200. Iako BTC bikovi možda još uvijek navijaju za dugo oporavak, promjenu cijena uglavnom bi mogli potaknuti tehnički čimbenici.

CME bitcoin fjučersi stvorili su jaz prije ovog tjedna. Smješteno je između 7120 i 7240. CME fjučersi na bitcoin nastoje popuniti praznine koje su proizvedeni, a već smo ranije vidjeli mnogo sličnih slučajeva. Na primjer, futures je stvorio tri praznine od 3 sata u studenom kao što su žuti krugovi naznačeni na slici 1, a sve su te praznine u konačnici popunjene. Uz pretjerano stanje, vjerujemo da je tehnički čimbenik bio glavni pokretač odskoka.

Slika 1: Grafikon 3-satnog CME Bitcoin fjučersa

Izvor: Tradingview

Staklo napola puno ili napola prazno?

Unatoč odlučujućem zaokretu na raspoloženju tržišta, u ovom je trenutku još uvijek prerano pozivati ​​na cijene bitcoina, posebno za kratkoročne.

Od 19. prosinca OKEx BTCUSD indeks ima najviših 7775,7 i najnižih 6433,09, što znači da je do sada doseg dosegao 1342,61, a taj je broj i dalje ispod prosjeka od 2772,326. Od kraja takozvanog razdoblja „Kripto zime“, mjesečni raspon indeksa kretao se oko 3000. Trenutni raspon od 1342,61 ukazuje na to da indeks OKEx BTCUSD potencijalno još uvijek ima prostora za manevriranje prema gore ili dolje prije godine, i pitanje je u kojem smjeru?

Možete pročitati više o tome kako koristiti mjesečne brojeve raspona ovdje.

Slika 2: Dnevna karta indeksa OKEx BTCUSD

Izvor: OKEx; Tradingview

Tablica 1: Mjesečni rasponi indeksa OKEx BTCUSD

Izvor: OKEx

Mješoviti podaci

U pogledu podataka ovdje smo vidjeli mješovitu torbu. Slika 3 pokazuje da je trajna stopa financiranja OKEx BTC ostala u negativnom području. Iako razumijemo da negativna stopa financiranja znači da kratke hlače dugo plaćaju u vječnom trgovanju, to bi također moglo značiti da bi cijena mogla biti veća..

Štoviše, primijetili smo da Crypto Fear & Indeks pohlepe ostao je na relativno niskoj razini nakon što se odskok dogodio. Strah & Indeks pohlepe pao je na 15 u srijedu i ostao na 21 nakon preko noći oporavka. Iako možda 21 nije najniži, Index ipak ostaje u fazi “Ekstremnog straha”. Čitanje ukazuje na to da bi ulagači mogli biti previše zabrinuti zbog kripto tržišta, a često se smatraju znakom dolazne bikove.

Slika 3: OKEx BTC Perp. Zamjenjuje stopu financiranja

Izvor: Koso; OKEx

Slika 4: Kripto strah & Indeks pohlepe

Izvor: alternative.me

Dugi / kratki omjer OKEx BTC možda je ovdje još jedan dio slagalice. Odnos se povukao s 1,22 na 1,03 nakon skoka cijene preko noći, što ukazuje da se potencijalna dobit kratkih hlača smanjila. Niži omjer često se smatra znakom kratkoročnog skoka cijene.

Slika 5: Omjer OKEx BTC Long / Short

Izvor: OKEx

S druge strane, vidjeli smo da su neki od institucionalnih ulagača možda počeli zatvarati svoje knjige kako se bliži sezona praznika. Podaci tvrtke Skew pokazuju pad otvorenog interesa za CME i Bakkt bitcoin fjučerse nakon što su se cijene BTC-a skočile na 7200 razina.

Slika 6: CME Bitcoin Futures Total OI

Izvor: Koso

Slika 7: Bakkt Bitcoin Futures Total OI

Izvor: Koso

Logično je da su upravitelji novca zatvarali knjige do kraja godine očekujući finaliziranje svojih portfelja. Niži otvoreni interes mogao bi kratkoročno podrazumijevati manje fluktuacije cijena, a mogao bi također sugerirati povećanu vjerojatnost da će cijene zastati na trenutnim razinama.

Zaključak

Tržište nakon oporavka ostaje visoko likvidno usprkos sporijem nego što je uobičajeno zbog faktora odmora. Zato bi nadolazeći događaji, poput promjena u metrici i trendovima, bili posebno važni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner