Strategija mrene za kripto

Pregled

Globalna su tržišta ostala nestabilna, iako su tržišta imovine pokazala početni znak oporavka od rasprodaje u ožujku. U vrijeme kad se dvoznamenkasti dobici ili gubici čine novom normalom, čini se da je balansiranje rizika i nagrade u ulaganju kritičnije nego ikad. Strategiju mrene dugo su usvojili investitori s fiksnim dohotkom i dionice kako bi diverzificirali svoje rizike i potencijalno mogli postići veći prinos u investicijskom portfelju. Može li strategija mrene raditi s kripto imovinom? Kako strukturirati kripto mrenu?

Kakva je strategija mrene?

Strategija mrene mješavina je ekstremno visokog rizika i ulaganja bez rizika u isti portfelj, a izbjegava se sve u sredini. Obrazloženje ovog pristupa je maksimiziranje potencijalnih povrata uz ograničavanje negativnih rizika. Budući da je povratni tok obično u negativnoj korelaciji, što znači da jedan dobro izvodi kada se drugi bori. Stratezi mogu prilagoditi ponderiranje sa svake strane kako se tržišni uvjeti mijenjaju.

U portfelju obveznica, strategija mrene može značiti držanje kratkoročnih obveznica, koje se smatraju bezriznim, ali plaćaju manje, a istodobno i neke dugoročne obveznice, koje mogu pružiti veće prinose, ali imaju veći rizik od kamatnih stopa.

U prostoru dionica, stratezi bi mogli staviti obrambene dionice na jedan kraj mrene, a visoko rizične špekulativne dionice koje potencijalno nude veći prinos na drugi kraj.

Znanstvenik i statističar Nassim Nicholas Taleb, koji je jednom proslavio strategiju mrena rekao je, "Ako znate da ste ranjivi na pogreške u predviđanju i prihvaćate da je većina mjera rizika neispravna, tada je vaša strategija biti što hiperkonzervativniji i hiperagresivniji, umjesto da budete blago agresivni ili konzervativni."

Širenje spektra rizika u kripto prostoru

Iako se kriptovaluta općenito smatra rizičnijom imovinom u usporedbi s drugim razredima imovine poput dionica i obveznica, spektar rizika u kriptoprostoru, međutim, postaje širi.

Kripto trgovci i investitori sada mogu uživati ​​veću fleksibilnost kada je riječ o prilagođavanju njihove poluge i strategija u skladu s njihovim razinama tolerancije na rizik, zahvaljujući brzom razvoju u proizvod prostor. S jedne strane, trgovci mogu povećati svoju polugu dodavanjem derivata u svoj portfelj (veći rizik od spektra). S druge strane, uz dodatak ulog, ulagači mogu pasivno zarađivati ​​kriptovalutama (niži rizik spektra).

Uvođenjem ovih proizvoda i njihovim jednostavnim pristupom kripto razmjene poput OKEx-a, otvorio je nove mogućnosti da sudionicima na tržištu omoguće usvajanje strategija poput strategije mrene i čine ga dostupnim kripto svijetu.

Kripto aplikacije Barbella

Moglo bi biti više dimenzija kada govorimo o primjeni strategije mrene u kripto portfelju. Za kupce i zadržavatelje ulagača strategija mrena može biti otprilike ovakva:

  • 70% – stabilnacoin ušteda. tj., USDT štedi u OKEx ima 0,6815% APY.
  • 30% – XTZ + VEZA

Jedan od razloga branja XTZ i VEZA jest da su pružali pristojne povrate prilagođene riziku. Podaci koji je sastavio Messari pokazuje da XTZ ima 90-dnevni omjer Sharpea 1,80, dok VEZAJe u 1,33. To su neka od najviših očitavanja među vodećim altcoinima.

Naravno, bilo je i nekih drugih žetona i kovanica koji imaju još veći Sharpeov omjer (što znači rizik i potencijalno veći prinos). Međutim, drugi čimbenici poput likvidnosti, veličine tržišta i dostupnosti vjerojatno će ograničiti izbor. OKEx je objasnio što je Sharpe omjer i kako bi mogao utjecati na vaš kripto portfelj, pročitajte više ovdje.

S druge strane mrene, s obzirom na činjenicu da stabilan novac nije bez rizika, kao npr DAICijene bi mogle snažno oscilirati zbog preseljenja ETH. USDT i USDC mogao izložiti i drugim sistemskim rizicima. Međutim, u usporedbi s glavnim altcoinima, čak i bitcoinima, čini se da je prikladniji izbor stavljanja stablecoina na jedan kraj mrene.

Kupite i držite ulagače koji mogu rukovati rizičnijom imovinom, većom nestabilnošću i željeli bi imati kraći vremenski okvir ulaganja, njihova mrena bi mogla biti sljedeća:

  • 70% – MKR
  • 15% – MCO
  • 15% – BSV

Uzmimo ovu kombinaciju kao primjer, u razdoblju od 13. ožujka do 13. travnja odmah nakon rasprodaje u ožujku, stvoren je portfelj poput ovog povrat od oko 38%, nadmašio je BTC-ovih 29% u istom razdoblju. Opet, ulagači mogu prilagoditi svoja izdvajanja sa svake strane mrene sredstvom koje odgovara njihovim investicijskim ciljevima.

Strategija mrene u kripto štednji

Zarađivanje pasivnog dohotka s kripto tehnologijom sve je više dobivalo popularanity među investitorima. Istodobno, ulozi, štednja i oročeni depoziti bili su svestraniji nego ikad, sa sve većim brojem podržanih tokena i kovanica.

Iako štediše mogu odabrati više proizvoda za štednju / ulaganje, prinosi tih proizvoda mogu se kretati od 0,04% do preko 11%, što čini da je izrada odgovarajuće strategije za EARN portfelj važnija. Strategija mrene također bi mogla biti korisna u ovom prostoru.

U prostoru s fiksnim dohotkom obveznice s višim prinosom obično imaju veći kreditni rizik. U svijetu valuta, veći prinos deviza učinit će investitore izloženima većoj volatilnosti. U kriptovaluti je koncept sličan. Kriptokripcije koje pružaju veće stope štednje, obično su altcoins srednje / male kapitalizacije, koji su obično veće volatilnosti.

Na primjer, TI Lanac (VAS) Ulog stopa je na OKExu iznosio 4,58%, dok je DAIStopa uloga bila je samo 1%. Strategija mrene za štednju oročenja na 30 dana mogla bi biti sljedeća:

  • 20% – MCO (7,68% APY)
  • 80% – EOS (3,13% APY)

Ulagači također mogu istražiti kombinaciju različitih proizvoda ulaganja / štednje / oročenih depozita kako bi maksimizirali prinose, istovremeno uravnotežujući rizike kolebanja cijena.

Zaključak

Strategija mrene možda nije uobičajena strategija. Međutim, ni tržišta nakon COVID-a nisu uobičajena. Ekonomska šteta koju vodi pandemija potencijalno je velika, ali još uvijek nije u potpunosti ostvarena. Istodobno, globalni kreatori politike objavljuju neke opsežne poticajne pakete pokušavajući ublažiti tržišta. Očekivanja investitora bila su klackalica između pada u depresiju i oporavka gospodarstva u obliku slova V, stvorila su se valovi koji utječu na sve klase imovine na svim tržištima, a kriptovaluta nije iznimka. Nekonvencionalna strategija poput strategije mrene mogla bi biti jedan od odgovora na takve tržišne uvjete. Investitori se potiču da prilagode tradicionalnu verziju mrene i prilagode je njihovoj primjeni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner