USDT-kitettségek kereskedése az OKEx lineáris és inverz határidős ügyletekkel

Thomas Tse

Mennyiségi stratéga vezetője

Az USDT, más néven Tether, a kriptográfia piacán rendkívül likvid eszköz, amelyet több tőzsdén széles körben elfogadottak és 24/7 kereskedhetnek. Úgy működik, mint egy tőzsdén kereskedett alap (ETF), ahol az alapul szolgáló eszköz amerikai dollár; és elfogad egy létrehozási és visszaváltási mechanizmust, amely lehetővé teszi a kereskedő számára, hogy prémiummal vagy kedvezménnyel kereskedjen vele a piacon. Ma az USDT-engedményről, valamint az USDT-alapú prémium- és kereskedési stratégiákról fogunk beszélni. Az OKEx USDT lineáris és érmével fedezett inverz határidős ügyleteit felhasználjuk az USDT árfolyamának megismétléséhez, és különböző jövőbeni alapok megkülönböztetéséhez.

Az elmúlt hónapokban az USDT felárral kereskedett a szárazföldi Kínában, míg az offshore piac még mindig hatékonyan, körülbelül 1: 1 arányban kereskedett. A szárazföldi CNY árfolyama az írás idején ~ ¥ 7,08, és 7,21 ding áron licitál az OKEx C2C USDT piacán. A tőkekorlátozások miatt a piac lényegében nem hatékony, az USDT körülbelül 2–3% -os prémiummal kereskedik Kínában. Ez nem túl „arb-képes”, hacsak nincs valami speciális beállítása. Látnunk kell azonban néhány felfüggesztett kínai keresletet, amely piaci hatékonysághiányhoz vezet, a kriptopiac más részein.

1. ábra Bloomberg 2. ábra. Az offshore OKCoin USDT / USD piacon az USDT prémium sokkal visszafogottabb és könnyű prémiummal kereskedik

Az USDT tartásának aszimmetriája

Az USDT-vel való kereskedésről nem lehet beszélni anélkül, hogy először nem ismernénk a Tether partnerkockázatait. Kvant kereskedőként általában megpróbáljuk minimalizálni a partner kockázatát. Bár a Tether felrobbantásának kockázata kicsi, ennek ellenére fennáll, és a hatások meglehetősen binárisak lehetnek. A múltban láttuk, hogy az USDT 0,9 USD-ig és 1,05 USD-ig is lefutott.

Az USDT tartásának fejlettsége meglehetősen kicsi, hasonlóan a hagyományos piaci ETF-ekhez, a létrehozás általában nincs korlátozva. Ha az USDT prémium értékben kereskedik, a kereskedők gyorsan megadhatják a Tether Limited (a menedzser) dollárját, és elérhetik az USDT-t, hogy eladjon a piacon, és folyamatosan ismételje ezt a kereskedést. Ezért a prémium mindig kicsi marad, és csak ritkán haladja meg a 0,5% -ot, ezért akkor kell kihasználnunk, amikor nagy.

De ha Tether illikvid lesz és egy bankot lát, az USDT gyorsan 0 dollárra csökken. A Tether által létrehozásra vagy beváltásra adott engedély aszimmetrikus. Így ez a kifizetés nagyon aszimmetrikus, a hátránya a Tether megtartásának 100%, de a hátránya nagyon korlátozott.

Hogyan fedezhetõ az USDT az OKEx-nél

A kvóta kereskedők a lehető legkevesebb tartással vagy a hátrányának fedezésével próbálják minimalizálni a Tether-kitettségüket. A fedezeti ügyletek olyanok, mint a zöldségek fogyasztása, néhányan azért csináljuk, mert tudjuk, hogy muszáj, de nem azért, mert szeretnénk. Ha USDT-vel rendelkezik, és passzív jövedelmet szeretne keresni, akkor vásárolhat spot és értékes gazdag inverz érmékkel fedezett határidős határidős ügyleteket (ahogyan azt más cikkeimben már korábban tárgyaltuk).

Ha a határidős ügyletek olcsón kereskednek, vásárolhat olcsó lineáris határidős ügyleteket és értékes inverz határidős ügyleteket. Ez ad némi pozitív hordozást az alapból.

USDT érték feltüntetése az OKEx indexeiből és USDT megfordítás vásárlása

A március 13-i kavarodás reggelén rohanás támadt a biztonságos menedék felé (igen – a Tether biztonságos menedék a kriptóban, mert visszavonhatja saját pénztárcájába). A BTC-USDT (5290USDT) és a BTC-USD (5590 USD) indexek felhasználásával feltételezhetjük, hogy az USDT 1,05 dolláron kereskedett. Ha úgy gondoljuk, hogy az USDT visszaállna paritásra (a fent tárgyalt aszimmetrikus tényező miatt), el kell adnunk a dollár indexet, és meg kell vásárolnunk a Tether indexet hosszú dolláros és rövid Tether-re.

A legtöbb kereskedő a piacon ismeri ezt a stratégiát, így az inverz dollár jövője valóban egyenlő volt a lineáris USDT jövővel. Mivel a dollár index 5% -kal magasabb, az alap 5% -kal olcsóbb volt az inverz határidős ügyleteknél, mert a határidős résztvevők arra számítanak, hogy az USDT prémium lejáratával el lesz őrölve. Kb. 11: 25-kor végre megszakadást tapasztalunk, mind a dollár határidős, mind a swap ügyletek 4% -kal kereskednek a Tether árfolyama felett. Ha belépne ebbe a pozícióba (kétszeres tőkeáttétellel), hogy eladja az inverz jövőt és lineáris jövőt vásárol, akkor körülbelül 8% -os hozamot érhet el mindössze 15 perc alatt.

Például:

Ön március 13-án, 11: 30: 57-kor nyit meg pozíciót (feltételezve, hogy elegendő tartalék van)

Ha március 27-i lejáratnál tartják, és a BTC-USD-200327 szállítási árát 6725,42 dollárra, a BTC-USDT-200327 esetében 6703,4 dollárra teszik, akkor a visszatérés körülbelül 0,032 BTC (~ 214,76 USDT) lenne..

A következő kérdésed lehet, tekintettel arra, hogy fordított határidős ügyleteket kell letétbe helyeznem a BTC-vel, talán csak meg kellene ragadnom az inverz jövő negatív -10% alapját. Amint az index arb cikk árnyalataiban szerepel, az inverz jövő biztosítása a fordított arbitrázs kereskedelem során nagyon tőkeigényes, és fordított megtérülési jellege miatt nehéz kezelni a fedezetet.

Melyek a kockázatok?

Az arbitrázsról szóló cikk nem fejeződik be a szóban forgó kockázatok megbeszélése nélkül. Nyilvánvalóan olyan kockázatokról van szó, mint a fedezet fenntartása, a visszafizetés és a partner kockázata, de figyelembe kell vennie a kötés kockázatát is. Amikor különböző jegyzési devizákkal folytatunk határidős ügyleteket, akkor a kereskedési deviza fedezése után is nyitva állunk a jegyzési devizában lévő kitettségek előtt. Ebben az esetben az inverz és lineáris határidős ügyletek közötti különbözet ​​kereskedése mesterséges Tether vagy USDT pozíciót hoz létre.

Általában a Tether rövidre zárása felé kell fordulnunk (például lineáris határidős határidős ügyletek vásárlása). Az USDT elmaradása azt jelenti, hogy USDT lineáris határidős vagy swap ügyleteket vagy BTC-t USDT-vel vásárol. Abban az esélyben, hogy az USDT 50% -kal összeomlik, a BTC-USDT index duplája lesz a BTC-USD indexnek, és valóban megduplázott USDT-értéket kaphat, dollárban pedig a P&L még mindig lapos lenne.

Következtetés

Az OKEx kriptoszármazékok széles skáláját kínálja, hogy megfeleljen a kereskedők igényeinek. Tekintettel a piaci volatilitásra, ezeknek a határidős ügynökségeknek nagyon könnyű megszakadniuk, és az arbitrázs lehetőségei gyakran azok rendelkezésére állnak, akik mindig készen állnak. Ezek a kereskedési stratégiák semmiképp sem könnyűek, vagy gyakran történnek meg, ha nagyon nyereséges, akkor csak rövid ideig tartanának, és gyakran botok őrzik őket – csak akkor, ha a botokból nincs lőszer, a kereskedők lakmározhatnak rajta. Ebben a cikkben egy nyilvánvaló példát tártunk fel, de számtalan kevés esély van odakint, például ez az alábbi példa a TRX 0925-et mutatja (kevésbé védett jövő)..

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner