Üveg félig tele vagy félig üres?

Áttekintés

A BTC technikailag vezérelt visszapattanása a vezető kriptovaluta árát 7200 szintre tette vissza. Míg a kereskedők elgondolkodhatnak azon, hogy meddig mehetnek el a bikák, volt hely, ahol a medvék rövid távon teret nyerhettek. Ugyanakkor szezonális tényezők játszhatnak szerepet, amikor a piacok közelednek az ünnepi szezonhoz.

A Bikák visszatérése

A bitcoin árfolyamai élesen megfordultak az ázsiai csütörtök reggeli ülésszakon: éjszakánként 6500 alá, majdnem 7500 szintre emelkedtek, mielőtt a 7200-as területen letelepedtek volna. Míg a BTC bikák még mindig örülhetnek az esedékes hosszú visszapattanásnak, az árképzést elsősorban technikai tényezők vezérelhetik.

A CME bitcoin határidősek a hét elején hiányt produkáltak. 7120 és 7240 között helyezkedett el. A CME bitcoin határidősök általában kitöltik az általa termelt hiányosságokat, és sok hasonló esetet láthattunk már korábban. Például a határidős ügynökségek novemberben három 3 órás hiányosságot hoztak létre, mivel az 1. ábrán jelzett sárga körök voltak, és ezek a hiányosságok végül kitöltődtek. A túladott állapot mellett úgy gondoljuk, hogy a technikai tényező volt a visszavágás fő mozgatórugója.

1. ábra: CME Bitcoin Futures 3 órás diagram

Forrás: Tradingview

Üveg félig tele vagy félig üres?

A piaci hangulat döntő fordulata ellenére még mindig korai felhívni a bitcoin árát ezen a ponton, különösen rövid távon.

December 19-én az OKEx BTCUSD index 7775,7-es csúcsot, 6433,09-es mélypontot ért el, ami azt jelenti, hogy az eddigi tartomány elérte az 1342,61-et, és ez a szám továbbra is a 2772,326-os átlag alatt van. Az úgynevezett „Crypto Winter” időszak vége óta az Index havi tartománya 3000 körül mozog. A jelenlegi 1342,61 tartomány azt jelzi, hogy az OKEx BTCUSD Indexnek még lehet mozgástere az év előtt felfelé vagy lefelé, és a kérdés melyik irányba mutat?

Bővebben elolvashatja a havi tartományszámok hasznosítását itt.

2. ábra: OKEx BTCUSD Index napi diagram

Forrás: OKEx; Kereskedési nézet

1. táblázat: OKEx BTCUSD index havi tartományok

Forrás: OKEx

Vegyes adatok

Adatilag vegyes táskát láttunk itt. A 3. ábra azt mutatja, hogy az OKEx BTC örökös finanszírozási ráta negatív területen maradt. Noha megértjük, hogy a negatív finanszírozási ráta azt jelenti, hogy a rövidnadrágok hosszú időt fizetnek az örökös kereskedelemben, ez azt is jelentheti, hogy az árban több felfelé forduló lehet.

Sőt, észrevettük, hogy a Crypto Fear & A kapzsiság index viszonylag alacsony szinten maradt a fellendülés után. A félelem & A kapzsiság index szerdán 15-re esett, és az egyik napról a másikra visszapattanó kilépés után 21-nél maradt. Bár a 21 nem biztos, hogy a legalacsonyabb, mégis az Index továbbra is az „Extrém félelem” szakaszban marad. Az olvasat azt jelzi, hogy a befektetők túlságosan aggódhatnak a kriptopiac miatt, és gyakran a bejövő bullish jelének tekintik.

3. ábra: OKEx BTC Perp. Swap finanszírozási ráta

Forrás: Skew; OKEx

4. ábra: Kriptofélelem & Kapzsiság Index

Forrás: alternative.me

Az OKEx BTC hosszú / rövid arány lehet a puzzle további része. Az arány az egyik napról a másikra történő visszapattanás után 1,22-ről 1,03-ra csökkent, jelezve, hogy a rövidnadrágok potenciális nyeresége csökkent. Az alacsonyabb arány gyakran a rövid távú árrepülés jele.

5. ábra: OKEx BTC hosszú / rövid arány

Forrás: OKEx

Másrészt láthattuk, hogy az intézményi befektetők némelyike ​​az ünnepi szezon közeledtével elkezdhette könyveinek bezárását. A Skew adatai azt mutatják, hogy a CME és a Bakkt bitcoin határidős ügyletek iránti érdeklődés csökken, miután a BTC árai 7200 szintre emelkedtek.

6. ábra: CME Bitcoin Futures Total OI

Forrás: Skew

7. ábra: Bakkt Bitcoin Futures Total OI

Forrás: Skew

Logikus, hogy a pénzkezelők az év végi könyveket bezárva várták portfóliójuk véglegesítését. Az alacsonyabb nyitott kamat rövidtávon kevesebb áringadozást jelenthet, és arra is utalhat, hogy az árak a jelenlegi szinten megnövekednek..

Következtetés

A visszapattanás utáni piac továbbra is rendkívül likvid marad, annak ellenére, hogy az ünnepi tényező miatt a szokásosnál lassabb a piac. Ezért különösen fontosak lennének a közelgő fejlemények, például a mutatók és trendek változásai.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner