V. fejezet: Hogyan adhat le megrendelést

Ha arra számít, hogy egy kriptopénz árfolyama csökken, akkor nyereség elérése érdekében röviden (rövid pozíciót nyithat) az eszközön. Ha fordítva gondolkodik, akkor sokáig haladhat (hosszú pozíciót nyithat), hogy profitot termeljen.

Például (lásd fent), ha arra számít, hogy a BTCUSDT negyedéves 0327 szerződés ára csökken, akkor megrendelheti az ár és a kívánt szerződések számának megadásával. Megnyithat egy rövid pozíciót (az Open Short gombra kattintás után a végrehajtás felgyorsítása érdekében a legfrissebb piaci ár alatt kitöltheti az árat; ha az Open Long lehetőséget választja, akkor a legfrissebb piaci ár feletti ár megadásával teheti meg). Ha az ára folyamatosan csökken, akkor profitot érhet el. Az alábbiakban bemutatjuk az egyik leggyakoribb rendeléstípust, a limit sorrendet és annak elvét.

1. Limit sorrend

A limit megbízás olyan megrendelés, amely korlátozza a vevő maximális vételárát és az eladó minimális eladási árát. Miután megrendelését leadta, rendszerünk felkerül a könyvre, és összehangolja a rendelkezésre álló rendelésekkel – az Ön által megadott áron vagy jobb áron.

Példa: Ha a BTC Quarterly piaci ára 10094,8 USD, és szeretne egy alacsonyabb 10090 USD áron vásárolni, akkor limitáras megrendelést kell leadnia 10090 USD értéken. Ha piaci ára alacsonyabb vagy egyenlő, mint USD 10090, akkor a a megrendelés automatikusan végrehajtásra kerül. Ha egy másik felhasználó limitkérési megbízást ad le 10094,8 USD-nél, és Ön limit-vételi megbízást ad le 10100 USD-nél, akkor a megbízás 10094,8-os áron kerül végrehajtásra a „buy low” elv alapján, mivel az USDT10094.8 előnyösebb, mint az USDT10100 vásárlók.

  • Adjon meg egy árat

1) Kattintson a rendelési könyvre

Limit megbízás leadásakor ellenőrizheti az utoljára kereskedett árat a rendelési könyvben. Az utoljára piros színnel forgalmazott ár felett feltüntetett árak kért árak. Amikor felfelé görget, az eladási árak emelkednek. Az utoljára zöld színben forgalmazott ár alatt jelzett árak licitárak is. Amikor lefelé görget, az ajánlati árak csökkennek.

Példa: Ha rövid pozíciót akar nyitni, kiválaszthatja a kívánt árat a rendelési könyvből. Kattintson az árra, és ez automatikusan megjelenik az Ár bejegyzésben.

Az árra kattintás után az összeg be lesz írva az Összeg bejegyzésbe is. Az összeg a piaci ártól az Ön által meghatározott árig halad, és nem haladja meg a maximálisan megnyitható vagy lezárható szerződések számát.

2) Kattintson a BBO gombra

Ahelyett, hogy árat választana az oldalán, kiválaszthatja a partner árát is (kattintson a BBO gombra) a megrendelés árának beállításához.

Ha a partner árát választja, ha hosszú / rövid zárást nyit meg, akkor a megbízási ár lesz a legjobb kért ár; ha rövid / hosszú zárást nyit meg, akkor a megbízási ár lesz a legjobb ajánlati ár.

A partnerárak kiválasztása felgyorsíthatja a megrendelés teljesítését.

3) Adjon meg egy árat manuálisan

Ahelyett, hogy megbízási könyv árára vagy egy partner árára kattintana, korlátozott megrendelés leadásához megadhatja a kívánt árat is az Ár bejegyzésben..

3. Adjon meg egy összeget

Választhat, hogy manuálisan megad egy összeget, vagy kiválaszthat egy százalékot. Ha a 20% -ot választja, megrendelést nyithat meg, vagy rövidebbé teheti a megnyitható szerződések maximális számának 20% -át.

Az ár és az összeg megadása után kattintson a Hosszú nyitás vagy a Rövid nyitás gombra a megrendelés leadásához.

4 A rendelkezésre álló szerződések maximális számának kiszámítása

A rendszer a rendelkezésre álló fedezet, RPL, fedezeti mód, kiválasztott tőkeáttétel és a megkötött szerződések száma alapján kiszámítja a maximálisan megnyitható / rövidíthető szerződések számát..

1. példa:

Ha az érmés fedezetű BTCUSD határidős kereskedésben a fix fedezetű módot választja, és hosszú BTCUSD heti szerződéseket szeretne nyitni, akkor a megnyitható hosszú szerződések maximális száma (A) = rendelkezésre álló fedezet * hosszú tőkeáttétel * piaci ár / névérték (felfelé kerekítve) a legközelebbi egész számra) , A szorzót az interfész oldalon kiválasztott tőkeáttétel alapján számítják ki. A névérték 100 USD / szerződés.

Azonban a megnyitható hosszú szerződések tényleges száma a hosszú szerződéses pozíciók és a függőben lévő megrendelések (B) teljes számával is összefügg, a maximális elérhető szint (C) által megkövetelt szerződések maximális számát a tőkeáttétel alapján számítják ki. Megnyitható szerződések maximális száma = perc (A, C-B)

Ha a rendelkezésre álló fedezet 1 BTC, a hosszú tőkeáttétel 50x és a piaci ár 8000 USD / BTC, a maximálisan megnyitható szerződések száma (A) = 1 * 50 * 8000/100 = 4000 szerződés

Ha a maximális rendelkezésre álló 4. szintű szerződések száma 50-szeres tőkeáttétellel (C) = 42 000, és a hosszú BTCUSD heti szerződéseknél függőben lévő megrendelések száma (B) = 40 000, akkor a maximálisan megnyitható szerződések száma = min (A, CB ) = min (4000, 42 000 – 40 000) = 2000 szerződés

2. példa:

Ha az érmékkel fedezett BTCUSD határidős kereskedésben a cross-margin módot választja, és hosszú BTCUSD heti szerződéseket szeretne nyitni, akkor a megnyitható hosszú szerződések maximális száma (A) = rendelkezésre álló fedezet * hosszú tőkeáttétel * piaci ár / névérték (felfelé kerekítve) a legközelebbi egész számra) , A szorzót az interfész oldalon kiválasztott tőkeáttétel alapján számítják ki. A névérték 100 USD / szerződés.

Ha azonban a megnyitható hosszú szerződések tényleges száma az összes szerződés (B) pozícióinak és függőben lévő megrendelésének teljes számához kapcsolódik, akkor a rendelkezésre álló maximális szint (C) által megkövetelt szerződések maximális számát a tőkeáttétel. Megnyitható szerződések tényleges maximális száma = min (A, CB)

Ha a rendelkezésre álló fedezet 1 BTC, a hosszú tőkeáttétel 50x és a piaci ár 8000 USD / BTC, a maximálisan megnyitható szerződések száma (A) = 1 * 50 * 8000/100 = 4000

Ha a 4-es szintű 50x tőkeáttétellel rendelkező szerződések maximális elérhető száma (C) = 42 000, a hosszú BTCUSD heti szerződéseknél függőben lévő megrendelések száma = 2000 és a rövid BTCUSD kéthetes szerződések függőben lévő megrendelései száma = 15 000, a maximális szerződések száma nyitható szerződések = min (A, CB) = min (4000, 42 000 – 2 000 – 15 000) = 4 000

3. példa:

Ha az USDT-fedezetű BTCUSDT határidős kereskedésben a fix fedezetű módot választja, és hosszú BTCUSDT heti szerződéseket szeretne nyitni. A megnyitható hosszú szerződések maximális száma (A) = rendelkezésre álló fedezet * hosszú tőkeáttétel / piaci ár / névérték (a legközelebbi egész számra felfelé kerekítve). A szorzót az interfész oldalon kiválasztott tőkeáttétel alapján számítják ki. A névérték 0,0001 BTC / szerződés.

Azonban a megnyitható hosszú szerződések tényleges száma a hosszú szerződéses pozíciók és a függőben lévő megrendelések teljes számához (B) is vonatkozik, a rendelkezésre álló maximális szint (C) által megkövetelt szerződések maximális számát a tőkeáttétel alapján számítják ki.

Megnyitható szerződések maximális száma = perc (A, C-B)

Ha a rendelkezésre álló fedezet 10 000 USD, a hosszú tőkeáttétel 100-szoros, a piaci ár pedig 8 000 USD / BTC, akkor a maximálisan megnyitható szerződések száma (A) = 10000 * 100/8 000 / 0,0001 = 1 250 000

Ha az 1. szintű 100x tőkeáttétellel (C) = 50 000 elérhető maximális szerződésszám és a hosszú BTCUSD heti szerződéseknél függőben lévő megrendelések száma = 10 000, akkor a maximálisan megnyitható szerződések száma = min (A, CB) = min (1 250 000, 50 000 – 10 000) = 40 000

4. példa:

Ha az USDT-fedezetű BTCUSDT határidős kereskedésben a cross-margin módot választja, és hosszú BTCUSDT heti szerződéseket szeretne nyitni. A megnyitható hosszú szerződések maximális száma (A) = rendelkezésre álló fedezet * hosszú tőkeáttétel / piaci ár / névérték (a legközelebbi egész számra felfelé kerekítve). A szorzót az interfész oldalon kiválasztott tőkeáttétel alapján számítják ki. A névérték 0,0001 BTC / szerződés.

Azonban a megnyitható hosszú szerződések tényleges száma az összes szerződés (B) pozícióinak és függőben lévő megrendeléseinek teljes számához kapcsolódik (B), a rendelkezésre álló maximális szint (C) által megkövetelt szerződések maximális számát a tőkeáttétel alapján számítják ki . Megnyitható szerződések maximális száma = perc (A, C-B)

Ha a rendelkezésre álló fedezet 1000 USD, a hosszú tőkeáttétel 10-szeres, a piaci ár pedig 8 000 USDT / BTC, a maximálisan megnyitható szerződések száma (A) = 1 000 * 10/8 000 / 0,0001 = 12 500 szerződés.

Ha a 19. szintű, 10-szeres tőkeáttétellel rendelkező szerződések maximális rendelkezésre álló száma (C) = 4.550.000, a hosszú BTCUSDT heti szerződéseknél függőben lévő megrendelések száma = 20.000, és a rövid BTCUSDT kéthetes szerződések függőben lévő megbízásainak száma = 150.000, a maximális nyitható szerződések = min (A, CB) = min (12500, 4 550 000 – 20 000 – 150 000) = 12 500

5 Árkorlátozási szabályok

Ha a megadott nyitott ár meghaladja a rendszer által előírt határértéket, akkor nem adhatja le a megrendelést.

Az árak korlátozásának célja, hogy megakadályozza a nagykereskedőket abban, hogy tömeges megrendeléseket tegyenek a piac manipulálása érdekében. Ez egy kulcsfontosságú kockázatkezelési intézkedés az összes befektető érdekeinek védelmében.

Az azonnali index árát és a prémiumot figyelembe kell venni a határár kiszámításakor (prémium = szerződéses ár – spot ár).

A szabályok mind a nyitott, mind a záró megrendelésekre érvényesek. Ha hosszú vagy rövid zárással nyit, amikor a megbízás ára meghaladja a maximális árat, a limit megbízás nem adható le; rövid vagy hosszú nyitás esetén, amikor a megbízás ára a min ár alatt van, a limit megbízás nem adható le.

Látogasson el a kereskedési oldalra, hogy ellenőrizze a maximális és a minimális árakat, és az intervallumok között adjon megbízásokat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner