Bitcoin fondovi nastavljaju se množiti 2021. godine

Već godinama investitori unutar Sjedinjenih Država čekaju da regulator Bitcoin ETF-a odobre. Do danas je bilo zahtjeva koje su iznijele različite jedinice, a svaku je zatvorilo DIP.

Iako se čini da je eventualno odobrenje bitcoin ETF-a neizbježnost tijekom sazrijevanja tržišta, postoje i druga investicijska sredstva koja su trenutno ili će uskoro biti dostupna investitorima dok čekaju. Slijedi nekoliko primjera za njih, kako iz Sjedinjenih Država, tako i izvan njih.

‘HAIC fond za digitalnu imovinu I’ Haucka & Aufhäuser i Kapilendo

Naš prvi primjer ujedno je i nedavno najavljen, pod nazivom ‘HAIC Fond za digitalnu imovinu I’. Očekivanim lansiranjem 1. siječnja 2021., ovaj bi fond investitorima trebao pružiti pasivno ulaganje u skupinu imovine temeljene na kripto, poput Bitcoina, Ethereuma i drugih.

S minimalnim potrebnim ulaganjima od 200 000 EUR i naknadama od 2,05%, ovaj novoosnovani fond usmjeren je prema institucionalnim i investitorima visoke vrijednosti.

Holger Sepp, Hauck & Član uprave Aufhäuser, države,

“Vidimo da digitalna imovina i kriptovalute postaju sve privlačniji za institucionalne ulagače. Pokretanjem našeg prvog kripto fonda stvorili smo zajedno s Kapilendom inovativno investicijsko vozilo koje našim kupcima omogućava isplativ i siguran pristup novoj klasi imovine Crypto, istovremeno udovoljavajući uspostavljenim standardima kvalitete i visokim standardima Haucka & Aufhäuser. “

Dok je Hauck & Aufhäuser će nadgledati upravljanje fondom, skrbničke usluge pružat će Kapilendo.

‘Bitcoin fond’ tvrtke 3iQ

Od pokretanja u travnju 2020. godine, ‘Bitcoin Fund’ od 3iQ porastao je veličinom i popularnošću zapanjujućom brzinom. Ovaj je fond privukao pažnju mnogih, jer je bio jedan od prvih te vrste koji je uvršten na nacionalnu burzu – Toronto Stock Exchange.

Od 4. prosinca 2020., Bitcoin fond može se pohvaliti Neto vrijednost imovine (NAV) ili 400.245.240,58 USD. Fond nudi naknadu za upravljanje od 1,95%, a investitorima pruža mogućnost da postanu izloženi dugotrajnom uvažavanju posebno Bitcoina, bez potrebe za samokontrolom.

Dok 3iQ nadgleda upravljanje fondom, skrbničke usluge pružaju Cidel Trust Company i Gemini Trust Company.

Iako su razlozi sudjelovanja u takvom fondu različiti, 3iQ primjećuje da, „Bitcoin ima nisku korelaciju s nekim tradicionalnim razredima imovine, nudeći vrijednu diverzifikaciju portfelja & smanjenje rizika, ”. Zanimljivo je da je ovo osjećaj podijeljen s raznim investicijskim tvrtkama, jer se sve veći broj tvrtki ‘budi’ s potencijalom digitalne imovine.

Budući da Bitcoin fond postaje očiti uspjeh, 3iQ vjeruje da postoji dovoljno apetita za ulagače za sličnim ponudama, temeljenim na alternativnoj imovini. Kao takva, tvrtka je nedavno najavio da je dobio odobrenje za pokretanje ‘Ether fonda’ na Toronto burzi. Kao što mu samo ime govori, ovaj će fond pružiti investitorima izloženost Ethereumu, istodobno eliminirajući potrebu za samokontrolom.


‘Bitcoin Trust’ tvrtke Grayscale

Budući da Bitcoin ETF ostaje nedostižan u Sjedinjenim Državama, institucionalni se ulagači i dalje okreću ‘Bitcoin Trustu’. Ova ponuda tvrtke Grayscale dostupna je kao proizvod bez recepta (OTC) i pruža investitorima izloženost Bitcoin-u. Pristup povjerenju dostupan je i akreditiranim i institucionalnim ulagačima, pri čemu potonji pokazuju značajan porast interesa tijekom 2020. godine.

Za one koji traže dokaz da institucionalni ulagači traže velike bitcoine, ne tražite dalje od trenutnih premija povezanih s Grayscale-ovim Bitcoin Trust-om. Posljednjih dana sudionici fonda platili su otprilike 20-30% premije u odnosu na izravnu kupnju Bitcoina. Ova je premija, naravno, opravdana pogodnošću i sigurnošću koju osigurava fond, jer uklanja potrebu za samostalnim skrbništvom.

Usprkos ovoj premiji, Bitcoin Trust iz Grayscalea poprilično je narastao 6,4 milijarde USD pod upravljanjem.  Bitcoin Trust zahtijeva ulaganje od najmanje 50 000 USD i nudi godišnju naknadu za sponzore od 2%.

Dok Bitcoin Trust nudi i njime upravlja Grayscale Investments, skrbničke usluge pruža Coinbase Custody Trust Company.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map