Coinbase proširuje svoj utjecaj u Indiji ulaganjem CoinDCX

Indija je na prostoru digitalne imovine na glasu po restriktivnom pogledu svoje centralne banke na kriptovalute u cjelini. Okvarena zabranom kriptovaluta od strane Rezervne banke Indije, činilo se da digitalna imovinska scena polako zamire u zemlji, a tvrtke u industriji moraju ugasiti ili smanjiti poslovanje.

CoinCDX dobiva drugi krug financiranja za dva mjeseca

Bez obzira na to, zabrana je ukinuta u ožujku, čime je napravljen put za ponovno rođenje kriptovaluta u Indiji. I nije trebalo predugo da investicije počnu poplavljati zemlju.

CoinDCX, jedna od vodećih indijskih kripto burzi, najavila je u ponedjeljak naknadno ulaganje od 2,5 milijuna dolara, samo dva mjeseca nakon kruga financiranja serije A od 3 milijuna dolara.

U ovom obnovljenom strateškom krugu ulaganja sudjelovali su Polychain Capital i Coinbase Ventures, investicijska ruka američke platforme za kriptovalute Coinbase.

Dodatno financiranje namijenjeno je naporima CoinDCX-a da potakne usvajanje kriptovaluta u Indiji, a glavnom kampanjom #TryCrypto želi se privući čak 50 milijuna korisnika u zemlju.

Novi krug financiranja najavljen je na temelju impresivnih brojki rasta i razmjene koja je dosegla rekordne razine za njihov dnevni obim trgovine. Uz sve veći interes za kriptovalutama tijekom ove globalne ekonomske neizvjesnosti, CoinDCXX vidi priliku za proširivanje kampanje #TryCrypto edukativnim inicijativama, susretima, potrošačkim kampanjama i kampanjama u zajednici.

Neke od inicijativa uključivat će pokretanje Akademije, punopravnog blockchaina i programa učenja kriptovaluta za početnike kripto trgovaca.

Visoko željena regija za investitore

Čini se da investitori koji sudjeluju imaju povjerenja u potencijal digitalne imovine u Indiji. Polychain Capital je ponovljeni investitor nakon što je također sudjelovao u krugu sjetve serije A.

Izvršni direktor i suosnivač CoinDCX, Sumit Gupta, podijelio je svoje pozitivne izglede za scenu u zemlji, cijeneći veliko zanimanje vanjskih ulagača:

“Posljednji mjeseci pokazali su da industrija kriptovaluta u Indiji napokon dobiva zasluženo priznanje od globalnih korporacija i investitora. Naš odnos s Polychain Capitalom ide od snage do snage, što odražava naše sjajno partnerstvo s Polychain timom. “

Gupta je također naglasio povjerenje koje ulagači daju svojoj tvrtki, dijeleći viziju svijeta s digitalnom imovinom koja podupire transakcije širom svijeta:

“Također smo uzbuđeni što ćemo dodati Coinbase Ventures kao investitora; Vizija i uspješni napori Coinbasea za globalno usvajanje kriptovaluta bili su divljenja i odražavaju CoinDCX-ov san o DeFi budućnosti. “

Runda Series A privukla je interes uglednih investitora na sceni, a sudjelovali su Bain Capital Ventures i operator BitMEX-a, HDR Group.

Iako je Coinbase počeo pružati usluge indijskim kupcima još 2019. godine, ovo je ulaganje prvi izlet američke platforme na indijsku kripto scenu. Šef Coinbase Ventures, Shan Aggarwal, također je izrazio čvrsto uvjerenje u vodstvo tvrtke da izgradi robusnu platformu i postane lider u lokalnoj kripto industriji: 

“Dok Indija nastavlja smanjivati ​​jaz između kriptoekonomije i glavnog tržišta, CoinDCX je snažno u poziciji da postane vodeća platforma putem koje potrošači u zemlji komuniciraju s kripto.”

Ulaganje Coinbasea u CoinDCX također je dugoročna strateška igra, posebno kada je vjerojatno njegov najveći suparnik u svemiru – Binance – već ima partnerstvo s drugom lokalnom kripto burzom WazirX.

Ambiciozni planovi za vođenje kripto tržišta u Indiji

Čini se da CoinDCX bilježi ubrzani porast novih korisnika i obima trgovine, nakon ukidanja zabrane. Burza je također prva u Indiji koja je integrirala prijenose bankovnih računa, stekavši veliku snagu na lokalnom tržištu.

CoinDCX također pruža trenutni pristup kripto transakcijama s nula naknada, a tim koji stoji iza platforme nastoji svojim korisnicima omogućiti pristup širokom spektru financijskih proizvoda i usluga iza kojih stoje vodeći sigurnosni procesi i zaštita osiguranja.

Mapa proizvoda tvrtke mnogo je opsežnija i ambicioznija od toga da bude lokalni pristupnik kriptovalutama. CoinDCX već nudi svojim klijentima uslugu decentraliziranog kreditiranja DCXlend i DCXmargin, s do 6x trgovina polugom na više od 250 tržišta, i DCXfutures, s do 20x trgovanja polugom na vodećim futuresima digitalne imovine.

Coinbase s već uspostavljenom prisutnošću širom svijeta, poduzeo je odlučujući korak u tome što je dio brzo rastućeg kripto tržišta u Indiji. Nakon što je uklonjena regulatorna prepreka, zemlja ima potencijal biti jedno od najvećih tržišta digitalne imovine u nastajanju, posebno kada njezino stanovništvo brzo prelazi na potpuno mobilno i internetsko iskustvo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner