A KlickOwn Netfonds partnerekkel rendelkezik az új tokenizációs platformon

Ezen a héten a hamburgi KlickOwn technológiai startup bejelentette, hogy stratégiai partnerséget alakít ki a vezető pénzügyi platformmal, a Netfonds AG-vel. A manőver része egy nagyobb, blockchain alapú menedzsment és marketing tokenizált ingatlanplatform elindításának tervében. A hír további tokenizációt mutat be az EU piacán.

KlickOwn platform

A frissített KlickOwn tokenizált ingatlanplatform lehetővé teszi a befektetők és az ingatlantulajdonosok számára, hogy a blokkláncon keresztül üzletet folytassanak. Mint ilyen, a platform lehetővé teszi az ingatlanok tokenizálását, a biztonsági tokenek kibocsátását, valamint ezen pénzügyi eszközök kezelését és kereskedését..

Jelentős mérföldkő

A partnerségről szólva a KlickOwn alapítója és vezérigazgatója, Alexander Braune a lépést jelentős mérföldkőnek nevezte a piacon. Ezenkívül leírta, hogy a partnerség hogyan közelíti a céget átfogó céljához, az ingatlanokba történő tőkebefektetések demokratizálására. Kitért a Netfonds éves tapasztalatára és arra, hogy ez a tapasztalat hogyan illeszkedik a KlickOwns stratégiához.

Csillagos blokklánc

Érdekes módon a projekt az egyik első tokenizált ingatlanvállalkozás Csillag blokklánc. A Stellar egy nyílt forráskódú, decentralizált fizetési protokoll, amely gyors, határokon átnyúló tranzakciókat tesz lehetővé bármely devizapár között. Ezenkívül negyedik generációs blokkláncként a Stellar fejlett intelligens szerződés-programozási lehetőségeket kínál.

A Stellar blokklánc használatára vonatkozó döntés számos új funkcióval nyitja meg a KlickOwn platformot. Egyrészt nagyon alacsony tranzakciós költségeket biztosít. Ami a legfontosabb: a Stellar decentralizált és nonprofit vállalat, amelynek altruista céljai vannak, szemben az általános profitszerzési stratégiával

Nyerjen biztonságot és hatékonyságot – KlickOwn

A manőver megbeszélése is, Wladimir Huber, a KlickOwn alapítója és igazgatósági tagja méltatta cége együttműködését a Netfonds-szal. Fontos, hogy szedett egy pillanatot az új termék leírására, és a tokenizálás néhány előnyét a platformra hozza. Kifejtette, hogy a felhasználók ugyanolyan előnyöket szereznek, mint a klasszikus kötvények, de az ilyen tranzakciókhoz általában kapcsolódó összes külön költség nélkül. Az új rendszer pontosabban kiküszöböli a globális tanúsítványok vagy költséges bankbetétek szükségességét.

A KlickOwn alapítója, Wladimir Huber

A KlickOwn alapítója, Wladimir Huber

Netfonds

A Netfonds a maga részéről szabályozási szolgáltatóként nyújt szakértelmet. Mint ilyen, a cég kezeli a felelősségi ernyő szabályozási funkcióját, valamint a blokkláncon kezelt kötvények strukturálását és jóváhagyását. Végül a cég felel a digitális vagyonkezelés szakaszáért is. Ennek a feladatnak a teljesítése érdekében mindkét cég szoros együttműködést tervez az NSI Netfonds Structured Investments GmbH-val. Nevezetesen az NSI Netfonds Structured Investments GmbH a Netfonds AG leányvállalata.


Közvetlen irányítás

Egy nemrégiben készített interjúban Peer Reichelt, a Netfonds AG vezérigazgatója megvitatta a projekt lehetőségeit. Kifejtette, hogy az új platform lehetővé teszi az ingatlanbefektetések közvetlen kezelését és közvetítését. Emellett arról beszélt, hogy az új platform hogyan fogja javítani a Netfonds ingatlan-részlegének helyzetét. Reichelt úgy véli, hogy az új platform kibővíti a cég ingatlanértékesítési részlegét, és megalapozza egy új digitális üzleti modellt.

Azok a befektetők, akik részt kívánnak venni a KlickOwn tokenizált ingatlan STO-ban, ezt közvetlenül a cég weboldalára lépve tehetik meg. Itt könnyedén vásárolhat digitális ingatlankötvényeket a szükséges regisztrációs adatok kitöltése után. Nevezetesen a minimális befektetési összeg csak 10 euró. Ezenkívül a platform számos módot kínál az új tokenizált kötvény kifizetésére, beleértve a klasszikus SEPA banki átutalást.

A belépési sáv leengedése – KlickOwn

A KlickOwn koncepció egyik legfontosabb szempontja az a vágy, hogy bárki számára elérhetővé tegye az ingatlan befektetéseket. A platform minimális, mindössze 10 eurós befektetési szintje valóra váltja ezt az álmot. Ily módon a nemzetközi befektetők könnyedén részt vehetnek a német ingatlanpiacon anélkül, hogy aggódnának a minimális finanszírozási korlátok miatt.

Peer Reichelt - a Netfonds AG vezérigazgatója

Peer Reichelt – a Netfonds AG vezérigazgatója

Korábban a befektetőknek jelentős összegű finanszírozást kellett biztosítaniuk a nemzetközi ingatlanértékesítésben való részvételhez. A legtöbb esetben ezek az exkluzív befektetések csak akkreditált befektetők számára voltak elérhetőek. Akkreditált befektető az, akinek legalább 1 millió dollár likvid eszköze van. Sajnos ez a stratégia mind a befektetőket, mind az ingatlantulajdonosokat elszenvedte.

Egyrészt a legtöbb befektetőnek hiányzott a finanszírozás a részvételhez. Következésképpen ezeknek a befektetőknek máshová kellett menniük a részvételhez. Sok esetben kénytelenek voltak kevésbé kívánatos és kockázatosabb vállalkozásokba fektetni. Ezzel egy időben az ingatlantulajdonosok gyakran elutasították a finanszírozást, mert az nem felelt meg a szükséges minimumkövetelményeknek. Szerencsére a KlickOwn platformja kiküszöböli ezeket a kérdéseket.

KlickOwn a jövőről

A platform jelenleg csak tokenizált tulajdonságokat kínál Németországban. Az elkövetkező hónapokban a cég kiterjedhet az EU más piacaira is. Jelenleg a befektetők fix kamatfizetést kapnak részvételükért. A cég dokumentációja szerint a cég különálló ingatlan-kötvényeket kíván felajánlani megfelelő BaFin által szabályozott biztonsági tokenekkel minden ingatlanprojekthez.

Netfonds

A Netfonds adminisztrációt, tanácsadást, tranzakciók feldolgozását és szabályozását biztosítja a német pénzügyi ipar számára. A cég egy webalapú technológiai platformot használ, amely lehetővé teszi a pénzügyi ágazat felhasználói számára, hogy a pénzügyi piaci tranzakciókat teljes mértékben, biztonságosan és az EU értékpapír-előírásainak betartva dolgozzák fel. A cég ügyfélkörébe tartoznak alaptársaságok, vagyonkezelők, pénzügyi tanácsadók, speciális bankok és biztosító társaságok.

A tokenizálás a Storm által veszi át az ingatlanpiacokat

Ez a hír csak a legfrissebb az ingatlanalapokat jelképező cégek hosszú listáján. Éppen ezen a héten a Vörös Hattyú társult a tokenizációs óriással, a Polymath-szal. A pár első vállalkozásuk részeként sikeresen jelölték meg a 2,2 milliárd dolláros ingatlanokat. Minden nap több tokenizációs platform lép be az ingatlanszektorba.

A múltban ezek közül a projektek közül sok a papírmunka vagy a finanszírozási kérdések miatt félre esett. Most először fordulnak elő az ingatlancégek tokenizációs platformokkal, hogy termékeiket és piaci szemléletüket az ingatlanszektorhoz igazítsák. Következésképpen beáramlik a tokenizált tulajdonságok, amelyek a következő hetekben a nyilvánosság elé kerülnek.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a KlickOwn megugrott az EU többi piacán. Számíthat arra, hogy a cég kamatoztatja ezt az ólmot, mivel a vállalat tovább bővíti termékeit és marketingjét.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map