Ari Shpanya, a Slice RE – Interjúsorozat vezérigazgatója

Ari Shpanya a Slice RE, az STO vezérigazgatója, amely intézményi szintű kereskedelmi ingatlanokat kínál elsődleges piacokon.

NÁL NÉL: A befektetés csak akkreditált befektetőkre korlátozódik?

AS: Ez a befektető nemzetiségétől függ. Általánosságban elmondható, hogy a Slice rengeteg időt és erőforrást szán arra, hogy megfeleljen a társaságunk által megcélzott joghatóságok szabályozási követelményeinek. Az akkreditáció az Egyesült Államok szabályozási folyamata, ezért az Egyesült Államokban a befektetés csak akkreditált befektetőkre korlátozódik. Más országokban eltérő meghatározások és követelmények vannak, és a Slice megfelel ezeknek a követelményeknek. Gyakran olyan országok magánszemélyei keresnek meg minket, amelyekkel még soha nem volt dolgunk, ezért megfelelésért felelős tisztviselőnk segít ezeknek az egyéneknek kideríteni, hogy jogosultak-e befektetésre, vagy sem.

AT: A Slice RE jelenleg lehetővé teszi a nemzetközi befektetők számára, hogy kihasználják az amerikai ingatlanok előnyeit. Vannak-e földrajzi korlátozások a befektetők elhelyezkedésére vonatkozóan??

AS: Jelenleg az EMEA-ra összpontosítunk. Pontosabban, jelenleg olyan országok befektetőivel dolgozunk együtt, mint Szingapúr, Hong Kong, Japán, Európa és Izrael.

AT: Nemrégiben együttműködött a StraightUp céggel, amely kereskedelmi ingatlanokat kínál olyan nagy hotspotokban, mint Boston, Los Angeles, San Francisco és New York. A másodlagos városokba történő további diverzifikációval kapcsolatos tervek?

AS: Hosszú távon mindenképpen. Jelenleg a középpontban az Egyesült Államok nagyvárosaiban található kereskedelmi ingatlanprojektek állnak. Például Manhattan One projektünk Manhattan szívében, a keresett Chelsea negyedben található. Tapasztalataink arra tanítottak minket, hogy a nemzetközi befektetők olyan piacokon keresik a lehetőségeket, amelyeket értenek vagy ismernek. Amint első kézből tapasztalják meg ezeket a befektetéseket, hajlamosabbak lesznek befektetni a másodlagos és a harmadlagos piacokra. Los Angelesben és San Franciscóban van egy ingatlanelemzői csapatunk, amely országszerte aktívan állatorvosokat és ügyleteket készít.

AT: Hogyan tervezi megkülönböztetni magát az új versenytársaktól, mint pl BlockEstate, Realecoin, Ingatlan érme, stb..

AS: Nem tekintjük versenyben ezeket a vállalatokat. A Slice a határokon átnyúló beruházásokkal foglalkozik. Jelenlegi befektetéseink, mint például a Manhattan One, hagyományos magántőke-ügyletként kezelhetők. A tokenek és az opcionális likviditás csak további előnyök rétege, amely az alaptevékenységünk tetején él. A likviditás teljes mértékben megvalósul, amikor a másodlagos piacok (például az OpenFinance és a tZero) beérnek, és megkönnyítik az érdemi kereskedési volument.

NÁL NÉL: Meg tudnád magyarázni, mi történik, miután a befektető regisztrált és első alkalommal bejelentkezett? Mi a KYC és az AML folyamata?

AS: Befektetőinknek 3 egyszerű lépést kell végrehajtaniuk, mielőtt befektetni tudnának ajánlatainkba (regisztráció, beszállás és befektetés)..

A regisztráció során a befektetők általános részleteket adnak meg, például e-mailt és telefonszámot a fiók gyors létrehozásához. Az integráció a Slice több szempontból történő befektetői megismerésének folyamata: (1) KYC / AML / akkreditációs folyamat elindítása, (2) a befektető szándékainak, elvárásainak és tapasztalatainak megismerése alternatív befektetésekkel (3) értelmes kapcsolat ápolása hozzárendeléssel a befektetők számlavezetővel.

A KYC / AML folyamat magában foglalja a feltöltést:

  1. Egy szelfi
  2. Kormány által kiadott személyi igazolvány (angol nyelven) vagy útlevél
  3. Közüzemi számla

Ezután a feltöltött dokumentumokat és információkat ellenőrzik és átvilágítják.


Miután ez megtörtént, a befektetők felfedezhetik preferenciáiknak megfelelő ajánlatokat. A befektetésekre fel lehet jegyezni a platformot, amely magában foglal egy adatszobát, eSigning és online fizetési modulokat. Később, a piaci volumentől függően, a befektetők számíthatnak arra, hogy befektetéseik során likviditást élveznek.

NÁL NÉL: Képesek lesznek-e a befektetők kiválasztani azt a beruházást, amelyben részt kívánnak venni? Vagy egyszerűen csak egy befektető rendelkezik biztonsági tokennel, és ezt a biztonsági tokent több tulajdonságba fektetik be?

AS: A Slice lehetővé teszi a befektetők számára, hogy egy adott projektet válasszanak, szemben a hagyományos REIT-modellel, ahol a befektetőknek különböző minőségű projektek kosarába kell befektetniük. Hagytuk, hogy a befektetők meglehetősen kevés tőkével vegyenek részt, mert megértjük, hogy ez a fajta befektetési eszköz új a legtöbb befektető számára, és lehetőséget akarunk adni nekik arra, hogy megtapasztalják ennek a befektetésnek az előnyeit, mielőtt több tőkét adnának a Slice ingatlanjukhoz. portfólió. Ennek a modellnek az a szépsége, hogy lehetővé teszi a befektetők számára, hogy kis összegeket allokáljanak különböző projektekhez, és így valóban diverzifikált ingatlanportfóliót hozzanak létre.

NÁL NÉL: Meg tudja magyarázni a befektetési stílus opcióját, amely jelenleg konzervatív, közepes vagy agresszív befektetéseket kínál? Láttam ilyet a hagyományos befektetési alapoknál, de ez valami nagyon új lehet az ingatlan területén. Melyek a különböző szintek? Ez egy előrejelzett hozam / kockázat elemzésen alapul??

AS: Az ingatlanbefektetések általában 3 fő stratégiára oszlanak az észlelt kockázat és a tervezett megtérülés alapján. A tervezett hozam növekedésével a potenciális kockázat is növekszik.

Mag – Az alapvető eszközök viszonylag stabil hozamú eszközök, amelyek a fejlett piacokon találhatók. Erős alapok, magas kihasználtság, hiteles bérlők és alacsony tőkeáttétel jellemzik őket. Ezek a projektek általában intézményi befektetők tulajdonában vannak hosszú ideig. Ezeket az eszközöket konzervatív befektetésnek tekintik, és a befektetők fő célja a vagyon megőrzése.

Érték-hozzáadás – Ezeknek a befektetéseknek magasabb a kockázati szintjük, nagyobb az emelkedési potenciáljuk. Ezek az eszközök megtalálhatók az elsődleges vagy másodlagos piacokon, ahol a menedzser aktívan hozzáadott értéket teremthet az eszköz felújításával, a kihasználtság növelésével vagy a bérlők minőségének javításával.

Opportunisztikus – Az opportunista befektetéseknek sok típusa létezik, de általában ezek vagy nagyon szorongatott ingatlanok (nagy üresedés, pénzügyi nehézségek), új fejlesztési projektek, vagy a feltörekvő piacok eszközei. Ezek az eszközök általában jelentős rehabilitációt igényelnek, és kevés vagy egyáltalán nincs pénzforgalmuk. Ők viselik a legnagyobb kockázatot, és gyakorlott menedzsmentet igényelnek, de a legmagasabb hozamot tudják elérni (a hozam nagy része akkor jön létre, amikor az eszközt eladják vagy refinanszírozzák).

NÁL NÉL: A befektetők ingatlanokból szerezhetnek osztalékot. Kihelyezi-e a bérleti díjak beszedését, az ingatlanok kezelését stb. Egy alapkezelő társasághoz, vagy létrehoz egy alapkezelő társaságot ezen eszközök kezeléséhez?

AS: A Slice egy technológiai vállalat, amely a kereskedelmi ingatlanok befektetéseinek tokenizálására specializálódott. Hiszünk a szakterület szakértelmében, ezért professzionális ingatlankezelő cégekkel és jogi tanácsadókkal működünk együtt, hogy befektetőinket a legjobban kiszolgálhassuk. Ezeket a szolgáltatásokat kiszervezik olyan vállalkozók számára, akiknek bevált tapasztalata van, mivel nem áll szándékunkban ingatlankezelő társasággá válni.

NÁL NÉL: A lehetséges méretgazdaságossági előnyök mellett milyenek lehetnek az ingatlankezelési díjak, amelyekre számíthatunk?

AS: A Slice ismét nem ingatlankezelő cég. Az iparnak megvannak a szabványai a díjszerkezetekre vonatkozóan, az ingatlan típusától függően. Csapatunk hatalmas tapasztalata és a fejlesztőkkel fennálló számos kapcsolat miatt képesek vagyunk vonzó feltételeket és díjstruktúrákat összehasonlítani és tárgyalni befektetőink számára.

NÁL NÉL: Mennyi az átlagos tervezett tartási idő? Például az az ötlet, hogy megvásárolják a fejlesztést az előépítés során, bérbe adják egy évre, majd megfordítják?

AS: A tartási időszakok az alapul szolgáló eszköztől függenek. Ez lehet 2-3 éves visszatartás egy új társasház építéséhez vagy 5 éves visszatartás egy jövedelemtermelő eszközhöz. Modellünk lehetővé teszi a befektetők számára, hogy átvegyék saját tartási időszakukat és likvidálják pozícióikat anélkül, hogy tetemes prémiumot kellene fizetniük. Úgy gondoljuk, hogy a másodlagos piacok bevezetése a sarkon van, és hogy a forgalomképes magánpapírok forradalma más eszközosztályokra is kiterjed, mint a képzőművészet, a részvényopciók stb..

NÁL NÉL: Hogyan tervezi vonzani azokat a lakossági befektetőket, akik még nem ismerik a blokklánc és az ingatlanok tokenizációját??

AS: A Slice-nál nem túlzottan ígérkezünk; úgy gondoljuk, hogy a lakossági befektetőket különös gondossággal és teljes átláthatósággal kell kezelni. A lakossági befektetők valódi elfogadása a fejlesztők által vezetett, érdemi tapasztalatokkal rendelkező projektek eredményéből származik (például partnereink @ HAP NYC), a minőségi projekt folyamatos fejlesztése és az értelmes kereskedelmi volumenű másodlagos piacok megjelenése. Ha ez a három pillér megvan, úgy gondoljuk, hogy több lakossági befektető aktívan keresi majd az ilyen típusú ügyleteket, és a szabályozók világszerte jóváhagyják azokat a befektetési eszközöket, amelyek kifejezetten a lakossági befektetők számára szólnak.

AT: Mik a marketing tervei a következő 12 hónapra?

AS: A piac megismerésére összpontosítunk a biztonsági tokenek előnyeiről a határokon átnyúló befektetők számára. A legtöbb potenciális ügyfél, akivel beszélünk, nem érti teljesen az eltérést az üres ígéretekkel támogatott segédprogram-tokenek és a valós eszközök által támogatott biztonsági tokenek között. Ugyanezek a befektetők biztosan nem értik a biztonsági tokenek olyan előnyeit, mint a részleges tulajdonjog, a megnövekedett likviditás, a gyors elszámolás, a közvetlen költségek csökkentése, az automatikus megfelelés és az eszközök átjárhatósága – ezért a piac oktatása kulcsfontosságú. Ebben a hónapban webináriumsorozatot indítunk, hogy a leendő befektetők megértsék technológiánk előnyeit és megismerjék stratégiai partnereinket (például VÉLETLEN), amelyek az általunk kódolt projektek egy részét építik fel. Ez az erőfeszítés lehetőséget ad hallgatóságunknak arra, hogy találkozzon vezetői csapatunkkal, kérdéseket tegyen fel, és végül bizalmat építsen márkánk iránt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map