Claus Skaaning, a Digishares vezérigazgatója – Interjúsorozat

Claus Skaaning a Digishares vezérigazgatója, egy szoftveres megoldás, amelyet a kibocsátási folyamat és a tokenizált részvények folyamatos kezelése során használnak.

Korábban a Venturefusion – a kriptotechnikai biztonsági ökoszisztéma volt az induló vállalkozások létrehozásának és növekedésének vezetője. Hogyan vált át a DigiShares vezérigazgatójává?

A jövőkép VentureFusion egy decentralizált inkubátorplatform létrehozása az induló vállalkozások számára. Együttműködési és rendszerindító platformként fog működni, ahol az alapítók tokenizálhatják induló vállalkozásuk saját tőkéjét (még akkor is, ha nincs jogi egység), és a részvény tokent fizetőeszközként használhatják bárki számára, aki hozzájárul az induláshoz. Az alapítók ezután megtervezhetik, hogy mekkora tőkét kívánnak költeni a startup különböző részeinek fejlesztése érdekében, egyedi részvényjellemzők kiosztási terveket készítve olyan rövid lejáratú közreműködők számára, mint szabadúszók és hosszú távú közreműködők, például társalapítók és állandó a csapattagok, megszabadulási feltételek mellett A VentureFusion továbbra is aktív projekt, de manapság elsősorban Jurij Zubarovskiy társalapítóm irányítja.

A VentureFusion arra késztetett bennünket, hogy vizsgáljuk meg a tőke tokenizálásának módját, és 2018 elején ez egy viszonylag új koncepció volt. Eljártunk az első európai konferenciákra a koncepció kapcsán, és úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy új projektet, a GoSecurity-t, amely az értékpapírok tokenizálására összpontosít. Ezt a projektet később a DigiShares névre keresztelték, és én lettem a vezérigazgató. Most a DigiShares kezelésével és fejlesztésével foglalkozom.

Bemutatná a DigiShares által kínált szolgáltatásokat?

A DigiShares az értékpapír-tokenizáció kibocsátásával és kezelésével foglalkozó white-label infrastruktúra egyik vezető szolgáltatója Európában. Első termékünk egyprojekt platform volt a tokenizált értékpapírok kibocsátására és hosszabb távú kezelésére, és most kiadunk egy jelentős frissítést, amely több projektet képes kezelni, sokkal több funkcióval. Mi egyike vagyunk azon kevés vállalatoknak Európában – és az északi országokban egyedüliként tudunk ilyen típusú operatív platformot biztosítani.

Platformunk képes kezelni az STO (biztonsági token-felajánlás) teljes munkafolyamatát, a befektetői regisztrációtól, ellenőrzéstől (KYC / AML), jóváhagyástól kezdve a fiat vagy crypto tokenek tényleges megvásárlásáig, a szerződések aláírásáig (e-aláírások), tokenig – a “cap cap” táblázat áttekintése, kommunikáció a token tulajdonosokkal, szavazás (részvényesi értekezletek), osztalékfizetés stb.

A tokenizált tőke esetében egyedülálló funkciót kínálunk, ahol lehetővé tesszük a részvényesek egy részének nem tokenizálását, vagyis a lehető legnagyobb mértékben digitalizálást, de nem tokenizálást, tehát tokenek kibocsátása nélkül. Ez az ügyfelek kérésére történik, mivel néhány ügyfelünk aggodalmának adott hangot, hogy mind a kripto-, mind a nem kriptográfiai befektetőket meg szeretnék keresni – és a nem kriptográfiai befektetők előnyben részesíthetik a nem tokenizált regisztrációt. Egy másik egyedülálló funkció, amelyen dolgozunk, egy mini-exchange, egy belső OTC-szerű kereskedési platform a token tulajdonosok számára egyetlen projekten belül.

Összességében megoldásokat kínálunk arra, hogy bárki saját STO-t hajtson végre, vagy számos egyidejű STO-t kínáljon. Elsősorban fehér címkés partnerségekben dolgozunk, ahol az ügyfelek saját márkanév alatt kínálják a megoldást.

A szoftver biztosítása mellett hozzáférést biztosítunk a biztonsági token ökoszisztémához is. Nagy partnerhálózattal rendelkezünk jogi, befektetési, letétkezelési, KYC / AML stb. Ügyekben. Néhány ilyen integrálva van a platformba.

A Digishares egyike azon kevés vállalatoknak az iparban, amelynek székhelye Dániában található. A dán értékpapír-szabályozás támogatja-e a részvények digitalizálását??


Noha Dániában vagyunk székhellyel és aggódunk a helyi értékpapír-előírások miatt, fontos előre kijelenteni, hogy agnosztikusok vagyunk a joghatóság területén, és bármilyen joghatóságból működhetünk. Valóban vannak folyamatban lévő projektjeink Európában és az Egyesült Államokban.

Helyben egy dán ügyvéddel és a dán szabályozókkal dolgozunk annak megállapításában, hogy a részvények képviselhetők-e tokenekként. Eddig ügyvédünk megállapította, hogy a tokenizált részvényeket a dán jogszabályok támogatják, de egyes részletek megerősítést igényelnek a szabályozótól és az Ipari, Üzleti és Pénzügyminisztériumtól. A DigiShares részvételre jelentkezett a dán szabályozó homokozójában, hogy tovább elemezze, hogy a tokenizált értékpapírok hogyan létezhetnek együtt a dán joggal.

Néhány ország nem támogatja a részvények tokenizálását, mivel vagy papír alapú részvényigazolásokra, vagy közjegyző által hitelesített kereskedelemre van szükség. Szerencsére a dán értékpapír-jogszabályok támogatják a részvények digitalizálását, és egyikük sem rendelkezik ezen követelményekkel.

A részvények (és más típusú értékpapírok) tokenizálásának képessége természetesen fontos a DigiShares és a dán vállalatok számára, de Dánián kívül is fontos lesz, mivel a Dániában kibocsátott értékpapírok bármelyik EU-tagállamba engedélyezhetők. Úgy gondoljuk, hogy Dánia a fenti okok miatt jó STO célállomás lehet – de azért is, mert úgy gondoljuk, hogy más tipikus STO költségek itt jelentősen csökkenthetők (alapítás, jogi költségek stb.). További előnyként Dánia egy nagyon megbízható pénzügyi joghatóság, amely a világ egyik legalacsonyabb szintű korrupcióval rendelkezik.

Milyen a biztonsági jelző ökoszisztémája és közössége Dániában?

Még meglehetősen kicsi, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy rendszeres konferenciákkal tartsuk fenn Koppenhágában. Éves konferenciát szervezünk, amely a tokenizált értékpapírokra összpontosít (Fintech Disruption Summit – http://www.fintechdisrupt.dk/en/home/) és rendszeres események a különböző típusú tokenizálásokról, legközelebb szeptember 12-én, az ingatlan tokenizációra összpontosítva (http://www.digishares.io/events).

Jelenleg mi vagyunk az egyetlen skandináv vállalat, amely rendelkezik STO kibocsátási platformmal, és mi vagyunk az elsők is, akik STO-t hajtanak végre. Arra számítunk azonban, hogy hamarosan mások is csatlakoznak hozzánk.

Jelenleg a saját STO-jához fordítasz forrásokat. Mennyit emel, és milyen előnyöket kapnak a befektetők?

Alig 1 M euró alatt emeljük ezt a viszonylag alacsony határt, hogy lehetővé tegyük a lakossági befektetők megközelítését és az STO nyilvános forgalmazását Európa-szerte. Ezenkívül benyújtottunk egy D-formanyomtatványt az Egyesült Államokban, hogy az amerikai akkreditált befektetőkhöz fordulhassunk. Az európai szabályozás rugalmasabb, mint az Egyesült Államok, és lehetővé teszi számunkra, hogy „demokratikusabb” STO-t hozzunk létre, mivel szinte minden európai országban megcélozhatjuk a lakossági befektetőket.

Az STO-t úgy alakítottuk ki, hogy a befektetők a részvényeket kapják meg a társaságban, pontosan ugyanazokkal az irányítási jogokkal, mint az alapítók, hasonlóan a szokásos IPO-hoz. Sok STO „fogyatékos” tokent tervez, meglehetősen korlátozott irányítási jogokkal a befektetők számára, de ezt nem akartuk megtenni. Általánosságban úgy gondoljuk, hogy az STO ipar számára problémát jelent, ha a kibocsátók folyamatosan nagyon korlátozott befektetői irányítási jogokkal rendelkező zsetonokat hoznak létre.

Mik a tervek az előteremtett forrásokra?

Az összegyűlt forrásokat a fejlődésünk felgyorsítására fordítják & marketing erőfeszítéseket. Ezen felül vannak bizonyos licencek, amelyeket szeretnénk megszerezni üzleti tevékenységünk kiterjesztése érdekében. Általában több leadet látunk & lehetőségeket, mint amennyi erőforrás rendelkezésre áll.

Szeptember 12-én rendezvényt szervez tokenizált ingatlanokról Koppenhágában. Úgy látja, hogy az ingatlan a legígéretesebb tokenizálandó eszközosztály?

Igen, ha megnézzük a statisztikákat és az iparági szakértőkkel beszélünk, egyetértés van abban, hogy az STO piac legnagyobb homogén darabja jelenleg az ingatlan. Tehát jelenleg ebbe az irányba irányítjuk marketing és fejlesztési erőfeszítéseinket. Ingatlan tokenizációs rendezvényünkön mintegy 100 északi szakember vesz részt. 90% -uk nem blockchain ember, akik reméljük, hogy motiválják és inspirálják a blockchain elfogadását. Általánosságban elmondható, hogy nem járunk sok blockchain-ipari eseményre, inkább erőfeszítéseinket a hagyományos pénzügyi célokra fordítjuk & ingatlanipar.

Reméljük, hogy hamarosan be fogunk jelenteni egy ingatlan STO-t, és egy igazán izgalmas projektben is részt veszünk az eurázsiai biztonsági token-cserék létrehozásáról..

Milyen egyéb eszközosztályokra fog összpontosítani?

A partnerek révén az adósságot és a kötvényeket is vizsgáljuk, de ebben a szakaszban elsősorban a tőkére koncentrálunk. A platform bármilyen típusú biztonságot képes kezelni.

Hol látja 5 év múlva az ipart és a DigiShares szerepét ebben az iparágban?

Jelenleg két fő tendenciát látunk; az egyik olyan startupokkal próbálkozik, amelyek új párhuzamos pénzügyi infrastruktúrát akarnak létrehozni, a másik pedig az inkumbensekkel, akik blokkláncot fogadnak el, és saját sebességükben közelítik meg az új lehetőségeket. Ez a két tendencia végül összeolvad, és új pénzügyi infrastruktúra jön létre, ahol néhány régi pénzügyi intézmény még mindig létezik, és néhány új szereplő vezetővé válik. Csak egy vagy két fő biztonsági token protokoll szabványt fogunk látni. A fogyasztók (befektetők) a valódi nyertesek, jelentősen csökkent a kereskedési díjak, az adósság kamatlába, a betétek kamatlába, gyorsabb és hatékonyabb pénzügyi műveletek stb. Stb..

További információkért látogasson el a Digishares üzleti listázási oldalára vagy a Digishares webhely.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map