Derek Schloss, a Security Token Academy stratégiai igazgatója – Interjúsorozat

Derek Schloss, a Security Token Academy stratégiai igazgatója. Korábban közzétett nekünk egy Gondolatvezető darabot, elegendő decentralizációs és biztonsági tokenek címmel.

Hogyan kapcsolódott be kezdetben a Biztonsági Token Akadémiához?

Van háttérem a vállalkozói szellemhez, a joghoz, és meglehetősen erős az érdeklődésem a zavaró technológia iránt. Néhány évvel ezelőtt érdekelt a blockchain, a digitalizálás, a nyílt hálózatok és az értékpapír-törvény metszete – és elkezdtem kutatni és írni ezekről a témákról. Abban az időben az előző cégemet irányítottam, és az oregoni egyetemen tanítottam vállalkozói szellemet.

Stephen McKeon (Partner, Collaborative Fund) jó barátom, valamint az egyik korábbi startupom volt tanácsadója. Stephen elképesztő írott munkát állított össze és a biztonsági tokenek körül gondolkodott, és a Security Token Academy (STA) stratégiai főtanácsadójaként működött. Miután időt töltöttem az STA csapatával és többet megtudtam annak oktatási munkájáról, 2019 januárjában csatlakoztam az STA-hoz mint stratégiai igazgató.

Meg tudná osztani velünk a Biztonsági Token Akadémia átfogó célját?

A Security Token Academy célja, hogy a biztonsági token-ipar vezető oktatási platformja legyen, és a csapat elkötelezett a digitalizált értékpapírok fejlődésének lefedése és elősegítése mellett, ahogy az ipar az elkövetkező években fejlődik. Az STA a pénzügyi jövő iránti komoly érdeklődésre építve oktatási eseményeket, video- és podcast-interjúkat, az iparág vezető heti hírlevelét, valamint átlátó esettanulmányokat és elbeszéléseket szervez a csapatokkal és a szolgáltatókkal, amelyek kiépítik a biztonsági token-ipart.

Melyek azok a projektek a digitális értékpapír-szektorban, amelyek a legizgalmasabbak?

A legérdekesebb területnek mindenképpen az infrastrukturális réteget találom – a projektek építik az ipar szerszámait és alapjait mind a kiskereskedelmi, mind az intézményi piacokon. Korábban már írtam erről, de a blockchain ipar más területeivel ellentétben egy teljesen optimalizált (és kompatibilis) end-to-end ökoszisztémára lesz szükség, hogy lássuk a mainstream biztonsági tokenek elfogadását. Ide tartoznak az olyan területek, mint a jogi, a közvetítői kereskedelem, a kibocsátás, a kereskedelem, az őrizet és az életciklus betartása.

Biztonsági tokenekkel gyökeresen új pénzügyi architektúrát hozunk létre – olyat, ahol minden elképzelhető eszköz digitálisan becsomagolható, nyomon követhető és megbízhatatlan főkönyvekkel együtt kereskedhető. Számos projekt jelentős erőforrásokat fektetett ennek az infrastrukturális rétegnek a különböző részeinek felépítésére és optimalizálására, és az én szemszögemből nézve érdekes volt követni ezeket a rejtvénydarabokat.

A szabályozott biztonsági tokenek a SEC crowdfunding szabályait használják a tőkebevonáshoz. Bemutatná nekünk az egyes szabályozásokat? Például A + szabály, D szabály, CF szabály?

Aki ezt elolvassa, vegyen fel ügyvédet a pontosság és az árnyalatok érdekében, de néhány fontosabb dolgot át tudok futni. Mivel a biztonsági tokenek egyszerűen az értékpapírok digitális ábrázolásai, rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a nem tokenizált értékpapír-ajánlatokra. Ennek eredményeként az amerikai rezidenseknek nyújtott értékpapír-ajánlatokat vagy be kell jegyezni a SEC-be, vagy pedig mentesíteni kell őket az 1933-as Securities Act alapján..


Számos előnye van a bejegyzett ajánlattételnek – a kibocsátók általában kérhetnek, eladhatnak különféle befektetői pooloknak akkreditált és nem akkreditált befektetők között, az értékpapírok szabadon átruházhatók kereskedésre azonnal az értékesítés után, és a kibocsátó társaságokra nem vonatkoznak az összegre vonatkozó szabályozási korlátok. emelt. Ennek ellenére a regisztrált ajánlatok és a folyamatos jelentéstételi követelmények meglehetősen költségesek és időigényesek lehetnek.

Alternatív megoldásként az értékpapír-kibocsátó felmentést kérhet a nyilvántartásba vétel alól. 2012-ben törvénybe iktatták a JOBS-törvényt, amely a Reg CF, a D és az A + szabályozás hatálya alá tartozó, mentesített értékpapír-felajánlásokban való kiskereskedelmi részvétel aktualizált szabályozási keretét hozta létre. Bár számos egyedi szabály létezik, az alábbiakban felsorolunk néhány kategóriát:

A szabályozás közösségi finanszírozása (Reg CF) lehetővé teszi bizonyos társaságok számára, hogy értékpapírokat (évente legfeljebb 1,07 millió USD-t) kínáljanak és értékesítsenek egy internetes platformon egy közvetítőn keresztül, amely bejegyzett közvetítő-kereskedő vagy regisztrált finanszírozási portál, és lehetővé teszi az akkreditált és nem akkreditált befektetők számára résztvenni.

A D szabály 506. szabályának b) pontja nem engedélyezi az általános felhívás alkalmazását, de lehetővé teszi a kibocsátók számára, hogy éves adománygyűjtési korlát nélkül, korlátlan számú akkreditált befektetőnek, valamint kis számú kifinomult, nem akkreditált befektetőnek adjon el értékpapírokat..

A D szabály 506. cikkének c) pontja megengedi az általános ajánlattétel használatát értékpapírok eladásához éves adománygyűjtési korlát nélkül, ahol minden vevő akkreditált befektető, és a kibocsátó ésszerű lépéseket tesz annak igazolására, hogy minden vevő akkreditált befektető.

Az A + rendelet lehetővé teszi az általános ajánlattételt 20 millió dollár (1. szint) vagy 50 millió dollár (2. szint) értékpapírok eladására, és mind az akkreditált, mind az akkreditálatlan befektetők részvételét lehetővé teszi..

Ön szerint ezeknek a szabályozásoknak melyik felel meg legjobban az STO-knak?

Ez minden bizonnyal eseti alapon történik – a kibocsátók számára fontos megérteni az adománygyűjtés hosszú távú céljait, majd onnan visszafelé dolgozni, hogy keressenek egy keretrendszert, amely szűken igazodik ezekhez a célokhoz. Emellett számos jogi kérdés és megfontolás is felmerül, amelyekkel a kibocsátók szembesülnek, amikor megpróbálják kiválasztani az értékpapír-kínálatukhoz a legjobb jogi keretet. Mindig azt javaslom, hogy üljön le, és vizsgálja felül az elérhető lehetőségeket jogi tanácsadókkal, akik tapasztalattal rendelkeznek mind az értékpapír-törvények, mind a blockchain alapú adománygyűjtés terén.

Van-e példája a fenti mentességeket alkalmazó projektekre??

Az Egyesült Államokban a legkorábbi biztonsági token projektek felhasználták a Reg D 506. szabály (c) struktúráját. Ennek ellenére számos olyan ajánlat érkezett, akik különböző keretrendszereket használtak, amelyek jobban megfeleltek a kínálatuknak. Idővel több Reg CF-t, Reg A + -ot, és végül regisztrált ajánlatokat várok.

Mivel a „hálózati” zsetonokra vonatkozik – az egyik fő tendencia, amelyet továbbra is látok, az, hogy egyre több előre beindított hálózat keresi az amerikai értékpapír-törvényeket, hogy megfelelő módon elindítsák új hálózataikat. A Blockstack 23 millió dollár értékű „befektetési szerződés” tokent adott el a Reg A + alatt, és a Reg S. Althea decentralizált internetes hálózatát indítja, a Reg CF és a „token airdrops” fogalmának ötvözésével a Republic részvénytámogatási platformon. A CoinList olyan projekteknek segít, mint a Kadena és a NuCypher, hogy a C DL-ajánlatot a CoinList platform tetején indítsák. Arra számítok, hogy több előre beindított hálózat követi ezt a témát. Idővel számos ilyen hálózat célja az lesz, hogy az eredetileg befektetési szerződésként értékesített hálózati tokenek áttérhessenek a biztonságról a nem biztonságra, mivel a beruházási szerződés tényezői romlanak, és az alapul szolgáló hálózat decentralizáltabbá válik..

Hol látja a piacot 5 év múlva?

A digitalizálás és a bizalmatlan főkönyvek elsöprő számú előnyt kínálnak a régi rendszereinkhez képest – határozottan úgy érzem, hogy az eszközök és előírások érlelődésével az ipar virágozni fog.

Addig is meg kell építenünk az ipar alapjait a különféle felhasználási esetek és a végfelhasználók számára – más szóval, a megfelelő eszközöket a megfelelő szegmensekhez. Olyan ügyvédekre van szükségünk, akik elkötelezettek az eszközök digitalizálásának megértésében, és hogy a tokenizálást az ügyfelek számára erős útnak tekintjük. Szükségünk van törvényhozókra és szabályozókra, amelyek szűken ehhez a zavaró technológiához igazodnak. Ha a jogalkotók és a szabályozók együttműködhetnek a joghatóságok között, még jobb. Végül folytatnunk kell az oktatás fejlesztését ezen a téren – erre összpontosítunk a Biztonsági Token Akadémián.

Végül a kibocsátók előnyben részesítik a tokenizálást, és a befektetők megkövetelik.

További információért látogasson el a Biztonsági Token Akadémiára, vagy olvassa el a cikket, amelyet Derek írt Decentralizáció és biztonsági tokenek címmel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map