Ed Tuohy, a MERJ Exchange Limited – Interjúsorozat vezérigazgatója

Edmond Tuohy a MERJ Exchange vezérigazgatója. MERJ Tőzsde egy innovatív, végponttól végpontig terjedő, többpiaci globális pénzügyi tőzsde részvényekre, adósságokra és derivatívákra.

A MERJ hamarosan piacra dobja digitális eszközei és biztonsági tokenjeit, és lehetőséget kínál a MERJ Exchange befektetésére.

Antoine: A MERJ Exchange egy olyan értékpapírtőzsde, amely jelenleg részvényeket, derivatívákat és adósságpiacot kínál. Mi inspirálja a digitális értékpapírokra való kiterjesztést?

ED: Hiszünk abban, hogy a digitalizálás képes a tőkepiacokat átalakítani. Egyszerűen azt gondoljuk, hogy ez a jövő. Három fő oka van annak, amiért haladunk ebbe az irányba:

1) Ez a technológia egyszerűsítheti mindazt, amit az értékpapírpiacokon teszünk, a kibocsátástól kezdve a részvényesi nyilvántartásokig, a megfelelésig, a terjesztésig, a szavazásig stb. Nagyon vonzó a munkafolyamat nagy darabjainak egyszerűsítése, és mindenki számára hasznos.

2) Drámai módon csökkenthetjük azoknak az embereknek a súrlódásait, akik esetleg korábban nem vettek részt a tőkepiacokon. Súrlódások alatt azt értem, hogy nem lesz szükséged számítógépre, tőzsdei közvetítő számlára vagy akár bankszámlára. Számos feltörekvő piacot felhatalmazott a „mobile first” forradalom. Hozzáférési pontot akarunk kiépíteni a tőkepiacokhoz, amely zökkenőmentesen integrálódik az adott ökoszisztémával.

3) Tökéletesen fel vagyunk készülve rá. Szabályozott piacot működtetünk integrált posztkereskedelmi infrastruktúrával, ami meglehetősen szokatlan. Ha megnézzük a világ többi szabályozott piacát, akkor azok egy központi klíring / központi letétkezelő modellhez vannak kötve. Ez azt jelenti, hogy sok különböző szervezetnek meg kell állapodnia a digitális eszközök feldolgozásának pontos módjáról. Megvan az infrastruktúra és a hatósági jóváhagyás, hogy mind az intézményi, mind a lakossági befektetőket a digitális eszközök világába úgy tudjuk behozni, hogy az elejétől a végéig megfeleljen.

Antoine: Mit szimbolizál a MERJ név?

Ed: Örülök, hogy ezt kérdezted. Szeretem a MERJ nevet. Bármennyire is erősen hiszünk a tokenizálásban, erősen hiszünk az értékpapír-törvények, a befektetővédelem és a szabályozás alapelveiben is. A MERJ egy utalás a régi világ és az új legjobbjainak ötvözésére. A hagyományos piaci védelem legjobbja, ennek a digitális technológiának az összes lehetséges előnyével. Utalás a letelepedési és az őrizetlánc összes rétegének összevonására is. Néhány napig tartó többszöri egyeztetés helyett egy szinte azonnali tranzakciót várhatunk.

Antoine: A MERJ Exchange Limited jelenleg az egyetlen engedélyezett értékpapír-tőzsde a Seychelle Köztársaságban. Mi késztette arra, hogy ezt a lakóhelyet válassza más népszerű offshore joghatóságokkal szemben?

Szerk .: Szabályozott piac vagyunk – abban a tekintetben, hogy a Seychelle-szigeteken ugyanazt a funkciót látjuk el, mint az Egyesült Királyságban az LSE-t és az Egyesült Államokban a NYSE-t. Nem annyira a Seychelle-szigeteket választottuk, sokkal inkább, hogy a Seychelle-szigeteknek tőzsdére volt szüksége, és mi megfelelő emberek voltunk ehhez. Ez a történet a GFC után kezdődött, amikor az IMF és a Világbank leült a Seychelle-szigeteki kormányhoz és arra ösztönözte őket, hogy fejlesszék itt a pénzügyi szolgáltatási szektort. Ennek része volt egy tőzsde létrehozása. Elővettük magunkat ennek megvalósításáért, és 2011 óta együtt dolgozunk az itteni szabályozókkal egy nemzetközi csereprogram kiépítésén. Felsorolásaink a nemzeti GDP több mint 20% -át teszik ki, ami kulcsfontosságú mutató a gazdaság érettségének értékelésében. Az FSA Seychelle-szigetek immár társult tagja az IOSCO-nak, a MERJ pedig tagja a Tőzsdék Világszövetségének. Ezek nem jelentéktelen eredmények, és nagyon fontosak az intézményi befektetési megbízások tekintetében, ezért képesek vagyunk a lehető legszélesebb globális tőke felé nyitni ezt a piacot.

Antoine: Hány értékpapír szerepel jelenleg a tőzsdén? 

Szerk .: 29 saját tőke és 2 adósság. 5 kontinensről van kibocsátónk, 7-ből pedig befektetőink.

Időbe telik az itteni infrastruktúra és szabályozási helyzet kialakítása – és nincsenek hivatkozások. Most remek alapjaink vannak a növekedés nagyon izgalmas szakaszához.

Antoine: A MERJ tőzsdén jegyzett vállalatok többsége afrikai, ennek teljesen értelme van, mivel a Seychelle-szigetekről gyakran az afrikai kontinens Kajmán-szigeteit ábrázolják. Az európai befektetők többsége ismeri a Seychelle-szigeteket, de ez valószínűleg nem mondható el az észak-amerikai és ázsiai befektetőkről. Úgy gondolja, hogy meg kell oktatnia az STO-kat az ezen a joghatóságon belüli tőzsdén történő bevezetés előnyeiről? 

Szerk .: Betartjuk az IOSCO és a WFE szabványait, a nemzetközi befektetők nem bánják, hogy Londonban vagy Seychelle-szigeteken vagyunk. Már vannak kibocsátóink Észak-Amerikából, Ázsiából, Ausztráliából, Európából és Afrikából. Olyat fogunk nyújtani, amely máshol nem áll rendelkezésre, és a Kibocsátók oda mennek, ahol a likviditás van.

Azt mondta, hogy a Seychelle-szigetek valójában a nemzetközi együttműködés nagyszerű története. Nagyon sok oka van annak, hogy a Seychelle-szigetek jó hatáskörrel rendelkeznek, és minden komoly STO-kibocsátó meg fogja kutatni és gyorsan rájön. Az elmúlt 10 évben a kormány és a szabályozók olyan nemzetközi ügynökségekkel dolgoztak együtt, mint az OECD és a FATF, hogy a Seychelle-szigetek a legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfeleljen. Az OECD most rangsorolja az Egyesült Királysággal, Japánnal, Németországgal, az USA-val és Ausztráliával. Amióta az IMF és a Világbank belépett az országba, B-besorolásról BB-re vált. Ez valóban aláhúzza a gazdaság pályáját. Véleményünk szerint az STO piac valószínűleg meglehetősen határtalan lesz, de a kibocsátók nem akarnak olyan joghatóságba kerülni, amely nem felel meg ezeknek a magas nemzetközi előírásoknak, mert ez nagyobb ellenőrzést vonz más szabályozók részéről. Az értékpapírpiacokon nincs szabályozási arbitrázs, az emberek világosságot és egyszerűséget akarnak, nem okoznak további gondokat. A Seychelle-szigetek bőségesen kínálja ezt az előnyös adórendszert, valamint számos kettős adóztatással járó megállapodást, virágzó vállalati szolgáltatási szektort, versenyképes árakat. Ha mindez nem elég az Ön számára, ez nem a legrosszabb hely, ahol üzleti célból meg kell látogatnia.

Antoine: Melyek lesznek az új STO-k felvételi és listázási követelményei? 

Szerk .: Beépítési eljárásunk ugyanazt a KYC / AML folyamatot követi, mint azoknak az ügyfeleknek, akik bármilyen tőzsdén jegyzett értékpapírral kívánnak kereskedni. Ami a tőzsdei követelményeket illeti, a választott token szabványnak kompatibilisnek kell lennie az előírásainkkal, de egyébként pontosan megegyeznek a hagyományos értékpapírjainkkal. Van 3 részvénytáblánk, egy főtábla, egy kkv-testület és egy kockázati tanács. Az STO-nak ki kell választania, melyik tábla a legmegfelelőbb, majd meg kell felelnie a tőzsdei bevezetés követelményeinek. Szponzor-tanácsadói modellen dolgozunk, így az STO-k az egyik globális szponzor-hálózatunkkal együttműködve felkészítik őket a tőzsdei bevezetésre. A szponzor felelősséget vállal a kellő gondosságért és az összes vonatkozó közzétételért. Ez ugyanaz a folyamat, amelyet egy kibocsátó az Egyesült Királyságban az AIM-en vagy a kanadai torontói tőzsdén jegyezne. Úgy gondoljuk, hogy ez egy remek modell, és jól fog működni az STO kibocsátók számára.

Antoine: Nemrégiben bejelentette, hogy elindítja saját biztonsági tokenjét, amelyet aztán a saját tőzsdéjén kereskednek. Mi az ezen STO bevezetés várható dátuma? Ismerjük még a hardcap-ot?

Szerk .: Először tőkét kell bevezetnünk a tőzsdén történő bevezetés útján. Ez küszöbön áll, és ha elkészült, ez lesz az első részvény, amelyet tokenizált formában jegyeznek be egy nemzeti tőzsdére. Ez valóban elég nagy vízválasztó pont a digitális eszközközösség számára. Az ezt követő STO a tokenizált részvény ~ 15% -ának nyilvános felajánlása lesz. Nem szeretnénk csúcsnyárra indítani az STO-t, ezért valószínűleg várunk most pár hónapot. Az alapok a növekedési tőkére irányulnak, főleg azért, hogy minél több ember kerüljön fedélzetre. Nagyon bízunk a csővezetékben, és további emberekre van szükségünk az operatív és a megfelelőségi szerepkörökben a kereslet kiszolgálásához.

Antoine: Milyen előnyöket kapnak a befektetők ebből a befektetésből? 

Ed: Az előny tétje egy cserének, amely szerintünk egyedülálló. Rugalmasan állunk rendelkezésünkre az értékpapírok kereskedelmére, elszámolására, kiegyenlítésére és nyilvántartásba vételére, vagy bármilyen más globális infrastruktúrába való bekapcsolódásra, ha van értelme. Ez önmagában szokatlan, és szándékos része a Seychelle-szigeteki törvénynek, amelyet kifelé irányulónak terveztek. Vegye figyelembe szabályozási státusunkat, engedélyeinket, engedélyeinket, üzleti tevékenységünk struktúráját, a szabályozott tőzsdei / klíring / letétkezelő egységek kombinációját, a szabályozó hatóságunk által biztosított egyértelműséget és azt a tényt, hogy Seychelle-szigetek a modern pénzügyi szolgáltatási ágazat jól elismert joghatósága. Ha ezeket a tényezőket együttesen vizsgálja, rájön, hogy ez nagyon meggyőző és teljesen egyedi javaslat. Lehetőségünk van egy valóban világszínvonalú infrastruktúra kiépítésére a tőkepiacok következő generációja számára. Versenytársaink szerte a világon olyanok, mint az LSE és az NYSE, és nincsenek abban a helyzetben, hogy ilyen gyorsan és határozottan mozogjanak. Vannak nagy halak és vannak kevés halak, de szeretjük azt gondolni, hogy gyors halak vagyunk! Befektetőink részesedéssel rendelkeznek egy nagyon izgalmas társaságban, amely a pénzügyi piacok következő generációs infrastruktúrájának élén áll.

Antoine: Várhatóan mikor jelenik meg az első biztonsági token-felajánlása?

Szerk .: Számos olyan kibocsátónk van, amely szívesen megnyomja a gombot a lehető leghamarabb. Halkan bízom abban, hogy az év vége előtt egy maroknyit és a következő tizenkét hónapban pár tucatot megcsináltunk.

Antoine: Van még valami, amit szeretne megosztani a MERJ Exchange-ről?

Ed: Óriási csapatunk van a Seychelle-szigeteken, Fokvárosban, Johannesburgban és Londonban. Tapasztalt piaci szakembereket keresünk, akik csatlakoznának hozzánk és segítenek jövőképünk megvalósításában. Ha valaki Seychelle-szigeteken vagy Fokvárosban szeretne dolgozni, vagy egy másik régióban képviselne minket, akkor dobjon el önéletrajzot a címen [email protected]

Antoine: Köszönöm a remek interjút. Aki többet szeretne megtudni, látogasson el Merj Exchange.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner