Erich Spangenberg, az IPwe – Interjúsorozat vezérigazgatója

Erich Spangenberg az IPwe vezérigazgatója és alapítója. A vállalat blokkláncot és mesterséges intelligenciát használ a szabadalmi eszközosztály létrehozásához. Alapítója volt a prediktív elemzésekre összpontosító nXn Partners cégnek is. Alapítója és vezérigazgatója volt az IPNav társaságnak, amely a szabadalmi bevételszerzés egyik úttörője volt.

AT: Tudna röviden áttekinteni, hogyan tervezi az IPwe a szabadalmi piac forradalmát??

EP: Az IPwe kihasználja a technológiát – különösen az AI-t és a blokkláncot, a tapasztalatokat és a piaci attitűd változását a szabadalmi eszközosztály létrehozása érdekében. Milliárdokat költenek szabadalmak szabályozására, megszerzésére és fenntartására, a tulajdonosok és a társadalom számára pedig alacsony a megtérülés. Segíteni fogunk ennek kijavításában. Az AI és a blockchain sokkal könnyebben érthetővé és átláthatóbbá teszi a dolgokat. Az immateriális javak – és a szabadalmak sok vállalat számára az egyik legfontosabb immateriális javak – túl fontosak ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyhassák őket, és hagyják alulteljesíteni azokat az embereket, akik nem vagyonkezelők..

AT: Nyilvános vagy privát blokkláncot használ?

EP: Az IPwe globális szabadalmi nyilvántartása – a világ szabadalmainak első nyilvántartása – és tranzakciós platformunk a Hyperledger Fabric-ra épül. Más megoldások kiértékelése után arra a következtetésre jutottunk, hogy a piacunkat a legjobban egy privát blokklánc szolgálja – nem olyan helyettesíthető áruval foglalkozunk, ahol annak a kérdésének nincs jelentősége, akivel kereskedik. Termék ütemtervünk részeként nyilvános alkatrészeket építünk – de időbe telik, mire a piac elfogadja ezeket a megoldásokat.

AT: Hogyan oktatja ki a vállalatokat a szabadalmak regisztrálására a blokkláncon?

EP: Szerencsénk, hogy vezetői csapatunk jól ismert az űrben, és széleskörű kapcsolatban áll az ipar, valamint a nonprofit és az állami szektor kulcsszereplőivel. Ezeknek a kapcsolatoknak a kihasználásával elérjük a világ szabadalmi tulajdonosainak nagy részét. 2019-ben agresszívebben látni fogja az IPwe reklámozását és ismertségének növelését.

AT: Az egyik célja az, hogy lehetővé tegye a szabadalmakhoz való könnyű hozzáférést a világ bármely irodájából. Milyen ösztönzést kapnak ezek az irodák a blockchain használatára?

EP: A világ 200 szabadalmi irodája közül sokan már megértik a blokklánc fontosságát és annak képességét, hogy növelje az átláthatóságot és javítsa a dolgokat, például a cím rögzítését. A legelőremutatóbb irodák már beszélgetnek velünk, és 2019-ben nyilvánosan meghirdetjük velük a kezdeményezéseket. Nem adunk el semmit ezeknek a szabadalmi hivataloknak – nem keresünk bevételt a szabadalmi hivataloktól. Amit kínálunk, az a módja annak, hogy ezek az irodák jobban teljesítsék közéleti küldetésüket. Mindannyian részt vesznek benne? Nem, mivel vannak olyan irodák, amelyek kíváncsi meggyőződéssel rendelkeznek arról, hogy küldetésük valami más, mint az újítók és a társadalom szolgálata – kívánunk nekik jót, és hisszük, hogy hamarosan felismerik, hogy fontos szerepet játszhatnak a szabadalmi rendszer fejlesztésében.

AT: Az IPwe blokklánc az Ön szabadalmi elemzési platformjához, a Zuse-hez kapcsolódik. Meg tudja magyarázni, hogy a Zuse hogyan képes megbecsülni a szabadalom értékét és érvényességét?

EP: A Zuse-t 10 éve fejlesztik, és ez az egyetlen olyan elemzési rendszer, amelyről tudjuk, hogy igényt tarthat arra, hogy központi szerepet töltsön be és közvetlenül részt vegyen az azonosított engedélyezési és finanszírozási tranzakciók több mint 3 milliárd dollárjában, és több mint 1,4 milliárd dolláros tőkét gyűjtsön. a szabadalmak érvénytelenítését célzó stratégia része. A Zuse-t szakértők használták a közelmúltbeli amerikai szabadalmi esetekben. A „hogyan” meglehetősen összetett, és a honlapunkon fehér dokumentumok állnak rendelkezésre azok számára, akik mélyebbre akarnak ásni, de a rendszer szorosan utánozza azokat a módszertani szakértőket, amelyeket az érvényesség felmérésére használnak. Értékelési erőfeszítéseink előrehaladnak, és decemberben bejelentjük a kulcsfontosságú iparági, számviteli és tudományos résztvevőkkel folytatott közös erőfeszítés részeként egy kezdeményezést, amely új szintre emeli a szabadalmi értékelést..

AT: Az IPwe egyik célja az olcsóbb szabadalmi tranzakciók. Hogyan segít a blokklánc ezekben a költségmegtakarításokban?

EP: Már meghirdettük a hagyományos tranzakciók árait – a vételár vagy a licencár 10% -át -, amely összehasonlítja a jelenlegi 25% -os piaci kamatlábbal – és egyéb szolgáltatások áraival, amelyeket a tulajdonosok fizetnek olyan dolgokért, mint például az 50 év feletti éves karbantartási díj. % -kal alacsonyabb, mint amit jelenleg a szabadalomtulajdonosok fizetnek. Különböző technológiákat alkalmazunk – ideértve a Hyperledgerre épülő intelligens szerződéseket – a tranzakciós költségek csökkentése érdekében. Mivel a tortát nagyobbá tesszük, a jogi, brókeri és egyéb szabadalmi szolgáltatók továbbra is kritikus szerepet játszanak abban, hogy a rendszer javításával és a tranzakciók volumenének növelésével együtt szeretnénk működni. Az IPwe legfontosabb célja a szabadalmi tulajdonjog drámai csökkentése.

AT: Az IPwe nem folytatott ICO-t – örült ennek a döntésnek?


EP: Az ICO nem volt életképes lehetőség az IPwe számára. A nap végén B2B piaci megoldás vagyunk. Ma a legtöbb nagyvállalat egyszerűen nem tud túllépni a hagyományos ICO-k által felvetett szabályozási kérdéseken. Ez megváltozik – de időbe telik. Úgy gondoljuk továbbá, hogy az ügyfelek arra kényszerítése, hogy csak egy célú tokenen keresztül végezzenek tranzakciókat veled, nem életképes módszer a tranzakciókra vagy a platform felépítésére.

AT: Mi a helyzet a biztonsági token-ajánlatokkal – szerepet játszanak-e az IPwe vagy a szabadalmi piac jövőjében??

EP: Az STO-k véleményünk szerint teljesen mások, mint az ICO-k. Hatalmas rajongói vagyunk a szabályozásnak megfelelő STO-knak, és mind az IPwe, mind a szabadalmi finanszírozási megoldásainkhoz STO struktúrákat fogunk használni. Ez egy hatalmas fejlődés a szabadalmi térben, amely hamarosan nyilvánvalóvá válik, amikor a jövő hónapban bejelentjük az első két STO-finanszírozásunkat.

AT: Nem úgy hangzik, hogy az IPwe megpróbálja megszüntetni a jelenlegi szabadalmi piacon létező közvetítőket – miért?

EP: A szabadalmak valójában összetett eszközök, és bizonyos közvetítők kritikus szerepet játszanak a továbbiakban, és egyesek, várakozásaink szerint, megváltoztatják üzleti modelljüket, vagy eltűnnek. Sokan élvezik, hogy az ügyvédeket nem értékteremtő közvetítőként emelik ki, és bár ez bizonyos esetekben igaz lehet, a szabadalmi térben nem igaz. Úgy gondoljuk, hogy szerepük megváltozhat, mivel nagyobb értékű szolgáltatásokra összpontosítanak, de úgy gondoljuk, hogy fontos szerepet játszanak az új piacon, amelynek létrehozásában az IPwe segít. A szabadalmi közvetítők, akik például rendkívüli mértékű díjakat számítanak fel, nem tesznek mást, mint évente fizetnek a szabadalmi hivatalok felé – szerintünk korlátozottak az ilyen típusú hatékonysághiányok kihasználásának napjaik.

Úgy gondoljuk, hogy a rendszer egyes visszaéléseivel és negatívumaival – például a szabadalmi trollokkal, a hatékony jogsértőkkel és a gyengébb minőségű szabadalmakkal – ugyanazok a változások foglalkoznak és orvosolhatók. Azok a közvetítők, amelyek magukban foglalják az AI-t és a tranzakciós hatékonyságot, amelyek a blokklánc révén megvalósíthatók, és a nagy értékű szolgáltatásokra összpontosítanak, a piac terjeszkedésével még jobban fognak járni. A lajhárok és a ludditák eltűnnek.

AT: Ha néhány év múlva újra meglátogatjuk az IPwe-t, miről fogunk beszélni a szabadalmak és a szabadalmi piac tekintetében?

EP: A legnagyobb változás, amelyet az AI és a blockchain megvalósítani fog, az az, hogy az új menedzserek valószínűleg átveszik a szabadalmi eszközosztályt, és ahogy a tőke egyre kényelmesebbé válik a szabadalmakkal, a szabadalom alapú finanszírozás drámaian megnő, és a kis és nagy szabadalomtulajdonosok rendszeresen használják szabadalmak a tőke eléréséhez. Az immateriális javak – ideértve a szabadalmakat is – a legtöbb vállalat mérlegének többségét képezik. Ma ezeket az eszközöket nagyrészt a pénzügyektől eltérő osztályok kezelik, és a pénzügyi típusok nem jól értik őket. Ez változni fog, és jobbá válik.

AT: Köszönöm az interjút. Aki többet szeretne megtudni, ellátogathat a IPwe weboldalon vagy elolvashatja profilunk IPwe cikkünket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map