Jim Dowd, a North Capital – Interjúsorozat alapítója és ügyvezető igazgatója

James Dowd az alapítója és vezérigazgatója Északi Fővárosi Magánpapírok (NCPS), bejegyzett bróker-kereskedő, amely a mentesített értékpapírok kibocsátására, elhelyezésére és elszámolására összpontosít; North Capital Investment Technology (NCIT), amely technológiát biztosít a mentesített értékpapír-piac számára; és a North Capital Inc. bejegyzett befektetési tanácsadó. Az NCPS a korai fázisú részvény-, ingatlan-, magánalapok és értékpapír-token piacok számos értékpapír-finanszírozási platformjának kijelölt bróker-kereskedője.

Az North Capital nemrégiben befejezte a tagság jóváhagyási folyamatát a FINRA-val, és a SEC elfogadta az ATS Initial Operations Report nyomtatványt. Azok számára, akik nem ismerik ezt a formát, mi teszi annyira fontossá a North Capital és ügyfelei számára?

Remek kérdés. Ügyfeleink és számos más kibocsátó, befektető és közvetítő, akik részt vesznek a magán értékpapír-piacokon, nagyobb átláthatóságot és likviditást szeretnének elérni a magánpiacokon. A magánügyletekbe történő befektetés hagyományosan minimum 7-10 éves tőkekötelezettséggel jár, mivel általában nincs átmeneti likviditás és nincs végleges kilépési terv. Van egy magánbefektetésem, amely 19 éve kiemelkedő, egy másik, amely 14 éve él, nem beszélve a sok befektetésről, amely nem sikerült. Ha valaki magánbefektetést hajt végre, ha vannak második gondolatai vagy megváltozik a véleménye, akkor már késő. Szinte minden befektető, aki privát ügyletekre allokál, tudja vagy tudja ezt, és a legtöbben szeretnék, ha a magánpapírok likviditását és valódi árfeltárását tartanák portfóliójukban. Reméljük, hogy ATS-jünk segít megvalósítani ezt a jövőképet, legalábbis a kibocsátók, befektetők és közvetítők számára, akik osztják azt.

Ennek az ATS-nek a bevezetése természetes kiterjesztésként szolgál a North Capital meglévő magán értékpapír-infrastruktúrája, a TransactCloud számára. Mi a TransactCloud?

A TransactCloud az API-ban az első technológiai verem, amely megkönnyíti a mentesített értékpapírok elsődleges felajánlását. Kibocsátókkal és szakmai közvetítőkkel – bróker-kereskedőkkel, RIA-kkal és finanszírozási platformokkal – dolgozunk annak érdekében, hogy lehetővé tegyük a mentesített értékpapírok online felajánlását, tranzakcióját, dokumentum-feldolgozását, letéti letétét, fizetését és elszámolását.

Tisztázhatja-e a North Digital álláspontját a digitális eszközökről, például a bitcoinról, vagy a digitális értékpapírokról, például a biztonsági tokenekről?

Hogy tisztázzuk ezt a pontot, mi magunk nem befektetünk digitális eszközökbe; olyan infrastruktúrát biztosítunk, amely lehetővé teszi a digitális eszközök értékpapírjainak kereskedését szabályozott piacunkon, a PPEX ATS-en keresztül. Nem fogunk kriptovalutával vagy segédeszköz-tokennel kereskedni. Az alternatív kereskedési rendszerekre vonatkozó SEC-előírások nagyon egyértelműek: az ATS-ek csak az értékpapírok kereskedelmét szolgálják. Emellett nem digitális mentességet élvező értékpapírokat is bevezetünk és kereskedünk velük.

A North Capital befektetési lehetőségeket is kínál, amelyeket „határ menti alternatíváknak” tekintenek. Meg tudna osztani néhány részletet arról, hogy mit tekintene határ menti alternatíváknak?

A „határ” a befektetési menedzsment összefüggésében a feltörekvő piacok leginkább feltörekvőire utal. A „határ menti alternatíva” kifejezést fogalmaztuk meg, hogy ugyanazt az elképzelést közvetítsük. Néhány példa a művészetbe, a gyűjthető tárgyakba, a finom borba, a peres medencékbe, a digitális pénznembe, a versenylovakba, a sportolókba stb. Történő befektetésekre számítok. ezek a mainstream alternatívákká válnak. A magánhitel jó példa ~ tíz évvel ezelőtt, a magánhitelt egzotikusnak tekintették; ma vannak olyan bejegyzett alapok, amelyek magánhitelbe fektetnek, és ez az alternatív eszközosztály főbb kategóriájának számít.

Az North Capital több mint 1000 elsődleges ajánlatban vett részt, összesen 1,9 milliárd dollár értékben. Melyek ezek a figyelemre méltó ajánlatok?


Nehéz konkrét ügyleteket kiemelni. Olyan nagyszerű partnereink vannak, akik innovatív munkát végeznek. Olyan csoportok, mint Jamestown, Crowdstreet, RealtyMogul, RichUncles, Securitize, SportBLX, Exponential, Roofstock, Mythic Markets, Otis, Commonwealth, SeedInvest. A Quadrant Biosciences rendelkezik egy Reg A + ajánlattal, amelyen most dolgozunk ~ az első együttműködésünk a WeFunderrel. A Metaurus az egyik partnerünk, amelyet egy tehetséges csapat vezet, Rick Sandulli és Jamie Greenwald vezetésével, akikkel 30 évvel ezelőtt dolgoztam együtt a Bankers Trustnál. Két felsorolt, ETF-stílusú termékük van, amelyek szabadalmi oltalom alatt állnak, és forradalmasíthatják a tőkebefektetők kockázatát. Tudom, hogy valakit elhagyok, ezért előre elnézést kérek.

Meg tudná osztani a bróker / kereskedő néhány szolgáltatását, amelyet az Ön cége kínál?

Teljes körű szolgáltatást nyújtó bróker-kereskedő vagyunk magán- és egyéb mentes ajánlatoknak, befektetési társaságok, például befektetési alapok és ETF-ek mellett. Mi is letéti ügynök vagyunk a magánajánlatok számára, ideértve a Reg CF ajánlatok minősített harmadik félként való szolgálatát is. A megfelelőségi támogatás szerves részét képezi minden tevékenységünknek – segítjük a kibocsátókat és a platformokat az értékpapír-törvények betartásában. Tavaly engedélyt kaptunk az EB5 ügyletek közvetítésére, de ez a piac egyelőre le van zárva, tekintettel a COVID-19 járványra.

Milyen típusú gondozási szolgáltatásokat kínálnak?

Ma készpénzt, magánpapírokat és befektetési alapok részvényeit őrizzük. Őrizetkezelő vállalkozásunknak még mindig korai napja van, és szándékosan korlátoztuk a bevezetést, hogy lehetővé tegyük a rendszerek és eljárások tesztelését. De ez üzletágunk gyors növekedési szegmense.

Meg tudna osztani néhány részletet a felajánlott tanácsadási szolgáltatásokkal kapcsolatban?

Vállalkozásunk tanácsadói részét egy külön, SEC bejegyzett befektetési tanácsadó végzi. Ez egy technológiai alapú pénzügyi tervezés és vagyonkezelési üzlet, valamint egyedi, tanácsadói tanácsadási gyakorlat a családi irodák és a tulajdonosok számára.

A cég technológiai alapú befektetési megoldásokat kínál brókerkereskedőknek, bankoknak, alapkezelőknek, finanszírozási platformoknak és magánkibocsátóknak is. Melyek ezek a megoldások?

A tanácsadói oldalon az evisor platform online pénzügyi tervezés és vagyonkezelési platform. Jelenleg egy bankkal dolgozunk egy kísérleti programon, és integráljuk azt szélesebb körű tanácsadói és 401 ezer üzletágunkba. Vállalkozásunk mentes ajánlatok / bróker-kereskedő oldalán a TransactCloud olyan termékek és szolgáltatások gyűjteménye, amelyeket a kibocsátók és a szakmai közvetítők online értékpapír-ajánlatokhoz használnak.

Köszönjük, hogy időt szánt a kérdéseink megválaszolására. Azok az olvasók, akik többet szeretnének megtudni, látogassanak el a weboldalra Északi Fővárosi Magánpapírok.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map