Luc Falempin, a Tokeny vezérigazgatója – Interjúsorozat

Luc Falempin a vezérigazgatója TOKENY megoldások luxemburgi székhelyű szoftvergyártó, amely végpontok közötti platformot épít ki tokenizált értékpapírok megfelelő módon történő kibocsátására, kezelésére és átadására.

Antoine: Mesélne a Tokeny kibocsátási platformról, és arról, hogy miben különbözik a versenytársaktól?

Luc: Tokenynél mi vagyunk az európai vezető a tokenizációs platformok tekintetében. Ügyfeleink számára biztosítjuk a moduláris végpontok közötti platformot, amelyre szükség van eszközeik digitalizálásához. Az egyedi kibocsátók számára automatizálhatjuk a hagyományos értékpapírok terjesztésével kapcsolatos összetett és nehézkes folyamatokat. Többkibocsátók, például befektetési bankok, vagyonkezelők vagy piactérek számára fehér megoldással és API-kkal szállítjuk a megoldásainkat. 

Jelenleg mi vagyunk az egyetlen élő platform a piacon, amely rendelkezik a kibocsátás digitalizálásának technológiájával, a megfelelő biztonsági átadással és a kibocsátás utáni szervizeléssel. Megfelelési rendszerünk szintén egyedülálló, mivel világszerte egyedüli onchain validátorral rendelkezünk, amely betartatja a pénzügyi értékpapírokra irányadó szükséges szabályokat. 

Antoine: Hogyan vettél részt személyesen??

Luc: Több mint 10 éves tapasztalatom van a vállalkozói szellem és a szoftverfejlesztés terén. Dolgoztam Európa egyik legnagyobb e-kereskedelmi piacterével, és végül 2017-ben eladtam a részesedésemet. Ebben az időben mindenki decentralizált piacterekről beszélt, és iskolai végzettségem miatt megértettem az értékpapírok működését, és láttam a jelentkezés célját blokklánc a pénzügyi piacok felé. Ekkor született Tokeny, és azóta is építjük a technológiát.

Antoine: Hol van Tokeny központja? Mi késztette erre a joghatóságra?

Luc: Székhelyünk Luxemburgban van, de Londonban, Párizsban és Barcelonában is működünk. Úgy döntöttünk, hogy székhelyünk Luxemburgban van, mivel globálisan ez a második a kezelt pénz tekintetében, az Egyesült Államok az első. Márciusban 4300 milliárd eurót fektettek be luxemburgi alapokba, így természetesen ez egy nagyon érdekes hely egy olyan társaság számára, mint a miénk. Ez az egyik vezető pénzügyi központ Európában, és nagyon közel vagyunk a többi vezető városhoz, mint London, Párizs és Frankfurt.

Antoine: Kezdetben tokenizálta az ICO-kat, majd az STO-k felajánlásával fordult elő, mi késztette arra, hogy döntsön a forgatás mellett?

Luc: A Tokeny kezdeti elképzelése az értékpapírok tokenizálása volt. Azonban 2017-ben a piac nem volt erre kész. Tehát láttunk egy lehetőséget az ICO-kkal, és ez volt a tökéletes MVP. Nagy volt a piaci kereslet, az ERC20 tokenek egyszerűek és a megfelelés is egyértelmű volt. De most itt az ideje, hogy elkezdjük a pénzügyi értékpapírok tokenizálását, és több mint egy éve fejlesztjük a termékünket, hogy pontosan ezt tegyük meg, így technológiánk készen áll.


Antoine: Hány vásárlója van jelenleg? Hány új ügyfél van a fedélzeten havonta?

Luc: Több mint 30 vásárlónk van, és jelenleg havonta 2 vagy 3 ügyfelet választunk. Most olyan multi-kibocsátókkal kezdünk együtt dolgozni, mint befektetési bankok, piactérek és vagyonkezelők. Technikailag képesek vagyunk havi több ezer eszköz tokenizálására, de a kibocsátónak minden projektre szüksége van néhány útmutatásra a partnerek kiválasztásával kapcsolatban, mivel az ökoszisztéma még mindig épül.

Antoine: Melyik függőleges a legnépszerűbb az Ön platformján?

Luc: A részvények sok érdeklődést vonzanak, de a részvényesi megállapodások meglehetősen bonyolulttá válhatnak, és a piac csecsemőkorának fényében nem ez a legkönnyebb eszköz tokenizálni. A legtöbb vállalatnak azonban el kell kezdenie az adósság jelképezését, mivel ez sokkal egyszerűbb folyamat, és az előnyök azonnaliak. Az ingatlan is nagyon érdekes, mivel ez egy tipikusan illikvid eszközosztály. Ennek az eszköznek a blokkláncon való képviseletével a tulajdonjog másodpercek alatt rendezhető, nem pedig az alapul szolgáló eszköz értékesítésének szükségessége. Hasonló az eset más típusú zárt végű alapok esetében is.

Antoine: Mi a folyamat egy olyan társaság számára, amely érdeklődik a tokenizálási szolgáltatásai iránt? Vannak-e minimális követelmények, amelyeknek meg kell felelniük??

Luc: Igen, természetesen. Minden hónapban sok megkeresést kapunk, de csak a legjobb projekteket választjuk ki, és azokat, amelyek eszközalapúak. Átvilágítási folyamatunk van, és a projekteket tapasztalt csapatnak, a KYC-nek kell vezetnie & Fel kell dolgozni az összes tényleges tulajdonos AML-ellenőrzését, és a platform beállításához jogi dokumentációra van szükségünk. 

Antoine: Tokeny nemrégiben elindította az InvestorID-t. Leírnád ezzel a termékkel?

Luc: Az InvestorID egy nonprofit és nyitott ökoszisztéma, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy láncolati identitásukat generálják, hogy hozzáférjenek és kereskedjenek a megfelelő tokenizált értékpapírokhoz. Biztosítja számukra azt a platformot, amelyre szükségük van identitásuk létrehozásához, személyes adataik ellenőrzéséhez, és lehetővé teszi a kibocsátók számára, hogy teljes mértékben megfeleljenek. Ez egyetlen entitás, amely összekapcsolja a személyazonosság igazolását, tehát a KYC és az AML szegmenst az adott entitás pénztárcájával. Bizonyos értelemben KYC összesítőként láthatja. Az európai törvények szerint jogellenes a pénztárcák engedélyezőlistára tétele, ezért jöttünk létre ezzel a módszerrel, hogy képviseljük a befektetőket a blokkláncon, és kitöltsük a puzzle hiányzó darabját. 

Antoine: Tokeny is nemrég csatlakozott a non-profit Global Digital Finance Registry-hez. Milyen előnyei vannak ennek a nyilvántartásnak a tagságának?

Luc: A szervezet célja a terminológia egységesítése a digitális eszközök ágazatában. Ha az egész iparágban nincs szabványosítás, hogyan lehet megvalósítani az általános elfogadást? Felhívják a közösség tagjait, köztük a piaci szereplőket, a szabályozókat és a politikai döntéshozókat, hogy járuljanak hozzá a szabványokhoz az egységesség és a globális elfogadás elérése érdekében. A piac oktatása alapvető célkitűzés számunkra, és a GDF-hez való csatlakozás olyasmi volt, ami teljesen megfelelt ennek az értéknek.

Antoine: Hol látja a digitális értékpapír-piacot öt év múlva?

Luc: Öt év múlva azt látom, hogy az interoperábilis eszközök rengeteg lehetőséget és hasznot nyitottak. A technológiát alkalmazzák az egyeztetés egymás utáni rétegeinek csökkentésére, amelyek jelenleg az őrizetláncokban vannak, a biztosítékokban rejlő előnyök megvalósulnak, és az átruházhatóságra gyakorolt ​​hatás fennáll. Összességében úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb tudatosság lesz a blockchainról és annak pénzügyi piacokra gyakorolt ​​hatásáról. Ha megnézzük a tavalyi ez időbeli hangulatot, akkor a hozzáállás jelentősen megváltozott. Öt év múlva természetesen nehéz megjósolni, és könnyű túl optimista lenni, de azt gondolom, hogy a blockchain hatásának szélesebb körű felismerése lesz, mert lesznek működő példák az egész tőkepiacon. Elképzelhetünk néhány olyan projektet is, mint például a Mérleg, amely sok tudatosságot hoz magával, ha az emberek kezdenek pénzük és vagyonuk egy részét kezelni ezen a blokkláncon.. 

Antoine: Van még valami, amit szeretne megosztani Tokenyről?

Luc: A Tokeny Solutions egy eszköztár a befektetési piacok számára, és mi biztosítjuk a szükséges technológiai réteget ahhoz, hogy ezek a játékosok profitálhassanak a blockchain-nal való együttműködésből. Az olyan előnyöket, mint az automatizálás, a hatékonyság, az átviteli idők sebességének növekedése és így tovább, ezek a vállalatok elérhetik a szükséges komplex technológia kiépítése nélkül. Ezek a piacok szintén hiányoznak a digitalizálástól, és mi biztosítjuk számukra azokat az eszközöket, amelyek lehetővé teszik szolgáltatásaik digitalizálását és előnyeit. Bár számosukkal dolgozunk, mégis óriási szükség van a tokenizált értékpapírok digitális terjesztőire.

További információkért látogasson el Tokeny.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map