Moresh Kokane, a Konkrete vezérigazgatója – Interjúsorozat

Moresh Kokane a Konkrete alapítója, az elmúlt évtizedben a pénzügyi és technológiai szektorban dolgozott, és korábban sikeresen indított két induló vállalkozást.

2014-ben elindítottad Birtokbáró, az egyik első ingatlanfejlesztési crowdfunding vállalat Ausztráliában. Mi inspirálta Önt az ingatlan és a közösségi finanszírozás ötvözésében?

Körülbelül 9 évig dolgoztam az Egyesült Államokban, mielőtt Ausztráliába költöztem volna. Már láttam az emelkedését Reality Mogul és Fundrise az USA-ban. Az ausztrálok sokkal jobban szeretik az ingatlanokat, mint az Egyesült Államok, és minden ausztrál háromszor nagyobb valószínűséggel fektet be ingatlanba, mint egy amerikai.

Az ingatlan, amely darabos eszköz, ideális a tömeges finanszírozáshoz, amely lehetővé teszi a kisebb összegű emberek részvételét. Az ausztráliai ingatlan-részvénytársasági finanszírozás valóban nem okoskodás.

Ha a Estate Baronról van szó, a fejlesztőtől vagy a befektetőtől származik-e nyereség? Meg tudna osztani néhány részletet a profitmodellről?

3 fő szolgáltatást nyújtunk.

  1. Tekintettel arra, hogy értékpapír-ajánlatról van szó, segítünk az ajánlati dokumentumok strukturálásában. Amit el tudtunk érni, az a folyamat átalakítása. Az ingatlanprojektek alapvetően ugyanazt az életciklust használják. Szerezzen földet, döntse el, mit épít rá (terveket), épít és értékesít (vagy tartson hosszú távon). A teljes lakossági értékpapír-kínálat meglehetősen unalmas lehet, de az üzleti modell ismétlődő jellegére való tekintettel olyan sablonokkal tudtunk előállni, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy jelentősen csökkentse a megfelelés költségeit.
  2. Technikánkat egy olyan SAAS-platformká is alakítottuk, amelynek segítségével minden fejlesztő a saját kezelőfelületét használhatja háttérprogramunk tetején. Ez lehetővé teszi számukra, hogy saját márkanév alatt saját ajánlataikat népszerűsítsék ügyfeleik számára. Magán a Estate Baron az összes ajánlatot kvázi összesítőként felsorolhatjuk.
  3. Emellett befektetői promóciókat is kínálunk a kiválasztott ajánlatokhoz.

A vázlatokra átalánydíj, a tech visszatérő díja és az alapok% -ának tőkebevonási díja van.

Úgy tűnik, hogy a Konkrete az Estate Baron természetes fejleménye volt, mivel az ingatlanszektor számára tervezett elosztott részvény-nyilvántartást kínál. Azok számára, akik nem ismerik ezt, elmagyarázná, mi az elosztott részvénykönyv, és milyen előnyökkel jár a befektetők és a fejlesztők számára?

A Konkrete alapvetően a Estate Baron v2.0

A Estate Baron egy teljes befektetői portálunk volt, ahol online kérelmek feldolgozása, projektinformációs oldalak, részvénykönyvek, befektetői frissítések stb.

A lakossági pénzügyi engedélyek és a betartás 100% -át megtartjuk az Estate Baron részéről, a technika nagy részében, és kicseréljük a háttér-központosított részvény-nyilvántartást egy terjesztett.

Minden ajánlat általában nyilvános tőzsdén nem jegyzett társaságként van beállítva, és törvényesen fenntartja saját nyilvántartását. A nyilvántartás, amint tudja, nyilvántartásba veszi az összes részvénytulajdonost, mennyit birtokol, stb. Ezeket általában központilag vezetik.


A blockchain-kompatibilis rendszerleíró adatbázis használata néhány jelentős előnnyel jár. Az első az átláthatóság, a befektetők szélesebb körét is elhozza a kriptográfiai piacokon, és egyszerűbbé teszi a likviditást.

De ami igazán izgatott, az okos értékpapírok. Azáltal, hogy a befektetési műveleteket a blokkláncra helyezzük, valós idejű betekintést nyújthatunk a befektetőknek a pénz elköltéséről. Ahelyett, hogy pénzt utalnánk bankszámlára, stabil érméket kaphatunk okos szerződéses pénztárcában. A banki hitel lehívás helyett pedig az Oracle által kiváltott bizonyos események alapján automatikusan kiválthatjuk az alapok felszabadítását.

A projekt számára a valós idejű, automatikus közzététel jelenti, amely csökkenti a folyamatos megfelelés költségeit. Azáltal, hogy bevezetjük a műveletek átláthatóságát és megváltoztathatatlanságát, nagy bizalmat kelthetünk az ökoszisztémában. Szélesebb körű elérhetőséggel és likviditással párosítva ez csökkenti a vállalkozás tőkeköltségét.

Ne feledje, hogy bár az ingatlanokra koncentrálunk, a mögöttes jogi struktúra és technológia felhasználható minden más vállalkozáshoz, amely nem kapcsolódik az ingatlanhoz is.

A Konkrete egyik állítólagos előnye a lakások megfizethetőségi válságának csökkentése. Végigvezetne minket ennek működésén?

A Konkrete a birtokbáró fejlődésének célja, hogy tegyen valamit a lakások megfizethetősége érdekében. 2 fő megközelítéssel kívánjuk megfizethetővé tenni a lakás tulajdonjogát.

Az első a töredékes tulajdonjoga annak a háznak, amelyben él. Ahelyett, hogy megvásárolnánk az egész házat és megterhelnénk adósságot, megengedhetjük, hogy az emberek hosszú távon olyan házban élhessenek, amely más befektetők mellett közös tulajdonban van, ami csökkenti az előlegeket a vevőnek meg kell tennie. Lehetőséget ad a befektetőknek arra is, hogy megvásároljanak egy darab ingatlant azzal, hogy nem kell tönkretenniük a teljes összeget.

A második a kínálati oldal. A házmatricák ára tetemes fejlesztési profitot tartalmaz. Ha rávehetjük az embereket arra, hogy végezzenek közös fejlesztést azoknak a házaknak, amelyekben élni akarnak, akkor a fejlesztési nyereség visszaadható nekik. Ez a modell már elég népszerű a németországi Berlinben, és ezek a szindikátusok, kollektívák Melbourne-ben is felbukkannak.

Azzal, hogy több embert fogunk össze online és lehetővé tesszük számukra a konszenzus decentralizált módon történő elérését, lecserélhetjük a fejlesztőt.

Végül egy hosszú távú holdfényként egy ingatlanalapú stabil érmén dolgozunk. Erre mindig egy szemmel figyelünk.

Melyek azok a különböző megoldások és termékek, amelyeket a Konkrete kínál?

Továbbra is adománygyűjtő megoldásokat kínálunk ingatlanprojektekhez. Ugyanez a modell alkalmazható a nem ingatlanok adománygyűjtésénél is (Társaság és tájékoztató). Már tettünk ajánlatokat Ausztráliában, Új-Zélandon (teljes kiskereskedelemben) és az Egyesült Államokban (Reg D akkreditált).

Túllépünk a biztonsági tokenizáláson és megvizsgáljuk az Eszköz tokenizációs modelljét. Az értékpapír-tokenizálás egyik korlátozó tényezője az egyik joghatósági korlátozás. Minősíteni kell a befektetőket stb., Korlátozni a terjesztést. Ezenkívül, amíg az ausztráliai állami vállalatok és bejegyzett kezelt alapok fenntarthatják saját nyilvántartásaikat, a tőzsdén jegyzett pénzeszközöket a tőzsdék központi nyilvántartásaiban kell nyilvántartani..

A SEC határozottan ellenzi a nem szabadságvesztéssel foglalkozó biztonsági struktúrákat. Tehát vannak korlátozások arra nézve, hogy egy STO hova vezethet minket.

Az igazi lehetőség azonban az eszközökben rejlik, amelyeket peer to peer módon rögzítenek. Ezért a újrapozícionálás egy eszköz tokenizációs platformra.

A Konkrete technológiai platformra épített, faktorium.co nevű eszköz-tokenizációs feltevés alapján már elindítottunk egy számlafaktoros piacot..

(Használja a meghívókódot: factorium a zárt béta korai eléréséhez.)

A Konkrete rendelkezik egy segédjellel, a Konkrete Token (KKT) – egy ERC-20 alapú tokennel -, amely a Konkrete platformot működteti. Tudna többet mondani a KKT tokenről és annak használatáról?

A KKT egy platform szintű token. Néhány dolgot még mindig kiiktatunk abból a szempontból, hogy fontolóra kellene-e vennünk a saját láncunk útját. Rövid távon valószínűleg minden, a Konkrete technológiára épülő alkalmazásnak meg lesz a saját tokenje.

Például a Factoriumnak vannak Factor tokenjei, amelyek arra ösztönzik a felhasználókat, hogy a platformon terjesszék eladásra a számlákat. A tokenek arra is szolgálnak, hogy ösztönözzék a számlák vásárlók általi ellenőrzését. A vevőket is díjazzák, ha időben visszafizették.

A befektetők a Factor tokent használják tranzakciós díjak és a platform használatának kifizetésére.

Itt van egy egyszerű folyamatábra a folyamatról.

Jelenleg az alapítványtársaság részvényeit adod el (Konkrete Distributed Registries Ltd ACN 617 252 909) Mikor zárul le az ajánlat és mekkora a várható emelési összeg?

Jelenleg tovább élünk Bank a jövőbe platform. Még néhány hónapig nyitva vagyunk, és csak kis összeget gyűjtünk össze, 500 000 dollárral

Jelenleg bevételt termelünk, és a termék nagy része készen áll.

Milyen pénzügyi előnyöket kínálnak a befektetőknek? Ezeket a részvényeket végül tokenizálják is?

Abszolút a részvényeket tokenizálják. A részvényesek a vállalkozás részvényeseivé válnak, és részesedni fognak a tőkenyereségből, és rendszeres osztalékban részesülnek, amelyeket szándékosan intelligens szerződések útján szétosztunk. Minden bevételünket intelligens szerződésekbe foglalják, és saját működésünket átlátható dAPP-vé kívánjuk alakítani.

Mire fogják felhasználni ezeket az összegyűjtött forrásokat?

Ezeket az összegeket a technológia további finomítására és a felhasználók elfogadásának ösztönzésére fordítják.

Van még valami, amit szeretne megosztani a Konkrete-ről?

Számos más portállal ellentétben mi már létező nyereséges vállalkozás vagyunk, amely néhány éve létezik. Korszakok óta a crowdfunding térben vagyunk, és jól ismerjük a szabályozási kereteket. Tudjuk, mi működik ezen a téren, és mi nem. Ezenkívül a technológiai eszközök nagy része is készen áll, és egy erős befektetői közösség is már használ minket. Mi végezzük a technikát, de az értékpapírok belső kibocsátását is, ami egyedülálló helyzetbe hoz minket. Szilárd csapatunk van Sean társalapítómat tekintve, aki átveszi a műveleteket. Nagyon örülök az Asset tokenizációs portálként elfoglalt helyezésünknek, és izgatott vagyok az első, a Konkrete-re épülő termékünk piacra dobásáért, a Factoriumért..

Az olvasók felkereshetik a Konkrete Listingot vagy Konkrete weboldal további információkért.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map