Oliver Bolton, az Almond Impact Ltd vezérigazgatója – Interjúsorozat

Oliver Bolton a vezérigazgatója Mandula, egy ingyenes alkalmazás, amely díjazza a fogyasztókat felelős márkák vásárlásáért, és segít nekik megérteni és csökkenteni széndioxid-kibocsátásukat. Jelenleg befektetőket fogadnak el STO-ra.

AT: Mi inspirálta Önt, hogy elindítsa Mandulát?

OB: 2 éve megérkezett a fiam (és a múlt hónapban a lányom!), És az éghajlati válság miatt nem tudom abbahagyni a jövőjük gondolkodását és azt, hogy milyen világban fognak élni. Nagyon szeretném felhasználni az időmet arra, hogy pozitív hatást gyakorolnak, és úgy döntöttek, hogy a fogyasztásra összpontosítanak, amely az Egyesült Királyságban a személyes CO2-kibocsátásunk 50% -át + adja

AT: Almondnak hatalmas környezeti küldetése van, amely magában foglalja a fogyasztók jutalmazását a fenntartható termékek vásárlásáért. Meg tudná mondani, melyek ezek a fenntarthatósági célok? Ez magában foglalja a túlzott csomagolás csökkentését, a termékek fenntartható betakarítását stb.

OB: Átfogó célunk az, hogy segítsünk az embereknek a következő évtizedben legalább 50% -kal csökkenteni szén-dioxid-kibocsátásukat (a fogyasztásra összpontosítva). Konkrét értékelési mérőszámok még kidolgozás alatt állnak, és az ENSZ fenntartható fejlesztési célján fognak alapulni. A csomagolás, az összetevők, a feldolgozás és a termékek LCA mind hozzájárulnak a gyárakhoz a tanúsításhoz. Az alapítvány végül kidolgozza saját akkreditációs hatásvizsgálati programját.

AT: A mandula lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy megismerjék az egyes termékek szénlábnyomát. Bemutatná, hogyan történik ez, és milyen információk állnak a fogyasztó rendelkezésére? 

OB: Az ellátási lánc adatainak (az összetevők eredete és gyártási folyamatai) és más feltöltött termékinformációk felhasználásával kiszámíthatjuk az LCA CO2 lábnyomát a gyártás helyén. Ezután egy mérföldes átlagos CO2-pontszám használatát tervezzük (a tárolás / elosztás / kibocsátás kijelzésére) a lábnyom kiszámításához a gyártási ponttól a fogyasztásig, hogy becsült teljes lábnyom-pontszámot hozzunk létre..

AT: Milyen típusú folyamaton kell keresztül mennie a márkáknak ahhoz, hogy kiválasztják őket a platformra?

OB: Először is igazodunk a kategóriájuk legjobb tanúsító címkéihez. Például a „B Corp” az élelmiszerekben & Igyál és ruhában ’bölcsőtől bölcsőig’. Idővel elkészítjük saját hatásvizsgálatunkat, amely integrálja az ellátási lánc fenti adatait, az akkreditációt és egy részletes üzleti kérdőívet, hogy elérje az Almond pontszámot (amelyet az alapítvány vezet).

AT: Kezdetben az élelmiszeripari termékekkel együtt dobja piacra, milyen egyéb termékeket tervez hozzáadni a platformhoz?


OB: 2019-ben számos ágazatközi fogyasztási cikket tesztelünk, beleértve az ételeket, italokat, ruházatot, egészséget, szépséget és friss termékeket. Minden olyan fogyasztási cikket (és néhány szolgáltatást) fel akarunk venni, amely hozzájárul a felhasználó széndioxid-kibocsátásához

AT: Mandula először az Egyesült Királyságban indul, mely piacokat célozza meg utána?

OB: A világ leggazdagabb 10% -a felelős a CO2-kibocsátás 50% -áért. A fejlett gazdaságok leggazdagabb fogyasztói lesznek a prioritásaink. Egy amerikai kísérleti kísérletet 2020 elejére terveznek.

AT: Az Almond token modell rendelkezik egy biztonsági tokennel (ALMA) és egy segédjoggal is, amely jutalmakat kínál (ALMD). Mesélne az ALMD segédprogram token használatának eseteiről?

OB: A projekt felépítése miatt a tech és az IP az alapítvány tulajdonában van, és soha nem szerezheti meg őket harmadik fél. Az ALMA biztonsági token lehetővé teszi a befektetők számára, hogy a zárolási időszakuk után kilépjenek befektetésükből. Reméljük a projektbe történő befektetés demokratizálását is, és az ALMAD érmék konverziója révén elérhetővé tesszük az ALMA biztonsági tokeneket a szélesebb közösség számára. Tisztázandó, hogy az ALMD jutalom token fiat által támogatott stabil érme, nem pedig segédeszköz token. Ennek az útnak az az oka, hogy gyakran több országban is értékesítik a termékeket, ezért szükségünk van egy cross-fiat globális jutalom pénznemre. Ez a jó ALMD stabil érme más lehetséges lehetőségeket is nyit a projekt számára.

Mesélne nekünk az ALMA biztonsági tokenről és annak előnyeiről, amelyeket a befektetőknek nyújt?

OB: Az ALMA biztonsági tokenek hasonló jogokat kínálnak a hagyományos részvényekhez, mint például a tulajdonjog, az osztalékjogok, és jogosultak az EIS-re (feltételektől függően). Tervezzük, hogy 2019 végén tőzsdére veszik őket, hogy korai likviditást biztosítsanak befektetőink számára.

AT: A befektetőket nyilvánvalóan érdekli Almond üzleti aspektusa. Jelenleg azt tervezi, hogy bevételt generál a „Tokenisation Service Díj” révén, amely a kereskedők által felszámított díj. Mesélne erről a díjról?

OB: Több jövedelemforrás létezik, amelyek fő része a Tokenisation Service Díj, amelyet akkor kell felszámítani, amikor fizikai kódokat hoznak létre a partnertermékekre. A díjstruktúra a tokenizált termék kiskereskedelmi értékesítési értékének 0,5% -áról a kiskereskedelmi értékesítés értékének 0,2% -ára csökken. Az egyéb bevételek a marketing és az e-kereskedelmi megoldásokból származnak.

AT: Egy tökéletes világban hol látja, hogy Almond öt év alatt elhelyezkedik?

Öt év múlva reméljük, hogy jelen lehetünk azokban a kulcsfontosságú országokban, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz, és aktív felhasználói bázissal rendelkeznek szerte a világon. Reméljük, hogy szilárd adatokkal és bizonyítékokkal mutatjuk be, hogy segítünk felhasználóinknak csökkenteni szén-dioxid-kibocsátásukat (összhangban a 10 éves 50% -os csökkentési tervünkkel), valamint bizonyítékokkal annak bemutatására, hogyan segítettünk a felelős márkáknak gyorsan piaci részesedést szerezni.

Ha többet szeretne megtudni a manduláról, látogasson el a Mandula weboldal

Befektetői információk állnak rendelkezésre itt

Oliver Boltont megtalálhatja LinkedIn vagy kövesse őt tovább Twitter

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map