Paul Claudius, a BlockState – Interjúsorozat vezérigazgatója

Paul Claudius társalapító & A BlockState vezérigazgatója.

A BlockState egy svájci biztonsági token platform olyan nem banki eszközökhöz, mint a kkv-k tőkéje és az adósság vagy az ingatlan.

Kezdetben hogyan kapcsolódott be a digitális értékpapírokba?

2013 elején tiszta véletlenül botlottam a Blockchainre és a Bitcoinra. Számítástechnikai háttérrel rendelkező barátom ismertette meg a Satoshi WP-vel. Időbe telt, mire rájöttem, hogy a technológia milyen hatást gyakorol a tőkepiacokra és a pénzügyekre. A befektetési banki és magántőke-pályafutásom kezdetén nagyon tisztában voltam a régi folyamatokkal és a magasan fizetett közvetítők költségeivel. Az a lehetőség, hogy a DLT-t katalizátorként használhatom egy egész piac átalakításához, nem csak az új eszközök digitalizálásához, hanem különösen annak lehetősége, hogy hozzáférhetőbbé tegyük őket a szélesebb befektetői kör számára, ezért döntöttem úgy, hogy társalapítóimmal megépítem a BlockState-t..

Az ingatlanon és az adósságon kívül milyen példák vannak a nem bankképes eszközökre?

A blue chipek és más hagyományos eszközök értékelése szempontjából mindig magas szinten vannak. Ugyanakkor a kötvények a legalacsonyabb hozamokat nyújtják, amelyeket az elmúlt években láttunk. Ez ösztönzi a magasabb hozamot biztosító alternatív eszközök iránti keresletet nemcsak az intézményi, hanem a lakossági befektetők számára is. Ezért úgy gondolom, hogy sokkal több kkv-adósságot fognak látni a kibocsátók zsetonok formájában, de egyéb hozamtermelő eszközöket is, például projektfinanszírozást vagy fordított lízinget, amelyek korábban csak kifinomultabb befektetők számára voltak befektethetők, tokenizált értékpapírok révén elérhetővé váltak.

Júliusban a BlockState jelentést tett közzé a jelenlegi globális STO piac állapotáról. Volt-e olyan jelentés a jelentésben, amely meglepett?

Érvényesíteni akartuk a piacon belüli feltételezéseinket. Megállapításaink megerősítették azt a korai stádiumot, amelyben jelenleg vagyunk. Ugyanakkor a szabályozók foglalkoztak az igényekkel és megmutatták hajlandóságukat a szabályozás tisztázására, felépítve azt a szükséges bizalmat, amely szükséges ahhoz, hogy a piac felgyorsítsa azt, amit véleményem szerint 2020 elején látni fogunk. Emellett a másodlagos piacokon a szabályozott tőzsdék révén likviditást biztosító szükséges infrastruktúra hatással lesz a piac 2020-as bevezetésére.

Meg tudna osztani velünk néhány részletet a közelgő Streetlife STO-ról?

A szabályozó jóváhagyásától függően látni fogjuk őket, hogy 2019 negyedik negyedévében vagy 2020 első negyedévében életbe lépnek. Jelenleg csak ezt tudjuk megosztani, mivel a kibocsátási részletek nagy részét egy olyan tájékoztató számára tartjuk fenn, amelyet a Bizottságnak jóvá kell hagynia. szabályozó. A Streetlife STO mellett számos más svájci és német szabályozott kibocsátáson dolgozunk. Amint megkapjuk az összes szükséges jóváhagyást, megosztjuk a frissítést a közösséggel.


Korábban beszámoltunk a BlockState azon szándékáról, hogy számos ERC-20 tokent migráljon az Ethereum blokkláncból egy R3 – Corda által kifejlesztett, privát, elosztott főkönyvbe. Mi volt ennek az oka, és ezt megvalósították??

A DLT alapú pénzügyi piacok alapvető értéke a pénzügyi eszközökhöz való hozzáférés megteremtése. Ezért fontosnak tartjuk az interoperabilitás megteremtését a különböző infrastruktúrák között, amelyek lehetővé teszik a különböző befektetőtípusok számára az ilyen eszközökhöz való hozzáférést. Úgy látjuk, hogy a szabályozott intézmények sok okból hajlamosak a nem nyilvános infrastruktúra előnyben részesítésére, sok értelme miatt. Az R3 kiváló infrastruktúrát kínál ezeknek az ügyfeleknek. Ezért átjárhatóságot kívánunk biztosítani az ERC alapú tokenizált értékpapírjaink között annak érdekében, hogy hozzáférhetővé tegyék azokat az R3 infrastruktúrára támaszkodó piaci szereplők számára..

A Blockstate akár 10 hét alatt is képes STO-t indítani. Meg tudná osztani, mit tesz a BlockState ennek megvalósítása érdekében?

Az életbe lépés időpontját leginkább az határozza meg, hogy a szabályozónak nyilvános ajánlattétel útján jóvá kell-e hagynia a lakossági befektetőket megszólító kibocsátásokat. Ezen kívül a kibocsátóknak általában némi időre van szükségük adománygyűjtő tevékenységük előkészítéséhez.

Ami a technológia és az infrastruktúra beállítási idejét illeti, egy héten belül teljesíthetünk egy kibocsátást. Az új tájékoztató irányelv lehetővé teszi a tagállamtól függő kibocsátást hivatalos tájékoztató nélkül akár 8 millió euróért, így a 10 hét időtartama még tovább csökken.

Melyek a minimális tőzsdei követelmények azoknak a vállalatoknak, akik érdeklődnek az Ön STO szolgáltatásai iránt? Továbbá, hogyan válasszuk ki, mely cégeket / termékeket kell tokenizálni?

Együtt dolgozunk olyan társaságokkal, amelyek vagy nagyon erős közösséggel vagy nagy ügyfélkörrel rendelkeznek, amelyet befektetővé alakítanak, vagy kiforrottabb vállalatokkal, akik egészséges pénzügyekkel rendelkeznek, ezért vonzóbbak a konzervatívabb és kissé intézményesebb befektetők számára is. Jelenleg nincsenek meghatározott akadályok, amelyeket a vállalatnak meg kell tennie. Minden esetet külön-külön vizsgálunk meg.

Azoknak a befektetőknek, akiket érdekel egy STO finanszírozása az Ön platformján, mik azok a részletek, amelyekkel tisztában kell lenniük. Fogad-e amerikai ügyfeleket?

A befektetők elfogadása kizárólag a felajánlástól függ, nem a mi platformunktól. Általában nyilvános ajánlatokkal támogatjuk, amelyek lehetővé teszik mind a lakossági, mind az intézményi befektetők részvételét, ügyelve arra, hogy infrastruktúránk a kibocsátó sajátos igényeit kielégítse önfelügyelet és szabályozott letétkezelő partnerek révén..

Az amerikai ügyfelek különleges esetek, mivel a megfelelési követelmények további folyamatokat és jelentéstételhez kapcsolódó feladatokat hoznak létre. Ezért ügyfeleink gyakran nem fogadják el az amerikai befektetőket kínálatukban.

Van még valami, amit meg szeretne osztani a BlockState-ről?

Mivel ennek a piacnak a fejlesztése korai stádiumban van, szeretném kiemelni azokat a nagyszerű ipari testületeket, akikkel együtt dolgoztunk, akik segítenek a professzionális digitális eszköztér kereteinek kiépítésében. Nagyon tudok kapcsolatba lépni  INATBAEZ EGY és MAMA bárkinek, aki ezen a téren dolgozik.

További információkért látogasson el BlockState, a BlockState Business listánkat, vagy kövesse Paul Claudius a Twitteren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map