Peter Hofmann, a Custodigit – Interjúsorozat vezérigazgatója

Peter Hofmann, a Custodigit, a Swisscom és a Sygnum közös vállalkozása, amely befektetői szintű letétkezelési megoldást kínál a szabályozott pénzügyi intézmények számára.

Peter emellett a Metaco SA igazgatósági megfigyelője és londoni mentora & Partnerek. Korábban különböző vezető beosztásban dolgozott a pénzügyi szolgáltatóiparban olyan vállalatoknál, mint a Cap Gemini, a KPMG, az IBM, a PostFinance és számos induló vállalkozás..

Hosszú távú tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szolgáltatások, a technológia és az innováció különböző szerepekben történő lehallgatásában.

A Custodigit-et a Swisscom és a Sygnum alapította 2018-ban. Elkezdheti részletezni, hogy kik a Swisscom és a Sygnum? 

Swisscom AG Svájc egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója, székhelye Bernben található. A Swisscom 51% -a svájci kormány tulajdonában van. A Swisscom aktívan támogatja a svájci fintech teret, és úgy véli, hogy a pénzügyi ipar az elkövetkező 10 évben jelentősen megváltozik, mivel a fintech induló vállalkozásokban felbomló üzleti modellek jelennek meg. A Swisscom teljes szívvel úgy véli, hogy a jövőben a pénzügyi szektor nagyban támaszkodni fog a mesterséges intelligencia blokklánc-technológiával kombinált használatára. A Swisscom a Custodigit 75% -ával rendelkezik.

Sygnum a világ első szabályozott Digital Asset bankja, amelynek központja Svájcban és Szingapúrban található, és globálisan működik. A Sygnum 2019 szeptemberében kapta meg svájci banki engedélyét, és a bank lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy biztonságos és kényelmes módon, teljes bizalommal fektessenek be digitális eszközökbe. A Sygnum által nyújtott szolgáltatások közé tartozik a Custodigit által épített intézményi szintű letétkezelés, fiat-digitális eszközátjáróval, ügynöki tevékenység, B2B banki szolgáltatások és lombard kölcsönök. 2019. szeptember 18-án a Sygnum első ügyleteit nyilvánosan rögzítették a két legfontosabb blokkláncon, a Bitcoinon és az Ethereumon.

Ön 2009 óta a Swisscom vezető menedzsere. Miért vélte úgy a Swisscom, hogy itt az ideje, hogy belépjen az őrizetbe és elindítsa a Custodigit?

A Swisscom már több éve tanulmányozza a digitális eszközteret. 2017-ben mindannyian tanúi lehettünk a kriptovaluta térben növekvő keresletnek, az ICO fellendülésének és a piaci stagnálásnak 2018 elején. Annak ellenére, hogy a tér nem volt szabályozva, világosan ábrázolta a technológia képességeit és hogyan egyszerűsítheti mindennapjainkat. A Swisscom és mi, határozottan hisszük, hogy a jövő a digitális eszköztérben rejlik, és 2027-re a digitális eszközök a globális GDP legfontosabb részét képezik. Emellett növekvő érdeklődést tapasztalunk olyan pénzügyi intézmények iránt, mint a bankok és vagyonkezelők, akik szeretnének belépni a digitális eszköztérbe. Németországban a BAFIN a jelenlegi szabályozási kezdeményezéseivel a piac számára is újabb kiváltó pontként működik. Amennyire hallottuk, több mint 55 játékos fejezte ki érdeklődését az új Crypto licenc iránt. Ha a jelenlegi digitális eszközök pénzügyi piaci infrastruktúráját elemezzük, azt tapasztaltuk, hogy hiányzik az intézményi szintű piaci infrastruktúra és a hatékonyság hiánya. A Custodigit elképzelése az, hogy támogassa a kriptovaluták, valamint a tokenizált eszközök intézményi szintű piaci infrastruktúrájának felállítását.

A Custodigit intézményi befektetői szintű letétkezelési megoldás révén biztonságos hozzáférést és tárolást biztosít a digitális eszközökhöz. Miért fontos ez a pénzügyi intézmények számára?

Az intézményi befektetők folyamatosan kifejezik érdeklődésüket a digitális eszköztér iránt, és több bank megkezdte azokat a lépéseket, amelyek lehetővé tennék számukra, hogy kriptográfiai ajánlatot nyújtsanak ügyfeleiknek. A letétkezelés és a kereskedés mindig is kihívást jelentett a pénzügyi szolgáltatók számára. A Custodigit intézményi besorolású „Bank in Box” platformot biztosít a szabályozott pénzügyi szolgáltatók számára, így nagy elõzetes befektetések és rövid piacra kerülési idõ nélkül képesek kriptovalutákat és digitális eszközöket kínálni ügyfeleiknek. A pénzügyi intézmények számára fontos, hogy rendelkezzenek a szükséges funkciókkal ahhoz, hogy üzleti folyamataikat (pl. Elszámolás) automatizált módon futtassák, hogy biztosítsák a hatékony, biztonságos és megfelelő üzleti folyamatokat. A beszállítói kockázatok csökkentése érdekében a pénzügyi intézményeknek egy vállalkozásra kész platformra van szükségük, amelyet egy megbízható és stabil szervezet ellenőriz, és biztosít és üzemeltet. Pontosan ezt nyújtja a Custodigit a Swisscom-szal együtt, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a biztonság szempontjából érzékeny banki infrastruktúra üzemeltetésében.

Megvitatná azokat a kiberbiztonsági kockázatokat, amelyek jelenleg fennállnak a digitális eszközök letétkezelésének megoldásaiban?

A digitális eszközökhöz különféle kiberbiztonsági kockázatok kapcsolódnak, és ezek közül kettőt rendkívül fontos figyelembe venni.

  • Privát kulcsok tárolása: Számos kriptográfus tárolja magánkulcsát a laptopján. A hackerek könnyen hozzáférhetnek ezekhez az információkhoz, és miután a kulcsot ellopták, lehetetlen visszaszerezni az alapokat. Miután elveszítette kulcsát, véglegesen elveszíti befektetéseit.
  • Tőzsdék feltörése: Jelenleg a kriptotőzsdék többsége nincs szabályozva, és emiatt nincs azonos szintű kormányzati felügyeletük és ellenőrizhetőségük, mint a hagyományos szabályozott intézményeknek. Az elmúlt néhány évben számos információcsere került a címlapra a biztonsági megsértések miatt. A Coinchecknél több mint 550 millió USD értékű kriptot loptak el a hackerek. A Bithub mintegy 30 millió USD-t veszített el ügyfelei digitális eszközállományából. A Custodigit szorosan együttműködik a biztonsági és ellenőrzési szakértőkkel annak érdekében, hogy intézményi szintű digitális eszköz platformot biztosítson, és a Swisscom bevált infrastruktúráját használja..

Milyen intézkedéseket tett a Custodigit, hogy megvédje az ügyfeleket ezektől a kiberbiztonsági kockázatoktól?

A Custodigitnél nagyon komolyan vesszük a biztonsággal kapcsolatos ügyeket. A Custodigit nem kímélt időt és energiát a végpontok közötti biztonsági keretrendszer meghatározásához, amely holisztikus képet alkot a kockázatokról, és szisztematikusan megtervezi a redundáns ellenintézkedéseket. Ahol csak lehetséges, a Custodigit elfogadta a legmagasabb szintű biztonsági előírásokat, és további lépést tett az eljárásainak és az infrastruktúrájának ellenőrzésére (ISAE tanúsítás). Vállalkozásként kötelesek vagyunk betartani a Swisscom szigorú biztonsági előírásait. Az általunk alkalmazott politikák biztosítják, hogy egyetlen egyén, csapat vagy szervezet sem képes veszélyeztetni az eszközök biztonságát: a feladatok és felelősségek szigorú elkülönítése, minden kritikus tevékenység minimum négy szem ellenőrzése, a személyes tevékenységek és a hátterek rendszeres ellenőrzése, különböző kriptográfiai könyvtárak a nulla napos támadásokkal kapcsolatos kockázatok kezelésére.


Minden tranzakciót több egyén vagy egyének csoportja hagy jóvá.

Megvitatná a Custodigit kliensek által jelenleg elérhető legfontosabb jellemzőket?

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy célpiacunk szabályozott pénzügyi intézmények, például bankok, tőzsdék stb., És platformunk minden szükséges üzleti funkciót kínál a digitális eszközpiaci szolgáltatás nyújtásához. Platformunk lehetővé teszi az ügyfelek számára digitális eszközök vásárlását, eladását, be- és kivitelét (end-to-end). Bármely alapbank rendszerrel integrálható. Emellett támogatjuk az intelligens megrendelések továbbítását különböző likviditási szolgáltatókhoz, például brókerekhez és tőzsdékhez. Biztonsági szempontból a biztonsági rendszert ISAE 3402 és 3000, valamint ISO 27001 és 2000 tanúsítványokkal auditálják. Jelenleg a következő digitális eszközöket támogatjuk: BTC, ETH, XRP, BCH, ERC20. Platformunk fehér színű lehet, adaptálható felhasználói felülettel és API-kkal, vagy elérhető SaaS szolgáltatásként.

Melyek azok az ügyfelek vagy bankok, akiket megvitathat és amelyek jelenleg a Custodigit letétkezelési megoldásokat használják?

Mint tudják, jelenleg a Sygnum bank van az ügyfelünk. Teljes megoldásunkat használják, beleértve az őrizetet és az ügynöki tevékenységet is. Jelenleg tárgyalásokat folytatunk más, Európában található szabályozott pénzügyi intézményekkel. Sajnos a neveket még nem hozhatjuk nyilvánosságra. Megállapodást kötöttünk az egyik legnagyobb viszontbiztosító céggel a digitális eszközök biztosítási fedezetének biztosításáról is. Célunk, hogy megszilárdítsuk bázisunkat Svájcban és Németországban, és terjeszkedjünk globálisan.

Van-e valamilyen korlátozás azon digitális eszközök típusára vonatkozóan, amelyek számára a Custodigit letétkezelési szolgáltatásokat kínál? 

Jelenleg a következő digitális eszközöket támogatjuk: BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, ERC20. A digitális eszközöket általában ügyfelünk kérése alapján választjuk ki. Nincsenek konkrét korlátozásaink; azonban mielőtt digitális eszközt kínálnánk a platformunkon, megtesszük a kellő gondosságot. Ha úgy gondoljuk, hogy a digitális eszköz bármilyen formában vagy formában károsíthatja hírnevünket a piacon, akkor nem vagyunk hajlandók felajánlani. Piaci megfigyeléseink alapján ezek releváns digitális eszközök a pénzügyi intézmények számára. Jelenleg a Custodigit bővíti platformját a tokenizált eszközök irányába is.

Van még valami, amit szeretne megosztani a Custodigitről?

Svájci székhelyű társaság vagyunk, és határozottan betartjuk a svájci bankszektor gyakorlatát. Határozottan hiszünk a hírnév és az ügyfelek pénzének védelmében. Mivel a Swisscom a fő részvényesünk, nagyon komolyan kell vennünk a biztonsági kereteket, és gondoskodnunk kell ügyfeleink pénzének biztonságos tárolásáról. A biztonság és a szabályozás a Custodigit DNS-ében szerepel.

Köszönjük a remek interjút, látogasson el azokhoz az olvasókhoz, akik többet szeretnének megtudni Custodigit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map