Rob Viglione, a Horizen – Interjúsorozat vezérigazgatója és társalapítója

Rob Viglione a csapat vezetője és társalapítója Horizen, egy blockchain platform, amelynek célja az alkalmazásokban gazdag és befogadó ökoszisztéma lehetővé tétele az élvonalbeli oldallánc-megoldások révén. Formálisan képzett fizikus, matematikus és katonatiszt, Rob műholdas radarokkal, űrhajóhordozó eszközökkel és harci támogató hírszerzéssel kapcsolatos tapasztalatai sokat tudtak arról, hogy miként változtathatja meg a blokklánc technológia a globális társadalmak pályáját.

A kezdetektől fogva részt vett a blokkláncban. Hogyan kezdték megismerni a technológiát??

A Slashdot 2011-ben megjelent egy cikket, amely kiemelte a Bitcoin dollárparitását, és amely felkeltette a figyelmemet. Mint aki egyre jobban aggódik a globális pénzügyi rendszer egyensúlyhiánya miatt, a Bitcoin tökéletes kísérletnek tűnt a szabadpiaci pénz létrehozásában a digitális kor számára.

Mikor jöttél rá először, hogy hozzájárulni szeretnél a blokklánchoz és a kriptovalutához?

Sok máshoz hasonlóan, akik a kezdetek kezdetén rajongtak a Bitcoin iránt, miután elkezdtem belemerülni, és a pénzemet oda helyeztem, ahol az ideológiai szájam volt, nem tehettem róla, hogy nem akarok aktív részt venni a pénzügyi forradalomban. Túlságosan izgalmas volt passzívan figyelni a pálya szélén! Az első dolog, amire akkor gondoltam, az volt, hogy fizika vagy matematika oktatást kínáltam a Bitcoin számára, de furcsa módon ennek nem volt nagy piaca! Végül aktívan részt vettem azzal, hogy oktatási találkozókat szerveztem Afganisztánban, miközben ott voltam kiküldött. Ez a korai tapasztalat formálta azon nézeteimet, hogy a kriptográfia hol gyakorolhatja a legnagyobb marginális hatást a jólétre, főként a világ kevésbé stabil és politikailag ingatagabb részein.

Számos korai projektben vett részt, mint például a Bitshares, a BlockPay, a Zclassic, a Seasteading és a Bitgate. Melyek voltak azok a legfontosabb tanulságok, amelyeket megtanult arra, ami működni fog vagy nem fog működni a piacon?

Annyi tanulságot kellett levonni! A legnagyobb az ellenálló képesség értéke és egy erős csapat felépítése, amely képes a kripto őrült volatilitását átdolgozni. Ez az ipar rendkívüli ingadozáson és túl gyakori hype ciklusokon megy keresztül, amelyek könnyen elterelhetik a projekteket az alapvető küldetésekről és a szilárd alapok megteremtéséről. A kihívás az, hogy hosszú távon összpontosítson, miközben az időszakos mániákban kevés, de értékes jelet kell beépíteni a zajáradatból, de főleg azért, hogy elég hosszú ideig életben maradjon, hogy valós értéket teremtsen!

Mi inspirálta a Horizen elindítását?

Eredetileg hobbi projektként társalapítottam a Horizent, miközben PhD-értekezésemet összecsomagoltam, és soha nem az volt a célja, hogy úgy robbantson, mint amilyen. Két hozzájárulásunk volt a Bitcoin ökoszisztémához, és a saját kísérletünk elindítása tűnt a legjobb megközelítésnek a dolgok gyors elvégzéséhez. Az első rész a fenntartható közgazdaságtan kriptográfiai bevezetése volt, a fő gondolat az volt, hogy sokféle érdekelt fél létezik, amelyek hozzájárulnak a decentralizált ökoszisztéma sikeréhez, és a fenntarthatóság azt jelenti, hogy mindenkinek kártérítésre van szüksége. A másik nagy ötlet, és az, amelyet az emberek főleg a Horizennel társítanak, a magánélet méretének növelése. Most egy olyan világban élünk, ahol az adatok exponenciálisan növekvő értékkel bírnak, és az emberek arra a valóságra ébrednek, hogy akaratlanul is nagy technikával szerződtek a fausti alkuba, hogy cserébe cserébe lemondjanak a magánélet és a saját adataikhoz fűződő jogokról. a platform használatához. Meglátásunk nyilvánvaló: nincs ok úgy gondolni, hogy ezek a dolgok egymást kizárják, és az építési technológiai ökoszisztémák több milliárd dolláros piaca van, ahol az emberek ellenőrzik adataikat és megőrzik magánéletüket.

Meg tudná mondani, mi is az a Horizen, és miért számít??

A Horizen a világ legnagyobb, interoperábilis blokklánc-hálózata, amely a felhasználók és az alkalmazások adatvédelmére összpontosít. Az ökoszisztéma megszakítja a nagy technológiai platform üzleti modelljeit abban, hogy a felhasználók irányíthatják adataikat, teljes magánéletet választhatnak, és közvetlenül részt vehetnek a hálózat teljesen decentralizált infrastruktúrájában. Ez minden eddiginél fontosabb egy olyan világban, amely arra ébred, hogy az adatok valós és hatványosan növekvő értékkel bírnak, és a magánélet elfogadhatatlanul sérült digitális életünk minden szintjén.

2020 júliusában elindult a Zendoo, egy decentralizált és testreszabható oldallánc megoldás béta kiadása. Azok számára az olvasók számára, akik nem ismerik az oldalláncot, meghatározhatnák nem szakkifejezésekkel?

Az oldallánc egy párhuzamos blokklánc, amely átjárható egy másik lánccal. Zendoo a Horizen blokklánc-interoperabilitási protokollja, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy elindítsák saját, teljesen testreszabható blokkláncaikat, amelyek együttműködnek a Horizen hálózattal, elnyerik a méretgazdaságosságot, amelyet a hálózat biztosít nagy infrastruktúrájával, valamint egy kifinomult kriptográfiai eszköztárral rendelkezik a felhasználók és az alkalmazások számára. magánélet. A Zendoo különlegessége, hogy ez az első teljesen decentralizált oldallánc-protokoll a blokklánc-iparban.

Hogyan viszonyul a Zendoo oldallánc ahhoz, ami jelenleg a piacon van, és hogyan teszi lehetővé a vállalkozások és fejlesztők számára, hogy megfizethető módon hozzanak létre privát vagy nyilvános blokkláncokat?


A Zendoo az első teljesen decentralizált oldalláncprotokoll a blokklánc-iparban, ami azt jelenti, hogy nem igényel megbízható feleket a láncok közötti tranzakciók érvényesítésére, és így biztonsággal rendelkezik. Egy másik fontos különbség a korábbi oldallánc-rendszerektől az, hogy a Zendoo aszimmetrikus protokoll, mivel a fő Horizen blokkláncnak semmit sem kell tudnia egyetlen oldalláncról sem, de az oldalláncoknak szorosan nyomon kell követniük a fő blokkláncot. Ily módon a fejlesztőknek teljes szabadságuk van a blokkláncaik testreszabására anélkül, hogy bármilyen változtatást igényelnének a Horizen mainchain-ban, ami korlátozó engedélyezési szűk keresztmetszetet jelentene a növekedésben.

Mesélne a ZEN-ről és arról, hogy milyen előnyöket nyújt a tulajdonosoknak?

ZEN a tranzakció pénzneme és a Horizon hálózat használati érme. Az érme szempont olyan, mint a Bitcoin, mivel korlátozott mennyiségű, valaha felszabaduló készlet van, az emisszió teljesen decentralizált, ahol munkát kell végezni annak megszerzésére, és a Zendoo-val a ZEN egyfajta tranzakcióként „gázként” is használja a alkalmazás platform. Van itt egy egyedülálló értékajánlat abban, hogy a ZEN-tulajdonosok az Ethereumhoz hasonló segédprogramigénnyel kapják meg a Bitcoin kínálati korlátait..

Van még valami, amit szeretne megosztani a Horizennel kapcsolatban? 

Egyre jobban tudatában van a technológiának, hogy az ökoszisztémák megkövetelik a közösséget az ügyfelekkel szemben, és pontosan így gondolkodunk a felhasználóinktól az első naptól kezdve. A Horizen egy olyan közösségi startup, amely véletlenül a blockchain technológiát használja küldetésének teljesítéséhez, és megzavarja azt a sokezermilliárd dolláros ipart, amelyre szükség van. A közösség fogalma olyan alapvető immateriális javakkal kezdődik, mint a tisztelet, a befogadás és az átláthatóság, amelyek eddig megalapozták egy ilyen erős, összetartó és pozitív közösséget, amely robbanásszerűen.

Köszönjük a remek interjút, látogasson el azokhoz az olvasókhoz, akik többet szeretnének megtudni Horizen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map