Taras Kulyk, a Blockchain üzletfejlesztési igazgatója a Core Scientificnél – Interjúsorozat

Taras Kulyk a Blockchain üzletfejlesztési vezető alelnöke a Core Scientific. Kulyk úr karrierje a digitális eszközök, a befektetési banki és a technológiai szektorban egyre vezetőbb szerepek révén haladt előre. A digitális eszközök bányászati ​​infrastruktúrájának üzemeltetésével és fejlesztésével foglalkozó csapatokat épített és vezetett szerte a világon. Emellett kapcsolatokat ápolt és irányított a globális technológiai vezetőkkel, köztük a Samsung-szal és az Ennoconn-nal. A digitális eszköz szektorban végzett munkája előtt Taras befektetési bankár volt, amely a média és a technológia szektorát fedezte le TD Securities-szel.

Ami eredetileg vonzotta a blokklánc és a digitális eszközök felé?

Kezdetben a blokklánc és a digitális eszközök vonzották azt az előfeltevést, hogy az alapul szolgáló technológia arra épült, hogy megzavarhatja a pénzügyeket és az értékcserét, akárcsak az internet megzavarta a kereskedelmet és gyakorlatilag az egész életmódunkat. A korai stádiumtól kezdve részese lenni ennek a fajta technológiai változásnak nemcsak izgalmas volt, hanem a „kreatív rombolás” oktatási tapasztalata is.

Meg tudná vitatni, hogyan váltott át a befektetési banki tevékenységről a bitcoin bányászatra?

Majdnem 3,5 évet töltöttem befektetési banki tevékenységben, amely a hagyományos bányászati ​​(arany, PGM, vasérc, réz stb.) És TMT szektorokat fedezte a BMO tőkepiacokkal és a TD Securities-szel, úgy döntöttem, hogy ahelyett, hogy maradnék és találnék egy egyre nagyobb szerepet tölt be a banki ügyekben, hogy kipróbálhassam az iparágon belüli szerepemet; kifejezetten blokklánc.

Találtam egy üzletfejlesztési szerepet Torontóban, a Decentral-lal, a Jaxx forró pénztárca megalkotójával. A 2017-es ICO-őrület közepén voltunk, és volt szerencsénk együtt dolgozni és találkozni a digitális eszközök ökoszisztémájának számos jelentős csapatával. Sokan ezt nem veszik észre, de az Ethereumot a kanadai Torontóban alapították és hozták létre.

A Decentral-tól felvettek egy privát családi irodába, hogy növeljék globális bányaflottaikat, miközben az infrastruktúra és a bitcoin bányászat révén a digitális eszközterületre törekedtek. A többi, mint mondják, történelem …

Hol vannak a Core Scientific digitális bányái földrajzilag?

A Core Scientific digitális bányákkal / tárhelyekkel rendelkezik öt adatközpontban – kettő Észak-Karolinában, kettő Georgia államban és egy Kentucky-ban..

Milyen digitális eszközöket bányásznak jelenleg?

A Core Scientific ügyfelei jelenleg bányászhatják a BTC, a BCH, az ETH, az ETC, a SiaCoin, a Zcash és még sok más alt érmét. Ügyfeleink elsősorban SHA256 ASIC-okat bányásznak, de nagyon nagy és növekvő grafikus processzorokból és újabb, nem SHA256 ASIC-okból áll rendelkezésünkre.

Gyakran hiányzik a szabályozási egyértelműség a digitális bányászat körül, hogy milyen típusú szabályozásra van szükség az intézményi befektetők további részvételének ösztönzéséhez?

Az elmúlt negyedévekben láttuk, hogy a döntéshozók több szabályozást tisztáznak a kriptográfia körül. Legfőképpen júliusban a Pénzváltó Irodája (OCC) értelmező levélben jelentette be, hogy a szövetségi szinten szabályozott bankok és takarékszövetkezetek a kriptovalutához kapcsolódó kriptográfiai kulcsok letétkezelése mellett a kriptográfiai kulcsok letétkezelése mellett a szövetségi úton szabályozott bankok és takarékszövetkezetek számára is szolgáltatást nyújthatnak. ügyfelek.

Bár ez a helyes irányba tett lépés, számos további dolog van, amelyet a kormánynak meg kell tennie a digitális bányaipar támogatása érdekében. Konkrétan a digitális eszközbányászati ​​hardverek tarifáinak csökkentése vagy megszüntetése, az adózási teher enyhítése a külföldi közvetlen külföldi befektetések ösztönzése érdekében az amerikai székhelyű digitális eszközbányászokba, valamint ösztönzők létrehozása a digitális bányászat ösztönzésére, hogy a megújuló energiaforrások felhasználására összpontosítson. áramigény.


Az intézményi befektetők növekvő érdeklődésével egyre inkább nemzeti elengedhetetlenné válik, hogy a digitális eszközöket komolyan vegyék a szabályozók. A Core Scientific-nél örülünk a digitális eszközök iránti növekvő általános elfogadásnak és szabályozási hangulatnak; és határozottan várjuk, hogy az Egyesült Államok folytassa kriptóbarát politikáinak adaptálását annak érdekében, hogy hazánk továbbra is igazi éllovaként léphessen fel a globális digitális bányaiparban.

Vannak-e aggályok az ellátási lánccal olyan beszállítókkal, mint a Bitmain?

Nagyon szoros együttműködésben vagyunk a Bitmain Technologies céggel. A Bitmain rendkívül professzionális, és az ügyfelek nevében megrendelt gépeket továbbra is gyorsan és hatékonyan szállítjuk, túl sok késedelem nélkül.

Az elmúlt három évben szorosan együttműködtünk a Bitmainnal, elindítottuk a első Hangyakiképző Akadémia Kínán kívül és megkönnyíti a lemezvásárlást 17 595 egység S19 Antminer korábban ebben az évben. Újabban a Core Scientific-t is a Bitmain egyedüli szövetkezetének nevezték el javító központ Észak-Amerikában. A Core Scientific remek munkakapcsolatokat ápol beszállítóinkkal, és nem aggódik azzal kapcsolatban, hogy képesek-e minket és ügyfeleinket kiszolgálni.

Hogyan tudják a befektetők a lehető legjobban fedezni a digitális bányászattal járó kockázatokat?

A befektetőknek valóban sok időt kellene eltölteniük a kellő gondossággal azoknak az üzemeltetőknek a teljesítésével, amelyekkel jelentős összegű tőkét kívánnak elhelyezni. Ha a műveleteket lebonyolító csapat nem található online … gondold át. A Core Scientific többéves ellenőrzési felülvizsgálatot tett le az E&Y, és arra összpontosítanak, hogy ennek a szektornak érett legyen a hitelessége.

Meg tudná vitatni, hogy kik a jelenlegi vezetők a digitális bányászati ​​térben?

Míg Kína vitathatatlanul vezető szerepet tölt be a bitcoin bányászatban, a bitcoin bányászati ​​térképet készített a Cambridge-i Egyetem a közelmúltban jelezte, hogy a bányászati ​​hashrate globális diverzifikációja növekszik, és olyan régiók, mint Észak-Amerika, Kelet-Európa és a Közel-Kelet versengenek globális vezetővé válni. Különösen Észak-Amerika jelent meg globális bányászati ​​központként az ideális geopolitikai éghajlat, az energetikai infrastruktúra és az olyan szereplők fokozott intézményi érdeklődése miatt, mint pl. Digital Currency Group (DCG), aki nemrég jelentett be 100 millió dolláros beruházást terjeszkedni Észak-Amerikában a bitcoin bányászatba.

A Core Scientific további blokklánc típusú szolgáltatásokat is kínál, megvitatná, mik ezek?

Bár jelenleg nem tudok megvitatni az általunk kínált szolgáltatásokat, azt mondhatom, hogy a közeljövőben számos izgalmas új ajánlatot fogunk bejelenteni.

A Core Scientific adattudományi megoldásokat kínál azoknak a vállalatoknak, amelyeknek mélyreható tanulást kell használniuk. Megbeszélné, hogyan segíthet a Core Scientific ezen a területen működő vállalatoknak?

A nagyteljesítményű számítástechnika és a mesterséges intelligencia közeledik egymáshoz, hogy olyan megoldásokat hozzon létre, amelyek számos iparágra kiterjednek, a szeizmikus elemzések elvégzésétől az olaj- és gáziparban, a komplex kockázatok kiszámításáig a pénzügyi piacokon..

A Core Scientificnél az NVIDIA-val, a GPU feltalálójával, valamint a felhő-adatszolgáltatások terén vezető NetApp-nal partneri kapcsolatban állunk annak érdekében, hogy ingyenes hozzáférést biztosítsunk az AI-hez és az adatmérnöki infrastruktúrához a GPU által gyorsított új koronavírus-kutatáshoz. Újabban mi bizonyos eszközöket és technológiákat szerzett az Atriótól, teljesítménykritikus AI és nagyteljesítményű számítástechnikai felhőszolgáltató vállalat, amely lehetővé tette számunkra, hogy segítsen a kutatóknak felgyorsítani az AI-alapú genomikai kutatásokat a járvány leküzdésében.

Van még valami, amit meg szeretne osztani a Core Scientific-ról?

Arra összpontosítunk, hogy folytassuk az észak-amerikai digitális eszközök bányászatának felgyorsítását, mivel számos izgalmas bejelentést tervezünk a negyedik negyedévre, amelyek alig várjuk a megosztást.

Köszönjük a remek interjút, látogasson el azokhoz az olvasókhoz, akik többet szeretnének megtudni Core Scientific.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map