Zoe Adamovicz, a Neufund – Interjúsorozat vezérigazgatója és társalapítója

Zoe Adamovicz a Neufund vezérigazgatója és társalapítója. Tapasztalt vállalkozó és alkalmi angyal befektető.

Zoe szenvedélyesen hat az épületgépészeti vállalkozásokra, amelyek hatásosak, pozitívak, ugyanakkor nyereségesek és hatalmasak. A Neufund előtt megalapította a Xyo céget, amely újragondolja, hogyan fedezik fel az emberek az alkalmazásokat, a Priori Data (alkalmazásbolt-intelligencia) és a Concise Software szoftvert, amely szoftverfejlesztési és mérnöki szolgáltatásokat nyújt..

RS: A Neufundot „tőzsdének nevezik, a kezelő mögött nincs”. Milyen hasonlóságokat és különbségeket mutat a Neufund egy hagyományos tőzsdéhez?

ZA: Egyrészt a Neufund olyan technikai ökoszisztémát biztosít a vállalatok számára, amely lehetővé teszi számukra a tőkéjük szimbolizálását, másrészt az értékpapír-felajánlások elsődleges piacaként szolgál, ami megkönnyíti a vállalatok számára a kvázi IPO bevezetését a Blockchain-on. Ez utóbbi emlékeztetheti a befektetőket a tőzsde jellemző szerepére. Az ilyen tokenizált értékpapírok másodlagos kereskedelme azonban a Neufund platformon kívül zajlik. A protokollunk révén tokenizált részvény ERC20-kompatibilis, ami azt jelenti, hogy technikai szinten lehetőség van a tokenek kereskedésére bármilyen kriptográfiai tőzsdén.

RS: Mi az az előnye, ha kvázi IPO-t hajtanak végre a Blockchain-en, szemben egy tipikus tőzsdén történő tőzsdei bevezetéssel?

ZA: Az STO lebonyolítása sokkal könnyebben elérhető a vállalatok számára, mint egy hagyományos tőzsdén tőzsdére lépni. Nyilvános ajánlatot vezethet a Blockchain-on szinte költség nélkül és a növekedés bármely szakaszában. Érdekes megfigyelni, hogy a meglévő adománygyűjtő piaci STO-k mely hiányosságot fogják kitölteni. Úgy gondoljuk, hogy ez egy természetes alkalom az IPO előtti szakaszra, amikor a vállalat túl nagy egy tipikus VC fordulóhoz, és túl kicsi ahhoz, hogy IPO-t nyújtson be.

A Blockchain nyilvánosságra kerülése különböző előnyökkel jár mind az ajánlattétel előtti, mind pedig utáni kínálatban. A vállalatoknak már nem kell több közvetítőt bevonniuk kínálatuk különböző szakaszaiba, a fedezeti táblázatuk valós időben frissül, és a befektető mostantól nagyobb rugalmassággal kezelheti eszközeit. Figyelemre méltó a tokenizált eszközök programozhatósága is, ami azt jelenti, hogy a kibocsátók magukba az eszközbe beilleszthetik a közüzemi funkciókat, például az automatizált osztalékelosztást. Ugyanakkor a Blockchain nyilvános ajánlattétele magában foglalja a tőzsdére lépés minden tipikus előnyét, valamint a másodlagos ajánlatok könnyű lebonyolításának lehetőségét..

RS: Ön szerint milyen típusú befektetőket vonzana a Neufund ökoszisztémája?

ZA: A legutóbbi és egyben első biztonsági token-kínálatunk során nagyon sokféle befektetői csoportot vonzottunk, köztük olyan kiemelkedő kockázatitőke-társaságokat, mint az Atlantic Labs vagy a Freigeist Capital, valamint angyalbefektetőket, akik közül sokan nem rendelkeztek korábbi tapasztalatokkal ezen a területen . Különösen érdekesnek tartjuk ezt a folyamatban lévő vitát szem előtt tartva arról, hogy a Blockchain hogyan fogja befolyásolni a kockázati tőkevilágot. Számunkra a Blockchain felajánlásának lebonyolítása nem ellentétes a tipikus befektetési körökkel, hanem inkább növeli azokat, ami olyan szükséges likviditást hoz, amely eddig csak a tőkepiacokon létezett.

De ez még nem minden, sok kripto- és lakossági befektetőtől is széles körű érdeklődést kapunk. Az előbbiek úgy látják, hogy a Neufund biztonságos módja a kriptotőkéjük befektetésének, míg utóbbiak értékelik azt a könnyűséget, amellyel később megvalósíthatják befektetéseiket és eszközeiket.


RS: Miért jó platform a Neufund számára a befektetők számára a befektetéseikhez??

ZA: A Neufund különböző ajánlatokkal rendelkező piacként működik, különböző vállalatoktól érkezik, és arra ösztönözzük az összes befektetőt, hogy minden lehetőséget önállóan vizsgáljanak felül. Azonban a Neufundon keresztül kínált összes részvény token hasonló előnyökkel rendelkezik a hagyományos piacokról ismert papír alapú eszközökhöz képest.

Először is, a token tulajdonosok, miután szabályozták, hozzáférhetnek a befektetők globális készletéhez több másodlagos tőzsdén keresztül, ami potenciálisan növeli a likviditást. Másodszor, ezek programozható eszközök, amelyek lehetővé teszik a hasznossági funkciók beágyazását, mint például az automatikus osztalékelosztás vagy szavazási mechanizmusok. Harmadszor, egy valódi eszközt sok zseton képviselhet, ami csökkenti a lakossági befektetők belépési akadályait.

Ami a Neufundot kiemeli az elsődleges kibocsátási platformok közül, amelyek közül sok az elmúlt hónapokban jött létre, az egyedülálló szimbólum közgazdaságtanunk – a platformunkon keresztül végrehajtott minden befektetés számára a befektetők a Neufund platform gazdaságos tulajdonosaivá válnak, és így igényelhetik az általunk generált bevétel részvényeit. Gyakran hasonlítjuk a NASDAQ-on keresztüli befektetésekhez a Facebookon, de a Facebook saját tőkéjén felül a befektetők kapnak egy darabot a NASDAQ-ból.

RS: Milyen típusú vállalatok a legalkalmasabbak a Neufunddal történő indításra?

ZA: Nagyon sok vállalat van folyamatban, és még sok olyan vállalkozás van, amely érdeklődést mutat a velünk történő adománygyűjtés iránt. Ezek közül tizenegyet már 2018-ban nyilvánosan bejelentettek. A növekedés különböző szakaszaiban vannak (vetőmag, A, B, D sorozat) és különböző termékekkel (banki szolgáltatások, tárgyak internete, mobilitás). Ami fontos, hogy nem kell feltétlenül kapcsolódniuk a Blockchainhez.

RS: Miért indítsák el a vállalatok a Neufundot más versenytárs platformokkal szemben??

ZA: Először is, a Neufund áll a tömeg mellett, mivel arra törekszünk, hogy a világ minden tájáról érkező, különböző pénzügyi helyzetű emberek számára elérhetővé tegyük a kínálatot, minimális jegyig, amely akár pár száz euró is lehet. Ez lehetővé teszi a befektetők globális közösségének történő felajánlást. Másodszor, a vállalatoknak teljes körű technikai és jogi támogatást nyújtunk a biztonsági token-ajánlataik előkészítése során, például szükség esetén még tájékoztató sablont is biztosítunk számukra.

RS: Tavaly nyáron az MSX-szel (a máltai tőzsde innovációs részlege) álltál kapcsolatba, milyen előnyökkel jár ez a Neufund számára? És bejelentette a partnerséget az ipar vezetőjével is Binance tavaly nyáron, tudnál többet mondani a Binance partnerségről és annak következményeiről?

ZA: Mindkét partnerség célja a nagy szükségletű likviditás megteremtése és a teljes környezet megteremtése a Neufund protokollkészlete révén kibocsátott biztonsági tokenek kibocsátásához és későbbi másodlagos kereskedelméhez..

RS: Mi a legnagyobb kihívás, amellyel a Neufund szembesül az első biztonsági token elindításával, és hogyan tervezi ezt legyőzni?

ZA: A legtöbb kihívással az előajánlás szakaszában szembesültünk. Ennek része volt annak biztosítása, hogy jogi architektúránk megfeleljen és biztonságos legyenek a technikai megoldások. Most, hogy a tokenek hamarosan megjelennek, ami az aláírási időszak után fog megtörténni, az irányítási rendszer és a körülötte lévő UX kiépítésére összpontosítunk.

RS: A Neufund ICO-t végzett 2017-ben, és hozzávetőlegesen 15 millió dollárt gyűjtött. Mi lesz a segédprogram-tokenekkel, amikor a Neufund elindítja az új részvény-tokent?

ZA: Az ICBM (Initial Capital Building Mechanism) során 12,5 millió eurónak megfelelő összeget sikerült biztosítani. Fontos megjegyezni, hogy a Neufund nem volt hozzáférhető ezekhez az alapokhoz. Az elkötelezett ETH és EUR egy okos szerződéshez kötött, és a befektetők képesek lesznek befektetni őket a Neufundon keresztül érkező jövőbeli ajánlatokba. Korai elkötelezettségük fejében a befektetőket NEU tokenekkel jutalmazták, amelyek a platformon való gazdasági tulajdonjogot képviselik. Ezekkel a befektetők igényt tarthatnak a Neufund által elért bevételekre.

RS: Ön Berlinből származik, ahol nagyszerű a blockchain közösség. Segített-e ez a közösség a Neufund fejlődésének elősegítésében??

ZA: Igen, teljesen. Neufund csodálatos közösség veszi körül itt, Berlinben, amely hozzáférést és a Blockchain fejlesztésében a legfelsőbb elmék támogatását kínálja. Németország érdekes kereszteződésben van a hagyományos kockázati tőke, a startupok innovatív szelleme és az EU felé vezető szabályozási kapu között.

RS: Van még valami, amit el akarsz mondani az olvasóknak a Neufundról? 

ZA: A blockchain az egyik legnagyobb lehetőség, amelyet a modern történelemben bemutattak nekünk. A decentralizáció végső soron a lehetőségek kiegyenlítéséről szól, így a harmadik világból származó fiatal vállalkozó ugyanolyan hozzáférést kap, mint egy gazdag befektető. Nem elegendő olyan megoldásokat építeni, amelyek a meglévő piacok hibáit csak a bevételek növelése érdekében örökítik meg. Mi, mint a Blockchain közösség, jobban tudunk és kell is tennünk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map