Chrissa McFarlane, osnivačica i izvršna direktorica tvrtke Patientory Inc – Interview Series

Chrissa McFarlane je izvršna direktorica tvrtke Strpljiva, globalna služba za upravljanje zdravljem valuta i stanovništva koja regulira i osigurava podatke o pacijentima, a Becker’s Hospital Review imenovao je jednom od vodećih žena koja je „ostavila trag na polju medtech“. Ona je također autor BUDUĆE ŽENE: Manjinsko žensko poduzetništvo i četvrta industrijska revolucija u doba Blockchaina i kriptovaluta.

Osnovali ste Patientory 2015. godine, nakon što ste bili frustrirani pacijentima koji nisu imali pristup središnjem spremištu vlastitih zdravstvenih podataka. Možete li podijeliti s nama koji je trenutni problem s pacijentima koji imaju pristup njihovim informacijama i kako Patientory predlaže da se to riješi?

Industrija informacijske tehnologije u zdravstvu već se dugo suočava s problemima interoperabilnosti. Međutim, pristup privatnim zdravstvenim podacima problem je koji se nedavno pojavio zbog digitalizacije medicinskih kartona, što je stvorilo zasute vrtne vrtove. Zbog HIPAA politika i propisa, organizacijama je bilo teško slobodno dijeliti informacije koje se nalaze na zasebnim i pojedinačnim portalima pacijenata sa svim pružateljima skrbi i dionicima kojima bi informacije mogle biti potrebne kako bi pružile najbolju njegu. Pacijent se s ovim problemom bavi frontalno, stvarajući proizvode koji omogućuju neometanu integraciju svih zdravstvenih kartona pacijenta i na strani pacijenta i pružatelja usluga.

U izvornoj tehničkoj knjizi predložili ste SaaS poslovni model, pri čemu prodajete softver zdravstvenim organizacijama u kojima pacijenti i potrošači mogu preuzeti besplatnu aplikaciju. Je li se poslovni model pomaknuo od tada?

Još uvijek funkcioniramo na SaaS poslovnom modelu za poduzeća, dok potrošačima nudimo korisnu aplikaciju za zdravstvene podatke. Za poduzeća pružamo SaaS u obliku našeg NEITH Enterprise Solution. Neith tada izravno surađuje s našom korisničkom aplikacijom za strpljenje, Strpljiva, za rješavanje i poboljšanje troškovne učinkovitosti i ishoda zdravstvene zaštite za pacijenta.

Osobno ste sudjelovali u intenzivnom tromjesečnom radu Program akceleratora Boomtown u Boulderu, Colorado. Možete li podijeliti svoje iskustvo i ono što ste stekli sudjelovanjem u ovom programu?

Svoju smo tvrtku osnovali otprilike tjedan dana prije pridruživanja programu ubrzavanja Boomtown u Boulderu u Koloradu. Ovaj nam je program neizmjerno pomogao u zamišljanju onoga što želimo stvoriti i koje probleme želimo riješiti našim proizvodima. Naše iskustvo u Boomtownu pomoglo nam je da postavimo temelje za rješavanje nedostataka koje smo otkrili na tržištu zdravstvene zaštite.

Možete li razgovarati o svom iskustvu pokretanja jedne od prvih inicijalnih ponuda kovanica (ICO) u 2017. godini?

Ovaj je postupak definitivno bio izazov za naš tim. Započeli smo s industrijom koja nije bila dobro poznata i radili smo na tome da se pozabavimo vjerodostojnošću prostora i promoviramo njegovu dugovječnost – nešto što šira javnost tek sada shvaća.

U početku je bilo teško izraditi proizvod za industriju, poput zdravstvene zaštite, koja se sporo mijenja i usvaja nove tehnologije. Kroz ovaj proces naučili smo da se moramo ubrzati i neprestano raditi na uspostavljanju svoje marke i naših proizvoda kao vodećih mislilaca koji povezuju ovu novu tehnologiju sa postojećim zdravstvenim tržištem.

U tvoja knjiga jedan od najvećih problema koje ste opisali bila je poteškoća u pristupu rizičnom financiranju kao žena, a posebno kao manjina. Imate li savjet za žene koje se suočavaju sa sličnim problemima i kojima možda nije ugodno pokretanje ICO-a?

Preporučio bih da se traži što više alternativnih načina financiranja. Opcija za mogućnosti ulaganja koja je nedavno porasla u popularnosti je crowdfunding. Mnogo je opcija kada je riječ o ovoj vrsti ulaganja, uključujući i regulacijsku ponudu CF koja tvrtkama omogućuje izravno ulaganje od ulagača, kao i razne platforme koje omogućavaju institucionalnim i neinstitucionalnim ulagačima da se uključe u projekte do kojih im je stalo. Vjerujem da je ovo dragocjena opcija za pojedince koji žele pokrenuti svoju tvrtku, posebno kada je riječ o prvom krugu financiranja koji je toliko bitan u omogućavanju poduzetnicima da grade svoje proizvode i pokažu njegovu vrijednost.

U svojoj knjizi raspravljate o važnosti fleksibilnosti posebno za poduzetnice. Možete li ukratko podijeliti svoje stavove o ovome?

Po mom mišljenju, fleksibilnost je jedan od najvažnijih atributa uspješnog poduzetnika. Konkretno, poduzetnice se susreću s mnogim preprekama i preprekama za uspjeh i ostajući fleksibilne u stanju su prevladati ove izazove.


Budući da je srž uspješnog poduzetnika svladavanje izazova, fleksibilnost može imati oblik preusmjeravanja od početnog cilja tvrtke ili proizvoda kako bi se, na primjer, odrazile trenutne tržišne prilike ili druge neočekivane prepreke koje se javljaju tijekom procesa pokretanja. Ove godine je, primjerice, pandemija COVID-19 premjestila tržište na neviđen način, a poduzetnici su bili prisiljeni prilagoditi se tome.

Početkom 2019. godine, Patientory Inc. i IrisGuard najavio integracija IrisGuard-ove tehnologije biometrijske provjere autentičnosti s aplikacijom Patientory. Možete li razgovarati o ovom partnerstvu i prednostima upotrebe biometrijske tehnologije IrisGuard?

IrisGuard omogućuje prepoznavanje šarenice od kraja do kraja, identificirajući pojedince bilo gdje sa svijetom sa 100% sigurnošću. Naše partnerstvo s IrisGuardom omogućilo je bliži uvid u upravljanje podacima i klinička ispitivanja. Integrirali smo se s IrisGuard prilagođavanjem Android rješenja naše aplikacije Patientory (jer je telefon s kamerom potreban za pristup ovoj vrsti tehnologije). Integracija pruža dodatni sloj sigurnosti prilikom pristupa biološkim podacima pacijenta.

Možete li nam dati neke detalje o tome kako se PTOY tokeni koriste na platformi?

U osnovi, PTOY tokeni dio su mreže PTOYMatrix Blockchain, koja osigurava i provjerava pohranu podataka o privatnim zdravstvenim podacima na mreži. Za Patientory Inc, kao decentraliziranu aplikaciju na mreži, token se koristi kao alat za poticanje za nagrađivanje zdravog ponašanja. Kao primjer, kada koriste aplikaciju, korisnici se nagrađuju PTOY tokenima kada ispune određene mjesečne wellness ciljeve.

Postoji li još nešto što biste željeli podijeliti o Patientoryu?

Tijekom prošle godine svjedoci smo finalizacije Zakona o lijekovima 21. stoljeća koji od zdravstvenih organizacija zahtijeva da trećim stranama omoguće pristup njihovim zdravstvenim informacijama. Kroz razna partnerstva, PTOYMatrix može prikupiti podatke iz preko 10 000 zdravstvenih sustava kako bi pružio samo-suvereni identitet i ne-identificirane podatke za korisnike u medicinsku evidenciju.

Hvala vam na sjajnom intervjuu, čitatelji koji žele saznati više trebaju posjetiti Strpljiva.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map