Danny Oyekan, osnivač i izvršni direktor tvrtke Dan Holdings – Interview Series

Danny Oyekan, osnivač tvrtke Dan Holdings i globalne aplikacije za socijalna plaćanja App kovanice, proveo je godine gradeći socijalna plaćanja i blockchain rješenja u Africi i širom svijeta s ciljem plaćanja bez granica.

Bitcoinom se bavite od 2012. godine, kako ste u početku otkrili ovu kriptovalutu?

Bitcoin sam otkrio rano kroz igranje video igara. Postao sam vrlo zainteresiran za rast virtualnih svjetova i shvatio sam da postoji potencijal za stvaranje virtualnih ekonomija u njima. Od tamo sam počeo gledati kako bih mogao pomoći u stvaranju promjena u vlastitoj zajednici i inozemstvu koristeći kriptovalutu i osnovan Dan Holdings. Dan Holdings ulaže u najsuvremeniju tehnologiju kao što je blockchain i razvija internu tehnologiju koja pomaže globalnim zajednicama da kripto međusobno šalju na jednostavan i neposredan način.

Nedavno je pokrenuo naš tim App kovanice, aplikacija koja korisnicima na tržištima u razvoju pruža slobodu učinkovitog prekograničnog pohranjivanja, slanja i primanja digitalne valute. Digitalni novčanik, koji je trenutno dostupan na IOS-u i Androidu, podržava četiri kriptovalute, Bitcoin, Ethereum, Dollar Coin i NGN Coin, s uključenim i isključenim rampama putem bankovnih transfera, debitnih / kreditnih kartica i drugih kriptovaluta. Coins App jedan je od rijetkih digitalnih novčanika u regiji koji nudi trenutne transakcije bez skrivenih naknada.

Također smo radili na drugim aplikacijama koje će dopunjavati aplikaciju Coins, poput komponente za razmjenu poruka putem društvenih mreža i virtualne debitne kartice koja će korisnicima omogućiti slanje plaćanja i kupnju putem njihovih kripto sredstava putem interneta.

Izjavili ste da je DeFi-jev najbolji slučaj u Africi, biste li mogli detaljnije objasniti svoje ideje iza toga?

U svom iskustvu pokretanja i rasta aplikacije Coins tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, shvatio sam da nije bilo lako svakom korisniku uspješno ispuniti naše KYC zahtjeve iz razloga privatnosti. Decentralizirana financijska infrastruktura pomogla bi u smanjivanju nekih od tih zahtjeva i omogućila svima da posjeduju i upravljaju novčanikom za kriptovalute. DeFi također može pomoći 31 posto globalne populacije (60 milijuna pojedinci samo u Nigeriji) koji nisu u banci, pružajući im pristup mobilnoj aplikaciji DeFi kao svoj bankarski sustav.

Kako je nedavnoProsvjedi EndSARS-a protiv policijske brutalnosti potaknuo je Središnju banku Nigerije da zabrani određene bankovne račune onima koji šalju sredstva za pomoć prosvjednicima, pojedincima koji počinju gledati kriptovalutu, posebno bitcoin, da premjeste svoja sredstva.

Izgradili ste aplikaciju Coins kao Globalnu aplikaciju za socijalna plaćanja, možete li razgovarati o tome što je i o regijama koje trenutno ciljate?

Aplikacija Coins omogućuje korisnicima slanje i primanje peer-peer plaćanja, kao i kupnju, prodaju i pohranu raznih digitalnih valuta. Transakcije unutar aplikacije su besprijekorne, a isplate i depoziti mogu se obraditi putem bankovnog prijenosa, debitnih i kreditnih kartica ili kripto valute. Sve razmjene digitalnih valuta i sve transakcije unutar ekosustava su besplatne.

Aplikacija Coins usmjerena je na tržišta u razvoju i trenutno je dostupna u pet afričkih zemalja: Nigeriji, Gani, Tanzaniji, Keniji i Ugandi. Godine 2021., Coins App trebao bi se proširiti u više od 50 zemalja, počevši od prvog tromjesečja s Egiptom, Južnom Afrikom, Meksikom, Sjedinjenim Državama i zemljama Bliskog Istoka. Aplikacija Coins želi biti globalna aplikacija koja će omogućiti bilo kome, u bilo kojem dijelu svijeta, kupnju i slanje kriptovaluta preko granica.

Trenutno živite na Karibima na otoku Barbados, možete li nam reći o ekosustavu digitalne imovine na ovom otoku?

Nedavno sam se preselio s otoka Barbados u Dubai, međutim, mogu reći da je otok prilično nov u digitalnoj imovini, ali brzo raste u stopama usvajanja. Trenutno, mnoge karipske države rade na razvoju digitalnih valuta Centralne banke (CBDC), što bi drastično povećalo stope usvajanja kriptografije. Glavna prepreka za usvajanje na Karibima je što ne postoji izravni fiat pristupnik za pojedince koji neometano kupuju bitcoin i drugu digitalnu imovinu, ali nadam se da će se to promijeniti u bliskoj budućnosti.

Možete li podijeliti s nama priču o nastanku blokchain kompanije Dan Holdings?

Nakon pokretanja bitcoin bikova 2017. stvorio sam Dan Holdings kao način na koji mogu biti praktični i stvoriti proizvode i usluge koji bi koristili pojedincima s ograničenim pristupom tradicionalnom financijskom sustavu i cjelokupnoj industriji. Vidio sam koliko kriptovaluta obećava za svakodnevnu upotrebu i želio sam podržati poduzetnike koji su razvijali opipljivu tehnologiju koja bi ljudima pomogla da postanu financijski neovisni. U početku sam bio zainteresiran za potporu prostoru kroz investicijsku podružnicu Dan Holdings, Dan Ventures, ali znao sam da se i sam želim više uključiti u stvaranje proizvoda, a da istovremeno podržavam poduzeća i poduzetnike u svemiru u njihovim naporima..

Danas smo usredotočeni na razvoj vlastitih internih rješenja kao što je Coins App, naše rješenje za ravnopravno plaćanje, među ostalim predstojećim projektima, poput aplikacije za razmjenu poruka koja će biti kompatibilna s aplikacijom Coins i drugih proizvoda i usluga koji olakšavaju lak pristup i prijenos digitalnih valuta.

U koju vrstu projekata Dan Ventures ulaže?

Dan Ventures isključivo je usmjeren na ulaganje u tvrtke koje unapređuju blockchain i tehnološki prostor u nastajanju kao i razne kriptovalute i tokene. Neki primjeri tih ulaganja uključuju Tokenise, BlockMarketCap i Propertyze.

Kada pregledavate fintech i blockchain projekte u koje biste potencijalno mogli ulagati, što tražite?

Kada želim ulagati u potencijalni blockchain projekt, prvo što tražim je pozadina osnivača. Vjerujem da o tvrtki možete puno naučiti gledajući prvo njezino vodstvo i iskustva koja iznose na stol. Osim toga, nastojim osigurati da je prilika jedinstvena i korisna za cjelokupni krajolik blockchaina. U fintech prostoru ima puno sličnih projekata, pa osobno tražim mogućnosti koje su jedinstvene i imaju opipljive slučajeve upotrebe za korisnike.

Želite li još nešto podijeliti o Dan Holdings ili Coins App?

Dan Holdings radi na mnogim uzbudljivim ažuriranjima proizvoda i projektima koji bi trebali biti lansirani početkom sljedeće godine za koje vjerujemo da će uvelike unaprijediti financijske sustave na globalnoj razini, posebno na tržištima u razvoju. Bili smo jako usredotočeni na razvoj aplikacije Coins, našeg rješenja za plaćanje, a u narednoj godini radimo na razvoju kompatibilnih proizvoda i dodatnih značajki koje će pružiti siguran i jednostavan pristup digitalnim valutama i financijskim alatima. Naši zemljopisni napori ove su godine bili usredotočeni na Afriku i radujemo se što ćemo uskoro proširiti svoj doseg na globalnu publiku.

Hvala vam na sjajnom intervjuu, čitatelji koji žele saznati više trebaju posjetiti Dan Holdings ili App kovanice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner