Darren Marble, izvršni direktor izdavanja – Intervju serije

Nedavno sam imao zadovoljstvo intervjuirati Darrena Marblea, predsjednika Uprave Issuancea. Zahvaljujući ulozi izvršnog direktora CrowdFundX-a, Darren ima veliko iskustvo u marketingu Reg A + IPO-a i digitalnih sigurnosnih ponuda institucionalnim i maloprodajnim investitorima. Ovo se iskustvo savršeno poklapa s Issuanceom (platforma koja povezuje izdavatelje digitalne sigurnosti s investitorima) jer Darren zna što investitori traže i što je potrebno za uspješnu i usklađenu ponudu. Pogledajte intervju u nastavku da biste saznali više o izdavanju.

RS: Možete li nam reći nešto o tome što Issuance radi i dugoročnoj viziji?

DM: Issuance razvija tehnološku investicijsku banku za izdavatelje digitalnih vrijednosnih papira – moderni Goldman Sachs. Naša je vizija biti vodeća investicijska banka za digitalne vrijednosne papire, što smatramo sljedećim mega-trendom na tržištima kapitala.

Vjerujemo u uređena tržišta, zaštitu investitora i uvjereni smo da će SAD biti globalno vodeće tržište digitalnih vrijednosnih papira.

RS:  Issuance je nedavno najavio kupnju CrowdFundX-a, kako će se ta akvizicija integrirati s Issuance-om?

DM: Issuance je izvršio pismo o namjeri (LOI) za stjecanje imovine CrowdfundX (CfX), FinTech marketinške tvrtke poznate po marketingu nekih od najzapaženijih ponuda digitalnih vrijednosnih papira (DSO) i Uredbe (Reg) A + IPO. Neki od klijenata CfX-a uključuju Drakeov Virginia Black Whisky, KODAKOne i tZERO, između ostalih.  

Dominantne investicijske banke budućnosti učinkovito će kombinirati tehnologiju digitalnih vrijednosnih papira s tradicionalnim financijskim uslugama. U osnovi je tehnološka tvrtka, dok je CfX uslužna tvrtka s značajnim klijentima u industriji i uspostavljenim prihodima. Kao takav, CfX je prirodna akvizicija za izdavanje.  

Transakcija, koja bi se trebala zatvoriti u veljači 2019., bit će podvrgnuta pažljivoj provjeri i konačnim pravnim dokumentima prihvatljivim za sve strane. Jednom dovršen, marka CfX bit će ukinut, a Issuance će biti trajna marka.  

RS: Po čemu se vaša platforma razlikuje od sličnih izdavačkih platformi poput Securitize, na primjer?

DM: Izdavanje se bavi poslovima marketinga i prikupljanja kapitala, što je najveća bolna točka na tržištu. Djelujemo kao most između platformi za tokenizaciju i sekundarnih trgovačkih platformi, jer niti jedan od ovih igrača nije pravi igrač za prikupljanje kapitala.

U rujnu smo najavili strateško partnerstvo sa Securitizeom kako bi svojim klijentima pružili priliku da budu izloženi pravoj mreži investitora i povećali vjerojatnost financiranja. Suprotno tome, Securitize nudi provjereno rješenje za tokenizaciju našim klijentima koji trebaju dokazano rješenje za usklađenost za trgovanje svojim digitalnim vrijednosnim papirima.


RS: Kako tržište izdavanja izdaje potencijalnim investitorima?

DM: Issuance razvija aplikaciju koja će izdavateljima omogućiti izravno plasiranje njihovih poslova ovjerenim, zainteresiranim investitorima. Izdavatelji će platiti naknadu za izdavanje svaki put kada pošalju poruku investitoru na našoj platformi, s tim da naknada varira ovisno o vrsti poslanog ulagača. Na primjer, poruka institucionalnom investitoru nosit će veću naknadu od poruke akreditiranom investitoru.

Izdavanje je u procesu partnerstva s brokerom-dilerom, što će nam omogućiti prikupljanje naknada za uspjeh kada ulagači putem izdavanja investiraju u posao.  

Očekuje se da će aplikacija Issuance biti dostupna sredinom 2019. U međuvremenu prodajemo tradicionalne savjetodavne i marketinške ugovore gdje Issuance služi kao uvod između naših klijenata izdavatelja i naše mreže investitora. Pouzdali smo odnose s nekim najaktivnijim investitorima digitalne imovine širom svijeta i uspješno pronašli kapital kroz ovaj model za više klijenata. Naši savjetodavni i marketinški angažmani prodaju se u modelu uz naknadu za uslugu gdje se izdavanje plaća iz mjeseca u mjesec paušalno.

RS: Vaša web stranica napominje da Issuance „pruža jedinstvene poticaje investitorima“, možete li nam reći koje poticaje nudi Issuance po čemu se izdvaja?

DM: Ulagači uglavnom žele pristup najpovoljnijim ponudama u rundama s najvećim popustom. Izdavanje ima pristup nekim najvažnijim, poželjnim poslovima u industriji, što je poticaj za investitore – posebno institucionalne investitore i fondove digitalne imovine – da rade s nama.

Kao primjer, upravo smo potpisali tvrtku za biotehnologiju s popisa NASDAQ, koja vodi, kako vjeruje, povijesnu ponudu digitalnih vrijednosnih papira (DSO). Tvrtka ima tržišnu granicu od 250 milijuna dolara i javno se trguje na NASDAQ-u više od deset godina. Ovo je jedan od jedinstvenih ODS-a u industriji, a Issuance ima ekskluzivni pristup ugovoru. Početni prijem naših investitora bio je nevjerojatno pozitivan i dodatno će akreditirati Issuance kao tvrtku s istinskim protokom vlasničkih ugovora. 

RS: Izdavanje „omogućava investitorima primanje samo određenih poslova“, možete li nam reći kako to funkcionira i kako je to korisno za investitore i izdavače?

DM: Problem s trenutnim platformama je u tome što su one usmjerene na izdavatelje i u svojoj bazi podataka prodaju svaki posao koji sklope svakom investitoru. Štoviše, većina ulagača na tim platformama su usmjereni maloprodajni ulagači. Ovaj je pristup rezultirao scenarijem gubljenja i gubitka za izdavače, investitore i platforme. To je jedan od velikih razloga zbog kojih nijedna vlasnička platforma za množično financiranje do danas nije postigla stvarni uspjeh.

Naša strategija za rješavanje ovog problema kontraintuitivna je, ali jednostavna: izdavanje će prvo riješiti investitore. Naša će aplikacija zadovoljiti investitore – najtraženiji segment tržišta – i osigurati da zaštitimo i njihovu privatnost i, što je još važnije, njihovo vrijeme.   

Aplikacija Issuance prikupit će profil ulagača i podatke o preferencijama dogovora tijekom postupka prijave, koji se mogu dovršiti putem same aplikacije ili putem naših institucionalnih prodajnih predstavnika koji će u ime podataka unositi podatke o profilu.  

Skupljanjem podataka o profilu i preferencijama, Issuance zna koje poslove investitore zanima i koje poslove ne zanimaju. Kada izdavatelj, na primjer, plati naknadu za plasiranje svog posla institucionalnom investitoru, ta će transakcija samo biti poslana investitoru koji je izričito izrazio interes za takvu vrstu posla.

Shvatite to kao odgovarajuću tehnologiju. Boljim podudaranjem pravih ponuda, pravim investitorima, u pravo vrijeme, povećavamo konverziju i svi pobjeđuju.

RS: Možete li nam reći nešto više o sustavu rangiranja koji postoji unutar platforme?

DM: Razvijamo algoritam o kojem možemo više podijeliti kad pokrenemo.

RS: Koji su najvažniji kriteriji koje izdavateljima možete preporučiti za postizanje visokog ranga unutar platforme?

DM: Izdavanje je usmjereno na rad s etabliranim poduzećima i tvrtkama kojima se trguje u javnoj prodaji. U konačnici, izdavači čiji su poslovi najviše rizični i koji investitorima nude najpravednije i najuvjerljivije uvjete imat će viši rang u našoj aplikaciji.

RS: Issuance nudi usluge nakon prodaje, možete li nam reći nešto o tim uslugama i prednostima?

DM: Issuance nudi usluge podrške za naknadno tržište za izdavače koji uspješno prikupljaju kapital i stavljaju svoje digitalne vrijednosne papire na sekundarnu platformu za trgovanje. Prikupljanje kapitala samo je pola bitke: izdavatelji moraju nastaviti agresivno plasirati investitore nakon podizanja kako bi povećali vidljivost, likvidnost i tržišnu kapitalizaciju svojih digitalnih vrijednosnih papira.

Podrška je jedna od najzanemarivanijih, ali kritičnih usluga koja će izdavateljima digitalnih vrijednosnih papira biti potrebna za dugoročni uspjeh. Issuance trenutno nudi ugovore o podršci nakon 6 mjeseci ili 12 mjeseci, a naši se 12 mjeseci nude uz mali mjesečni popust.

RS: Želite li još nešto podijeliti o svom projektu?

DM: Issuance trenutno prikuplja vlastiti krug kapitala, a neki od naših sadašnjih i predanih investitora uključuju Alpha Omega Capital Partners, Slim Ventures, Proactive Capital i Business Instincts Group, da nabrojimo samo neke.  

Ako želite ulagati u ekosustav digitalnih vrijednosnih papira i želite tvrtku s provjerenim timom, opsegom i prihodima, rekao bih da smo sjajna oklada – a naši bi se investitori složili. Da biste pristupili našem cjelovitom paketu ulaganja, posjetite www.issuance.com.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map