Derek Schloss, direktor Strategije za sigurnosnu token akademiju – serija intervjua

Derek Schloss, direktor je Strategije za sigurnosnu token akademiju. Prethodno je za nas objavio članak Miselnih vođa pod naslovom Dovoljna oznaka decentralizacije i sigurnosti.

Kako ste se u početku uključili u Akademiju sigurnosnih tokena?

Imam predznanje iz poduzetništva, prava i prilično sam zainteresiran za ometajuću tehnologiju. Prije nekoliko godina zainteresirao sam se za križanje blockchaina, digitalizacije, otvorenih mreža i zakona o vrijednosnim papirima – i počeo istraživati ​​i pisati o tim temama. U to sam vrijeme vodio svoju prethodnu tvrtku i predavao poduzetništvo na Sveučilištu Oregon.

Stephen McKeon (partner, Collaborative Fund) moj je dobar prijatelj, kao i bivši savjetnik u jednom od mojih prethodnih startupa. Stephen je sastavio nevjerojatna pisana djela i razmišljanja oko sigurnosnih tokena i djelovao je kao glavni savjetnik za strategiju Security Token Academy (STA). Nakon druženja sa STA timom i saznavanja više o njegovom obrazovnom radu, pridružio sam se STA na mjestu direktora strategije u siječnju 2019.

Možete li podijeliti s nama glavni cilj Akademije sigurnosnih tokena?

Akademija sigurnosnih tokena želi biti vodeća obrazovna platforma za industriju sigurnosnih tokena, a tim je posvećen pokrivanju i omogućavanju evolucije digitaliziranih vrijednosnih papira kako industrija napreduje tijekom sljedećih godina. Potaknut snažnim zanimanjem za budućnost financija, STA je domaćin edukativnih događaja, video i intervjua s podcastom, vodećeg tjednog biltena u industriji te pronicljivih studija slučaja i pripovijesti s timovima i pružateljima usluga koji grade industriju sigurnosnih tokena.

Koji su od projekata u sektoru digitalnih vrijednosnih papira koji su vam najuzbudljiviji?

Područje koje mi se čini najzanimljivije svakako je sloj infrastrukture – projekti koji grade alate i temelje za industriju na maloprodajnom i institucionalnom tržištu. O tome sam već pisao, ali za razliku od ostalih područja blockchain industrije, potpuno optimizirani (i usklađeni) end-to-end ekosustav bit će nam potreban da bismo vidjeli usvajanje glavnih sigurnosnih tokena. To uključuje područja kao što su pravni poslovi, posredovanje, izdavanje, trgovanje, skrbništvo i usklađenost životnog ciklusa.

Sigurnosnim tokenima stvaramo radikalno novu financijsku arhitekturu – onu u kojoj se svaki zamislivi materijal može digitalno zamotati, pratiti i trgovati u dogovoru s nepovjerljivim knjigama. Brojni su projekti uložili značajne resurse za izgradnju i optimizaciju različitih dijelova ovog infrastrukturnog sloja, a iz moje perspektive, promatranje ovih dijelova slagalica fascinantno je pratiti.

Regulirani sigurnosni tokeni koriste SEC-ova pravila za crowdfunding za prikupljanje kapitala. Možete li nam dati raščlambu svake uredbe? Na primjer, Pravilnik A +, Pravilo D, Pravilnik CF?

Svatko tko ovo čita trebao bi unajmiti odvjetnika za više specifičnosti i nijansi, ali mogu proći kroz nekoliko glavnih stvari. Kako su sigurnosni tokeni jednostavno digitalni prikazi vrijednosnih papira, oni također podliježu istim pravilima kao i ne-tokenizirana ponuda vrijednosnih papira. Kao rezultat toga, ponude vrijednosnih papira koje se daju rezidentima SAD-a moraju biti ili registrirane kod SEC-a, ili izuzete prema Zakonu o vrijednosnim papirima iz 1933..

Brojne su prednosti provođenja registrirane ponude – izdavatelji mogu općenito tražiti, prodavati različitim udruženjima investitora preko akreditiranih i neakreditiranih ulagača, vrijednosni papiri se mogu slobodno prenositi za trgovanje odmah po prodaji, a tvrtke izdavatelji ne podliježu regulatornim ograničenjima iznosa podignuta. Uz to, registrirane ponude i trajni zahtjevi za izvještavanjem mogu biti prilično skupi i dugotrajni.

Alternativno, izdavatelj vrijednosnih papira može tražiti izuzeće od registracije. 2012. godine potpisan je zakon o JOBS-u, čime je stvoren ažurirani regulatorni okvir za maloprodajno sudjelovanje u oslobođenim ponudama vrijednosnih papira prema Reg CF, Reg D i Reg A +. Iako postoji niz jedinstvenih pravila koja postoje, evo nekoliko općih značajki svake kategorije:

Regulativno masovno financiranje (Reg CF) omogućuje određenim tvrtkama da nude i prodaju vrijednosne papire (do 1,07 milijuna USD godišnje) na internetskoj platformi putem posrednika koji je registrirani broker-trgovac ili registrirani portal za financiranje, a omogućuje akreditiranim i neakreditiranim investitorima sudjelovati.

Reg. D Pravilo 506 (b) ne dopušta upotrebu općih zahtjeva, ali izdavateljima omogućuje prodaju vrijednosnih papira bez ograničenja za prikupljanje sredstava godišnje, neograničenom broju akreditiranih ulagača, kao i malom broju sofisticiranih neakreditiranih ulagača.

Reg. D Pravilo 506 (c) dopušta upotrebu općeg zahtjeva za prodaju vrijednosnih papira bez ograničenja za prikupljanje sredstava godišnje, gdje su svi kupci akreditirani investitori, a izdavatelj poduzima razumne korake kako bi potvrdio da li je svaki kupac akreditirani investitor.

Propis A + dopušta opću molbu za prodaju vrijednosnih papira do 20 milijuna dolara (razina 1) ili 50 milijuna dolara (razina 2) i omogućuje akreditiranim i neakreditiranim investitorima sudjelovanje.

Koji od ovih propisa osobno vjerujete da najbolje odgovaraju STO-ima?

To je sigurno slučaj od slučaja do slučaja – za izdavače je važno razumjeti dugoročne ciljeve prikupljanja sredstava, a zatim unatrag raditi na pronalaženju okvira koji je usko prilagođen tim ciljevima. Uz to, postoji i niz pravnih pitanja i razmatranja s kojima se izdavači suočavaju kada pokušavaju odabrati najbolji pravni okvir za svoju ponudu vrijednosnih papira. Uvijek preporučujem da sjednete i pregledate dostupne mogućnosti s pravnim savjetnikom koji ima iskustva i u zakonima o vrijednosnim papirima i u prikupljanju sredstava temeljenom na blockchainu..

Imate li primjere projekata koji koriste gornja izuzeća?

Broj najranijih projekata sigurnosnih tokena u SAD-u iskoristio je strukturu pravila Reg D Pravilo 506 (c). Uz to, bilo je nekoliko ponuda koje su koristile različite okvire koji su bili bolje prilagođeni njihovoj ponudi. Vremenom očekujem da ću vidjeti više Reg CF, Reg A + i na kraju registriranih ponuda.

Kako se odnosi na “mrežne” tokene – jedan od glavnih trendova koje i dalje vidim je sve više i više pokrenutih mreža koje traže američke zakone o vrijednosnim papirima kako bi uskladile svoje nove mreže. Blockstack je prodao tokene “ugovora o ulaganju” vrijedne 23 milijuna dolara pod Reg A +, a Reg S. Althea podiže svoju decentraliziranu internetsku mrežu kombinirajući koncept Reg CF s konceptom “token airdrops” na republičkoj platformi za kapitalno financiranje. CoinList pomaže projektima poput Kadene i NuCyphera da pokreću regulirane Reg D ponude na vrhu platforme CoinList. Očekujem da će više pokrenutih mreža slijediti ovu temu. S vremenom će cilj mnogih od ovih mreža biti dostići stanje u kojem se mrežni tokeni izvorno prodani kao investicijski ugovori mogu prebaciti iz sigurnosne u nesigurnu jer faktori ugovora o ulaganju erodiraju, a temeljna mreža postaje decentraliziranija.

Gdje vidite tržište za 5 godina?

Digitalizacija i nepovjerljive knjige nude ogroman broj prednosti u usporedbi s našim naslijeđenim sustavima – snažno osjećam da će industrija, kako sazrijevaju alati i propisi, napredovati.

U međuvremenu moramo izgraditi temelje industrije za razne slučajeve upotrebe i krajnje korisnike – drugim riječima, prave alate za prave segmente. Potrebni su nam odvjetnici predani razumijevanju digitalizacije imovine i promatranju tokenizacije kao snažnog puta za klijente. Potrebni su nam zakonodavci i regulatori koji daju smjernice usko prilagođene ovoj ometajućoj tehnologiji. Ako zakonodavci i regulatori mogu surađivati ​​u različitim jurisdikcijama, čak i bolje. Napokon, moramo nastaviti poboljšavati obrazovanje u ovom prostoru – to je nešto na što smo usredotočeni na Security Token Academy.

Na kraju će izdavatelji preferirati tokenizaciju, a investitori će to zahtijevati.

Da biste saznali više, posjetite Akademiju sigurnosnih tokena ili pročitajte članak koji je Derek napisao pod naslovom Decentralizacija i sigurnosni tokeni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner